Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (48)
Raspunsuri - Pagina 7
andira spune:
Honey - suna tare dureros. Eu as zice sa mergi la medic sau la farmacie, sa-ti dea ceva. Sper sa-ti treaca repede!
freedelia spune:
Niki -- eu te incurajez sa calatoresti fara nici o grija. O ora jumate cu avionul este o nimica toata. Poti calatori cu avionul la unele companii pana la 34 de saptamani, la altele pana la 36. Cu vaporul cred ca e foarte relaxant, banuiesc ca o sa aveti o camera cu pat, ca o mica camera de hotel. Foarte placut. Cu masina, 800 de km ar insemna cam 6 ore. E cam mult, dar daca poti lasa scaunul pe spate si sa iti pui picioarele in sus, nu e chiar asa rau. Dar intr-adevar, daca ati putea face drumul in 2 zile (3 ore si 3 ore) ar fi perfect.
Distractie placuta -- si eu as vrea sa plecam undeva, dar sotul este mereu panicos cu banii inainte de nasterea unui copil, si nu prea vrea. M-as duce o saptamana in Thailanda sau in Hainan Island, care amandoua sunt la cateva ore cu avionul, cu plaje si sunt insorite. Dar nu cred ca are rost sa il vad stresat la fiecare ban cheltuit, mai bine stam acasa, facem bradul, cumparam cadouri si petrecem in familie.
Va multumesc celor care ne-ati urat sanatate. Copiii sunt mai bine, maine ii duc la scoala. Eu sunt in contnuare ciocnita, ma ustura gatul si nasul si desi nu tusesc, am niste secretii tare enervante pe gat...
Va citesc mereu, dar scrieti atat de mult ca nu tin pasul sa scriu, asa ca am sa scriu numai cand am ceva important de spus...
Va pup!
23+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
andira spune:
Niki - am cautat si eu acum pe net, si cred ca Freedelia are dreptate. Daca nu ai contraindicatii si probleme cu sarcina, poti calatori pana la 36 de saptamani, si intr-adevar 1,5h de zburat nu e mult.
Ce ti-am scris eu mai devreme e strict din perspectiva mea (am numarat zilele si saptamanile sa ajung la 32), si acum suflu si-n iaurt.
Uite mai jos ce am gasit.
Calatoria cu avionul este sigura pentru majoritatea gravidelor pana la 36 saptamani de gestatie, mai ales daca aceasta calatorie este de scurta durata; exista si cateva situatii in care se contraindica zborul cu avionul, mai ales in situatia gravidelor cu complicatii medicale sau obstetricale: disgravidie severa, hipertensiune indusa de sarcina, diabet zaharat in care valoarea glicemiei este greu de controlat, sarcina gemelara, placenta praevia etc.
Mai exista o categorie de gravide carora nu li se interzice dar nici nu li se recomanda calatoria cu avionul. In aceasta categorie se incadreaza gravidele cu tulburari placentare sau cu risc de nastere prematura.
Pentru a sporii confortul si a reduce din riscurile pe care le presupune o astfel de modalitate de deplasare, se mai recomanda utilizarea unor haine comode, largi; ciorapi elastici compresivi, pentru favorizarea fluxului sanguin spre cord, plamani; evitarea pozitiei picior – peste – picior; hidratare corespunzatoare; exercitii fizice usoare care sa asigure o minima mobilizare, macar a mainilor si picioarelor, miscarea capului.
In definitiv trebuie cerut acordul medicului curant in ceea ce priveste zborul, permisiunea sau contraindicarea acestui tip de calatorie ramanand la latitudinea celui care monitorizeaza dezvoltarea sarcinii si care va cunoaste starea actuala cat si evolutia in timp a sarcinii.
