gradinita THE LITTLE ARTIST - informatii, va rog

Buna tuturor,
Am o fetita de 2 ani si jumatate care de 2 luni merge la gradinita Cami de langa piata Domenii. Am decis insa sa o retragem asa ca acum, suntem in cautarea unei noi gradinite.
Destul de aproape de noi se afla gradinita The little artist. Am sunat si probabil ca o sa merg sa o vizitez. M-ar interesa insa foarte mult parerile celor care au sau au avut copiii inscrisi acolo.
As vrea sa stiu atat puctele forte cat si dezavantajele pentru ca desi nu ma astept sa gasesc gradinita perfecta as vrea sa stiu ce puncte slabe are aceasta gradinita inainte de a-mi duce fetita acolo. Si sa hotarasc din capul locului daca le pot accepta sau nu.
Spunea cineva ca grupele sunt formate din 13-14 copii. Ei mi-au spus la ca au maxim 10 copii intr-o grupa. Cum stau de fapt lucrurile?
Cate persoane ii supravegheaza, sistemul de monitorizate pe internet functioneaza? La Cami se intampla de multe ori sa nu functioneze asa ca sunt oarecum sceptica.
Cum este educatoarea de la grupa 2-3 ani? O plac copiii? Ne intereseaza foarte mult acest aspect, unul dintre motive, nu si singurul, pentru care o retragem pe fetita de la gradinita Cami este ca educatoarea o ingrozeste pur si simplu.
Mai spunea cineva pe forum ca daca copilul lipseste, din motive intemeiate, boala spre exemplu, nu se returneaza banii de masa. Asta ar fi neobisnuit si deloc normal, nu mai stiu de alta gradinita unde sa se intample asta. Dar poate ca lucrurile nu stau asa.
Multumesc mult,
Valentina
Raspunsuri

roli25 spune:
In zona Domenii, iti recomand cu caldura o gradinita foarte buna unde am avut baiatul 1 an si ceva si am fost extraordinar de multumita. Din pacate ne-am mutat cu locuinta si a trebuit sa-l mutam la o alta gradi. Uite aici detalii: http://www.gradinitebucuresti.ro/index.php?c=-2&s=1&g=262
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Val_ spune:
Roli multumesc pentru raspuns.
Imi poti spune cum stau cu igiena si curatenia. Eu sunt poate chiar exagerat de pretentioasa din punctul asta de vedere. La Cami spre exemplu se intampla frecvent sa imi iau fetita murdara de caca intre labii.
Din ce carne pregatesc mancarea si daca au si feluri de mancare prajita in meniu.
Afara au spatiu de joaca safe si suficient de mare?
Sunt deschisi la discutii, as prefera o gradinita unde sa ma simt in largul meu sa spun daca ceva nu mi se pare OK. Si sa aiba rabdare cu copiii, sa nu fie gata sa ii trimita acasa daca nu se acomodeaza intr-o saptamana.
As avea eu multe intrebari. Mai multe decat as fi avut inainte de a o duce la Cami cand nu prea stiam la ce trebuie sa fiu atenta.
Tarifele de la Casuta Piticilor sunt cele de pe site? Ca mi se par mici. Daca chiar reusesc sa aiba o locatie corespunzatoare si sa fie ok atat cu igiena, mobilier, jucarii, mancare etc. si educatie atunci sunt tari.
Astept in continuare pareri despre The little artist.

roli25 spune:
Si eu sunt pretentioasa. Este luna totul. Mancarea se gateste in conditii de maxima igiena, iar felurile de mancare sunt sanatoase, adecvate picilor. Nu se dau prajeli,carne d porc, mezeluri, ciocolate, prostioare. Ba chiar atunci cand este ziua unui copil, parintii sunt rugati sa aduca torturi usoare, nu cu creme, ciocolate...
Locatia este foarte frumoasa, intr-o casa noua si spatioasa, iar curtea care e f. mare, amenajata si curata.
Personalul este foarte atasat de copii, si apropiat. Directoarea gradinitei este o persoana deosebita, cadru didactic, care sta permanent acolo intre ei, participa activ la activitatile si e pasionata de ceea ce face.
Al meu a invatat multe lucruri frumoase in gradinita si se simtea
tare bine.
Se face engleza si se face bine, comparativ cu ce am auzit prin alte parti. In vara au avut cursuri de inot. Organizeaza tabere (iarna trecuta, cand avea 2,6 ani l-am trimis si am stat foarte linistita, iar el s-a intors atat de incantat incat urla ca vra inapoi la munte si nu acasa).
Da, tarifele sunt cele de pe site. Cand eram noi acolo era mai ieftin. Au scumpit in toamna asta, ca probabil nu mai faceau fata.
Eu am avut regrete imense cand l-am mutat, dar distanta intre casa si gradi era exagerat de mare si traficul infernal.
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

