Un baietel rasfatat (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

D-nul Goe e fictiune si tot ce face D-nul Goe e perfect legitim, o sa scriu pe blog despre asta si va pun linkul

Conchi, e minunata Sonia!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui gioto

Conchita ,asa iti place sa le rastalmacesti dupa bunul plac ..nu era vorba nici de coronite la scoala, nici de care copil e mai 'tare ', nici de gura lumii, alte cate mestesugit inventate si puse-n carca mamelor care nu sunt AP .Ca sa fiti 'consecvente 'in aplicare teoriei AP trebuie sa gasiti si-o educatoare AP si-o inavatatoare AP; asta era ideea cu cele 2 lumi diferite ...in sensul sa nu-i toace la cap , sa nu-i pedepseasca, sa-i lase sa invetze din CONSECINTE ..Sper ca din aceste consecinte sa nu sufere si altii..
Intrebare :daca consecinta in cazul celor 11 galetzi aruncate pe jos in baie era : pe la galeata 4 , venea vecina si se plangea de infiltrarea apei in tavan , atunci ce faceatzi? Erati fericite ca a inatzat copilul din 'consecinte', fara a-i explica si a-l pedepsi , nu?

nici o problema, daca nu m-am exprimat clar de prima oara, sorry, mai incerc o data: pe mine nu ma intereseaza sa-mi soldatesc copilul ca sa se conformeze unei lumi cladite de bunici si parinti. copiii au dreptul sa-si construiasca lumea lor. deci lumea, aka invatatoarea abuziva de la scoala, sa se schimbe dupa chipul lor. ca daca voiam ca lumea sa arate ca mine, faceam clone, nu copii!

eforturile mele educative tintesc intr-un copil liber, creativ, iubitor, inteligent, curajos. nu intr-unul conformist, disciplinat, cu spiritul amortit, cu frica in oase, inspaimantat de lumea adultilor. de aia am zis ca nu ma intereseaza ce probleme ar putea avea o invatatoare cu copila mea, treaba mea e s-o pregatesc pe sonia sa nu puna la inima interventiile altora. sa stie cine este si cat valoreaza, iar spumele altora sa ramana spume, ea sa-si vada de drum. ca acasa la muma-sa nu va auzi niciodata "de ce nu ti-ai invatat poezia, de ce n-ai luat 10 la mate, de ce n-ai ascultat de toa'sa invatatoare, ia treci la colt in time out si trei zile fara jucarii si desene".

cu galetile. depinde de fiecare mama, familie, care-i organizarea, care-s limitele. eu curat casa de doua ori pe saptamana. ce se intampla intre reprizele de curatenie, nu ma intereseaza, nu ma afecteaza. seara dupa ce se culca fac putina ordine ca sa fie loc a doua zi s-o luam de la capat cu haosul. toarna apa pe podea in baie in fiecare seara. care e problema? am invatat de mult sa ma echipez in pantaloni scurti cand o imbaiez ca sa nu-mi ud pijamalele si sa pun tona de prosoape pe jos. dar eu is mai laid back, nu ma irita treburi dintr-astea, dimpotriva, ne distram la culme cu galetile in cap. e asta regula AP? nicidecum. nu exista regula AP despre galeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
asta se intampla la varste mici, cand nu isi pot controla impulsul, desi au constienta a ceea ce fac. nu mai stiu cum e la varste mai mari, ca n-am ajuns acolo inca. dar am citit ca pe la 2-4 ani, un copil poate sa sparga un obiect, de pilda, in timp ce-si spune singur "nu sparge vaza asta, nu e bine, nu nu nu", si totusi zbang.

Eu ma refeream la varste ceva mai marisoare.
Iar "exploziile" astea sunt, desigur, urmate imediat de parere de rau...
Cred ca tine mult si de temperamentul copilului si de ce are el nevoie pt. a se dezvolta.
A, nu e vorba despre comportamente grave, doar despre comportamente cel putin inexplicabile .

Exemplu: duminica aveam ceva musafiri.
Ieream cu totii in sufragerie , o parte dezbateam ceva chestiuni de importanta majora, alta parte se uita la un film cu enervantul de Tom Cruise :)).
Ala micu' era cu ceva copii la el in camera.
Il vazui ca iese din camera lui, vine cu o sticla cu apa din bucatarie, o bea pe toata, dupa care o arunca in mijlocul nostru :)))))))).
Se intoarce si pleaca.
Il striga taica-so politicos, revine, ia sticla dintre noi , isi cere scuze si pleaca in treaba lui.
De dragul adevarului, mentionez ca parintii care au asistat la acea scena nu sunt AP :))))))))))))))))

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Laura, mama sa dea copilului o alternativa. Sau sa cumpere doua seturi de carioci:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Laura -- la noi regula e clara, cine are jucaria/carioca respectiva are dreptul la ea pana cand decide el ca a terminat cu ea. Celalalt copil poate alege ce vrea el din restul jucariilor. Daca se enerveaza si frustreaza ca nu obtine ce vrea, cand incep tipetele sau loviturile, intervin. Ma duc si reamintesc regula ca cel care are carioca decide cand a terminat cu ea, ii spun celuilalt ca lovitul doare si ca i-a provocat durere fratelui lui, ii multumesc ca este rabdator si ii spun ca sigur va putea avea carioca in curand. Daca plange si se frustreaza, incerc sa ii sugerez solutii -- nu vrei sa o pictezi pe Cici cu mov sau cu orange? Sau hai sa mancam un cookie si poate cand te intorci poti avea carioca roz.

