Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *105*
Raspunsuri - Pagina 6
simina_kin spune:
Neata la pranz Avem si noi povestea nasterii....asa mai fara talent in arta scrisului
fericita poze Maya Andreea
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!
Ayla21 spune:
Gia, multumesc de comentariu, esti o dulce!
Da, este ambitioasa si... independenta, ce ma plangeam eu zilele trecute. Dar daca e cum se zice, ca fetele mostenesc din caracterul tatalui...nu ma mai mira nimic.
Pasi cred ca si ai vostri fac daca ii tineti de manute, Luana facea pasi tinuta de manute de la 7 luni parca. Doar ca nu era foarte stabila pe picioruse. dar pe noi la toate etapele de dezvoltare motorie, ca prematur, ne-a ajutat mult kineto, si cu intors pe burtica, si stat in fundulet. Numai brocoli nu ar fi ajuns.
Am si eu o intrebare, pt cine ma va lua in seama, asa ca intre prietene, la o cafea. Stiu ca decizia ar trebui sa-mi apartina. Sunt unele glitter grafice unde nu poate fi trecut tot numele ingerasului meu Maria-Alexandra (e prea lung). Ce sa trec? Pt ca am senzatia ca daca bebe se nastea ar fi avut alt nume. Eu si Alex am ales acest nume ca sa aibe un nume, dar nu ne-am gandit ca in cazul primei sarcini, sa asociem, sa ne placa, sa i se potriveasca (e un nume atat de lung pt un pui atat de mic), sa avem preferinte, etc.
De exemplu cand eram prima data gravida, doream ca fetitele mele sa se numeasca Luana si Lorena. Alma ar fi fost al doilea ei nume. Luana si Lorena mi se parea mie ca pereche de nume. Nici nu intentionam sa le pun doua nume la fiecare. Dar lui Alex ii placea foarte mult numele Emilia, asa ca am zis, ok, sa le punem doua nume. Si cautam ceva care sa rimeze. Asa a ajuns Alma sa fie Alma-Lorena, dar nu Alma ne propusesem sa o strigam. Cand s-a nascut, prima veste pe forum a fost ca s-a nascut Alma-Lorena, si toata lumea a zis "bun venit pe nume Alma", scurt. Ca apoi, cand Alma a murit, sa se faca asocierea numelui ei, cu sensul numelui, "suflet", si astfel i-a ramas numele.
Luana am ales pt ca pe soacra mea o chema Ana, si e singura din familia lui de care Alex vorbeste, rar dar atat de frumos. Nu a vrut sa-i puna numele Anna (cu 2 n) cum am vrut eu, asa ca am ales Lu-ana. Babele spun ca Luana are 2 ingeri pazitori, pe bunica ei Ana si pe sora ei. Iar unii m-au condamnat ca am ales Alma, sufllt, si astfel am pecetluit destinul copilului meu.
Maria-Alexandra am ales, pt ca probabil a fost conceputa in prejma zilei de Sf Maria, iar Alexandra, pt ca a fost prima data cand Alex a dorit ca un copil sa poarte din prenumele lui, la prima sarcina a zis clar ca orice, doar nu Alexia, Alexandra, pt ca fiecare copil are personalitatea proprie, nu trebuie ca al doilea nume sa-l aibe de la mama, tata, bunica, nasa, etc, cum se obisnuieste uneori. Nici macar lui Claudiu nu a dorit sa-i puna al doilea nume de la nici un parinte.
Deci, ce e mai frumos sa trec? Maria? Poate pt ca nu am simtit-o, nu am cunoscut, spun doar un nume, asociat cu un vis...Maria, si nu simt o emotie foarte puternica, asa cum simt cand rostesc Alma. Nu stiu, nu stiu de ce. Dar daca traia, ar fi avut alt nume. Cred.
Scuze daca mai aberez cu astfel de probleme existentiale, dar cu cine sa vorbesc si eu?
Si am un model de card cu numele copilul pe glob de Craciun, o sa pun din grafice in album si va dau linkul, daca doriti sa va fac si voua.
_
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
saby spune:
Buna fetelor!!!
Azi se pare ca avem o zi ceva mai buna, cu mai putine maraieli, asta inseamna ca ne-a trecut si noua rubeola iar maine scapam si de carantina adica iesim si noi afara in sfarsit dupa o saptamana de stat in casa, doar vreme cat de cat buna sa fie.