Chiar daca primiti permisiunea medicului de a zbura, insarcinata fiind, acest tip de calatorie trebuie sa fie efectuat cat mai rar si pe perioade cat mai scurte deoarece poate produce disconfort cu aparitia contractiilor uterine si risc de nastere prematura; deoarece variatiile de presiune care pot apare, chiar daca sunt minore, pot determina ruperea prematura si spontana a membranei amniotice.
De asemenea, turbulentele sunt oricand posibile, situatie in care se recomanda purtarea continua a centurii de siguranta, fapt ce poate contribui de asemeni la aparitia unor contractii uterine.
Edit: si vad ca nici n-as avea voie, din cauza placentei jos-inserate ![]()
andira spune:
Uite inca un articol care mai are niste informatii in plus:
Daca vrei o ultima vacanta in inainte de marele eveniment, ar fi bine sa discuti cu ginecologul. Calatoriile cu avionul in timpul sarcinii sunt permise pana la 34-36 de saptamani, daca sarcina merge normal si nu exista nici un fel de complicatii.
In general, companiile aeriene permit zborurile cu avionul pana in ultima luna de sarcina. Majoritatea cer o scrisoare medicala prin care ginecologul confirma ca ai voie sa zbori cu avionul, mai ales daca calatoria este de lunga durata. Din cauza diferentelor de presiune, exista riscul aparitiei contractiilor, ruperii membranelor si nasterii premature.
Nu ai voie sa zbori cu avionul in urmatoarele situatii:
- hipertensiune de sarcina
- diabet de sarcina
- sarcina gemelara
- placenta praevia
- risc de nastere prematura
Zborul cu avionul in timpul sarcinii cresc riscul de tromboza venoasa profunda, o inflamatie a vaselor sanguine. Acelasi risc il au si calatoriile lungi cu masina sau trenul. Pentru a preveni aceasta complicatie, urmati sfaturile noastre:
- Bea suficiente lichide pentru hidratare. Evita cafeaua sau bauturile cu cafeina.
- Imbraca-te cu haine comode si largi si nu uita sa porti ciorapi elastici compresivi, speciali pentru prevenirea trombozei.
- Nu sta picior-peste-picior si plimba-te cate putin in fiecare ora pentru o buna circulatie sanguina. Daca nu se poate, misca-ti periodic mainile si picioarele.
- Pentru ca turbulentele sunt oricand posibile, ar fi bine sa porti centura de siguranta. Pozitioneaza centurile sub si deasupra burticii si intre sani.
- Atentie! Verifica daca asigurarea de calatorie cuprinde si sarcina si bebelusul, in caz ca nasti prematur.
- Dupa ce ai ajuns la destinatie, verifica care sunt spitalele cele mai apropiate pentru situatiile de urgenta.
nibi_niki spune:
freedeliape mine ma deranjeaza iubitul ca e cam mana larga.Luna asta trebuie sa luam din mot finutei noastre,la care se adauga vacanta si cand ne intoarcem in ianuarie trebuie sa ne apucam de cumparat patut,carut s.a.m.d.Dupa socoteala mea ne depaseste bugetul dar el e optimist.Imi zice mereu sa nu imi fac griji ca doar el e barbatul in casa,asta e treaba lui.Ne vom descurca,sunt sigura de asta
23+ 
andira spune:
Sa-ti fie de folos, sa aveti o vacanta de vis si sa vii cu bb inapoi la purtator, sanatoasa! ![]()
freedelia spune:
Niki -- parca ai vorbi de mine
asa sunt si eu, mereu fac calcule pe care cand i le arat lui Coleman il vad cum i se urca adrenalina si parca sta sa explodeze. El zice ca sunt nerealiste, ca mereu calculez minimul care s-ar cheltui intr-o situatie si de fapt cheltuiesc maximul, etc, etc. In ultimul timp am reusit sa inteleg cat de stresant e pentru el sa se simta in nesiguranta din punct de vedere financiar. Chiar daca mie mi se pare ca isi face griji aiurea, el si le face si il chinuie, asa ca incerc sa fiu mai atenta cu banii, ca sa nu ii dau prilej sa se streseze.
23+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
GabyHila spune:
Eu sunt cu tot soiul de preocupari interesante
!
Am bulit-o rau de tot azi la munca si sunt cam suparata ca ma lasa creierii! Imi venea sa ma duc in prenatal direct, asa rusine m-a apucat! aveam 11 facturi care trebuiau sa dea 120.000 de euro si mie mi-au dat 105.000.... si le-am si trimis la client...!!! 
Andira & Vladimirescu - AB4 zice ca ar fi primitor universali da. Sotul meu rade de mine ca zice ca m grupa betivilor:) dar sunt situatii, si se pare ca multe in care nu se primeste decat grupa mea. Dar am RH pozitiv macar:) retin de la operatia lu tata ca ii ceruse 5 unitati de orice fel de sange. era un soi de santaj ca nu venea lumea la donat sange! Erau f multe cazuri in care nu aveau sange! of of... eu urmeaza sa mobilizez oricum toata gasca sa mearga la donat de sange!
Vladi sa stii ca si mie mi se par urati copiii mici. dar observ o schimbare dupa 2 luni incolo. parca se echilibreaza, le creste corpul si nu mai par broscute. si sunt diferente intre copiii nascuti normali si cei prin cezariana din cate am vazut eu. cei nascuti cu cezariana nu sunt vinetii si par f curati pe piele!
Oanaiacovita - asa simt eu ca de fapt problema ta se leaga de psihic. si pt ca esti scorpiuta de a mea, stiu cat de adanca poate fi buda de depresie! Uita-te afara si vezi ce vreme urata e si poti sa o pui pe lista lucrurilor care te deprima! Somn mult, dragalasenie din partea sotului si a lui Erick iti vor face extraordinar! cele fizice cred ca le rezolvi f bine cu ce a zis Vladi! Sa stii ca si pulsul meu e razna (120-130) in mod normal si de la cardio mi-a spus ca nu e motiv de ingrijorare musai daca nu e insotita de tahicardie. Eu medicamente de puls am luat 5 luni si doc mi-a zis sa nu mai iau sub nici o forma! am pastile dolomit (ca si mg) cu gust de menta pe care le rod de 2 ori pe zi (2 dimi, 2 seara) si mi se pare ca m-am obisnuit! Pulsul creste dupa ce mananci si seara cand stai intinsa! o sa iti priasca daca iti pui o perna sub picioare ca sa le ridici mai sus decat nivelul corpului! daca e grav cu pulsul, deschizi fereastra si respiri acolo pana se calmeaza! pe mine ma bufneste plansul ca ma sperii si dupa 3 smiorcaieli imi trece!
scorpiuta deprimata si napastuita sa iasa de acolo 
Denisa e o trecere mare de la baiat la fata! sper sa fii ok si sa va obisnuiti repede:)
Samaria - la asemenea zile de ploaie, urate si aglomerate nu merita decat sa stai acasa! asa ca iti sugerez : DUNGA ACASA pana nu se aglomereaza iara!
Selina-d a fost dragalas junioru tau sa te pupaceasca el asa sa treaca lu mami supararea:) Kusschen si de la noi:)
Nemary - e faina burticuta ta si Daria la fel! sa fiti sanatoase!
Nibi_niki - eu nu as sta acasa decat daca m-as simti rau! si cred ca as alege avionul!
Eu ma simt mare si hipopotam:) am pe desktop o poza din Madagascar cu Gloria in toata splendoarea! ma amuz de nu se poate! Ella am copiat ce a zis sotul tau pt ca prea mi s-a parut ca ma identific cu personajul burtos:)
Va pup...
Fetita mamei de 24 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com
dayanara spune:
intru si eu repede, ca abia ce.am ajuns si am ceva treaba pe aici
toate.s bune la eco, bebe e in parametrii, lichidul placenta totul
singurul lucru deosebit e la semnatura :)))))))
roxana
21
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE