aur la schimb
nu stiu daca e locul potrivit dar am nevoie de un sfat
ati apelat vreodata la un bijutier sa va fecti ceva din aur?
eu am niste cercei de vreo 7 grame care mi au ramas de la mami si nu i port ca sunt prea mari pt gustul meu si as vrea sa i topesc sa fac verighete din ei si platesc in plus manopera,se poate??ati facut vreo data asta?ma puteti ghida spre un anumit loc?
eu tin tare mult la ei dar nu i pot purta si n as vrea sa i tin degeaba asa ca m am gandit sa i topesc in felul acesta acel aur va ramane tot la mine
va roog mult ma puteti ajuta??
Raspunsuri
Delphinas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nikol24 nu stiu daca e locul potrivit dar am nevoie de un sfat ati apelat vreodata la un bijutier sa va fecti ceva din aur? eu am niste cercei de vreo 7 grame care mi au ramas de la mami si nu i port ca sunt prea mari pt gustul meu si as vrea sa i topesc sa fac verighete din ei si platesc in plus manopera,se poate??ati facut vreo data asta?ma puteti ghida spre un anumit loc? eu tin tare mult la ei dar nu i pot purta si n as vrea sa i tin degeaba asa ca m am gandit sa i topesc in felul acesta acel aur va ramane tot la mine va roog mult ma puteti ajuta?? ,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR'' |
se pierde mult prin topire. si iti trebuie cineva cu adevarat experiementat sa iti faca ce vrei. mergi la un bijutier si intreaba intai.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
ambitioasaInfertilitatea este o boala
Sa fii domn e o-ntamplare, sa fii OM e lucru mare
Ce-ai sa faci cu atata ura daca viata isi inchide maine portile??
louisea spune:
Eu imi topisem niste cercei si un lantic.. si mi-am facut o bratara si lantic (alt model si lungime).. La fel ca si tine nu erau niste modele care sa le port si ce altceva sa fac? :))
Imi amintesc ca mai si cumparasem niste aur pe langa.. Pretul nu mi-l mai amintesc din pacate
Am fost f multumita de rezultat..
Si eu as zice sa mergi la vre-o 2-3 bijutieri si te orientezi
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci ![]()
loredana_76 spune:
La orice bijuterie mergi ,cred ca si la Unirea la parter, dai aurul la schimb si platesti manopera.Asta in cazul in care nu vrei sa pastrezi chiar aurul tau.Eu asa am facut,dar acum cativa ani.Si via-a-vis de unirea sint niste magazinele.
ingeras2 spune:
De cele mai multe ori acum se lucreaza cu aur de14k, iar aurul tau,s-ar putea sa fie de 18k.Inainte cel de 18,era mai des intalnit,acum cel de 14,are mai mult aliaj in componenta.Asa ca ai grija la aurul pe care il iei la schimb.Fii atenta si la gramaj sa nu te pacaleasca.Iti va spune ca prin prelucrare se pierde din gramaj- advarat.Dc ai aur de 18k,eu in locul tau l-as pastra asa cum este,doar in cazul in care as gasi cu aceiasi valoare l-as da la prelucrat.Daca vrei sa-ti faci inel cu piatra,sa-ti cantareasca piatra separat,iar la final sa fii atenta sa-ti iasa suma corecta,gramaj aur+ gr piatra.La cantar te arde cel mai des.Nu te lasa pacalita,aurul de 18k e tot mai rar,deci si val mai mare.
goldi spune:
Si in magazinul Victoria, la parter sunt multe bijuterii, modele si stiluri diferite, etc ... preturile la aur difera mult, in functie de magazin si de zona
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
CorinaDani spune:
buna,
mai poti incerca urmatoarele 2 variante:
- poti sa-l dai la schimb + diferenta de pret la cei care se ocupa cu aducerea bijuteriilor de aur din Turcia (au cataloage cu n-spe mii de modele)
- daca ai de gand sa ajungi in Turcia, poti schimba acolo aurul, la bijutierii din bazar
varianta cu prelucrarea aurului tau este buna doar daca stii un bjutier de incredere, altfel risti sa iti fie inlocuit aurul; plus ca nici nu mai sunt bijutierii de altadata, iar modelele facute de ei nu sunt foarte reusite, par batranesti sau nu sunt finisate foarte bine.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
nikol24 spune:
asa este in ziua de azi nu prea mai intalnesti un bijutier de incredere,insa eu tin tare mult la acei cercei si in sine la aurul respectiv pt ca este tot ce mi a ramas de la mami,apropo ei sunt din aur de 14 k
am fost la un centru de bijuterii si mi au spus ca imi ofera 45 de ron pe gram adica in jur de 280 ron si ei vand aurul cu 80 de ron gramul mi se pare absurd!!
mi a sugerat cineva mai sus sa maeg la victoria poate am noroc,mersi mult pt sugestii si astept alte apreri daca aveti cu ce sa ma ajutati!!