INSEMINARE 53
Raspunsuri - Pagina 10
peta spune:
sensibila, ai fost tare haioasa cand ai zis ca te pocneste bebe ![]()
ciudat cu analizele, nici nu mai stii in ce sa ai incredere...dar tu te simti bine, nu?
de abia astept sa ne pocneasca si pe noi cineva in burtica 
speranta2008 spune:
buna
Duminica am inceput sa iau CLOSTILBEGYT, fiind a 3 zi de CM.Eu iau 1 zi pana in ziua 7.
Vreau sa va intreb daca voi ati avut anumite semne, ceva..ca eu nu simt nimuc..nici la ovare..parca sunt putin balonata...
multumesc ca imi impartasiti experienta voastra...
In 2009 voi fii graviduta! 2010 voi fii o fericita mamica!...asa sa ma ajute Maica Domnului!
"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" (Matei19:26)
sensibila spune:
speranta2008 – daca nu ma insel eu CLOSTILBEGYT este o alta denumire pt OVAMIT dar este exact aceeasi chestie. Eu am luat stimulare cate o jumatate de pastila din z2 timp de 10 zile, la aceeasi ora seara. Nici eu nu am simtit nimic. Este o stimulare care nu “bruscheaza” ivarele cid oar le impinge de la spate.
peta – va doresc la toate cat mai repede sa aveti pe “cineva” in burtica care sa va pocneasca. E interesant, mai ales ca acum a inceput sa recunoasca voci si sa reactioneze la mangaieri si pupaturi.
Da eu ma simt bine, nu am nici o problema. Merg la muna, conduc fara probleme, ba chiar imi fac planuri sa plec in Bucovina de sarbatori. Dar ast mai vedem, desi eu asta vreau. Cu toate ca sunt 500 de km de condos pana acolo. Plus ca de la 3 ianurie pot intra in prenatal deci practice de dinainte de Craciun, insa o sa il bag dar o sa vin si la service cat o sa pot. Fac rost de banutzi pt nevoile bebelinei.
e in burtica
+24 
IAD nr 3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (prima IAD nereusita, a 2-a IAD avort menstrual)
varsta bebel
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ella28 Cirip imi pare rau, sincer nu cred ca are sens sa mai repeti. Daca era peste 5 mai ziceam dar asa e mult prea mica. Mie la fel intr-o luna mi-a iesit 0.7 si Dracea mi-a spus ca nu este , ca sunt dereglari de la tratament hormonal , d-aia nu apare 0 curat. ![]() |
Beta nu trebuie sa iasa "zero curat" nici daca ai fost închisa într-o manastire (de maicutze!...
Tot ce e sub 5 mIU/ml e considerat normal pt. o femeie negravida.
beta-HCG se secreta in cantitati foarte mici si din alte cauze decât secretarea de catre placenta în formare... si totodata fara sa fie ceva patologic, desigur.
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui viss deci mi s-a facut un dosar ca de FIV,am de semnat un consimtamant ca de FIV,pe bilet scrie"conversie OPU", ma gandesc ca OPU inseamna punctie ovocitara, P nu stiu de la ce vine am intrebat si eu ce inseamna si mi s-a spus ca e un termen tehnic am facut o injectie la pranz,antinaturare foliculi,in seara asta fac Pregnyl ca sa se declaseze ovulatia poimaine cred,si maine dim fac iar injectia-Cetrotide.si miercuri fac internare, cu punctie,cu anestezie generala,si dc ovulele au ovocit atunci cica se vor cupla cu spermatozoizii, si mi se va introduce embrion.FIV -tehnica costa 1500 euro in giulesti, si asta 350.dar nu inteleg, pana la urma tehnica ar fi cam aceeasi, si atunci care ar fi diferenta?ce e asta? conversie?voi ati mai auzit de asa ceva?nu e inseminare sigur ca doar imi scoate ovule, nu? |
VISS, daca procedura se face la Giulesti, ceea ce faci tu este FIV cu aspirarea unui singur folicul. În seamna ca la ecografie ti s-a detectat un singur folicul. Faci procedura pe ciclu natural (adica fara injectiile de stimulare a ovarelor)? Sau te-au stimulat dar ai produs doar un folicul matur?
