Bobocei de sept-oct 2008 (218)
Raspunsuri - Pagina 17
anamona spune:
La multi ani puiutilor Matei
felicitari CD si multa bafta Piolica
Monica_dicut, la 3 luni e o perioada ingrata in care bebe nu mai suge asa cu spor iar sanii par mai goi. multe mame intarca in perioada asta, spunand ca nu mai au lapte.
sfatul meu ar fi sa il pui mai des la san, chiar daca suge doar pentru un minut doua, se stimuleaza sanii, iar cu rabdare vei simtio din nou ca vei avea lapte din plin.
Tot folosesc verbul a parea, pentru ca existenta e doar senzatia, lapte este cu siguranta.
Muuh spune:
dya da eu am doi din astia. CU unul ma inteleg cu celalat mai putin. Acum pe serioase daca vrei sa incerci o forma de limbaj prin semne, care sa il ajute sa se exprime, poti sa dai o cautare cu google dupa signing si sa vezi acolo. La mine cu Alexei a mers destul de bine, dupa ce am inceput sa ne facem un set de semne el s-a relaxat si a acumulat enorm pe partea de limbaj si a inceput sa vb. Cu Dimitri nu am mai avut atata timp pentru asta dar avem si cu el un set de semne (foarte personalizat) prin care intelegem, in mare, despre ce este vorba. De exemplu fierbea apa pe aragaz, el a fost in bucatarie a vazut si a venit alarmat la mine si imi zicea Uff, uff si ma tragea de mana sa ma duc sa vad, ceea ce am si facut dar i-am spus ca stiu ca merge focul, nu are rost sa se agite, a plecat fericit din bucatarie mai venea asa de control si zicea Uff, uff. Cand vrea banana imi arata semnul pentru decojire, la cana cu apa duce mana la gura si zice apa, cand eu zic caca se aseaza in pozitie se face ca se screme si daca nu ii vine scutura din cap a nu. Cand vrea la baie se pune in fund si se face ca bate apa cu picioarele.
felicic si eu ca si tine in ceea ce priveste cresterea si educarea copilului.
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piolica Eu va apreciez si va stimez pe toate care inca alaptati, sincer! Insa, le apreciez la fel de tare si pe cele care nu alpteaza! Mamica fericita de bebelina Elsa |
piolica eu chiar n-am senzatia asta de tabere. Eu sunt o fire extravertita si scriu ce simt. Si cred ca, in cazul meu, alaptatul e o placere / obsesie si m-am ajutat singura. Sa-ti povestesc si cum: citisem pe forum la fetele care nascusera deja (kid, simodina, care scriau despre alaptat mult pe vremea aia) despre suplimente care sprijina lactatia. Si am avut in spital galafor, pe care l-am luat din prima zi de nastere.
I-am zis sotului sa-mi faca ceai de chimen, fenicul si anason (a venit cu o sticla mega concentrata ca nu se prea pricepea bietul de el la de-astea si nici eu) iar chestiile astea, in ciuda emotiilor mele de atunci si a nestiintei, m-au ajutat moral.
Eu n-am crezut o clipa ca nu am lapte. Ca sa invat meseria am stat cat mai mult pe langa asistente, nu ma duceam in camera de alaptat decat cand ma goneau ele sau erau mai multe mamici mai proaspete ca mine; in rest am tras de ele sa-mi arate de ce nu suge bebelina. In spital stiam ca le dau lapte praf, dar odata ajunsa acasa nu i-am mai dat si nici nu am cumparat, tin mine ca in prima noapte am dormit foarte, foarte putin, mai mult am stat cu copila la san si era asa o senzatie ciudata, nu-mi venea sa cred ca am copil si ca ilpot alina in brate.
Insa nu mi-a fost o clipa teama ca n-o sa am lapte. Sprijinul meu au fost pastilutele, dupa cum am spus. Fiecare gaseste, daca poate in momentele alea, sprijin in functie de specificul ei. La mine asa a fost sa fie. Am scris in ideea ca poate cineva isi va aminti si ce am zis eu acum cand va avea un copilas mic in brate si poate ii va fi de ajutor.
In rest, eu respect toate mamele, fie ca alapteaza fie ca nu. In mod clar, in zilele noastre nu mai e ceva chiar vital existand aceeasi sansa de supravietuire pentru ambele tipuri de copii, alaptati natural sau artifical.
Si, daca o sa spuneti ca unele posturi de-ale mele va deranjeaza, promit sa nu mai ating subiectul, iar daca vreo mamica are nevoie de sprijin o poate face pe privat. Dar forumul asta e citit de mult mai multi ochi decat de mainile care scriu si informatii poate utile se pot pierde asa.
Va pup.
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008b de la bebe, blog...
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2312" target="_blank">Votati mobila 1
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2311" target="_blank">Votati mobila 2
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2310" target="_blank">Votati mobila 3
angelynna82 spune:
Nocom petrecerea presupun ca a fost frumoasa, poze vrem ![]()
Lavida tare bine ma simt acum fara atata praf in jur 
CD imi pare rau de boala puiului tau, mult multa sanatate mami si putere 
Lumi multumim de vestile despre CD 
CosmyB, Crina arunca lucruri dupa pat…am descoperit un loc…sa mai vad inca unul
…nu gasesc un capac de la un 
Oana apai acu’ ce sa mai zic…nik
, las ca ma pregatesc sufleteste pt gresia si parchetul din bucatarie..plus ca la anul vom face si restul casei si inca o camera
, ce mai faceti voi? 
Felicic ai un alpinist in casa mami
, sa va fie de bine tunsoarea
Camicreata bine ai venit
, sa nu cumva sa crezi ca ai nostri sunt mai “ingerasi” de felul lor, neah…
Laureta ne
sa fie bine 
Laura 
Piolica
nici nu vreau sa ma gandesc cat s-o fi chinuit, da’ sa fie sanatosi amandoi si mult laptic, doar e un fomist ![]()
Babytza acu’ nah si cu tine, daca i-a fost sete
la tst 
Si mie imi pare rau ca am renuntat mult prea usor la alaptat 
Monica ce bine ca mai intri pe aici
multe si nu cumva la butoi, e spart ![]()
Dya, Andrei al tau s-a vorbit cu Crina mea, amandoi doi urlatori cu multa personalitate 
C.valy
, nici Crina nu merge singura, tinuta de mana sau se sprijina de ce apuca
, tare frumoase poze, Luca e superb, tortul delicios
300 nici gand sa ma deranjeze, cel putin pe mine, las ca la urmatorul bebe, ehe cat te voi innebuni 
copilul meu doarme, dupa un urlat ca la carte din cauza aspiratului

, mucii "zic" cu teama parca s-au cam dus
, m-a ametit de la un kk 
de
Crina Alexandra
www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa2, un vot va rugam
300 spune:
Felicia, recunosc ca ti-am citit postul de doua ori. Lasa amaraciunea deoparte, fiecare isi construieste viata in felul lui si daca intr-adevar ti-e dor sa schimbi ceva in a ta ai o viata inainte in care poti experimenta
. Ti-o zice tot o cucoana care plateste rate la casa si si-a petrecut ulimii ani muncind de noapte - si acum ma intreb unde-s anii aia, cu ce m-am ales...? Nu mai conteaza, avem copii frumosi si destepti.
Monica, nu renunta mami la laptele tau, dormi cand doarme bebe, ia vitamine si renunta la biberon ca de-aia nu ai lapte, i-ai inlocuit mesele care sunt de fapt de san si organismul tau crede ca are nevoie de mai putin lapte... Se rezolva repede. Fiind la 3 luni, sa stii ca e foarte posibil sa treceti prin marele si inspaimantatorul puseu de crestere de la 3 luni. Cand copilul plange neconsolat si sta numai lipita de san si mama are impresia ca nu mai are lapte. Curaj, mami, cu ce sa te ajut sa treci mai usor peste perioada asta? De ce nu ai scris pe messenger ce te doare?
