Piticodromul de Sept - Oct 2005 (1)
Raspunsuri - Pagina 18
b_irina_c spune:
Craciun fericit!!!
Si un an nou mai bun din toate punctele de vedere!
Va pup pe toate si pe toti si va doresc tot ce e mai bun !
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
miflore spune:
Sarbatori fericite tuturor!!!
Un an nou excelent cu sanatate, bucurii si noroc!!!
Gina, ma bucur c-ai mai trecut pe la noi, te mai asteptam in curand. Ce fac copiii?
Ana mea a primit o gramada de la Mos, e foarte incantata. Dar n-a uitat sa-mi spuna ca totusi Mosu' a uitat sa-i aduca si bebelusul pe motocicleta. Adica a bifat ea pe lista dar uite c-a mai uitat cate ceva.
Din pacate si anul asta a ratat petrecerea de Craciun de la firma, asta e. Noroc c-a prins=o la gradinita pe ultima suta de metri inainte sa se imbolnaveasca.
Legat de comparatia cu ceilalti copii si eu zic ca forumurile sunt orientative dar nu decisive. Probabil ca multe dintre noi suntem tentate sa spunem ce lucruri bune au mai facut piticii nostri si sa le omitem pe cele mai putin bune. Dar stim cu toatele ca momente pline de nervi sau de maraiala exista peste tot, nu cred sa existe copil pe lumea asta pe care doar sa-l stergi de praf din cand in cand ; si eu compar dar in niste limite. De exemplu Ana merge la gradi de la 4 ani, consider ca e un pic in urma fata de ceilalti copii. Am dat-o direct la grupa mijlocie sperand sa faca fata. Si face. SI recupereaza anumite lucruri pe care ceilalti le-au invatat de anul trecut. Eu sunt f. mandra de ea, in astea 3 luni de gradi a invatat sa tina corect creionul in mana si sa deseneze cate ceva, chiar daca hidos deocamdata dar exista un inceput. Si face progrese, se vad. Eu cred ca la sfarsitul anului va fi fix ca ceilalti ba, in anumite domenii ii intrece.
Anya, ca tot ai pomenit de Istetel, fi-mea a luat 8, a gresit 2 chestii din 10. Una sigur n-o stia, aia cu pamantul si farfuriile zburatoare. Si a mai "rezolvat-o" p-aia cu incercuitul fructelor, a bagat la fructe si rosiile si ardeii grasi.
Si eu mai cred in chestia cu recuperarea rapida, la varsta lor se intampla frecvent d-astea. Si v-o dau exemplu tot pe Ana, c-o am sub ochi. Pana acum 2 zile nu era interesata deloc de cifre si litere, mai stia ea cate ceva din zbor, ei, s-a schimbat radical in 24h de parc-ar vrea sa le invete pe toate dintr-odata. Salturile pot fi uimitoare de la o zi la alta.
Ioana, aha, sa-nteleg ca bagi acum si piftie, si sarmale si fripturici si tot felul...
Maica-mea pleaca maine in Laponia cu sor-mea, sunt foarte curioasa cu ce impresii vine.
La noi cam slab cu zapada in schimb ne ploua la greu.
anya spune:
La noi a fost inflatie de Mosi si inca nu s-au terminat.
Au avut cadouri/Mos la: gradi/scoala, scoala de engleza, clubul reclama - reclama mascata la atelierul de decoratiuni, in ajun: la fratele meu si apoi acasa, in ziua de Craciun la socrii mei, in a doua zi de Craciun de la niste prieteni care au venit in vizita, ieri de la alti prieteni, azi mai primesc un pachet de la altii si mai au de luat de la parintii mei (cu care nu ne-am vazut inca) si de recuperat unul de la Fastrackids. Iar in ianuarie e ziua celui mare, asa ca o luam de la capat cu toate rubedeniile si prietenii. Viata grea pe copiii astia.
