Piticodromul de Sept - Oct 2005 (1)
Raspunsuri - Pagina 6
marinela79 spune:
salutare, salutare
Hop si eu, primul lucru pe care il fac cand ajung la birou e sa citesc la Piticodrom, dependenta rau am ajuns, macar asta nu imi face rau.
IOANA, dar cu calendar normal nu merge, cu ceva imagini frumoase pt copii, eventual sa propuneti o activitate pt fiecare dupa-masa, care sa o stimuleze. Eu am zilnic cu Iaris o activitate, uneori coloram, alteori pictam pe panza, jucam un joc, facem biscuiti, pizza, iesim cu bicicleta, dar el stie ca in ziua respectiva facem acel ceva si asteapta ziua aia cu foarte multa nerabdare. Acum am inceput sa facema activitati de Craciun, ieri am pictat un tablou,, era gata conturat pe panza si noi l-am colorat in acrilice si am mai pictat niste forme facute din argila, tot asa, luate la set cu tot cu culori. Pentru azi avem in plan un bricolage, un bradulet de carton pentru camera lui. Zilele urmatoare vom face mos, om de zapada, globulete, ghirlande, asta ca sa ii ocup timpul si sa petrecem impreuna timp de calitate.
Acum despre activitati v-am mai scris, IAris face gimnastica si patinaj si va continua probabil cu ele, desi patinajul nu ii place in mod deosebit, ii e frica sa nu cada, e marait tot timpul cand il ducem pt ca nu are control inca 100% si face eforturi sa fie stabil. La cum face cred ca e si putin lenes, pt ca tot timpul maraie si acasa cand i se dau sarcini, ba e obosit, ba il doare una-alta, ba atunci trebuie sa mearga la baie sa se spele, din astea.......
Ioana, noi avem iPod Touch si e un prieten de incredre la drum lung, pana cum Iaris nu l-a scapat pe jos, dar are foarte multe joculete interesante pe el, puzzle-uri, in plus ii putem pune mereu chestii noi, ii punem desenele preferate cand plecam la drum lung, se conecteaza la internet wireless. Sincer, eu il recomand, e un calculator in miniatura, tine loc de tot ce vrei, uneori chiar si de foame...si nu da dependenta
Ma introc la munci. Nu v-am spus, dar de cand m-am intors din concediu avem un sistem asa de inteligent, nu mai lucram cu hartie decat 5% din timp, cand le scoatem din imprimanta si le punem in scanner, in rest totul este in sistem informatic, si daca iti merge bine mana ai timp berechet sa citesti forumul, reviste on-line, sa faci cumparaturi on line...numai shhht...sa nu stie nimeni.
va pup.
Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
marinela79 spune:
Mai, mai, nici un semn pe aici, nu imi spuneti ca sunteti toate cu gandul al Craciun, ca eu m-am damblagit cu totul, numai cadouri visez, fac o groaza de liste, stau numai cu castile in urechi si ascult colinde, phuuu, ce nebunie.
Haideti la povesti, eu va astept pe aici.
Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
alexuta2005 spune:
Si mie imi este dor de Craciun.
Acum legat de cadouri de Craciun:am intrat acum 2 zile intr-un magazin unde vazuse Alexia o papusa mare care intre timp se vaduse si mi-a zis foarte sigura pe ea :"papusa aceea a luat-o Mosul sa mi-o aduca mie , sigur!" Ce ma fac?
norina spune:
Neata in miez de noapte,am si eu caz important, greu, va dati seama daca in loc sa dorm rascolesc netul in lung si-n lat ...era programat de Craciun dar ne "trebe" mult mai devreme, il vrem pe WALL-E, robotelul din filmul cu pricina, din cauza caruia fiica-mea urla din toti rarunchii cand se termina filmul(pe care l-a vazut tz-nspe mii de ori) iar eu nu stiu de unde puii mei sa-l iau.Nu de alta, dar luni e programata la operatie de polipi si vroiam sa-i facem o surpriza sa-i mai alinam perioada post-operatorieEu sunt cu stress-ul cat casa si nu ma mai duce capul unde sa-l mai caut.Pliiiiiz, daca ati vazut undeva "dihania" asta cu telecomanda(ca pe net nu e in stoc pe nicaieri) dati-mi si mie de veste, ca mi-ati face un maaare bine...
dana_lucia spune:
Buna dimineata piticodrom!
Ioana, nu am uitat de calendar, am dat la invatatoare e-mailul sa mi-l trimita, cum il primesc ti-l trimit!
Norina, tinem pumnii pentru operatia Teodorei. Am gasit un site in engleza cu WALL-E poate te ajuta: http://www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=wall+e+robot&tag=googhydr-21&index=toys&hvadid=4431019443&ref=pd_sl_6cpkvlzl9u_b
Alberto e si el fan WALL-E, are tot felul de obiecte de imbracaminte cu acest robotel (de la pijamele la slipi pt inot! )iar ca jucarie noi l-am luat din Bart Smit dar stiu ca asta nu te ajuta caci Bart Smit nu cred ca e in Romania insa tin pumnii sa poti comanda din site-ul care l-am dat si da ti-l trimita cit mai repede.
