numele copiilor nostri

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Un ochi la semnatura
Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 + anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (10 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcm2011

Noi i-am ales fetei noastre prenumele Miléna iar cum in Franta trebuie sa ii alegi inca doua prenume pentru certificatul de nastere , i-am alaturat Chrystel,Maria.

De ce? Ma refer la "obligativitatea" de a atasa inca 2 prenume..Daca poti explica putin intrucat eu iubesc cultura, literatura, limba franceza si mi-a sarit in ochi chestia asta
Noi, mai exact eu, stiam de ceva timp ca atunci cand voi avea o fetita o voi numi Iris Jasmine..Soarta a facut sa se si potriveasca cu numele de fam. a sotului, insa...Noi locuim in Cipru, iar Cipru e intr-o "situatie" cu Turcia, iar Jasmine e considerat nume turcesc (cu toate ca e persan) si ar fi o mare blasfemie sa numim fata astfel incat sa lezam orgoliile cipriote
Ideea principala a fost: nume international, nu grecesc (cu toate ca Iris e presonaj mitologic grecesc), nici romanesc si, in special, nu sfant. Si chestia asta cu "sfantul" e atroce in Cipru. Adica nu ti-l boteaza daca nu are nume din calendar. Vreau sa o vad si pe asta! Ca-mi iau plodu' si trec de partea lu' Alah..
Eu, ortodoxa fiind, consider o blasfemie din partea Bisericii sa solicite botezarea copiilor cu nume calendaristice . Copilul se boteaza "in" numele Domnului si nu "cu" numele Domnului (sau sfintilor Lui).
Vizavi de "ciudatenia" anumitor prenume, de cand sunt in Cipru, am invatat sa ma abtin de la comentarii.. Am intalnit nume precum Sula (se scrie Soula), Fotula, Sotirios (asta e de baiat), Socratis sau Panaiota (Panagiyota)...Iacs! Bleah!
Dar cand m-au intrebat cum o cheama pe nepotica mea si le-am spus "Daria", au strambat din nas si au zis ca seamana cu "diareea" in urechile lor.
Dar aici nationalismul/ patriotismul si implicit idiotenia sunt la ranguri inalte, iar copiii ajung sa sufere teribil pt ca parintii duc traditia stupida mai departe (bebelasii iau numele bunicilor). Prietena mea buna imi explica ce tare suferea pe vremea facultatii, in Londra, cand nu stiau cum sa o strige pe engleza, numele ei fiinda Koula.
Ma bucur de un sot deschis la minte si am decis ca Iris/ Yris e destul de international si nu ii va cauza probleme.
Un alt considerent: un nume scris cat mai "curat". De ex. Iris il poti scrie Yriss, dar asta ar cauza probleme in cazul in care ar trebui sa te prezinti prin telefon (si incepi sa-l spui pe litere).


36+ cu pisicutza Iris
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RCNiko spune:

Pe al meu il cheama Kar-Sebastian (un nume l-am ales eu si pe celalalt tatal).Eu cred ca suna foarte bine.
Fiecare e liber sa-i puna orice nume vrea copilului sau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RCNiko spune:

Si uite ca l-am scris gresit ... e Karl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm2011 spune:

[quote]citat din mesajul lui mihaelaradu
De ce? Ma refer la "obligativitatea" de a atasa inca 2 prenume..Daca poti explica putin intrucat eu iubesc cultura, literatura, limba franceza si mi-a sarit in ochi chestia asta

Nu e neaparat obligatoriu, dar e o chestie de securitate, ca sa zic asa, in cazul actelor false s.a.m.d. Zic ei ca e mai usor de identificat persoana. Dar nu este exclusa nici chestia de preferinte si multe altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

Am inteles! ma gandeam eu ca asta ar fi explicatia

37+ cu pisicutza Iris
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mcm2011

Nu e neaparat obligatoriu, dar e o chestie de securitate, ca sa zic asa, in cazul actelor false s.a.m.d. Zic ei ca e mai usor de identificat persoana.


Numai francezii puteau gandi asa! Pai de ce nu pun mai multe, ca sa fie si mai siguri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Mihaelaradu, ia uite aici ce zice dex/ul - Niciun rezultat relevant pentru „bebelas”.

si nu inteleg de ce este o traditie stupida sa le dai copiilor numele bunicilor? pentru ca asa crezi tu? Este treaba fiecaruia cum isi numeste copiii. si mi se pare foarte urat sa te strambi cand vine vorba de numele altcuiva. este chestie de educatie.

Finn Constantine 15.10.2009 si 29+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

numele unei paciente:
la-a
(se citeste ladasha)

aici office adminii "colectioneaza" nume exotice, ciudate, e un fel de intrecere care gaseste cel mai ciudat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Asa cum se vede si in semnatura, ingerasul nostru va purta numele de Bianca Maria ... mi se pare combinatia ideala, unul deosebit (din punctul meu de vedere) si unul de sfant - Bianca imi place foarte mult si e putin mai rar printre fetitele din ultimele generatii, iar numele in sine reprezinta alb, pur... iar Maria copil dorit

Ioana 31+ cu Bianca Maria

Mergi la inceput