La un singur folicul aspirat, in loc de 1.100 euro convertiti in RON ti se percep 350 euro, fie valuta ca atare fie echivalent în RON. Stiu sigur, ca am facut eu de curând...
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui viss mda..sotul meu e morcovit rau.a cautat pe net, ceea ce nu-l caracterizeaza,nu a gasit nimic-ceea ce i se pare suspect, zice ca iar ma duc sa faca aia experiente pe mine?si dupa ce a citit consimtamantul care e cel de fiv- cu toate reactiile adverse ale punctiei,zice ca el nu semneaza consimtamantul.sa vede-ti ce cearta trag cu el miercuri dim..si asta e ptr ca nu mi-a explicat nimeni nimic,si nu pot nici eu sa-i explic lui..e naspa cand dr. tau nu e la spital, si te trezesti asa deodata intr-o procedura complexa.. |
in mod normal, probabil ca au mizat pe mai multi foliculi pe stânga, unde ai trompa. Iesind doar unul si având în schimb kk-lau de foliculi frumosi pe dreapta, or fi optat pentru conversie la punctie ovocitara (ma gândesc ca OPU o fi o prescurtare de la Ovarian PUnction)...
Dar atunci nu înteleg de ce vor doar 350 euro, ca la aspirare de folicul singuratic??
Cât despre sot, explica-i ca-si bate joc nu doar de banii aia multi aruncati în injectiile de stimulare, dar si de sanatatea ta :( ... explica-i ca tu, când te stimulezi hormonal, te expui unui risc care nu e de neglijat, si ca nu e deloc ca la el, care doar trebuie sa-si faca un mic masaj si gata, gigeii trec la borcanel... si mai întreaba-l cum vrea sa te lase asa, deizbeliste, cu atâtea outze în tine, în loc sa le culeaga dr. prin aspiratie si sa le fertilizeze??
cred ca si doctorii se vor cruci sa auda ca un cuplu renunta la procedura când stimularea a fost cu succes
... se intâmpla extrem de rar asa ceva.
viss spune:
gabi..ma bucur ca ma intelege si pe mine cineva, inafara de mine binenteles.
pai au gasit 6 foliculi pe dreapta si unul pe stanga. nu mi-a zis nimeni doar din eco care e matur ,sau care are sau nu ovocit.nu mi-a zis cati punctioneaza..ideea e ca azi mi-am luat inima in dinti si am sunat-o pe dr. mea, care stupoare -nu stia nimic de procedura de maine,a ramas blocata.nu o anuntase nimeni.si dc n-o sunam, maine inlemnea si ea si eu, dc o vedeam pe ea asa inlemnita. cica mai avea 2 punctii maine,asa ca o sa fie super nervoasa,ca are 3.am intrebat-o ce-i aia conversie, si a zis ca e o " gaselnita la FIV ", si ca dc vreau eu sa fac FIV , sa facem, vb maine..deci, sunt lamurita bustean.acum sotul meu e si mai suparat, pe sistem, pe situatie..ii este foarte frica ,cred. eu sunt programata la anestezie generala si dr nici nu stie.
Araceli spune:
Sensibila
scumpica din burtica. Doamne ajuta sa simtim si noi cat mai repede ceea ce simti tu in burtica
Peta, asa mi-a spus dr, ca avem sanse mai mari cu IA. Si am tot asteptat sa se intample minunea natural pana n-am mai avut rabdare...
