numele copiilor nostri

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Eu una as fi vrut ca pe fata mea s ao cheme Emilia sau Sorina, ...Emilia in mod deosebit, sa-i fi zis Ema..nu a vrut sotul , ca-l cehama Emil si zice lumea ca i-a dat numele lui ca nu se mai gaseau pe lume alte nume, ca ce e copilul demn urmas al tatalui...bla, bla...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoricel spune:

Salut!
La noi acum aproape 2 ani a aparut o EVA-MARIA, alegere indelung dezbatuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:
citat din mesajul lui anaemi
Noi am vrut ca numele copiilor sa fie nume de sfinti si sa nu poata fi prea modificate (cu toate ca mai sunt unii care-i spun Anastasiei, Nastasia,Astasia......am mai auzit Nasti ) Mie imi place sa le spun pe nume chiar daca uneori le mai spun Anastasios(=inviere) si Filipos (=iubitor de cai)
Anaemi, Anastasios este nume de baiat.Deja se foloseste si in Romania.Inviere=anastasi cu accentul pe al doilea "a".Anastasios este clar masculin.(Si eu am Anastasia si de aceea sunt informata).
Mie imi place tare mult Arghiro ca nume de fata -cu accent pe ultimul o-(1 iulie si 1 noiembrie) dar pentru ca noi am pus copiilor numele sfintilor din zilele respective si la ultimul am dat numele nasei, nu a fost sa fie.
ai dreptate (#945;#957;#940;#963;#964;#945;#963;#951;) (se pare ca sotul meu m-a indus in eroare ) dar mie imi place cum suna si anastasios...oricum le spun asa destul de rar

am vrut si noi sa le punem copiilor numele sfintilor din zilele cand i-am nascut, dar ne-am gandit ca poate nu o sa fie un nume tocmai potrivit si asa ne-am reorientat (pe Anastasia ar fi trebuit sa o cheme Salomeea , iar pe Filip, Eufrosin)


Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

he he, ce odisee asta cu numele! Eu am auzit prima data numele fetitei mele cam acum 10 ani, intr-un cantec irlandez si asa mi-a placut ca am ramas cu gandul la el...Eileen (se mai scrie si Aylin). Am fost pe aceeasi lungime de unda cu sotul de la inceput, ba chiar acum ne disputam dreptul de copyright cine a fost primul cu ideea. Eu, evident. Am luat in discutie si Sofia si Katharina, mie imi mai placea si Iris. Sotul fiind neamt, trebuia totusi ales un prenume care sa rezoneze cu numele de familie. Eu am insistat pentru un al doilea nume de sfant ca sa aiba fata inca o zi de primit cadouri . "Maria" nu a vrut el ca asa o cheam pe sora lui, alt nume nu imi placea mie, asa ca am hotarat eu Nicole. Asa ca acum avem o printesa Eileen Nicole, pe care nu o striga nimeni decat Eileen, sau ca sa fiu mai exacta "Eileen du liebe".
O intreb: Eileen, tu esti pisoi?
Raspuns: Nu, Eileen e Nicole

I am alive and I am here forever
Michael Jackson

I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu sunt adepta a doua prenume. Cred ca fiecare generatie e cu moda sa. La mine in clasa erau vreo 4 Cristine, cand s-a nascut fratele meu toti erau Alexandru Ionut sau Alexandra Ioana. Acum vad ca e moda cu Maria Sofia.
Am meditat mult la numele copilului meu. Am stiut primul de la inceput - Stefan, imi mai trebuia unul pe care l-am gasit greu sa se potriveasca - Costin. Si a iesit Stefan Costin. Sotul meu il striga Etienne, desi e roman get pe get, ii place cum suna .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui AVoogt

Poate ca unle s-au plictisit de numele romanesti,altele nu ...nu toti avem aceleasi gusturi.
Chiar nu vad ce-i rau in asta ?!?
Nu-i nimic rau. Uneori, doar caraghios.
Am auzit de un Confucius Scarlete.
Nu era mandru deloc de numele sau.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Copii mei sunt nascuti in Fr, asa ca am cautat nume asemanatoare si in ro si in fr.
Am vrut sa aibe si nume de sfinti si a iesit :

Sebastien Mathieu(Matei, Mateutz ii mai zicem noi)
David Andrei

Voila si le ador!
Sotului ii placea Victor pt. al doilea , mie nu, iar soacra-mea a spus o data ca mama are ultimul cuvant la nume si asa a fost


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Si eu cred ca mama trebuie sa aiba pana la urma ultimul cuvant.Pai, Salomeea, asa e, nici eu nu as fi pus desi nu este un nume urat. Nici nu se compara cu Confucius Scarlete de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu, pt fetita mea, am dorit un nume romanesc. Si asta i-am si dat: un nume care are si diminutiv si un nume de sfant.allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu sunt pasionata de nume asa ca scriu aici chiar daca n-am botezat pe nimeni.
In primul rand vreau sa spun ca am invatat la psihologie chiar in primul an de amprenta pe care o are numele asupra copilului si felul in care parintele isi motiveaza alegerea. Spunea profa ca si daca vrei neaparat sa-i pui un nume ciudat e vital sa ii explici ca cel care a avut numele acela e un erou destept si frumos care a facut asta si asta si asta ca sa fie copilul mandru de numele lui si sa nu se lase sicanat de altii.Si intradevar asa e
Al meu baiat e incantat ca numele lui "e peste tot in lume" :) ... si de atunci ii place si mai mult.
Noi am ales numele sa ne placa noua, in primul rand ... pe copil evident ca nu puteam sa intrebam ;) ... si (f. important) sa nu cunoastem o persoana nesuferita cu acest nume. Si ne-am potrivit gusturile la Cristian. Important, fara "h" cu toate ca asa s-ar scrie la noi, dar am vrut sa fie "romanesc".
Inainte de a avea copii ne-a placut filmul "Amélie" ... mie in special caracterul fetitei :) si de atunci i-am spus sotului, de o sa avem o fetita, vreau sa fie tot asa "tembela" si sa o cheme Amélie. Si am avut noroc la al 2 lea copil ... si se pare ca si cu caracterul de zapacita cu farmec :). Noi ii spunem Melie ptr. ca asa a putut sa-i pronunte frate-su numele ... zic ca-i frumos si asa.
Si amandoi au al doilea nume de sfant ... baiatul dupa bunicu-su, Mihai, iar sora-sa, Gabriela ... nu de alta, dar sa nu ne chinuim cu prea multe petreceri ;)

Io cu Cristian -fiul meu preferat - & Amélie -fiica mea preferata
---------------------------------------------
www.inimacopiilor.ro - de la INIMA ta, la INIMILE lor!
www.watch-out.eu

Mergi la inceput