Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (48)
Raspunsuri - Pagina 4
analessya13 spune:
Buna fetele!
Ati fost foarte harnicutze de dimineata si pana acum
Alexutzzza, imi pare rau, 
Si eu azi sunt intr-o pasa proasta. Am avut o durere ingrozitoare la picior, e la genunchi in jos, de-abia m-a mai lasat un pic, ce e drept am stat numai in picioare si am si mers, dar ma duc sa ma intind poate imi trece de tot.
Pe de alta parte, sotul ma streseaza ca vrea sa duca baietelul la soacra ca na vrea sa il vada, iar eu nu vreau sa plece fara mine, mai stiu eu ce-i baga in cap la cate mi-a facut pana acum. I-am zis ca din partea mea nu e o problema, sa vina sa il vada, o invit si la cafea, dar sa vina acasa la mine. Ce comoda e doamna! Eu singur nu il las la ea, mai ales ca daca am avut nevoie sa mi-l tina, nu prea mi l-a tinut, asa ca...sa ma mai scuteasca
.
Acum parca vad ca i-ar incepe panarama ca sotul meu mi-a spus ca in cazul asta nici l-a mama sa nu il mai duc. Of
. Vad eu ce fac, dar ma dispera situatia asta, de-a soarecele si pisica.
cristies spune:
Catalutza, super meniu. Daca poti sa dezvolti reteta de tort de mere cu crema de zahara ars ar fi ideal. 
Cris_mario, dupa
ne pui poze cu cumparaturile?? Te rugam frumos.
Alexia,
sa treaca contractiile si sa-ti vezi de viata ta.
Alexutzzza, asteptam sa ne scrii de acasa ca te-au lasat contractiile.
Asta eventual dupa un somnic bun.
31+
cristies spune:
Cris_mario, m-am gandit acum ca ar fi un moment bun sa va logoditi, daca tot v-ati luat verighetele. Daca mergeti impreuna (tu si sotul
) la preot, contra unei sume modice va logodeste si puteti sa purtati verighetele (pe mana dreapta). Mai mult, sunteti legali si in fata lui Dumnezeu.
Cu unica mentiune ca la nunta nu o sa va mai citeasca aceasta parte (logodna).
Sa ne spui cum v-ati hotarat.

cum merita o miresica.
31+
danyelana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristies Am revenit. Cu vesti bune si proaste. 8 kg in 10 saptamani!!!! - Maine dimineata un mare set de analize si vedem dupa cum evoluam. Doctorita nu parea asa de speriata. Asa ca m-am linistit si eu. Bebe in schimb este foarte sus, d-aia am si toate arsurile ingrozitoare (mi-a dat liber la Dicarbocalm) si mi-a sugerat sa ma pregatesc sufleteste sa nu mai pot respira cum trebuie pentru ca va apasa pe plamani. Si atat la medicul de familie. Am ajuns si in piata si surpriza: ardeii kapia sunt 10 lei kg. Asa imi trebuie! Aseara am trecut pe la Big si am zis sa nu cumpar de la tigani (erau 6 lei kg), ca mai bine ma duc si iau de-ai nostrii, de la tarani. Si iata ca acum stau si cu impresia ca nu sunt bio, si dublu ca pret. Tare, nu? Citesc si va mai scriu. 31+![]() |
Cristies, sper sa fie totul bine si analizele de maine sa nu arate nici o problema. Tu ai luat mai multa kg ca mine si dr tau nu-si face asa griji ca al meu.

Despre piata ce sa-ti spun cred ca ar trebui sa luam cand gasim preturi bune ca nu se stie maine.
Vroiai sa pui la otet?
Pupici.

Acum
30+ cu bb mic si scumpic
Arthurpozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
catalutza81 spune:
reteta de tort de mere
se topeste intr-o oala de ciorba (cam de 5 l) 1 cana de zahar, apoi se intinde pe margini ca la crema de zahar ars. Se lasa la racit. Intre timp se curata de coaja cam 5-7 mere, se scobesc de seminte. Se pun in oala, in picioare, unul langa celalalt cat a acopere tot fundul oalei. Se mai poate sfarama cate unul la curatat si scobit, nu dispera, partile ramase de mar poti sa le bagi printre merele intregi. In gaurile ramase dupa ce scoti semintele pui stafide si cate o bucatica mica mica de unt. Se baga la cuptor cam 40 min, la foc potrivit (mediu, cam 120 - 150 grade), pana se coc. O sa vezi pe ele ca se inmoaie. Intre timp se face compozitia de crema de zahar ars: 4 oua se freaca cu 1 cana zahar si cu 1 l lapte, adaugi normal rom si zahar vanilat :). Se toarna peste meredirect in oala. Sa nu te sperii ca merele or sa pluteasca, e normal! Se baga din nou la cuptor si se lasa cam 30-40 min cam la acelasi foc (iti dai seama ca e gata cand o vezi ca legata la suprafata). Intre timp faci aluat de pandispan: freci albusurile de la 3 -4 oua cu zahar si galbenusurile cu 3-4 linguri de ulei. Apoi le amesteci pe toate usor ca la mamaliga ca sa nu se lase albusurile. Adaugi praf de copt stins in zeama de lamaie si apoi pui faina in ploaie. Si bagi la cuptor inca 30 min. Si gata! Canmd il scoti, bagi usor cu cutitul pe marginea oalei ca sa desprinzi blatul si apoi pui o tava rotunda deasupra. Intorci rapid oala cu fundul in sus. ATENTIE: sa nu care cumva sa ridici oala, se ridica dupa 24h, ca altfel se desprinde si se face praf. Mai mult are zeama fierbinte care te poate frige big time!!!
Enjoy. Sunt available pt clarificari
am uitat sa zic, dupa 24 h se orneaa cu frisca si se serveste rece rece!!!
Catalutza
27+
Irina
cristies spune:
Si eu sper Danyelana sa nu fie nici o problema. Eu de cand ma stiu glicemia am avut-o mica spre foarte mica, de aceea problema suspectata este retentie de apa. Si asta in conditiile in care am renuntat complet de sare in mancare, apa minerala nu beau. Doctorita zice ca in aceste cazuri problema este tensiunea arteriala si de aceea trebuie monitorizata.
Cat despre ardei... vroiam sa fac mancare de ardei copti. (Acum e in desfasurare). Am cumparat doar un kg, nu m-a lovit la buzunar, dar mi s-a parut ca sunt atat de proasta cand mi-a zis tanti pretul, am cumparat si apoi cat m-am mai invartit prin piata am vazut-o completand gramada de ardei dintr-o cutie pe care erau desenati ardei si scria turceste pe ea... Poate ca ii pusese ea acolo de pe camp, dar sincer ma indoiesc. Asta e...
31+
alexutzzza spune:
de aks
nici rapusa la pat nu scapati de mine. offrau e maica 