Si mi-a mai zis dr ca de-abia de la a treia IA incolo cresc sansele...dar eu ma opresc dupa IA nr. 3, cel putin o perioada, pt ca am cam ajuns la capatul puterilor. Am nevoie de o pauza, sa ma linistesc...
viss spune:
gabi, esti salvarea mea,acum am recitit ce-ai scris-ca ai facut de curand. si ? cum e?cum a fost? eu am luat puregon 100ui/zi, 7 zile, ziua 3-9,si ovestin ovule ptr ca sa creasca endometrul care era mai mic ca luna trecuta, doar cu oestrogel.urma sa fac inseminare, dar am ovulat mai devreme, ca-mi facuse-mi eu test acasa.la tine s-a prins ceva?cat ai cotizat pe acolo? ai avut ovocit?ti-a implantat embrion?nu a tinut?treb sa stea si sotul dc vine cu proba dim, si apoi poate pleca?please. raspunde-mi
gaba-rema spune:
| citat din mesajul lui viss gabi, esti salvarea mea,acum am recitit ce-ai scris-ca ai facut de curand. si ? cum e?cum a fost? eu am luat puregon 100ui/zi, 7 zile, ziua 3-9,si ovestin ovule ptr ca sa creasca endometrul care era mai mic ca luna trecuta, doar cu oestrogel.urma sa fac inseminare, dar am ovulat mai devreme, ca-mi facuse-mi eu test acasa.la tine s-a prins ceva?cat ai cotizat pe acolo? ai avut ovocit?ti-a implantat embrion?nu a tinut?treb sa stea si sotul dc vine cu proba dim, si apoi poate pleca?please. raspunde-mi |
Sa nu-ti fie frica de anestezia generala, ca nu sunt motive. Doza e mica, te trezesti in zece minute, eu n-am avut cine stie ce ameteli dupa aceea, nici colegele de salon.
nu manca, nu bea nimic in dimineata punctiei, dar sa ai la tine o sticla de 2 litri apa plata (nu cu bule!...).
In rest probabil ca stii, haine de spital... ca stai in salon inainte si dupa punctie.
Ia si un absorbant la tine, ca sângerezi putin dupa punctie (dar trece repede).
eu am rezerva ovariana cam terminata, de aceea am raspuns foarte prost la stimulare... am avut doar un ovocit. Acela s-a fertilizat, a ajuns embrion de 4 celule, a fost transferat în uter dar nu s-a prins (ciclu în Z12 dupa punctie, test sarcina negativ). Dar ma asteptam la u asqa rezultat.
Dar tie trebuie sa îti aspire ovocitele de pe ovarul drept (si pe nazdravanul de pe ovar stg., ala singurelu'). Tu vei avea mai multi embrioni, deci sanse mai mari.
Sotul poate sa vina cu tine dimineata, poate sa dea proba acolo pe loc, sau poate s-o produca si acasa, mâine dimineata daca ai borcanel steril (daca nu ai, exista la farmacii, 2 ron bucata). Tot ce trebuie sa faci e sa tii borcanelul la subsuoara - tu sau el - ca sa stea la temperatura potrivita, pâna o predati la spital ca s-o tina ei la 37 de grade "la hota", cum zic ei.
Sigur e ca trebuie sa vina si el pâna acolo. Doar ca nu e obligat sa ramâna, ci numai sa îl vada duduile de acolo, poate mai semneaza pe vreo hartiutza pe care i-o dau aia când da borcanasul cu gigei.
Apropo: sotul tau se supara degeaba. Eu nici macar nu înteleg ce anume îl supara pe el??
Ce treaba o avea "sistemul" în toata povestea asta, care e una atât de personala, intima chiar...
Faptul ca au convertit procedura in functie de rezultatul stimularii(ca plasare a foliculilor pe cele 2 ovare) e ceva perfect normal. De ce crede el ca se fac experiente pe tine?? Nu e nici o experienta, ci doar modul în care se adapteaza procedura.
Curaj, tin pumnii. Nu e nimic de speriat, sa stii!
A, iar la embriotransfer e si mai usor. Nu e nevoied e anestezie, doar trebuie sa bei apa mai multa înainte. Dar asta vezi tu cu ei la punctie.