Peste toxic
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-6449514-peste-toxic-din-spania-pregatit-pentru-comercializare-romania.htm
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Raspunsuri
Ramonika spune:
am auzit la stiri, insa ce putem face concret? sa nu cumparam peste congelat? altceva?
gaba-rema spune:
ei-ei, iaca, a trecut o zi intreaga de cand s-a postat noua amenintare care ne pandeste sanatatea si avem o singura reactie, intrebarea concreta a Ramonikai.
ce sa insemne asta? ca lumea s-a mai plictisit sa sara in sus la fiecare zvon din asta alarmist? e posibil, ma gandesc...
caci de multa vreme suntem bombardati cu avertizari: "nu manca aia! nu bea aialalta! nu respira! nu lua medicamente! nu te vaccina! nu-ti da cu deodorant! nu pastra in vase de-alea! nu congela! nu folosi microundele! nu folosi plasticul! nu folosi teflonul! detergentii sunt toxici si alergenici! revino la pestera, altfel chimicalele te vor dovedi! singura solutie e sa-ti faci propria gospodarie, complet autonoma, ca omul primitiv, si poate ai o sansa sa nu crapi de bolile civilizatiei putrede..."
ps: asta cu teflonu'... cat de rau e el si cat de perfid ne omoara el... am primit-o ieri pe mail. m-a pufnit rasul, dar parca m-a si exasperat: inca una, domnule???
as posta-o, dar o sa creada lumea ca o indemn sa-si arunce tigaile tefal de prin casa, ori eu n-as face asa ceva ...
anaemi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi3604 ce sa insemne asta? ca lumea s-a mai plictisit sa sara in sus la fiecare zvon din asta alarmist? e posibil, ma gandesc... caci de multa vreme suntem bombardati cu avertizari: "nu manca aia! nu bea aialalta! nu respira! nu lua medicamente! nu te vaccina! nu-ti da cu deodorant! nu pastra in vase de-alea! nu congela! nu folosi microundele! nu folosi plasticul! nu folosi teflonul! detergentii sunt toxici si alergenici! revino la pestera, altfel chimicalele te vor dovedi! singura solutie e sa-ti faci propria gospodarie, complet autonoma, ca omul primitiv, si poate ai o sansa sa nu crapi de bolile civilizatiei putrede..." ps: asta cu teflonu'... cat de rau e el si cat de perfid ne omoara el... am primit-o ieri pe mail. m-a pufnit rasul, dar parca m-a si exasperat: inca una, domnule??? as posta-o, dar o sa creada lumea ca o indemn sa-si arunce tigaile tefal de prin casa, ori eu n-as face asa ceva ... |
mie una sincer mi s-a luat de toate "avertizarile" astea. nu ca nu incerc sa mananc mai sanatos sau cat mai "eco" (ca asta e moda acum) dar acum una doua apare un "avertisment" din asta si deja nici nu le mai citesc.
gabi as mai adauga la lista ta : pestele pangasius, margarina si untul, soia , uleiul de nu stiu ce, zaharul , faina, puiul cu hormoni, si cred ca mai sunt dar acum nu-mi mai vin in mine.
concluzia: mai bine ma duc in padure (cum era intr-un banc)
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Ramonika spune:
gabi - ai dreptate intr-un fel, insa la chestia asta cu peste cu mercur eu chiar tre sa am grija, ca sunt si cica ar fi foarte daunator pt. noi.
Ramonika si Vladutz
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika gabi - ai dreptate intr-un fel, insa la chestia asta cu peste cu mercur eu chiar tre sa am grija, ca sunt si cica ar fi foarte daunator pt. noi. Ramonika si Vladutz |
Asa e, e bine sa te feresti de mercur... uite care ar fi solutia: mananca cat mai putin peste pe perioada sarcinii si o sa ai si cugetul linistit... Lipsa pestelui din alimentatie nu-ti pricinuieste un asa mare rau :) mai ales daca e pt. cateva luni... si desigur, cat vei alapta.
Dar daca tot veni vorba de metale daunatoare, apa de chiuveta la Bucuresti s-ar putea sa contina mai multe metale (g)rele decat multi pesti laolalta, hmm...
dar hai ca acusi devin si eu alarmista...