Sora mea mi-a salvat viatza (2)

Sora mea mi-a salvat viatza (2) | Autor: vali02

Link direct la acest mesaj

Initiatoarea topicului este Lemoni, prima parte o gasiti aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134359

Citat:
citat din mesajul lui BubuM

Buna fetelor.

Vali, as vrea sa te intreb la cat timp dupa terminarea tratamentului ai inceput Zoladex-ul.

BubuM, eu am inceput Zoladex-ul imediat ce am terminat tratamentul (chimio+radioterapie). Cred ca a contat mult faptul ca aveam receptorii de estrogen si progesteron pozitivi (altfel nu se face hormonoterapie) si imi revenise ciclul menstrual dupa chimioterapie. Eu iau Arimidex, nu Tamoxifen, si acesta nu se administraza decat la menopauza, deci era obligatoriu sa fac ablatie ovariana chimica(oprirea activitatii ovarelor), cu Zoladex. Nu sunt sigura, dar parca Tamoxifenul se poate administra si la premenopauza, deci nu e absolut necesar Zoladexul. Cred ca acele analize hormonale au hotarat daca e cazul sau nu de injectii, nu vad nici un motiv sa nu ti le fi prescris daca erau necesare.

Lemoni, La multi ani si sanatosi si plini de bucurii!

Daiopri ma bucur ca esti bine si cu pieptul in crestere. eu mai astept putin si il pun si eu la dospit.

p.s.: Lemoni, ti-am furat subiectul fara voie, eu am scris pe subiectul vechi si acum vad ca este unul nou (2)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Lemoni, La Multi Ani!!! Multa sanatate si tot ceea ce iti doresti!!

Deci cu asta te ocupi matale?Mai da si tu un semnulet pe la noi pe aici
Vali, da de ce nu te-ai ocupat mai rpd de crescut? Ati vazut la tv ce de noutati apar? Mie una chiar nu mi-e frica daca e sa reapara, ca se pare ca se avanseaza bine de tot in privinta acestui tip. Cica pot face cumva sa iti recreasca ai tai. Asa ca daca ma plictisesc de silicoane revin la mama natura
Si vroiam sa te intreb cand ti-a venit cm dupa chimo? Eu inca astept, si parca vaz ca nu apuc sa ma bucur de o pauza de la bufeuri. Ca v-am zis ca le-am pus gand rau si la domsoarele ovaruteScoate mama tot ce prinde
Bubu, nu stiu daca sa iti zic bun venit ca nu prea se cade, dar ma bucur sa mai aud ca sunt persoane curajoase si la care nu le-a fost asa rau. Iti doresc ce imi doresc si mieNumai de bine sa auzim.
Mai stiti ceva de lina?
Mie imi creste freza asta si ma enerveazaImi e mai greu cu sistemul deasupra da tot vreau sa menajez baiatul. Apoi ce o sa imi lipsesca zilele cnad ma uscam cu prosopul
L-as lasa la dimensiuni minime, dar deja sunt cel mai tare tip din casa

Hai aveti grija de voi si sa auzim numai de bine
PS: Voi luati vitamine ceva? Sotul meu a citit ca e imp de luat vit D3.
Stiti ceva de asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Fetelor, intru iar pe aici, ca sa va dau un link pe care l-am primit si eu prin email de la o prietena. Sper sa fie de folos oricui are nevoie de ajutor la curetenia casei pe perioada chemoterapiei. E pt fetele din US (dar si din Canada, din cate am vazut pe pagina lor).

Va pup si va urez sa depasiti cat mai repede si mai usor aceasta perioada neplacuta!

Lemoni, la multi ani si multa sanatate!

Si acum informatia despre care ziceam:

Cleaning for a Reason

If you know any woman currently undergoing Chemo, please pass
the word to her that there is a cleaning service that provides FREE
housecleaning - 1 time per month for 4 months while she is in treatment.

All she has to do is sign up and have her doctor fax a note confirming
the treatment. Cleaning for a Reason will have a participating maid
service in her zip code area arrange for the service.

http://www.cleaningforareason.org

Please pass this information on to bless a woman going through Breast
Cancer treatment. This organization serves the entire USA and
currently has 547 partners to help these women. It’s our job to pass
the word and let them know that there are people out there that care.
Be a blessing to someone and pass this information along.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Daiopri mie mi-a spus medicul sa astept un an si jumatate dupa radioterapie, inainte de a incepe reconstructia mamara. Peste o saptamana ma duc la control si am sa-l intreb de ce, atunci nu m-am gandit la asta. Si nici eu nu-mi doream o noua operatie prea curand. Iar intre noutatile de la tv si medicina din Romania inca este o distanta mare.
Si eu am vrut sa-mi scot ovarele (daca tot nu-mi folosesc si mai trebuie sa fiu si cu ochii pe ele sa nu faca nebunii) dar si dr. oncolog si dr. ginecolog mi-au spus ca ablatia chimica e la fel de eficienta ca si cea chirurgicala si ca doar daca imi revine ciclul dupa ce termin hormonoterapia ne vom pune problema daca sa le scoatem. Oricum, din cauza medicam. pe care le iau, uterul si ovarele s-au atrofiat (am vazut asta la ecografie).
Eu am avut ciclu la inceputul chimioterapiei, mi-a revenit apoi la o luna si jumatate dupa ultima cura si mi-a venit chiar si in prima luna de tratament hormonal, adica avem ovare harnice tare, greu de oprit.
Nu iau vitamine, dar am un medic homeopat la care ma duc periodic si primesc remedii homeopate si produse naturiste pentru cresterea imunitatii, detoxifiere si d'astea.

Lina e relativ bine, adica o mai deranjeaza operatia care tot mai zeia o pauzaste, dar are sperante sa o rezolve non-chirurgical.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns citrice spune:

Buna ziua la toata lumea.
Mi-am facut cont de mult pe forumul acesta, l-am citit in fiecare zi, insa abia astazi m-am hotarat sa scriu si eu.
Despre ce este vorba?
Mama mea s-a operat pe 4 martie la san.
Descoperise nodulul inca din toamna trecuta, dar a tot amanat.
In ianuarie a inceput investigatiile si toti medicii i-au spus clar:operatie.
Medicul care a operat-o, profesorul Ioanid de la maternitatea Cuza din Iasi (un medic excelent, sa-i dea Domnul sanatate), i-a spus ca el are "un obicei" mai drastic.
Daca la operatie vede ca ceva este in neregula, recurge la mastectomie, pentru ca asa considera el ca e mai bine.
Mama nu a astat prea mult pe ganduri si i-a spus ca este total de acord cu asta pentru ca nu mai este tanara (are 64 de ani) si ca prefera sa traiasca.
I-a mastectomia, dupa care mama s-a simtit foarte bine.
A suportat neasteptat de bine operatia si s-a vindecat foarte repede si foarte bine.
Dupa analiza diagnosticul a fost: neoplasm mamar gradul IIB.
Ne-am facut multe probleme gandidu-ne la ce urmeaza, la chimio si la radio...
Insa cand a mers cu analizele la oncologie, seful clinicii s-a asezat langa ea si i-a spus ca nu are nevoie de cimio, ca este un caz fericit si sa multumeasca Domnului ca a scapat.
I-a dat sa ia Arimidex, nu se stie cat timp si atat.
M-am bucurat enorm pe moment, dar citindu-va pe voi si vazand ca toate ati facut chimio, chiar si inainte de operati, nu pot sa nu ma intreb daca ceea ce s-a hotarat pentru mama mea a fost corect.
Nu pun la indoiala hotararea medicilor, insa nu pot sa nu ma intreb uneori..
Am scris cam mult, va multumesc daca ma cititi si poate imi dati o parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Exista cazuri unde nu e necesara chimioterapia sau radioterapia.
De ex: mastectomie + evidare ggl axilara si pe examenul anatomopatologic definitiv tumora era mai mica de 3 cm; tumora unica; fara ggl invadati; grad <3; tumora situata in cadranele externe ale sanului etc.
O chirurgie partiala a sanului face obligatorie radioterapia. Cum varsta sub 35 de ani face oarecum "obligatorie" chimioterapia (desi si aici se descuta in functie de caracteristicile tumorii).
Fiecare caz e unic si decizia terapeutica trebuie discutata si explicata pacientului.

Va doresc sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Dragelor, am avut o perioada ma tulbure in viata, ca trebuie sa trecem prin toate asa, ca sa nu ne plictisim!

Din punct de vedere medical, am un fir la interior, care nu s-a resorbit si care face figuri, adica se lupta sa iasa, organismul il respinge iar rezultatul este ca eu zemuiam pe la cusaturi

Acum sa va zic cum au incercat sa rezolve, adica au facut o mica incizie, au pus un dren si am avut program de pansat la 2 zile
Azi mi-au scos drenul si astept cu interes sa vad rezultatul

Asa ca bilant sa zic ca e bine, cat de cat!
Parul din septembrie de cand am facut ultima chimio, NU MI-A CRESCUT!!!! si sunt cam suparata, insa pe langa altele....
Poate o sa va povestesc candva

Acum incerc sa ma reorganizez cu firma si cu finantele, care au functionat in regim de avarie, in virtutea inertiei, insa in actualul context, ce mai putem sa zicem
Sotul meu a devenit un fel de "Mafalda" si prevede tot felul de apocalipse financiare si drept sa va zic tare mi-as dori sa nu aiba dreptate, insa traim in Romania si nu ne mai surprinde nimic

dar daca suntem sanatosi le facem noi pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Fetele va pup si va multumesc de urare pt ziua mea , nici nu ma asteptam sa stiti.Eu sunt bine tocmai ce m-am intors din vacanta din Cabo San Lucas unde am vazut raiul.Inca imi vine sa plang ca am plecat.Ce bine e sa te desconectezi de tot si sa visezi pt un timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Bravo doamna Lemoni! Asa da, vreau sa auz de la tine
Vali, cum ziceam la mine deja sunt umflate nitelVaz ca practica alta metoda. Doar ca luna cat fac radiatia nu o sa le umfle.
Eu am inceput sa iau vitamina D3 pana una alta. La mine problema e ca eu nu o sa iau nici un fel de medicament din cauza tipului de gripa.
Ovarele le scot mai mult de frica aparitie acolo nelegat neaparat de cel de san. Ca v-am zis ca am verisoara care se lupta cu asta
Si parca imi e mai frica de ala decat de asta.
Eu sunt bine, ma pun piesa cu piesa inapoi
Cam lata in spate asa ma simt, ca inc amai e umflat. Ieri am fost sa vb de proteze si si-a pus doamna aia mainile in cap, ca eu vreau la 2 sapt sa le port si umblu pe drumuri
Cica i-a vreo 4-6 sapt sa se refaca op si sa ma desumflu, da eu nu si nu ca sunt okAcusi chiar mi-am dat seama ca nu sunt normala
vali, tinem pumnii la controlul tau. Sa ne zici cum a fost
Lina, cu curaj inainte. Mama lor d efinante. Sa dea DD sa fie bine. Lasa ca o sa creasca el si parul. Mie imi creste la sprancene numai pe acolo unde le pensam oricum. Unde ar tb nu creste.
Citrice sanatate mamei. Am si eu o colega aici care are vreo 67 de ani cred si pt ca l-a prins din timp nu a facut nici chimo nici radiatii. Asa ca e ok cred, dupa cum spunea si Tonia.
bubu tu cum mai esti?
Aveti grija de voi.
Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Pleata a inceput sa creasca si la mine sunt dulcica ! Mi-am tras o culoare ciocolata super cute care s-a decolorat putin de la soare si arata si mai super, sunt bronzata super , desi nu stiu daca aveam voie la soare , dar asta e ori la bal ori la spital. O viata avem macar sa imi fac de cap.
Ciclul ,sorei mele i-a venit dupa un an iar acum face figuri cand vine cand nu , murim de ras ca isi cumpara toata ziua teste sa nu fie gravida.Mie mi s-a oprit dupa chimo si daca mai intru si pe tomaxofin nu credca o sa imi vina curand.Vineri merg la herceptin si vad si doctorul sa vedem ce mai zice .Eu am inceput sa iau vitamine cand imi aduc aminte bineinteles.
In rest ma visez inca in vacanta ........ noroc ca e vremea frumoasa si la noi ca altfel ar fi naspa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia27 spune:

Buna ziua,

Va citesc de ceva vreme si va admir foarte mult pe toate cele care au iesit invingatoare in lupta cu aceasta boala. Tocmai am descoperit un site in care se prezinta o noua metoda de combatere a "gripei". Metoda nu este noua dar de curand a aparut si in Romania. Sper sa va fie de folos: hifu.ro

Sa auzim de bine.

Mergi la inceput