Albinute si bondari de mar-apr '07 (131)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Gabi, Carmen multumesc frumos pentru sfaturi. Am niste emotii...
Anastasia deja pregateste punguta cu jucarii pentru cadou Mariucai( adica finuta ).Ii da pana si cartea cu Peter Pan cadou( este cartea ei preferata ).
Asteptam cu nerabdare primii fulgi de zapada !
stupul

Andreea, mamica de Anastasia

http://community.webshots.com/user/Siutaa?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

SIUTA- felicitari pentru viitoarea finuta. Sa va traiasca! Nu ai scris unde e botezul. Daca e in Bucuresti sau alt oras si finii sunt tineri ca voi atunci e ca si rezolvat. Iei ce a scris Gabi si Carmenfr(asa am luat si noi plus o icoana cumparata de la biserica -asa ne-a spus preotul). Daca e undeva la tara si vor veni toate rudele , vecinele... e mai complicat. Intrebi mai bine acolo cum se face ca sunt obiceiuri si obiceiuri. Dar si asa daca nu va intereseaza ce se spune in urma voastra luati fetei ce va place si gata.

GABI- ti-am vazut si eu comorile. Mai fetelor cu 2-3 copii.. Mai puteti? Adica mai puteti de atata dragoste? Nu va plesneste inima? Ca eu sunt atat de fericita sa o am pe Maria... cand voi avea 2 nu stiu cum va fi. Parca nu se poate si mai bine de atat. Cand vad coplasi cu fratiori ma emotionez. Iar Maria se joaca asa de frumos cu copiii bonei.... Sunt adorabili impreuna. De ex daca ei ii dau mamaliguta cu branza cu smantana(care-i place f mult) ma intreaba- dar Stefan si Maria mananca si ei tot asta? sau iesim afara si ia jucarii si pentru ei. Le imprumuta jucarii si carti acasa. E f dulce.

A fost serbarea ieri. Au filmat educatoarele si primim cd-ul dupa sarbatori. Cica a fist f bine, Maria a fost Craciunita ca mai toate fetitele (i-am facut 2 poze cand m-am dus sa o iau). Ea imi spune ca i-a spus si poezia Mosului si a fost f incnatata de cadou- o geanta cu o papusa cu haine de schimb si cu o alta gentuta mica (pt papusa botezata Ana)in care trebuie pus un catel si un cd cu colinde.

Azi a fost ultima zi de gradi pe 2009. Au fost putini copii si s-au jucat toata ziua.

Aseara am fost cu autobuzul in IOR cu mamicile de la bloc. Copiii au fost f incantati d ebeculete, pinguini si ursi polari. Mai mergem macar pana o da gerul ca atunci nu mai putem sta 3 ore afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Si Tudor tot cu biberonul isi bea laptele si uneori bea ceai de la Bianca cu biberonul ei ...

Crina sincer cel mai usor mi-ar fi sa iti scriu un DVD si sa ti-l pun la posta. Se incarca tare greu pe 4shared si d-aia nu am mai pus altele. Cantecelele s-au incarcat f repede pt ca sunt mult mai mici.

Tzuna eu sincer nu credeam ca pot sa ii iubesc asa mult pe amandoi, dar se poate. Recunosc ca Neica Tudor e sufletul meu si puteti sa ziceti orice ca eu cred ca orice mama cu 2 copii are 51 cu 50% procenajul impartit. Daca nu e asa atunci sunt eu denaturata.
In fine ... e si chestia ca Tudor fiind mai mare cu el se pot face alte chestii si e o afinitate mai mare. Bianca e inca mica nu solicita asa mult atentia noastra si de fapt daca o iau si stau cu ea langa Tudor sa construiasca sau cine stie ce sa faca atunci e f multumita. O sa ii filmez cand se joaca cu cuburile sa vedeti circ: nu da cu piciorul ca darami si o musca, ea nu zice nimic si da incontinuare din picior, eu ii iau un cilindru si ii dau Biancai .. Tudor nuuuu nu pe ala unu mai cu colturi ... pai se loveste cu ala, mai mami .... si ce daca, ea mi-a daramat castelul si tot asa..

Tzuna si fetele din Bucuresti am vazut aseara la stiri chestiaa asta cu serbarea filmata ... mie mi s-a parut stupid. Pai unde e bucuria parintelui si chiar a cpilului sa spuna acolo poezia si sa il vada mama si tata si bunica si ... eheee ce frumoss era.

Ela foarte haioasa Theea ...

Copii par a fi bine, Tudor cu muci dar azi fara febra.