medin spune:
Va sfatuiesc sa intrebati ce studii de specialitate au educatoarele de la Casuta Piticilor, dar sa va arate diplomele. O sa aveti o surpriza, va asigur. Intrebati daca sunt educatoare sau nu, ce liceu si ce facultate au si sa va arate dovada. Atunci cand dai banii unei gradinite, primul lucru este educatia. Dar cine o face, asta e problema.

roli25 spune:
Stiu ce studii are directoarea si educatoarea pe care am avut-o noi si stiu ce a invatat copilul cat a fost acolo. Nu stiu despre cine vorbesti, dar ar fi bine sa fii mai explicita si sa nu dai informatii eronate. Personalul are imn componenta pe langa educatoare si ingrijitoare. Daca vorbesti despre ele este altceva. Este o gradinita foarte buna.
(9 iunie 2006)
BAIETII MEI IUBITI

Val_ spune:
Medin ai dreptate educatia este importanta. Insa la fel de importante sunt igiena, alimentatia si siguranta. Poti sa detaliezi? Ar fi de ajutor.
Roli ce spui tu situeaza Casuta Piticilor aproape de perfectiune si asta la un tarif mic. Cam greu de realizat echilibrul asta. Nu imposibil dar... Nu esti cumva putin subiectiva?
Apropo de diplomele educatoarelor la Cami era una singura calificata. Evident ca am aflat asta ulterior.
Astept in continuare informatii despre The little artist. Nu are nimeni copilul acolo?

roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Val_ Roli ce spui tu situeaza Casuta Piticilor aproape de perfectiune si asta la un tarif mic. Cam greu de realizat echilibrul asta. Nu imposibil dar... Nu esti cumva putin subiectiva? Poze cu Mariuca Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007) "Am invatat ca un om are dreptul sa-l priveasca pe altul de sus doar cind trebuie sa-l ajute sa se ridice" - Johnny Welch - ''Marioneta'' Mariuca in prima luna www.sonia.as.ro" target="_blank">Pentru inima Soniei Sa il ajutam pe Marian |
Nu. Nu cred ca e gradinita perfecta si nici nu cred ca exista gradinita perfecta. Am spus doar ca a fost o gradinita pe placul nostru. Ei au schimbat mai multe locatii si pot sa spun ca nu toate sediile aveau avantaje. Au reusit sa gaseasca in cele din urma un sediu frumos. Directoarea este o persoana deosebita, pasionata de ceea ce face si iubitoare de copii si aceste atuuri o ajuta sa conduca o gradinita buna. Mi se pare firesc ca nu tot personalul sa aiba diplome de studii superioare. Astfel ingrijitoarele nu au nevoie de studii. Dar treaba pe care o au ele de facut o fac bine.
Iar la capitolul iginena stau chiar foarte bine. Copilul meu s-a imbolnavit doar de ori la inceput, firesc la primul contact cu colectivitatea. Periodic fac dezinfectie. Eram anuntati pentru a2-a zi sa nu aducem copiii, ca se face dezinfectie. Lucru pe care nu l-am auzit prea des de la parinti care au copiii la alte gradinite.
Una peste alta, pentru noi a fost foarte bine, iar copilul a invatat multe lucruri acolo. Sunt multe de spus, nu mai detaliez aici...daca vrei iti scriu pe PM
Apropos de tarif, mie nu mi se pare mic deloc. Se incadreaza in medie.
Roli mami de Andrei

BAIETII MEI IUBITI

Val_ spune:
Roli poate imi mai dai si alte amanunte pe PM.
Se pare ca nimeni nu are copilul inscris la The little artist. Chiar voiam informatii si despre aceasta gradinita.

m_monique spune:
Val_ eu am vizitat in vara gradinita little artist. mi s-a parut tare frumoasa (gradinita Cami nu am reusit sa o vizitez). dar si preturile mi se par cam mari.
eu l-am dus pe andrei la o gradinita in crangasi, ca e aproape de casa noasta.