Topic ingrijirea copilului - CIC(6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui n_valentina

Buna,am si eu o intrebare.Sunt insarcinata in 6 saptamanii.Deocamdata sunt in concediu crestere copil pentru bebe1.In luna Martie trebuie sa ma intorc la srviciu.Cum trebuie sa procedez?Cand sa fac cerere ca ma intorc la srev.?cand anunt ca sunt iar insarcinata?cat timp sunt obligata sa merg iar la serv. pt. a bene ficia apoi de indemnizatie pt bebe2?

Nu faci cerere, te intorci la slujba a doua zi dupa ce copilul implineste 2 ani. Daca vrei, le poti reaminti printr-o instiintare, dar nu-i obligatoriu.
Anunti cand vrei (si daca vrei), de indata ce poti aduce dovada medicala a sarcinii.
Nu exista perioada impusa - puteai trece si dintr-un concediu in altul (daca a doua sarcina era mai avansata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_valentina spune:

Multumesc pt.raspunsul foarte rapid.Ma bucur ca nu a trebuit sa stau zile in sir sa il astept.Pot sa stau linistita acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Busha spune:

In martie 2010 ar trebui sa ma reintorc la serviciu dupa incetarea concediului pt cresterea copil pana la doi ani.Deoarece firma a hotarat "taierea" unor avantaje ,prefer sa intru in somaj pentru ca diferenta de bani in minus nu va fi prea mare fata de salariu.Cum "solicit" acest lucru ? Stiu ca pt demisia cu acordul partilor nu se intra in somaj (sau ma insel?).
As mai vrea sa stiu daca se considera vechime in munca cei doi ani de concediu (auzisem ceva de genul ca se iau in calcul ca vechime doar daca lucrezi 6 luni dupa terminarea CIC ).Cine trece aceasta vechime in cartea de munca ? Multa sanatate ! Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu ai cum sa intri benevol in somaj. Somaj inseamna ca nu mai exista actualul loc de munca si nu exista niciun alt loc de munca similar pregatirii profesionale detinuta de tine. Deci nu e o chestie de genul "nu am chef deci intru in somaj"
CIC este considerat vechime in munca pt pensie. CIC este trecut in cartea de munca fie de responsabilul cu rersurse umane din cadrul firmei (daca exista asa ceva) fie de inspectorul de resurse umane de la ITM unde sunt gestionate cartile de munca ale firmei in cazul in care firma nu are un angajat autorizat in resurse umane.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinettero spune:

Buna ziua,
as avea si o intrebare la care nu reusesc sa gasesc raspuns.
Ar tb sa nasc la sf lui aprilie-inceputul lui mai. Anul trecut am participat la alegeri ca loctiitor intr-o sectie de votare, pentru serviciile prestate am primit drepturi banesti din care s-a oprit impozit de 16%. Aceste venituri vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei de crestere a copilului?
va multumesc!

23+

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby_bv spune:

Am si eu o intrebare: sunt PFA si din luna iulie 2009 am contract de servicii cu alta firma decat cea cu care aveam la inceputul anului 2009. Luna aceasta trebuie sa depun declaratia pt. venitul estimat, iar in august urmeaza sa nasc.Veniturile sunt clar mai mari deact cele obtinute in urma vechiului contract. Am inteles ca mi se va lua in calcul ce s-a impozitat pe 2009, iar pe 2010 se va lua ce estimez. Intrebarea mea este daca estimez prea mult (pt. ca aici veniturile difera functie de realizarile lunare), se vor face regularizarile in 2011 si primesc banii inapoi (ce am platit in plus pt. estimat)? Si exista vreo limita pe judete pt estimat la PFA?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Marius, daca as ramane insarcinata in timp ce sunt in concediu fara plata, cu sanse mari de a reveni pe contract normal de munca in caz ca se confirma sarcina, cum se calculeaza CIC? 4 luni venituri 0, apoi 8 luni salariu normal? Deci pierd 4 luni sau nu mai am dreptul deloc la CIC?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu ai sanse la CIC.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Of, mai Marius, esti sigur? Contractul de munca exista, doar ca in perioada asta ne-am luat toti concediu fara plata, ca sa putem supravietui

Mergi la inceput