. Daca vrei sa continui sa-i dai laptele tau te suport si zi si noapte sa stii.
edit: gand la gand cu anamona 
Ramona,
de Anda Teodora din 10.10.2008
b de la bebe, blog...
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2312" target="_blank">Votati mobila 1
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2311" target="_blank">Votati mobila 2
www.designultau.ro/web/vezi_imagine.php?id=2310" target="_blank">Votati mobila 3
monica_dicut spune:
Ramo, din pacate cu tot Galaforul, Galactogilul, ceaiul de chimen fenicul si anason DRagos este hranit de pe la 3 sapt-o luna mixt. Papa in jur de 300 ml biberon si restul de la san. Sanii mei sunt in continuu moi. Doar sambata cand am nasit si am fost plecata toata ziua am aflat si eu ce inseamna sani tari si curgatori.
In plus, in maternitate... no comment, eu cred ca din cauza maternitatii am asa putin lapte... vorbim mai multe pe mess daca reusesc printre urlete ca sa nu acaparam discutia 
Monica
de Minune Dragos Alexandru (26.08.2009)pe pamant si de INGERAS Andrei in ceruri 
POVESTEA NOASTRA
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
piolica spune:
va multumesc pentru raspunsuri, sincer, nu am vrut deloc sa isc vreo polemica pe aici. Ramo, tu stii cit imi esti de simpatica, chiar mi-ar parea rau sa nu mai scrii de alaptat. Am avut multe de invatat de la tine si sper sa-mi poata folosi la bb2. Au fost alte nuante care mie mi s-au parut mai greu de digerat, stai linistita. 
Eu am pierdut laptele de la stresul cu mutatul din Ungaria, mi s-a intimplat mai mult sau mai putin ca Feliciei, ea s-a intors la munca, eu aveam de trecut printr-un mutat cu catel si purcel, basca ca Elsa se procopsise cu o laringita si doctorul mai ca ne ameninta ca nu ne da voie sa plecam. In fine...
Monica, mult succes la laptic.

Ce face bb Dragos? O sa ma uit sa vad daca ai mai pus poze noi.
Mamica fericita de bebelina Elsa
babytza spune:

piolica mie una nu mi se pare deloc a fi doua tabere , cel putin nu doua tabere care sunt in razboi
Nu ma simt in niciun fel mai prejos sau mai putin mama fata de cele care inca mai alapteaza. Si nici nu am considerat vreo clipa ca daca nu il mai alaptez , il iubesc pe pui mai putin decat cele care o fac in continuare. Insa recunosc, imi pare tare rau ca nu am avut atunci suportul necesar sa nu ma opresc .....asta e , acum parerile de rau nu isi mai au rostul. Sunt fericita ca e sanatos si rced ca asta e cel mai important pentru mine ca mama. Toata stima si respectul pentru mamicile care inca o fac
O sa va am aproape la bb 3
Ce pot spune cu placere maxima, este ca de la aceste mamici de aici de pe forum am invatat foarte multe depsre alaptat si am putut sa ajut mai departe cu sfaturi proaspete mamici . Iar daca ma depaseau pe mine lucrurile , le-am dat link direct catre forum sa intre si sa intrebe ele direct ce le interesa. Ramo pe mine nu ma deranjeaza posturile tale cu si despre alaptat 
Babytza si puii
Valentina
David
babytza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyanira Si eu iar cu sondajul meu(o sa mi se zica in curand mama sondaj): Cum va educati rabdarea cand astia mici fac cate o prostie???Avand in vedere ca prostiile sunt din ce in ce mai mari... Eu pana acum numaram in gand pana la 5 si rasuflam adanc vad ca incepe sa nu mai functioneze ![]() |
Babytza si puii
Valentina
David

Luca Daniel