Sa il ajutam pe Andrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

buuuna siara...mic de tot...si rusinat. Mi-a mieunat o pisica si a trebuit sa vin sa dau raportul.

Arissa felicitari pentru sarcina, sa treaca usor si sa vina un bebe sanatos!

De cadouri, eu Giuliei am vrut sa-i iau un joc cu planse si creionas cantator de la clementoni, din pacate am gasit doar in limba maghiara.

Am gasit chiar aici pe site un filmulet pe care-l puteti personaliza cu Mos Craciun nu stiu daca puii o sa inteleaga ceva sau sunt prea mici.

Sanatate la bolnaviori!

Hai ca revin asa incetisor, nu tot deodata.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

meatzaaaa, ha ca sa imi revin si io

Raresu dupa o luna de nevirusare, a facut cred ca o mini-laringita usurica. Zic asta pt ca in sfarsit imi dau si io seama ce inseamna tuse "latratoare". Face febra numa noaptea vad si respira extraordinar de greu. E f infundat dar si fara muci...e ciudat de data asta da trecem noi si peste asta.

de mancare seara, rares cred ca e cel mai nediversificat copil. Mananca aproape invariabil iaurt sau cereale de bebelus, da, de bebelus. Ii mai dau paine cu cascaval "intins" adica incalzit sau paine cu smantana, paine cu foie gras cand am si vrea si el si tot seara mananca si para pt tranzitul intestinal. Altceva ma jur ca nu vrea sa guste...lapte cu orez, gris cu lapte, paste cu branza n-a mancat in viata lui desi i-am oferit. In timpul verii ii mai dadeam paine cu vinete si rosii sau mamaliga cu branza da acu nu mai vrea, nush de ce.

limbi straine, da Pis, is f dulci cand zic ceva in alte limbi, rares stie de pe la gradi un cantecel in lb germana si imi vine sa il manc tot cand il aud. Si mi drag de el de numai pot cand zice la plecarea dela gradi "ciuuus"
cine vrea sa vaza filmulet cu rares germanel sa imi zica, nu mai pun aici...

mos craciun i-am luat cadouri cu nemiluita, ta-su s-a aberat dar na, e singurul baiet a lu tata. Io is impacata cu ce i-am luat: o carte cu multe autocolante si un puzzle miculut pt varsta lui, din 2-3-4 bucati, de la Educa; io ma ocup de intelectul lui . Rares e modest asa, nu face cu multe piese puzzle.

Tzuna te admir pt c faci si pt ce atitudine ai. Io nu stau cu rares 3 ore afara pe frigul asta nici sa ma bati. In timpul saptamanii chiar nu iese din casa decat dus/adus de la gradi ca io de la 5 jumate nu mai am chef sa stau pe-afara. In we iese cu ta-su. Io una astept zapada sa ne dam cu sania si sa ne bulgarim.

Gabi, am admirat puiutii dragutii si ma uitam la Bianca ce cheliuta e, Tudor era un mare pletos la 6 luni si mai mergea si in 4 labe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Neata, mai pe la pranz si de la noi !

Brrr, ce frig eeee...Noi suntem la serviciu, Teodora ma cauta prin toate sertarele...siiiiii...la Bucuresti ningeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!iu-huuuuuuuuuuuuu !
Teodora ma intreba cand ne dam cu sania, avand in vedere ca a inceput sa ninga!

Faza:
a vazut intr-un desen animat ca mos craciun vine pe cos; m-a intrebat intr-o dimineata daca noi avem cos...eu n-am realizat de ce ma intreaba...se gandea probabil ca mosu' nu are pe unde intra, sa ne lase cadourile...

Mergi la inceput

BUNA!

Ce va povesteam ieri cu fratii, dragoste, inima plesnind. Am avut astazi o zi.... In fiecare an in perioada asta e concursul de grafica in Paint pentru gradinita si scoli generale. In fiecare an particip cu copiii mai dar anul asta a fost diferit pentru ca am avut foarte multi copii care au participat inclusiv 2 copii de la grupa mica, care au 3 ani si 2 luni respectiv 3 ani si 4 luni si care s-au descurcat minunat. Am fost asa mandra de ei de parca erau toti ai mei. Iar ei niste dulci... 1 fetita s-a tinut toata dimineata dupa mine, ca sta numai in sala in care supraveghez eu si mi-a spus ca ma iubeste si sa ma duc putin cu ea acasa.
Ei si am terminat acolo cu concursul si m-am dus la bona sa-mi iau odorul. Acolo astia mici se jucau cu plastilina in tot dormitorul si se ajutau unul pe altul sa scoata plastilina din cutiutele unde o pusesera (ca nu poate fi inca vb de modelat ceva concret) ... apoi au vrut toti sa-mi spuna povesti si mi-au inventat toti 3 o poveste cu pisicuta Kitty si alti prieteni dupa care nu mai puteam sa-i despartim ca sa o iau pe Maria acasa.