m-am speriaaaat, m=a speriat si andrelina pe mess ca vine dup mine si ma bate dak nu plec aks si daca nu pun mana si sun p dr
merci! Asa ca pan la urma de gura ei am plecat si am sunat si dr. offf io nu vroiam sa deranjez ptr atata lucru, dar s pare ca e reu a zis dr sa iau si no spa nr 4 si daca-s rau in continuare sa vin imediat la el la spit. Daca ma ami lasa tot ma duc la spital alt consult si eco de masurat colu , dar sa vin la sf programului cand are mai mult timp, dar a repetat ca dak nu ma lasa durerile sa vin IMEDIAT! sunt mai ok ma doare numa surd spatele,... in jur de 6 sun dr. si p la 7 cred ca merg acolo 

va multzu' inca o data pentru incurajari si suport!
29+
Yannis
evyme spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui catalutza81 reteta de tort de mere se topeste intr-o oala de ciorba (cam de 5 l) 1 cana de zahar, apoi se intinde pe margini ca la crema de zahar ars. Se lasa la racit. Intre timp se curata de coaja cam 5-7 mere, se scobesc de seminte. Se pun in oala, in picioare, unul langa celalalt cat a acopere tot fundul oalei. Se mai poate sfarama cate unul la curatat si scobit, nu dispera, partile ramase de mar poti sa le bagi printre merele intregi. In gaurile ramase dupa ce scoti semintele pui stafide si cate o bucatica mica mica de unt. Se baga la cuptor cam 40 min, la foc potrivit (mediu, cam 120 - 150 grade), pana se coc. O sa vezi pe ele ca se inmoaie. Intre timp se face compozitia de crema de zahar ars: 4 oua se freaca cu 1 cana zahar si cu 1 l lapte, adaugi normal rom si zahar vanilat :). Se toarna peste meredirect in oala. Sa nu te sperii ca merele or sa pluteasca, e normal! Se baga din nou la cuptor si se lasa cam 30-40 min cam la acelasi foc (iti dai seama ca e gata cand o vezi ca legata la suprafata). Intre timp faci aluat de pandispan: freci albusurile de la 3 -4 oua cu zahar si galbenusurile cu 3-4 linguri de ulei. Apoi le amesteci pe toate usor ca la mamaliga ca sa nu se lase albusurile. Adaugi praf de copt stins in zeama de lamaie si apoi pui faina in ploaie. Si bagi la cuptor inca 30 min. Si gata! Canmd il scoti, bagi usor cu cutitul pe marginea oalei ca sa desprinzi blatul si apoi pui o tava rotunda deasupra. Intorci rapid oala cu fundul in sus. ATENTIE: sa nu care cumva sa ridici oala, se ridica dupa 24h, ca altfel se desprinde si se face praf. Mai mult are zeama fierbinte care te poate frige big time!!! Enjoy. Sunt available pt clarificari am uitat sa zic, dupa 24 h se orneaa cu frisca si se serveste rece rece!!! Catalutza 27+ Irina |
Aluatul de pandispan il punem tot in oala cu merele? Adica dupa ce il intoarcem o sa avem la fund pandispanul, apoi crema de zahar ars, apoi merele iar deasupra caramel?

27+ 
poze 26 sapt
trusou bebe
catalutza81 spune:
Ihi se pune deasupra tot in oala de aia si trebuie sa fi o oala de ciorba inalta...
Si de fapt o sa fie asa: pandispan, insiropat cu zeama de la crema de zahar ars...apoi crema de zahar ars, apoi vin merele caramelizate de la zahar ars...va spun sincer o dementa. Il fac rar ca ia cam 6 ore, da il mananc din cinci bucati
.
Catalutza
27+
Irina
evyme spune:
suna absolut demential !
si eu nu sunt pofticioasa de felul meu, dar p-asta trebuie sa-l incerc (poate in we, ca o sa am timp) abia astept 

27+ 
poze 26 sapt
trusou bebe