Va salutam si va dorim o zi buna!
Dana Lucia si scolarul Alberto
norina spune:
Dana Lucia, merci frumos pt tot probabil asta e solutia, sa comand afara ca aici nu-i chip
Ioana75 spune:
Norina, succes la operatie luni! Si sa-l gasesti pe wall-e. Inclin sa cred ca il gasesti si in magazine gen carrefour.
Dana Lucia, multumesc.
Casiana, poti sa mergi si vorbeste cu vanzatoarea sa mai faca comanda, si sa-ti retina papusa.
Marinela, ce frumos povestesti de activitatile zilnice. Multumesc de informatiile despre iPod, o sa incerc sa-i vand si sotului ideea.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Carmi spune:
Salutam piticodromul !
Ce activitati frumoase fac copiii vostri, Fabiano, din pacate, inca nu poate face nimic...el vine la 4,30 de la gradi, mancam si la 5-5,30 ´da legatura in studiouri´ pana a doua zi de dimineata, uneori cu nici macar o trezire pentru pipi pe timpul noptii. Asa ca....unde sa-l inscriu?!? El merge doar de doua luni la program lung si inca i se pare obositor....mai sunt zile, cand mergem la cumparaturi sau in oras, cand nu doarme, dar sunt putine, exceptii. Sau cand accept sa fac ´activitati´cu el, ma seaca, ar face non-stop...zilele astea cat l-am tinut acasa ma urmarea si la baie: mama, facem activitati? Asta inseamna sa ne jucam de-a scoala, el sa scrie si eu sa-i dau note, sau sa facem bricolaj impreuna (eu mi-am facut o camera numai a mea, unde mesteresc de zor chestii pentru Craciun si unde el nu are voie sa intre) sau sa ne jucam de-a vanzatoarea si cumparatorul (nu stiu cine m-a pus sa-i iau o casa de marcat electronica, cu banda care ruleaza, cantar, aparat d-ala de citit codurile de bare, calculator, aparat pt card de credit, bani si produse alimentare, e foarte draguta, dar ma terorizeaza cu ea; singurul lucru bun e ca face adunari pe calculatorul ei si ii mai ramane cate ceva in capshor).
Pt Craciun (de fapt pt Nikolaus, ca asta e important aici) i-am liat lui Fabiano asta: http://www.amazon.de/Carrera-20062081-GO-Formula-Racing/dp/B0015D8GJ8/ref=sr_1_2/279-5194151-2318927?ie=UTF8&s=toys&qid=1258758962&sr=8-2 Are si doua masinute, iar linia are 8 m...asta ne mai lipsea din casa, deh, ideea sotului
Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)
miflore spune:
Buna seara zanelor!
Norina, tinem pumnii Teodorei pentru luni sa fie cat mai usor!
Si eu inclin sa cred ca exista Wall E prin Carrefour, Cora, Kaufland, d-astea, vezi ce ai prin zona. Sau poate deja l-ai comandat. Bafta!
Ca tot a venit vorba de magazinele-astea mari ia cititi ce fraza am primit pe mail si cat adevar e in ea : "Barbatul e la inceput ca Real (fara egal) dupa un timp e ca si Cora (stii de ce revii) apoi e ca si Kaufland (nu gasesti altul mai ieftin) in cele din urma barbatul e ca si Carrefour (daca gasesti altul mai ieftin iti returnam de 10 ori diferenta).
Legat de activitati extra nu mai facem nimic deocamdata, o las sa se acomodeze cu gradi ca noi suntem in primul an. La gradi face ca optionale: micii ecologisti, clubul istetilor, scoala pentru viata, dans sportiv, pictura si modelaj. Era cat pe ce sa mearga si la tenis dar s-au schimbat orele si nu-mi mai convin.
Serbarea de Craciun va fi pe 15 decembrie si Ana va fi elf, trebuie sa-i caut/fac costum.
In gradi la Ana a aparut scarlatina, pe la voi prin gradinite sunt cazuri de boli d-astea? Scarlatina asta e tare nasoala, e cu spitalizare, moldamine, nu exista vaccin, nasol. Cred c-o tin acasa cateva zile pana se clarifica treaba.
Ioana75 spune:
Neata!
Carmi, ce program are Fabiano... imi aminteste de al Mirunei in primele luni cand a mers la gradi - la fel, manca si se culca pana dimineata, era epuizata. Imi place cadoul pentru Sarbatori, dar nu-l arat sotului, ca sigur imi cere si el.
Mihaela, pai la cate optionale face Ana la gradi, ar fi culmea sa mai faci si dupa gradi. Am auzit de la alte mamici care au "trecut" prin scarlatina ca e foarte nasol, au stat internate cu copiii pentru ca febra nu cobora sub 40. Cred ca e o idee buna sa o tii acasa. La noi la gradi au fost cativa copii cu conjunctivita acum 2 saptamani, si am primit mail de la directoare sa fim atenti.
Anul trecut de 1 decembrie aveam bradul facut, insa anul asta o sa-l facem un pic mai tarziu. Abia astept sa le vad pe fete cum impodobesc bradul.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei