Un baietel rasfatat (2)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
Alra, eu cred sincer ca atunci cand iubesti te pui in papucii celuilalt.

a te pune in papucii lu alalaltu e o chestie a nu ii accepta comportamentul alta.
zi, tu crezi sincer ca e vreuna pe aici care nu isi iubeste copiii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

eu cred sincer ca atunci cand iubesti te pui in papucii celuilalt.

Te pui in papucii celuilalt oricand incerci sa il intelegi, si da, daca iubesti incerci sa intelegi. Insa te pui TU in papucii LUI. Ca nu te poti detasa de persoana ta. Si eu...care pur intamplator am vazut imagini cu copii care sufera de foame...nu pot sa simt aceeasi suferinta pe care o simte copilul ca mancarea nu ajunge in gura exact cand isi doreste el, si daca nu 'simt' aceeasi suferinta inseamna ca nu empatizez. A! Pot sa inteleg punandu-ma in papucii lui ca nu are rabdare si sa-i explic frumos ce e aia rabdare si care sunt beneficiile ei, dar nu am cu ce sa empatizez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

nu cred asa ceva, cred ca mai exista inca acele cutume "traditionaliste" care duc relatia printe copil pe planul acela superioritate inferioritate.
Si eu am crezut la sofia ca un bebe sta in patut dupa ce l-ai alaptat si gata....si nu pricepeam de ce toata lumea imi spunea sa nu o iau in brate ca se invata...(avea 3 zile..)

Si pana la urma nu i-am ascultat si am luat in brate copilul.
Cunosc mame care, acum 20-30-40 de ani nu-si alaptau copiii noaptea, ca "se invata". Si faceau ture in casa cu bebele plangand de mama focului.
De aia spun eu ca empatia se invata pe lucurile mici...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Accept, chiar nu stiu ce sa raspund, pe mine ma doare in moalele capului si mi se strange stomacul daca aud un copil plangand, oricare ar fi motivul....
Si sa stii ca la varste un pic mai mari (peste 3 ni de pilda) eu explic copilului ca n-i frumos sa se scalambaie ca n-are rabdare sa se raceasca mancarea, cand cei din africa mor de foame. Si pricepe.
Dar cel mai bine ar fi sa chemam copilul la masa cand poate manca fara suflat:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Citat:
Si eu am crezut la sofia ca un bebe sta in patut dupa ce l-ai alaptat si gata....si nu pricepeam de ce toata lumea imi spunea sa nu o iau in brate ca se invata...(avea 3 zile..)

Mie nu mi-a spus nimeni chestia asta cand Tiana era bebe. Parca nu-mi vine sa cred ca tie ti-a spus-o "toata lumea".

Mi-au spus-o unii cand a mai crescut, pe la 1-2 ani. Nu i-am crezut, da' au avut dreptate intr-un fel: avea vreo 2 ani si cand plecam la plimbare, dupa 5 pasi zicea c-o dor picioarele si s-o iau brate...
Eu cred ca o dureau daca chiar mergea o vreme, da' nu asa, de cum iesea pe usa. Dac-o duceam in brate pana in parc si acolo ii dadeam drumul, alerga 2 ceasuri de n-avea aer .

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

soleil, mamele AP nu sunt trase la indigo...fiecare cu modul ei de a pecepe lucrurile

ca un ex, vizavi de atitudinea lui accept de la topic, denizel a luat-o la misto fiindca a vazut ca vorbeste cu peretii, eu am ignorat, conchita a perseverat intr-o maniera foarte diplomata..rezultat: conchita a reusit abordarea cea mai AP dintre noi toate si accept a renuntat la jigniri, limbaj catastrofal si chiar discuta civilizat si intre limite pe care oricare dintre noi este dispusa sa le accepte..eu chiar am inceput sa o citesc cap-coada (pe accept), si nu pentru ca as fi de acord cu ea ci pentru ca cineva de aici a reusit o abordare AP a conflictului cu ea, a trecut peste atitudinea ei si a facut-o sa se simta aiurea prin delicatetea cu care i-a raspuns la ultimele mesaje..si mai nou isi expune parerile fara ca cineva sa se simta lezat...

....si eu am gresit si mi-am exprimat public scuzele, fiindca in ultimul timp am avut destule conflicte si in familie cu niste non-AP vizavi de cresterea copilului meu, care m-au stors de puteri si nu mai vreau asa ceva si imi doresc sincer (chiar incep sa invat) sa tratez lumea asa cum e ea, sa o accept..fiindca am nevoie ca ai mei sa respecte modul cum eu imi cresc copilul si sa nu intervina prin manipularea lui sa faca diverse lucruri cu care eu nu sunt de acord..si cum altfel le pot castiga respectul (care se castiga..nu se invata, impune, etc) decat aratand respect fata de opinia lor, sugerand-le in acelasi timp ca e doar o opinie si nu un mod de viata universal acceptat.....

Alina,mami de Mihnea-Octavian, 3 anisori fara un pic

Mergi la inceput

pe bune, din maternitate mi-au zis!
eu il duc f mult pe gh in brate, da am Pouch :)) (sling fix) si nu simt nicio durere nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

eu cred ca traditionalistele respective, nu le neg existenta ca si eu cunosc, sunt mai degraba exceptii si nu am simtit asta la cele care au scris aici.

empatia la nevoile copilului tau sunt una, exagerarile alta. si copiii sunt al naibii de diferiti. unul nu o sa iasa din cuvantul mamei si nu o sa faca crize, altul o sa incerce tot timpul sa rupa limitele cu incapatanare oricat i-ai repeta si motiva. eu personal il prefer pe al doilea. de fapt nu am de ales . il am si il ghidez si incerc sa il cresc in asa fel incat sa se simta bine si sa se poata descurca fara a fi neadaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

desiree, multumesc!

Sabina, norocul tau, eu pe vremea aia n'auzisem de scule d'astea .

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
Cunosc mame care, acum 20-30-40 de ani nu-si alaptau copiii noaptea, ca "se invata". Si faceau ture in casa cu bebele plangand de mama focului.
De aia spun eu ca empatia se invata pe lucurile mici...

Foarte bine ca plangeau! Sa-si dezvolte plamanii!! Cum sa mananci cand ti-e foame?? Trebuie sa ai rabdare pana dimineata, iar daca dimineata frige, mai rabzi un pic! Si sigur vei fi un om mare afectuos, generos, calm si fara frustrari!

Mergi la inceput