Trombofilia o cauza a infertilitatii - 18 -
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
KiraClara spune:
Buna,
M-am hotarat sa scriu si eu la acest subiect pt ca mi se pare super interesant si informativ. Nu am apucat sa citesc capitolele din urma pt ca abia l-am descoperit, dar voi recupera.......
Eu nu am fost inca diagnosticata cu vreo problema de trombofilie. Mi-am facut de curand cateva analize din luuuuuungaaaa lista de la inceputul capitolului (analize recomandate de altfel si de dr Kovacs la insistentele mele) si astept rezultatele. Doar la PROTEINA C mi s-a dat rez si e mai mare decat limita max. Dr. K zice ca era o problema daca era prea mica ... pt un tratament FIV e ok chiar daca e prea mare, dar ca poate indica alte probleme de sanatate. Care or fi alea....? Puteti sa imi recomandati un doctor hematolog bun in Bucuresti la care sa ma duc cu tot setul de analize sa imi spuna ce si cum ?
Povestea mea este: 3,5 ani infertilitate, 3 IA nereusite, FIV 1 nereusit.
Samira parerea pe care ti-ai exprimat-o despre dr Tutunaru coincide cu parerea mea despre el. Am fost pacienta lui timp de 2 ani si mi se pare ca am pierdut timpul fara rost. La mine rezerva ovariana e pe duca si cei 2 ani ii consider timp foarte pretios pierdut aiurea. Nu mai zic de cheltuieli. Acum ma gandesc ca ar fi fost un noroc pentru mine sa dau peste niste postari ca a ta care sa imi deschida ochii vis a vis de acest doctor. Scuze ca m-am abatut de la subiect! Cine doreste detalii, vorbim pe PM.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
KiraClara spune:
Balanta eu l-am intrebat pe dr Kovacs daca sa iau tratam pt FIV din Ungaria, Rom sau din alta parte si mi-a zis ca peste tot medicamentul e acelasi fiind acelasi producator. Asa ca poate cei 800 lei vrei sa ii cheltui in alte directii ... mai nefivoase... Care a fost motivul pt care ai ales clinica din Austria versus Ungaria de ex ? Parca ai mentionat ceva dar nu am inteles f bine.
Goldi imi pare tare rau de diagnosticul pus. Ce doctor ti l-a pus? In ce zi a CM ai facut histero?
danny1 spune:
goldi,fata draga,bine ca ai descoperit.sper ca se poate trata.si eu vreau sa fac poate luna viitoare.
iar am ramas fara zambareti......ufff.
stati ca au inceput sa vina.
miki,ma gandesc sa iau vitex sau mastodynon.trebuie intrerupt la aparitia sarcinii?
fetelor,trebuie sa ma duc la stoma.pot face injectie?ca imi lucreaza la nerv.sunt in ziua 27 .merg peste 2 zile.nu stiu daca am samburel sau nu,e prea devreme.si nici nu stiu daca e ok injectia.
mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
balanta_tm spune:
KiraClara pe noi dr Kovacs ne-a dezamagit; ca medic, e foarte departe de asteptarile noastre (am scris pe forum la momentul respectiv, nu as vrea sa repet; per total, ne-a lasat impresia unui medic superficial si grabit). Am fost de doua ori la el, am zis ca poate la prima consultatie l-am prins intr-o zi mai proasta. Insa la a doua consultatie nu a facut altceva decat sa ne intareasca impresia de la prima vizita. Sincer, in afara de faptul ca are niste preturi foarte accesibile, noi alta calitate nu i-am gasit.
Asa ca, am decis sa mergem in Austria.
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
NicoletaB spune:
KiraClara-eu am avut valori peste limita maxima a proteinei C si am facut tratament cu aspenter+complex de vitamine, iar la ultima vizita la dr. Uscatescu de la Fundeni, valorile coborasera la limita maxima. Continui tratamentul cu aspenter9+
KiraClara spune:
balanta_tm, NicoletaB multumesc pt raspunsuri!
Balanta_tm te rog, daca poti, sa imi spui la ce capitol ai scris despre Kovacs (FIV in Ungaria, poate ? ) si cam in ce luna ai scris ca tare as vrea sa iti citesc postarile. Din experienta am invatat ca nu trebuie sa iei niciun doctor de bun si sa ii pui la indoiala pe toti, asa ca ma intereseaza tare ce impresie ti-a lasat Kovacs.
Doar procedura in sine cam cat o sa fie in Austria, la clinica unde te duci?
La discutia despre uter, endometru si histeroscopie de mai devreme as vrea sa adaug si eu ceva. M-am dus la dr. Albu de la Medlife, un dr care face FIV, si l-am intrebat clar ce analize sa fac pentru ca eu vreau sa stiu daca uterul/endometrul meu are la momentul cand ar trebui sa aiba loc nidarea toate caracteristicile necesare ca sa primeasca embrionul (componenta, PH, structura, enzime, etc, etc) . Si mi-a zis ca la noi in Ro nu exista astfel de teste si ca singurul lucru care se poate face e sa se masoare endometrul.
Balanta_tm tu ai mai descoperit prin afara tarii alte teste care se pot face pe endometru (in afara de masurare, biopsie si histeroscopie)? Biopsia de endometru ce iti indica?
KiraClara spune:
NicoletaB tratamentul l-ai facut inainte sa ramai (ca sa ramai) insarcinata sau dupa ce ai aflat de sarcina, pentru sustinerea ei? Stii cumva cum influenteaza fertilitatea proteina C in concentratii prea mari?
Pe dr Uscatescu in ce zile si cam pe la ce ore il gasesc la Fundeni? Nu are cumva si cabinet particular?
Iti doresc sarcina usoara si bebe la termen!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dangabriela/dangabriela.jpg)
dangabriela spune:
Multumesc pt raspuns Samira!
In afara de Caritas unde il mai ot gasi pe dr Epure?
Alti dr ginecologi specializati in trobofilie nu mai stie nimeni??
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/samira33/samira33.jpg)
samira33 spune:
dangabriela...nu stiu daca are si cabinet sau daca mai lucreaza si la alte clinici...dar sigur la o simpla cautare dupa numele lui gasesti toate info necesare.
mi-am adus aminte ca-mi povestea nasi-mea ca si sotia dansului are trombofilie si a avut nevoie de monitorizare super stricta a sarcinii.
mult succes iti doresc
miki-miki spune:
Danny dc banuiesti ca esti gravi tb sa intrerupi vitex/mastodynon. Dar vezi tu ca astea isi fac efectul dc le iei mai mult timp, deci nu-i bine sa le iei cateva zile iar apoi sa le intrerupi. Du-te la dr sa-ti dea tratam, banuiesc ca iti va da bromcriptina sau dostinex pe care unele fete le suporta foarte greu. Te-am lamurit bustean
Miki Anul asta pun d'un pui.
![](icon_smile_approve.gif)
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)