Mie tare dor de copiii de la Centrul de plasament. Ma intreb tot timpul ce s-o fi intamplat cu ei, unii sunt chiar marisori acum si pot avea chiar si 12 ani.Niste copiii minunati dar care nu au avut prea mult noroc atunci cand s-au nascut. Fiecare avea cate o poveste cat se poate de trista. Incepand cu un baietel adus in centru cand avea 3 saptamani si care fusese abandonat pe un camp de langa Piatra Neamt imediat dupa nastere. L-a gasit un tanar care trecea cu bicicleta pe acolo. Ce-o fi simtit tanarul ala? Cum l-a intarit Dumnezeu ca sa-l ia pe micut si sa-l duca la politie? Si a avut zile. Noroc ca era vara. A stat 3 saptamani in spital pe perfuzii cu antibiotice. Apoi a fost ok. Ulterior a facut astm bronsic (nu stiu dc a avut vreo legatura cu nasterea in natura sau nu).
Apoi 2 baietei gemeni ajunsi in centru dupa ce tatal lor a omorat-o pe mama lor. A veau 1 an si ceva si plangeau f mult. S-au acomodat greu in centru. Initial nu am stiu ca sunt gemeni (nu semanau deloc) si am inceput sa-l iau acasa doar pe unul dintre ei. Il luam in fiecare week-end. Mama, care iubeste f mult copiii era topita dupa el. Cred ca il adopta daca nu mai avea inca un frate. Ulterior am aflat de frate si ii luam in week-end si in vacanta pe amandoi. Nu-i vizita nimeni niciodata. Erau adorabili. Sunt nascuti a 2-a zi de Craciun... si cate si cate povesti. Unele se terminau bine, sau asa cred. Se faceau inca multe adoptii internationale. Despre unii copii directoarea centrului mai primeste si acum vesti si fotografii. despre unii nu se mai stie insa nimic. Eu nefiind ruda cu niciunul nu pot afla noutati despre ei. Pot doar sa ma rog sa le fie bine acolo unde sunt ei acum. Gata! Asta este rugamintea mea de Craciun pentru voi: sa va rugati pentru acesti copilasi ca multi sigur mai au nevoie de gandurile noastre bune: Andrei, Neculai, Stefania, Iulian, Picatura, Ana, Violeta, Crina, Laura, Ovidiu si multi ,multi altii.

Da, recunosc, am cazut in borcanul cu melancolie acum inainte de sarbatori.

SCOSUL AFARA- eu una ma simt vinovata cand nu o scot pe Maria afara. Cand e cald programul e batut in cuie- dimineata plimbare in parc cu mine sau cu bona in functie de situatie , seara dupa 17 o scot eu. Uneori mergem intr-un parc unde-i place ei - IOR sau PoLICLINICA iar alteori iesim in parculetele de pe la bloc. ma ajuta mult si faptul ca mai ies cu alte mamici ca singura poate nu m-as plimba chiar atat.
Mie mi-a intrat in cap ca Maria mananca mai bine si doarme mai bine daca o scot afara. plus ca ei ii place f mult sa iasa in parc cu alti copii ca am vazut ca mai sunt copii care prefera sa stea acasa sa se joace. Si mi se pare ca timpul asta e timp dedicat doar ei si ca-i face bine. Asa ca vara -iarna iesim afara. azi de ex a fost deja afara 1 ora cu bona si copiii ei, am mai tinut-o si eu 1 ora cand m-am intors de la concurs si mai iesim si pe seara daca ninsoarea nu se transforma in ploaie.

PISIKUTA- carti cu activitati pentru 3 ani gasesti in librarii. Unele sunt cu activitati de matematica, altele cu activitati de dezv limbajului.... in general sunt carti/caiete speciale pentru gradinita grupa mica si pretul este intre 3 si 10 lei.

F interesant joculetul cu printesele Disney. E in genul cine stie castiga,nu? Si intrebarile sunt legate de povestea cu respectiva printesa sau nu? Oricum pentru fetite cred ca e interesant.

Eu am cumparat pentru fetitele din familie jocul cine stie castiga varianta 3-6 ani sau 6-11, creionul fermecat, alt joculet de colorat si decorat...Mie mi s-au parut interesante si cu preturi destul de accesibile intre 17 si 49 lei.

Acum am o alta problema. Ce cadou iau parintilor mei? Ideea e ca au cam de toate si ar tb sa-i impresionez cu ceva.Nu sunt pretentiosi, nu tb sa fie ceva scump doar sa-mi vina o idee buna. Vor primi un calendar de perete cu nepoata lor iubita si inca ceva dar ce? Cu socrii am terminat vor primi cate ceva de imbracat( el o bluza groasa, ea o pijama) calendar cu nepoata, vin, bomboane si niste ornamente pentru Craciun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Ai un suflet mare si cald Tzuna ,rar intalnesc asemenea oameni.Respect,cum ar spune un prieten al meu.
Nu am avut niciodata puterea sa vizitez un centru de plasament de teama ca m-as distruge,as vrea sa-i iau pe toti acasa,sa fac o minune si sa dispara toata durerea din lume,dar nu pot,nu,din pacate.Am fost la un pas sa adopt o fetitza cand avea Robert un anisor,eram internati pt o enterocolita in fostul Spital pt copii Caraiman,acolo era o fetitza gasita abandonata in lift,din pacate abandonul se continua si in spital unde asistentele si ingrijitoarele nu-i acordau nici un minut de atentie,nu stiu cat suferea fizic insa psihic f mult,Robert nu suporta sa o auda plangand ,de cate ori o auzea fugea la patutul ei si ridicat pe varfuri baga mana printre gratiile patutului si o mangaia cu varful degetelor pe crestet,o luam uneori in brate si o alinam,o schimbam si de fiecare data ma alegeam cu reprosuri de la asistente.I-am dus niste hainutze ,mi le adusese ursul care mi-a marturisit ca nu vrea s-o vada de teama sa nu innebuneasca brusc si sa fuga cu ea ,si chiar daca ar fi fugit unde ar fi dus-o ,eram tineri si saraci,fara casa,fara masa...Acum cred ca are si ea 13 ani ca Robert sper sa-si fi gasit o familie mai instarita decat noi si care sa o iubeasca mult mult.Noi ii spuneam Vrabiutza,nu avea nume.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!

Mergi la inceput

ANDRA- din pacate sunt atat de multi copii chinuti pe lumea asta... da si mie imi era f mile deie, mama ma intreba cum pot sa ma duc acolo, sa-i iau in plimbare si sa-i duc inapoi... Nu stiu cum. Mai mult oricum nu puteam face. Cand am inceput voluntariatul eram in clasa a 10-a. asa ca faceam cat mai bine ceea ce faceam (ajutam la hranirea copiilor, pe cei de 1 an si un pic ii tineam de manute si-i plimbam cateva zile pana invatau sa mearga (in maxim 1 saptamana cu putin ajutor tot mergeau), ii scoteam pe bebelusi afara (din lipsa de personal copiii sub 2 ani nu erau scosi deloc afara).. si tot asa. Plecam cu inima franta dar totusi multumita ca le-am inseninat unora ziua.
Iar directoarea(de asta m-am si dus acolo ani la rand) era un om minunat. Mi-a dat mana libera sa fac tot felul de chestii. ma si mir ca nu a patit nimic. Nu eram majora si plecam singura cu copii din centru, imi dadea cheile de la salile de "gradinita" sa-i duc acolo pe copiii sub 3 ani cand educatoarele nu foloseau acele sali, la un moment dat mai mergeam cu inca o prietena si impreuna luam cate 7-8 copii la "gradinita" si lucram cu ei. erau atat de receptivi, de inteligenti, de veseli... Erau si copii cu probleme dar fff putini.

Noi inca ne mai gandim sa adoptam un copil mai ales daca nu voi ramane insarcinata. Din pacate insa birocratia te omoara la noi. Si nici nu cred ca suntem eligibili cu 2 credite si un apartament cu 2 camere ipotecat. Cat despre VRABIUTA voastra, sper sa fie bine acolo unde este acum ca voi atunci chiar nu ati fi avut ce face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Neatza....

eu de maine sunt in concediu si sunt asa de fericita ca o sa fiu acasa cu baiatul meu iubit...imi era atat de dor sa stau acasa numai cu el toata ziua...

cadourile de craciun i le-am luat deja...noi i-am luat ursuletul ala teddy cu media player, bunicii i-au luat masina roary cu telecomanda si probabil k ii voi mai cumpara niste plastilina,carte cu autocolante si cam atat...o sa mai primeasca de la matusile lui....

gabi tare mumosi copii tai...emil knd a vazut pozele voastre m-a intrebat daca nu facem si noi o fetita si i-am zis sa isi faca singur k eu una,ink nu....

o zi frumoasa!

Poze Razvanelu vechi

poze razvanelu noi

varsta razvanel

Mergi la inceput