Am mai pus si noi cteva poze recente.
http://www.flickr.com/photos/39734204@N04/4112224342/in/photostream/
Ma duc sa mai citesc din urma ca am de recuperat cred un capitol si ceva.
Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)
www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
Ayla21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saby Am mai pus si noi cteva poze recente. http://www.flickr.com/photos/39734204@N04/4112224342/in/photostream/ |
Ei, si voi o luati mai un pic din loc.
_
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
Ayla21 spune:
Ptr cine intreba de suport de baita
http://magazin.desprecopii.com/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=41602
dar gasitit pe net s mai ieftin.
_
saby spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ayla21
Ei, si voi o luati mai un pic din loc. _ Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009), and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks) You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint. You are the shining star I reached for In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed. |
Da mi-a terminat spatele , deloc nu sta .
Tocmai vizionam pozele cu Luana si mi se pare atat de dezvoltata, chiar lunguta, si ce frumos se joaca ea . Cred ca trebuie sa-i mai cumpar si eu lu Maia jucari ca de astea s-a plictisit, de fapt se plictiseste de toate cam repede , poate o sa o intereseze mai tarziu cine stie
Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)
www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia
andiaroro spune:
Deocamdata Anastasia nu face semne porcesti, asa ca m-am linistit...Tuseste ea nitel, dar gras si ii curge nasul-asta-i alta poveste...Sper insa sa nu pateasca ca frati-su care e pe antibio ca a facut iar angina la o luna distanta.
Bogdana, eu am zis cu incubatia porcinei de 2 zile si iar am vb acum cu dr nostru ca am fost cu Alex la el si omul isi pastreaza pozitia: incub e de 2 max 3 zile. Cazurile cu 7 zile de incub(teoretica) au fost atat de rare ca dr nu le iau prea tare in calcul, asta nu inseamna ca nu exista si ca oficila ramane o gripa cu incub scurta de 2_3 zile.
Am profitat ca am fost la dr si l-am intrebat de uleiul pt Victoras si mi-a spus ca se gaseste la farmacii si ca, la limita, se poate inlocui cu Isio4, asa ca, daca aveti vre-un nr de tel al Florinelei sau puteti sa vb cu ea sa-i spuneti ca as putea sa o ajut...din pacate, doar partial, ca la farmacie sunt in ruptura de stoc si a sunat si la depozit si nu exista pe nicaieri in regiunea pariziana pana la sf sapt viitoare....era interesant ca venea un prieten la o confe we asta si ii puteam trimite cu el apoi e mai complicat cu trimisul ca nu mai stiu pe nimeni plimbaret asa curand(atunci poate vb cu chato pt dec). daca dr ei e de acord cu isio4 (gasesti info despre el pe net) si crede ca i-ar folosi pot sa-l rog pe prietenul meu sa ia o sticla (asta se cumpara de la mag si cam au intotdeauna)
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui saby Da mi-a terminat spatele , deloc nu sta . Tocmai vizionam pozele cu Luana si mi se pare atat de dezvoltata, chiar lunguta, si ce frumos se joaca ea . Cred ca trebuie sa-i mai cumpar si eu lu Maia jucari ca de astea s-a plictisit, de fapt se plictiseste de toate cam repede , poate o sa o intereseze mai tarziu cine stie |
Atunci iti recomad antepremergatorul. Oricum Luana pasea tinanduse de marginea canapelei sau a mobilei.
Lunguta nu e in comparatie cu alti ghiocei, avem 68 cm, cat un bebe de 7-8 luni. Dar nu uitati ca noi in curand face...10 luni. Sper sa mai creasca, in ultima luna jumate a luata doar 100 si ceva de grame in greutate, dar am vazut pe hainute ca s-a lungit. Mereu imi spunea dr, ca atunci cand ia in greutate nu creste mult in cm, si invers. Ei bine luna asta a crescut mai mult, si era cazul, ca tare piticuta era.
De plictist oricum se va plictisi repede, doar cateva minute, ca e nou, apoi nu o mai intereseaza, se mai joaca din nou cu jucariile, dar nu pt foarte mult timp odata.
Fetele care aveti copii mai marisori, va recomand un site minunat de jocuri online, tot de pe DC l-am luat si eu, il postase cineva.
http://www.poissonrouge.com/abcespanol/index.html
este super!
_
PetraTudor spune:
citat din mesajul lui pisigri Io nu stiu care P... este, dar oricum mi-e greata rau de alegerile astea. Nu-mi place nimeni. Da' ma abtin s-o dau in politice ca parca vad ca ne certam . Monnvas, am ratat momentul cind ai luat rosiile, m-am plictisit de topicul ala la un moment dat, asa ca... da castraveti cu rosii merg, o salata de vara... |
Dar mergem la vot, daaa?
Eu una votez cu Antonescu , na, am zis-o, chit ca ma ostracizati, marginalizati, trebuie sa recunoastem ca HE ROCKS!!!!!!!!!!!
denisamada spune:
citat din mesajul lui Ayla21 Pasi cred ca si ai vostri fac daca ii tineti de manute, Luana facea pasi tinuta de manute de la 7 luni parca. Doar ca nu era foarte stabila pe picioruse. dar pe noi la toate etapele de dezvoltare motorie, ca prematur, ne-a ajutat mult kineto, si cu intors pe burtica, si stat in fundulet. Numai brocoli nu ar fi ajuns. Am si eu o intrebare, pt cine ma va lua in seama, asa ca intre prietene, la o cafea. Stiu ca decizia ar trebui sa-mi apartina. Sunt unele glitter grafice unde nu poate fi trecut tot numele ingerasului meu Maria-Alexandra (e prea lung). Ce sa trec? Pt ca am senzatia ca daca bebe se nastea ar fi avut alt nume. Eu si Alex am ales acest nume ca sa aibe un nume, dar nu ne-am gandit ca in cazul primei sarcini, sa asociem, sa ne placa, sa i se potriveasca (e un nume atat de lung pt un pui atat de mic), sa avem preferinte, etc. De exemplu cand eram prima data gravida, doream ca fetitele mele sa se numeasca Luana si Lorena. Alma ar fi fost al doilea ei nume. Luana si Lorena mi se parea mie ca pereche de nume. Nici nu intentionam sa le pun doua nume la fiecare. Dar lui Alex ii placea foarte mult numele Emilia, asa ca am zis, ok, sa le punem doua nume. Si cautam ceva care sa rimeze. Asa a ajuns Alma sa fie Alma-Lorena, dar nu Alma ne propusesem sa o strigam. Cand s-a nascut, prima veste pe forum a fost ca s-a nascut Alma-Lorena, si toata lumea a zis "bun venit pe nume Alma", scurt. Ca apoi, cand Alma a murit, sa se faca asocierea numelui ei, cu sensul numelui, "suflet", si astfel i-a ramas numele. Luana am ales pt ca pe soacra mea o chema Ana, si e singura din familia lui de care Alex vorbeste, rar dar atat de frumos. Nu a vrut sa-i puna numele Anna (cu 2 n) cum am vrut eu, asa ca am ales Lu-ana. Babele spun ca Luana are 2 ingeri pazitori, pe bunica ei Ana si pe sora ei. Iar unii m-au condamnat ca am ales Alma, sufllt, si astfel am pecetluit destinul copilului meu. Maria-Alexandra am ales, pt ca probabil a fost conceputa in prejma zilei de Sf Maria, iar Alexandra, pt ca a fost prima data cand Alex a dorit ca un copil sa poarte din prenumele lui, la prima sarcina a zis clar ca orice, doar nu Alexia, Alexandra, pt ca fiecare copil are personalitatea proprie, nu trebuie ca al doilea nume sa-l aibe de la mama, tata, bunica, nasa, etc, cum se obisnuieste uneori. Nici macar lui Claudiu nu a dorit sa-i puna al doilea nume de la nici un parinte. Deci, ce e mai frumos sa trec? Maria? Poate pt ca nu am simtit-o, nu am cunoscut, spun doar un nume, asociat cu un vis...Maria, si nu simt o emotie foarte puternica, asa cum simt cand rostesc Alma. Nu stiu, nu stiu de ce. Dar daca traia, ar fi avut alt nume. Cred. Scuze daca mai aberez cu astfel de probleme existentiale, dar cu cine sa vorbesc si eu? Si am un model de card cu numele copilul pe glob de Craciun, o sa pun din grafice in album si va dau linkul, daca doriti sa va fac si voua. |
A-propos de broccoli... nu-sh ce o sa se intample azi... ca i-am dat spanac!!!
Numele va fi asa cum il simti tu... Maria e un nume frumos... dar si Alexandra.
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )