Subiecte active - cat timp valabil?
Raspunsuri - Pagina 2
admin spune:
Daca inteleg bine simptomele:
1. Deschizi subiecte active si vezi toate subiectele active de la ultima vizita (sa zicem Joi, ora 18.00, azi este Vineri ora 20.00)
2. Deschizi un subiect si il citesti. Iti petreci cateva minute si revii la subiecte active si vrei sa mergi la pagina 2.
3. Intre timp subiectele active inregistreaza ca ultima vizita Vineri ora 20.00 si pagina 2 nu mai exista, deci nu o mai poti accesa
Din primele investigatii am constatat ca:
Sesiunea serverului expira dupa 10 minute. Deci, daca nu accesati o alta pagina timp de 10 minute (de exemplu citind un subiect foarte lung) cand accesati din nou subiectele active vizita voastra este considerata noua si se foloseste in calcul data ultimei vizite inregistrate care acum este Vineri ora 20 (conform exemplului).
Ce am facut: am marit sesiunea serverului la 15 minute. Daca doriti ca pagina de subiecte active sa aiba o "viata" mai lunga de 15 minute trebuie sa folositi una din urmatoarele variante:
A. Selectati optiunea de auto incarcare a subiectelor active si puneti la o valoare de 5 minute, deschideti subiectele pe care doriti sa le cititi intro fereastra noua (exemplu: click dreapta pe link si alegeti Open in New window)
B. Daca cititi un subiect foarte interesant si considerati ca citirea lui o sa va ia mai mult de 15 minute, in timp ce cititi apasati (la fiecare 10 minute) tasta f5 (reload) sau alegeti optiunea de reincarcare (de obicei apare in clickul dreapta facut pe un spatiu alb al paginii).
C. Mai exista optiunea sa deschideti subiectele active intr-o fereastra noua, sa selectati sa se faca auto reincarcare la 5 minute si sa minimizati aceasta fereastra. Apoi va continuati navigarea normala a forumului si pana nu inchidet aceasta fereastra suplimentara de subiecte active, data ultimei vizite nu va fi schimbata. Atetie insa sa nu uitati de ea!
Observatie: in mesajele de mai scurt scrie ca data ultimei vizite se schimba chiar dupa 2 minute (deci foarte repede). Personal nu am gasit in cod explicatia acestui comportament. Va rog asadar sa testati si daca chiar este asa sa reveniti cu un mesaj.
O zi buna Echipa Desprecopii.com
elyanne spune:
Functioneaza
M-am uitat la ceas cand am deshis subiecte active... era 9:35 ... le-am lasat de-o parte, iar acum am trecut pe pagina 2 si imi apare aceiasi ultima vizita, ca acum 20 de min.
Si nu am setat nimci diferit...