Miflore, noroc cu tine ca aflu si eu ine consta testul asta (Istetel) ca eu, mama denaturata, nu m-am agitat prea tare cu concursurile de gradinita. I-am intrebat pe copii daca vor, au zis ca da si am dat banii. M-am trezit dupa un timp ca vin cu diploma acasa , cu nota. A doua zi m-a felicitat educatoarea (eu ma gandisem ca au luat toti 10 si al meu o fi fost mai cu mot de a luat 10+), asa ca m-am uitat pe lista de pe usa si am aflat ca erau si alte note. Nu-ti face probleme pt 2 legume. Va sti ea care sa le puna in ciorba cand va fi mare . La Calin merge mai usor pentru ca este al doi-lea copil si prinde foarte multe de la fratele mai mare. Acum doua zile l-am intrebat pe Matei 3+3. Matei nu era atent la mine (se uita la desene animate) si ma trezesc cu Calin ca zice : "sase". Il tot pisez pe cel mare si asta micu' prinde din zbor. Sau ii dau dictare lui Matei. Prima data zic propozitia intraga, ca sa auda semnele de punctuatie iar apoi dictez pe cuvinte. M-am trezit ca dupa ce zic propozitia , Calin se apuca sa i-o dicteze rar si pe cubinte, accentuand silabele, exact cum fac eu.
Ce vreau sa zic, e ca nici macar eu nu pot compara 2 copii crescuti de aceeasi mama .
pupam
alinam spune:
Ziua buna! Sper ca ati petrecut frumos Craciunul!
la noi a fost cam pe fuga si cam fara Vlad in vizite ca tuseste si mucestesi pe unde am fost erau copii mici.
Vlad a fost foarte incantat de unele cadouri, se joaca non stop cu lumea dinozaurilor si cu un dinozaur mare primit de la nana lui. Statea Vlad al meu contemplativ cu multele cadouri in fata si zice : "aha, am fost cuminte"! i-am luat si papagal care vorbeste, da ii e frica de el.
tangerine spune:
Aho Aho
Primiti cu colindul?
Vreau sa va urez sanatate, fericire, un An nou bun alaturi de cei dragi! Va multumesc ca mi-ati fost aproape
Ioana, multumim de urari; eu am constientizat ca exista Sfantul Stefan anul asta; cred ca mi-a zis cineva si anul trecut, dar mi-a trecut pe la urechi; ma bucur ca exista, mai compenseaza sfintele Marii:)
noi cred ca am exagerat cu cadourile anul asta; sunt convinsa ca MAria nu ar putea sa enumere toate jucariile primite; de fapt, cred ca nici nu a apucat sa le desfaca pe toate; cea mai cu "priza" chestie a fost un teatru de papusi -dar nu marionete, ca de-alea are destule si nu le baga in seama- un teatru cu scena adevarata din carton si schelet de lemn, cu cortina si cu niste papusele de lemn cu magnet la baza care pot fi manuite independent sau de pe niste bete cu magnet; plus o poveste despre el; se pare ca a facut un click la asta, ca Maria s-a pus pe facut scenarii.
cel mai dragut cadou din punctul meu de vedere a fost cel de la gradinita o carticica personalizata cu poveste de Craciun unde personajul principal este MAria apoi apare si prietena ei si apar si parintii si bunicii si fratiorul, etc. Plus o felicitare foarte frumos scrisa de la educatoare; chiar m-a impresionat
concluzia MAriei la chestia asta a fost ca trebuie sa mergem la mall sa ne cumpere si noua niste cadouri
Mary, imi place foarte mult cum povestesti despre Iaris si cate activitati ai rabdare sa faci cu el
Cristina g, imi pare bine ca ne citesti si ca si scrii din cand in cand
Gina, eu am avut o tentativa de raw food anul asta, cred ca mi-a schimbat metabolismul- in bine, dar mai mult de 1 luna n-am rezistat si nici aia chiar "clean"; apoi am trecut la o combinatie de raw si vegetarian care a functionat satisfacator si pe care o aplic in mod obisnuit; in prezent sunt in luna carnivora si sper sa ies din ea cand se termina sarbatorile; mai povesteste-ne despre voi
Va salut pe toate - vad ca s-au itit niste figuri noi cu ocazia sarbatorilor- si sa ne vedem cu bine la anul!
Ramona, mama Mariei si a lui Stefan
alinam spune:
Ziua buna!
Eu am intrat sa va urez LA MULTI ANI tuturor, sanatate si bucurii sa va aduca noul an, nu cred ca mai apuc sa pun mana pe calculator pana la anu' ca intru in bucatarie si nu mai ies, am comenzi serioase de la mama si nu pot sa nu le onorez!
Ramona imi place cum gandeste Maria, acum trebuie sa mergi la mall sa va cumpere cadouri, hihihihi !