De asemenea, ceea ce am observat si la copiii mei acum, de cand sunt gravida si nu primesc de la mine atata atentie cat ar vrea, nu e normal ca fratele care are carioca sa ii faca in ciuda celuilalt. Asta observ si eu, mai ales la John. Vede ca Jodie doreste ceva si chiar dupa ce a terminat, nu ii da imediat, trage de timp ca sa o frustreze si sa o faca sa planga. Cred ca incearca sa primeasca atentie de la mine. Zic asta pentru ca saptamana asta, am facut un efort (pe care nu stiu cat o sa il pot sustine, pentru ca mi-e foarte greu dpdv fizic) sa le dau mai multa atentie si nu imi vine sa cred ce frumos se joaca si cat de gentleman e John...

23+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gioto spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Nu eram fericita ca a aparut o problema pe capul meu (adica vecina care face scandal si careia poate tre sa ii platesc zugraveala) dar nu pedepseam copilul. Il luam din baie, ii cautam un experiment din care sa priceapa ca apa se infiltreaza, ii explicam si daca era frustrat, il tineam in brate si ii ziceam ca il iubesc. Si cautam ceva care sa inlocuiasca respectivul joc -- de exemplu mergeam in curte si varsam apa sau varsam dintr-o galeata mai mica in una mai mare.

Nu inteleg, daca il luam si ii ziceam pentru ca mi-ai facut probleme cu vecina, nu ai voie la calculator, la televizor si la masinuta preferata, CE REZOLVAM???

23+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

NU ,SA FIE CLAR ; nici EU nici tu nu ii ziceai asta : 'mi-ai facut probleme cu vecina, nu ai voie la calculator, la televizor si la masinuta preferata'. Te rog intreaba-ma cum as fi procedat eu , inainte sa faci tu presupuneri , ok?
Deci , I_AI FI EXPLICAT ..culmea ca si eu tot asta as fi facut ..
alta mamica AP zicea ca l-a lasat sa-si faca damblaua ..cu asta nu am putut fi de acord..alta mamica , tot AP zice sa nu-i explici, sa-l lasi sa inteleaga..La fel , in anumite situatii NU POATE FI ASA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui gioto

Conchita ,asa iti place sa le rastalmacesti dupa bunul plac .

Erati fericite ca a inatzat copilul din 'consecinte', fara a-i explica si a-l pedepsi , nu?

eu cred ca tu interpretezi. eu explic de fac febra musculara la maxilare. tot ce-am zis e ca explicatiile astea delirante nu-s bune. mai cu masura. explici o data, de doua ori, nu de un zilion de ori, la absolut fiecare lucru si intamplare. ca doar nu le stim noi pe toate.

sonia are doua devize mari si late: "all by myself" si "I no no (I don't know), let's find out". si io la faza asta ce sa fac? stai, mama, asa, ca io-s atotstiutoare, iti explic eu, nu mai trebuie sa cautam impreuna raspunsul in mod practic si incitant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Am si eu o itrebare pentru parintii AP:

ce faci cand simti ca urmezi AP fara sa iti fi propus asta, apoi citesti despre AP si zici "ok, o sa continui metoda asta!". Bunnnn, majoritatea metodelor vin natural, luatul in pat cu parintii, iubirea mai exact ascultarea tuturor instictelor materne. Apoi ajungi la un nivel cand simti ca intri in condradictie cu instinctul matern, cu tine?

Acum exact si la obiect: a mea cea mica, la 2 ani si 2 luni, inca mai baga in gura tot felul de prostii. Aseara a bagat in gura o paieta. Stiu, paieta nu ar fi trebuit sa fie acolo. Dar a fost. M-am rugat de ea 10 minute sa o scuipe timp in care ei i s-a parut tare amuzant sa stranga din dinti si sa refuze. De frica sa nu o inhaleze efectiv m-am panicat, i-am bagat degetul in gura si i-am scos paieta nu inainte insa sa ma muste de deget cu atat aplomb ca am tipat de durere si sincer am crezut ca ma lasa fara deget.

Acum concret cum reactioneaza un parinte AP in situatia asta? Pentru ca eu m-am pierdut, efectiv am pus-o jos din brate, i-am strigat ca e "naughty" si ne-am ignorat una pe cealalta vreo 15 minute.

Am sa postez mesajul asta si am sa revin cu inca o situatie.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Laura, mama sa dea copilului o alternativa. Sau sa cumpere doua seturi de carioci:)

Nu conteaza daca sunt 2 seturi de carioci, cea din mana lui B e cea care ii trebuie. Oferirea alternativei uneori tine, uneori nu. Mai e situatia ca mama e in alta camera (trebuie sa mai faca si mancare uneori sau curatenie) si pana sa ajunga sa ofere alternative, deja se ajunge la 2-3 bucati de palme/pumni, plans, tipat de fiecare parte.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

In cazuri din astea eu merg pe explicatie.
vezi ce rau i-ai facut? il/o doare! Acuma plange. Era doar o amarat de carioca, pt atata va provocati durere? Pupa si cere-ti scuze.
Mangaie pe ...(ala care a incasat-o)
Si ei chiar fac chestia asta.

Mergi la inceput