Cine e seful ? la gradi, mai ales

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Corina, daca aveai rabdare un pic cu mine si citeai tot ce ma framanta si nu doar titlu, vedeai ca am deschis subiectul tocmai pentru ca al meu ficior refuza sa faca la gradi ce fac in mod normal copiii. Nu se joaca, nu socializeaza, nu coopereaza. Si asta fara sa-i fie inoculat cine stie ce despre gradi, cum ca ar fi chinuitor sau mai stiu eu ce.
Si intrebarea "cine-i seful?" am pus-o pentru ca eu asa vad schimbarea pentru el. De la centrul universului si casei noastre, a ajuns unul dintre copiii, ceea ce ar putea parea ca o cadere din rai daca ai chef de metafore. Si ce e cert pentru mine, e ca puiul meu sufera la schimbarea asta, si ca educatoarea imi spune lucrul asta. Si eu am cerut sfatul altor mamici care s-au confruntat (sau nu cu aceasta problema). Ma bucur pentru tine ca Raluca este mai adaptabila decat Mihai, dar daca ai fi in locul meu probabil ca si tu ti-ai pune intrebari si ai incerca sa-ti ajuti copilul.
Si cum spuneam, nici eu nu am vazut copil belgian atat de marcat ca al meu, dar nici sistemul lor nu mi se pare chiar ok, dar asta este o alta discutie.
Denizel, Laura25, doamnelor, va rog mult nu va stresati atat de tare. Si va rog, nu o mai luati atat de personal.
Ideea e Denizel, ca am incercat ca in zilele de vacanta ca si in cele in care si-a luat sotul meu liber sa netezim aceasta trecere, si parca a iesit mai rau dupa aceea. Si tare mi-e teama si de zilele astea de stat acasa ca iar ne vom reintoarce si vom pica in groapa cu plansete. Iar capitolul dormit cu unul din noi pica automat ... "mami, nu-mi place cu tine in pat, esti prea calda si ma deranjezi" - asta a fost ultima replica atunci cand am incercat :). Nu accepta sa doarma cu nici unul din noi si sincer ma bucur.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Eu nu mai dau copy la copy la copy ca as umple o pagina doar cu raspunsul meu. Dar Denizel, te magulesti si te alinti singura. Nimeni nu iti da o importanta atat de mare. Tu esti singura care crede ca, vai Doamne, te urmaresc userii de pe DC, ca tu esti vedeta, etc. Nu, nu esti vedeta si ar fi bine daca ai intelege asta. Drept dovada ca atat de importanta te-ai crezut ca ai fost sigura ca cineva (adica eu) a trimis reclamatie. Nu draga mea, eu am lucruri mult mai importante decat tine, eu nu trimit reclamatii, nu sunt inca la faza "tovarasa, denizel m-a batut" si aratat cu degetul. Iti zic ce am de zis si te ignor.
Si inca o data dovedesti ca de fapt esti adepta principilui "cine nu e cu mine, e impotriva mea". Daca cumva Laura a avut indrazneala sa aiba o parere proprie, deja tu erai sigura de reclamatie, etc. Te bati singura cu propriile arme, te contrazici singura. Nu mai fii atat de narcisista, ca nu esti sigura femeie de pe pamant.
Eu zic sa nu va mai suparati chiar asa de rau pe Denizel ca sustine cu atata tarie varianta cu tinutul acasa, dar e simplu pentru ea, doar sta acasa. Nu toti ne permitem sa stam acasa, unii au si 2-3 copii, nu doar unul de intretinut si platit gradinite si hainute, mancare.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Iart-o, Doamne!

Laura, voi cobori, iar, in liniste, de pe scena :)).
De atata urcat si coborat, imi fac cvadricepsi beton (avantaj, tot io, desigur )

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

Si cum spuneam, nici eu nu am vazut copil belgian atat de marcat ca al meu, dar nici sistemul lor nu mi se pare chiar ok, dar asta este o alta discutie.

Probabil ca aici e problema, Ral.
Imi pare tare rau pentru baietelul tau.
Deci, daca ai schimba gradinita, ar fi la fel de nasol?
Aplica aia metode naspa cu copiii sau care e problema sistemului belgian?

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
De acord ca traim intr-o societate nenorocita care nu pune deloc accent pe sentimentele oamenilor, care insitutionaleaza MULt prea devreme copiii. (Adina, 4 ani mi se pare varsta minima pt mers la gradi.....nicidecum ca e prea mare. Dpv medical/emotional tot)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sa nu uitam ca Romania este printre putinele tari in care CIC este de 2 ani. Nu vreau sa ne contrazicem pe acest subiect, nu spun sa ducem bebelusii de la 6 luni la cresa asa cum o fac majoritatea in SUA si in vest, dar totusi...spuneam ca este de asteptat ca un copil la 4 ani sa reactioneze asa.

La nemti statul te plateste sa tii copilul acasa pana implineste 3 ani.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Aici sunt doar 9 luni platite, si plata e fixa, daca imi aduc bine aminte vreo 450 lire. Nu conteaza ce venit ai avut. Toata lumea e platita la fel.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ralcat, incearca sa va apropiati de o familie cu un copilas coleg. Stiu si eu, vizite, intalniri; poate daca are un prieten in grupa ii va fi mai usor (asa a fost mai bine la copilul meu, cum am mai spus).

Mergi la inceput

Ruxi, inca ceva pe fuga.

Fiindca se faceaa paralela intre serrviciul parintelui si gradinita copilului.
Daca parintele nimereste la un serviciu super naspa, primul lucru la cares e gandeste este sa si-l schimbe.
Si incearca sa-si faca viata suportabila kla serviciu gandindu-se la serviciul bun pe care si-l va gasi, cautad oferte de lucru.

Are copilul aceasta sansa?
Sansa de a se linisti si de a se impaca cu situatia?
Nu, nu are!
El nu poate face nimic, nu are control asupra vietii lui, iar parintii sunt consecventi si ii iauy orice speranta.

pentru copil e ok in acaeasta situatie?

Protest

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralcat

Corina, daca aveai rabdare un pic cu mine si citeai tot ce ma framanta si nu doar titlu, vedeai ca am deschis subiectul tocmai pentru ca al meu ficior refuza sa faca la gradi ce fac in mod normal copiii. Nu se joaca, nu socializeaza, nu coopereaza. Si asta fara sa-i fie inoculat cine stie ce despre gradi, cum ca ar fi chinuitor sau mai stiu eu ce.
Si intrebarea "cine-i seful?" am pus-o pentru ca eu asa vad schimbarea pentru el. De la centrul universului si casei noastre, a ajuns unul dintre copiii, ceea ce ar putea parea ca o cadere din rai daca ai chef de metafore. Si ce e cert pentru mine, e ca puiul meu sufera la schimbarea asta, si ca educatoarea imi spune lucrul asta. Si eu am cerut sfatul altor mamici care s-au confruntat (sau nu cu aceasta problema). Ma bucur pentru tine ca Raluca este mai adaptabila decat Mihai, dar daca ai fi in locul meu probabil ca si tu ti-ai pune intrebari si ai incerca sa-ti ajuti copilul.
Si cum spuneam, nici eu nu am vazut copil belgian atat de marcat ca al meu, dar nici sistemul lor nu mi se pare chiar ok, dar asta este o alta discutie. Denizel, Laura25, doamnelor, va rog mult nu va stresati atat de tare. Si va rog, nu o mai luati atat de personal.
Ideea e Denizel, ca am incercat ca in zilele de vacanta ca si in cele in care si-a luat sotul meu liber sa netezim aceasta trecere, si parca a iesit mai rau dupa aceea. Si tare mi-e teama si de zilele astea de stat acasa ca iar ne vom reintoarce si vom pica in groapa cu plansete. Iar capitolul dormit cu unul din noi pica automat ... "mami, nu-mi place cu tine in pat, esti prea calda si ma deranjezi" - asta a fost ultima replica atunci cand am incercat :). Nu accepta sa doarma cu nici unul din noi si sincer ma bucur.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

ralcat
uite ai zis ceva ce poate fi o cheie de dezlegare a unei enigme...ce anume crezi ca ii face pe restul sa se adapteze mai usor...fac o paranteza si zic ca fii mea a mers la 3 ani si 11 luni la scoala cu o olandeza de baza(nimic mai mult), invatata de la ta' su care e foarte des plecat in delegatii...cu toate astea nu e copil(ma repet, scuze) din cupluri mixte aici si care sa mearaga la scoala normala si sa nu stapaneasca intr-un an olandeza sau in cazul vostru franceza minunat.

Nu limba e la copilasul tau problema, poate o fi abordarea...nu stiu exact cum sunt belgienii, olandezii insa merg pe principiul: libertatea nemarginita insa cand un copil trece o anumita bariera atunci nu mai e ok.

Cum se procedeaza la voi ca m-ai facut curioasa.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Denizel, altii sa ma ierte pe mine ca tu te crezi atat de importanta?

Nu vezi ca nici macar nu poti dispare dintr-un conflict fara sa anunti toata lumea ca te retragi?! Crezi ca ne intereseaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ruxiJ, nu-i adevarat. Sunt mame care isi iau concediu ca sa mearga cu copilu la gradi, sa-l adapteze incet incet, si asta da rezultate.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ral de parca Raluca mea nu a fost centrul si universul familiei noastre!!! dar NICIODATA seful!
Pai peste cativa ani incepe scoala. Fii sigura ca nici acolo NU va fi seful.
Explica i tu frumos ca seful este o profesoara, o educatoare si pana s o face el sef mai e cale luuuunga...Eu zic ca i frustrat, dintr o data nu mai da el ordine si restul nu mai fac ce zice el. Asta este din pacate realitatea.
Nici sistemul american nu i cine stie ce dar CE pot sa fac. Mi am pregatit copilul din timp.

Denizel si o tii din mutat in mutat?? Aici este gradinita de zona unde esti alocat ceilalati nu te primesc. Pai asa saracul copil chiar ca nu mai pricepe nimic sau pricepe ca atunci cand ceva nu mi convine ma ia mama si ma duce la alta gradi si tot asa.
Si daca la toti copiii le este bine ma mai gadesc INCA odata la al meu. Problema este la al meu NU la gradinita.Si tu ca adult schimbi serviciul ptr un ban mai mult, asta da motivatie. Si este un ban care i face viata copilului tau mai frumoasa.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput