Initial am vrut sa postez raspunsul meu la fetele cu gradinaritul dar mi-am dat seama ca nu acolo trebuie sa ajunga informatia mea.
Am achizitionat o planta,se numeste "Iarba dulce",stiintific:Stevia rebaudiana.
Are 0 calorii si este buna pt. bolnavii de diabet,deoarece dulceata sa nu vine de la glucoza dar mai ales pt. ca poate indulci produsele alim. supuse incalzirii.
Si eu folosesc stevia de cateva luni in principal ca sa indulcesc cafeaua. Eu o cumpar de la plafar.
Alt inlocuitor natural al zaharului este siropul de agave.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Asa zboara kg mele...
Citat: |
citat din mesajul lui Emeralde b.nica - care parte a plantei o folosesti pentru indulcit? |
Deci voi folositi stevia sub forma de frunze uscate? Pentru ca eu am vazut in USA sub forma de praf alb la fel ca zaharul pudra si ma gandeam ca asa se gaseste si la noi.
Siropul de artar poate fi considerat inlocuitor natural al zaharului?
Mcm,la tanc postarea ta,eu tot ma gandeam ca daca am sa usuc frunzele sa le bag in rasnita si ete sugarul(zaharul frate sa nu intelegeti altceva)!
Siropul de artar poate fi considerat inlocuitor natural al zaharului?
[/quote]
Eu ii pun sirop de artar fetei in lapte si e singurul mod cu care reusesc sa o mai conving sa bea!