Un baietel rasfatat (2)
Raspunsuri - Pagina 22
Ingrid S spune:
E logic ca daca tipi nu ajungi nicaieri, atentie mare cu asta, s-ar putea sa nici nu va mai auda, isi pierde efectul.
Nu ma pricep foarte bine sa gestionez situatiile dintre copii, volens-nolens iau partea unuia, de regula a celui mai mic, mai exista si amenintarea: daca nu va potoliti, nu va mai jucati impreuna, functioneaza si nu prea. Am remarcat ca foarte important e sa nu fie copiii obositi sau flamanzi sau iritati din diverse motive. Eu stiu, ca Diana se joaca mereu cu cate un verisor/vara si la mine in casa e teatru ieftin, cu trantit de usi si zbierete si atunci eu trebuie sa-i calmez. Nu-i fun, sa stiti.
Am citit ca ati pus si problema imbracatului, a mea nu iese afara daca nu e corespunzator imbracata, pot sa cedez la o dorinta, de ex. o bluza ce nu se asorteaza cu pantalonii/fusta, dar nu cedez daca vrea in picioarele goale iarna. Sau fara ciorapi lungi dedesubt.
Cel mai usor e sa lasi o plaja larga de negocieri, dar sa te tii cu dintii de cateva reguli si sa nu cedezi. Astfel, copilul nu e frustrat, deoarece vede ca parintele e dispus sa lase de la el in multe chestiuni, si totodata invata ca sunt reguli de respectat, iar nu inseamna nu.
Ideea de baza cu pedepsele (insist pe asta deoarece am sentimentul ca unele persoane ma/ne cred fiinte care abia asteapta sa pedepseasca) este ca ele trebuie aplicate consecvent, iar copilul prevenit dinainte. Adica, tu lovesti alt copil, pedeapsa e deja stabilita, o stii de luni de zile, exista consecinte. Jignesti alt copil, il faci idiot (da, da, n-aveti idee cu ce vine de la gradinita), iti explic odata, de doua ori, ma fac ca nu aud, dar a 10-a oara te-am taxat. Ca sa inveti sa te abtii.
Mai merita sa zic ca pedepsele consta in privarea de computer ori tv ori ciocolata? Nu ca nu le-as vrea aplicate forever...mi-e teama pentru ochii ei. Si nu se mai supara, recunoaste ca a gresit, accepta pedeapsa si ma pupa toata ziulica. Si eu la fel.
Denizel, nu mai spune ca e simpatic Ionel. Cred ca ccc Caragiale n-a urmarit asa o reactie. Fiica-mea adora filmuletul cu Birlic, dar daca ii zic in gluma pasaje din el, sare ca arsa si spune ca ea nu e asa. La fel cu d-l Goe. Acum 3 luni i-o citeam seara de seara, la cerere.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Sabina spune:
Ingrid, acu pe bune, tu chiar nu vezi cat Umor are Ionel? serios???
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Ingrid S spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Ingrid, acu pe bune, tu chiar nu vezi cat Umor are Ionel? serios??? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Sabina, eu vad ca autorul are un umor bestial, dar daca tu imi spui ca de fapt, intelesul e altul, atunci...In film si carte e doar imaginea unui copil caruia i se permite orice: "sari conita, varsa spirtul, s-aprinde!"
Acelasi umor il are si Goe: "ce treaba ai tu, uratule!"? Nu mai citez, cunosti opera lui Caragiale.
Nu se poate sa rastalmacim intentiile autorului.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Sabina spune:
pai asa, ce treaba are uratul sa puna mana pe un copil de 10 ani?
eu m-as supara daca cineva ar pune mana pe copilul meu.
Si Goe si Ionel sunt copii neglijati, adultii vb despre agricultura si fumeaza in fata copilului, normal ca el ii imita.
Si Goe si Ionel sunt despre parinti aiurea, iar copilul atrage atentia.
Parintii educa "de fatada" copiii, iar acestia ii sanctioneaza.
Nu le pasa de fapt cu adevarat de copii acestor parinti.sauve qui peut...semnalul de alarma din d-l goe e absolut cheia....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
denizel spune:
Denizel, nu mai spune ca e simpatic Ionel. Cred ca ccc Caragiale n-a urmarit asa o reactie. |
Sunt convinsa ca Caragiale n-a urmarit o asemenea reactie, ci a vrut sa ne oripileze cu Ionel si Goe cei nesuferiti.
Daca ar fi trait in zilele noastre, l-as fi banuit ca vrea sa ne atraga atentia asupra lui Ionel si Goe cei abuzati prin lipsa de interes si prostie a parintilor.
Asadar, pe Caragiale, care traia acu' 2 secole, sunt dispusa sa il inteleg ca nu-l placea pe Ionel .
Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.
Ingrid S spune:
Da Sabina, cheia e educatia, mai bine-zis lipsa ei. Dar faptul ca parintii sunt neglijenti, nu face copiii mai buni. Adica eu cant prost la vioara, vina e a mea ca n-am exersat, dar muzica tot lamentabila ramane.
Caragiale atrage atentia parintilor, uite ce poate iesi din mana voastra!
Hai sa nu scoatem din DEX cuvantul rasfatat. El exista, exista si copii si adulti care il merita cu prisosinta. Cauza e una, dar efectul nu dispare.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Stiu ce vrei sa zici si te aprob. Dar asta nu schimba situatia. Are nevoie oare Caragiale de avocat?
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
denizel spune:
Dar asta nu schimba situatia |
Desigur ca nu o schimba. Ionel ramane in continuare simpatic :)).
Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.
freedelia spune:
Cand vine tata luna viitoare ii zic sa imi aduca Momente si Schite -- nu le-am mai citit din liceu sau scoala generala si cred ca le-ar placea copiilor mei
23+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE