''Pastila de a doua zi''

''Pastila de a doua zi'' | Autor: Lauryse

Link direct la acest mesaj

Buna!

Dupa lungi cautari a unui forum care contine oameni cu capul pe umeri( pana acum am intalnit femei cu copii care nu stiu sa scrie corect gramatical , vorbesc cu k si sh in loc de ''ca'' etc. , chiar am fost surprinsa ca stiti ce e ala forum troll) m-am hotarat ca acesta e cel mai bun loc in care pot pune o intrebare si sa primesc raspunsuri bune.

Acesta cred ca este cel mai bun loc de a scrie topic-ul , nu cred ca ar fi fost intelep sa le pun in alta sectiune, scuzati totusi daca era un alt loc si nu mi-am dat seama.

Am 19 ani , un prieten de 5 luni , intretinem raporturi sexuale , desi a adus vorba despre sex fara prezervativ nu i-am permis asta , deci pana acum a fost 100% cu.
Vin aici doar ca sa stiu daca e o idee buna ( caci sunt sigura ca sunteti mai experimentate si documentate despre ce vreau sa va intreb) sa fac doar o data fara prezervativ (stiu ca exista riscul de a lua boli , el nu are deci pot sta linistita) de dragul lui , si sa vad cum este.

Intrebarea arzatoare este : daca , spre exemplu, o facem de mai multe ori pe zi fara prezervativ si urmatoarea iau pastila de a doua zi , ce sansa am sa nu raman insarcinata? (am auzit ca peste 80% , nu sunt sigura). Exista vreo sansa sa nu-si faca efectul?

De asemenea , daca stiti si ati putea sa-mi recomandati pastile de genul care se iau de la farmacie , as fi foarte bucuroasa :D Trebuie neaparat prescrise de medic?

Multumesc , sper ca am fost destul de clara :)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lauryse

Buna!

Dupa lungi cautari a unui forum care contine oameni cu capul pe umeri( pana acum am intalnit femei cu copii care nu stiu sa scrie corect gramatical , vorbesc cu k si sh in loc de ''ca'' etc. , chiar am fost surprinsa ca stiti ce e ala forum troll) m-am hotarat ca acesta e cel mai bun loc in care pot pune o intrebare si sa primesc raspunsuri bune.

Acesta cred ca este cel mai bun loc de a scrie topic-ul , nu cred ca ar fi fost intelep sa le pun in alta sectiune, scuzati totusi daca era un alt loc si nu mi-am dat seama.

Am 19 ani , un prieten de 5 luni , intretinem raporturi sexuale , desi a adus vorba despre sex fara prezervativ nu i-am permis asta , deci pana acum a fost 100% cu.
Vin aici doar ca sa stiu daca e o idee buna ( caci sunt sigura ca sunteti mai experimentate si documentate despre ce vreau sa va intreb) sa fac doar o data fara prezervativ (stiu ca exista riscul de a lua boli , el nu are deci pot sta linistita) de dragul lui , si sa vad cum este.

Intrebarea arzatoare este : daca , spre exemplu, o facem de mai multe ori pe zi fara prezervativ si urmatoarea iau pastila de a doua zi , ce sansa am sa nu raman insarcinata? (am auzit ca peste 80% , nu sunt sigura). Exista vreo sansa sa nu-si faca efectul?

De asemenea , daca stiti si ati putea sa-mi recomandati pastile de genul care se iau de la farmacie , as fi foarte bucuroasa :D Trebuie neaparat prescrise de medic?

Multumesc , sper ca am fost destul de clara :)

pt ca ai inceput cu gramatica si tu ai greseli, asa ca nu mai comenta despre altii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

De ce nu mergi la ginecolog, sa iti recomande anticonceptionale?Poze:
http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Eu am ramas insarcinata cu pilula de urgenta.Cu Postinol 2.
Daca o iei doar O DATA pe an si cat mai repede isi face efectul.Eu am luat-o de 3 ori in 2 luni si jumatate(in prospect nu scrie ca nu isi face efectul daca o iei mai desc de o data sau maxim 2 ori..nu stiu sigur..asa ca mare atentie!)

Am ramas gravida.Am mers la ginecolog,i-am povestit tot ce s-a intamplat si stii ce mi-a zis?...."offf...iar Postinol..pastilele astea ar trebui retrase de pe piata!".
Concluzia o tragi singura.

Parerea mea e ca,folosit corect,prezervativul e sfant.

Numai bine!

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005)si Ana Iasmine(06.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

E bine ce faci acum, ca o faceti doar cu prezervativ. Daca chiar vrei sa experimentezi si fara, e bine sa ramana doar un experiment. Daca va hotarati apoi ca e mai bine fara , sa te gandesti serios la o masura contraceptiva. PILULA DE A DOUA ZI NU ESTE O MASURA CONTRACEPTIVA DE DURATA. e o chestie care te ajuta in caz de accident, nu e ok ca hop-top la 2-3 zile sa mai bagi o pilula de aia. Din mesajul tau nu se intelege ca asta e intentia, dar ti-am zis , ca idee.

Poti studia metoda calendarului si sa faceti experimentul intr-o zi mai putin fertila + pilula de a adoua zi. Sau mai sunt foite cu spermicide care se introduc in vagin inaine de actul sexual. Dar si alea trebuie combinate cu altceva pt siguranta, pt ca rata de prevenire e undeva la 60-70%. Nu stiu sa zic un nume de pastila, dar ceri la farmacie si iti da. am luat si eu odata, nu mi-a cerut reteta, iti da ' la liber'.

Have fun, dar cu cap!

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu nu vad greselile de gramatica :)

On topic: pilula de a doua zi se foloseste doar ca urgenta! Da efecte adverse nasoale, te simti rau dupa ea si e foarte nesanatoasa: iti da doze mari de hormoni. Nefiind nici foarte sigura...

Daca vrei fara prezervativ cel mai bine ar fi sa iei anticonceptionale din cele cu doza scazuta de hormoni (20 micrograme de estradiol). Dar pentru asta trebuie sa nu ai probleme la ficat sau circulatorii, ar trebui sa vorbesti cu un medic ginecolog sau de planning daca mai exista sau de familie.

Bolile care se pot lua fara prezervativ sunt si HIV, hepatita B si C, nu doar cele cu transmitere sexuala. Poti sa fii purtator de astfel de boli fara sa ai niciun simptom.

La varsta si in situatia ta tot prezervativul e cel mai recomandabil.

Dupa parerea mea calendarul si spermicidele (foitele locale) sunt metode contraceptive doar asa, daca esti casatorita, ti-ai dori un copil dar nu naparat acum... dar daca se intampla nu e o tragedie. Stiu n persoane care au ramas gravide cu aceste metode.

Metodele eficiente sunt prezervativul (poate fi folosit de oricine), pilulele si steriletul, dar steriletul se foloseste dupa nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Ai mare grija, prietenul tau poate fi 'aparent"sanatos. baietii/barbatii pot fi purtatori de diverse microorganisme si virusuri ( temutul human papilloma virus, ureaplasma, mycoplasma,etc) care la barbat nu au nici un simptom , nici o manifestare, dar au mare rasunet asupra femeii.
Asa ca la varsta voastra cea mai buna metoda contraceptiva este prezervativul. Desi nic el nu protejeaza 100%. De asemenea, de exemplu HPV se poate trensmite si prin joaca cu mainile prin zonele genitale reciproce.
Eu zic sa mergi la un cabinet de plannning familial pentru indrumare si la un consult ginecologic, deja esti femeie, ai viata sexuala activa si trebuie sa te preocupe si problemele astea.
Pilula de a 2-a zi...nici sa nu va ganditi...poate fi folosita in conditii de siguranta maxim de 2 ori pe an si la distanta de luni de zile, este o bomba hormonala care nici macar nu-ti garanteaza ca nu vei ramane insarcinata, asa ca...mai bine fara. Si in nici un caz nu poate fi considerata o metoda de contraceptie pe termen lung.
E bine ca te preocupa problema, dai dovada de responsabilitate fata de propria persoana. Toate fetele de varsta ta ar trebui sa faca ca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Lauryse, nu stiu ce vrei sa spui in prima parte a mesajului tau asa ca nici nu incerc sa inteleg...

Cat despre pastila de a doua zi- NASHPAAAA! NO WAY!
Asa cum spunea si Laura, e o metoda de contraceptie de folosit doar in caz de maxima urgenta, nicidecum ca anticonceptional!
Eu am folosit-o anul asta la inceput (la indicatia medicului) pentru ca am avut ghinion (folosisem metoda contraceptiva, dar se mai intampla) si am primit in schimb un chist de toata frumusetea pe care a trebuit sa-l combat cu AC timp de 3 luni ca era destul de maricel. Nu e prea placut, ce sa zic? Deci, vorbeste si tu cu un ginecolog inainte sa iei astfel de decizii.
Succes!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

N-ar fi o tragedie sa iei pastila de a doua zi, dar mi se pare foate ciudat sa ajungi sa o iei premeditat. Este o metoda de contraceptie de urgenta, si nu e foarte prietenoasa cu echilibrul tau hormonal. Daca la foarte scurt timp dupa experiment se rupe prezervativul ce faci, mai iei una? Daca e gandita pentru situatii neprevazute ar fi intelept sa o rezervi ca solutie numai pentru acste situatii, care oricum pot aparea.

Metode contraceptive sigure 100% nu exista, dar dintre toate prezervativul si anticonceptionalele au cel mai ridicat procent de siguranta. Avand in vedere ca doar vrei sa faci un experiment sa vezi cum iti place fara prezervativ, eu ti-as recomanda sa combini 3 metode de contraceptie (metoda calendarului - doar daca ai un ciclu regulat + spermicide - s-ar putea sa te iriti rau de la ele dar macar ai sa stii ca nu esti compatibila cu ele + ejacularea in afara ). Astea 3 combinate zic eu ar trebui sa fie la fel de sigure ca prezervativul. Daca va place fara (ceea ce e foarte probabil) atunci va trebui sa te gandesti serios la anticonceptionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol24 spune:

nu cred ca e tocmao ok dca faci asta premeditat sa stii ca cine stie ce senzatii daca o faci fara prezervativ nu sunt pt tine ca femeie(sa ma iertati daca gresesc)dar pt el e super(am inteles)nu ar fii indicat sa iei anticonceptionale asa mica asa ca mai bine folosesti metoda calendarului cu ceva spermicid cum bine zicea cineva si sa speram ca ai noroc,eu am coceput o pe fimea cu clasica metoda de""a iesi inainte""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauryse spune:

Mersi mult pentru informatii :D

Stati linistite ca nu trec la fapte asa , fara sa stiu in ce ma bag :P
E adevarat , mai bine le foosesc in caz ca se rupe prezervativul. E clar , n-o sa-i placa foarte mult vestea dar asta este , ramane cu prezervativ tot timpul pana incep sa iau anticonceptionale.

Sper ca topicul sa mai ajute si alte fete nedumerite cu privire la subiectul asta.

Mergi la inceput