Piticodromul de Sept - Oct 2005 (1)
Raspunsuri - Pagina 14
Ioana75 spune:
Antonia, multumesc, am vazut jocul. Intr-adevar sunt convenabile la pret.
Oaana, astept cu nerabdare sa povestesti cum a fost cu cadourile anul trecut. Si noi avem o gramada de lucruri la fel, inteleg unde bati.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
miflore spune:
Buna zanelor!
Noi am avut serbarea la gradinita martea trecuta, pe 8 decembrie. Ana a fost spiridusa si si-a spus foarte frumos si tare ambele poezii, sunt foarte mandra de ea. Noi am participat la serbare, in primul rand, eu filmam si taica-su poza.
Chestia este c-a prins serbarea la mustata, era deja un pic ragusita si de joi s-a declansat raceala, mi-a trantit instantaneu un aproape 40 tempe. Temperatura i-a trecut cu antitermice dar acum a ramas cu o tuse interesanta si nasoala. Ma bucur c-am scapat de antibiotice si c-am invins tempe doar cu panadol si nurofen. Asta inseamna c-a fost ceva viral, nu? Acum ii dau ACC pentru tuse, stodalul s-a dovedit apa de ploaie in cazul nostru.
Maine cred c-as putea veni si eu la Plaza, dupa 5-6, dau un procent de 80%.
Sanatate multa tuturor!
miflore spune:
Buna fetelor,
Nu mai pot veni azi, de aseara Ana a facut iar temperatura, nu mult, pana-n 38 dar totusi nu stiu de ce i-a revenit. Iar tusea e groaznica, tuseste incontinuu.
Un sfat de la voi: spuneti-mi, Ana tuseste mai tare de vreo 2 zile, cand trebuie dusa la doctor pentru ascultatul plamanilor? Adica se vede din prima daca raceala coboara spre plamani sau trebuie sa treaca cateva zile de tuse zdravana ca sa se vada acest lucru? Pe vremea asta nu-mi vine s-o scot din casa.
Ioana75 spune:
Mihaela, sanatate multa!
Nici eu nu ajung azi, ma duc acum acasa (m-a luat iarna prin surprindere si am cauciucuri de vara). Sper sa ajung in 2 ore, cu masina intreaga.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
Carmi spune:
Salutare, adica la voi ninge? Ce frumos ! La noi se chinuie de vreo 5 zile...niste fulgi anemici, se agita Fabiano de alaltaieri sa culeaga de un bulgare, altfel ne ´mandrim´ cu -10 grade...
A venit si la noi Mosul cu pista cea lunga de la Carrera pe care v-am aratat-o si care nu face altceva decat sa ocupe jumatate de camera, a abandonat-o deja. Ne-am tot invartit pe la targuri de Craciun din diverse orase, sunt foarte frumoase aici, numai ca debusoleaza copiii, vine Mosul (Nicolae) din noiembrie pana in ianuarie.
Azi am fost la controlul de 4 ani, a durat mai mult de-o ora, Fabi s-a descurcat foarte bine, mai putin la desen, trebuia sa deseneze pe mama si tata, a facut doua patzakine asexuate, ce puteau semana cu orice, numai cu doi bieti parinti nu. Insa a compensat scriind mama si tata sub ele. Are 111 cm si 17,6 kile.
In rest, o tine din petrecere in petrecere, e destul de popular la gradinita si il invita toata lumea la aniversari...asta dupa ce le-a mancat sufletul vreo jumatate de an tuturor, e o enigma pentru mine cum de e asa de iubit. Primesc saptamanal telefoane de la mame de colegi de-ai lui, care doresc sa socializam. Pe mine si pe Daniele ne si buseste rasul, Fabiano e unicul strain din gradinita si la inceput eram priviti asa...cu o curiozitate enervanta, parca picaseram de pe Marte, nu imi imaginam ca o sa se invarta asa de brusc roata.
M-am amuzat de vorbele de duh ale lui Iaris si ale Anei, foarte simpatici si m-am bucurat sa mai aflu despre Petra.
Ioana, ce-i ala creion magic? Dupa cum vedeti, noi pe-aici suntem mai in urma la capitolul noutati, am fost la un minunat magazin de jucarii sa iau un cadou pentru un sarbatorit mititel si ma intreaba una daca vreau sa ma ajute. Zic: da, aveti bakugani?Se uita aia la mine si ma pune sa repet. Io repet, si-ncep sa-i turui ce stiam eu de la Anya, n-a fost chip sa o lamuresc. M-a trimis la niste bile Pokemon, dar erau asa de mici ca nu mi s-au parut interesante. Si-acum ma dezorientati cu creionul asta...
Noi am facut bradul, de data asta natural, ca in ultimii ani am facut doar artificial. Am impodobit foarte frumos casa (o mare parte din podoabe le-am facut eu), insa bradul e pe zi ce trece mai lasat, cred ca la Craciun il pot intoarce cu fundu-n sus daca va continua in ritmul asta.
Si-am incalecat pe-o sea...si promit poze cu bradutul si copilul smecheras.
Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)
alinam spune:
Neata! dintre nameti! nu stiu cum e pe la voi da in Galati e jale, ninge de mai bine de 30 de ore si nici nu pare ca se opreste prea curand, am iesit aseara cu Vlad la zapada am incercat un om de zapada, dar e zapada prea "nisipoasa" in schimb am facut bulgari pana nu am mai putut , azi repetam experienta.
Brad facem mai aproape de ajun, nici nu am cumparat toate cadourile, Vlad vrea de la mos "cadou" deci nu m-a lamurit .
A fost serbare la gradi vineri, noi nu am stiut, i-a spus o educatoare sotului cu vreo 2 zile inainte sa ii duca un cadou lui vlad ca vine mosul vineri si atat, ele stiau ca vlad pleaca la pranz si mosul venea la 3, dar am luat un cadou si m-am dus cu copilul la mos, am avut o surpriza foarte mare si neplacuta: era serbare cu parinti, copiii erau costumati si aveau poezii, cica a fost o sedinta cu vreo 2 saptamani inainte, nu am stiut nimic, e drept ca Vlad a fost cateva zile acasa, dar totusi, de vreo saptamana jumate mergea zi de zi, puteau sa ne zica, si ca sa fie treaba si mai nasoala cand am ajuns Vlad a intrat in clasa si in 2 minute a iesit urland ca nu vrea la mos, nu era nici un mos in clasa , erau copiii si educatoarele si uite asa a bocit copilul 10 minute dupa care am plecat acasa, eu plina de nervi, desi l-au vazut amandoua educatoarele nici una nu a venit sa il ia in clasa, in fond vlad era in plus , nu era costumat, nu avea poezie , nu va spun ce am simtit, am simtit ca al meu copil e marginalizat, eu stiu ca e obraznic, stiu ca tipa, stiu ca uneopri face crize daca nu obtine ce vrea el ..... abia ma mai linistisem, am zis ca e bine la gradi, ca evolueaza, dar se pare ca nu e chiar asa.
Luni cand l-a dus sotul mi-a zis ca educatoarea statea pe un scaun plictisita si striga la copii : mai obraznicilor!, Vlad are tabieturile lui, cand ajunge la gradi il pupa pe tasu si dupa se urca pe un scaun si se uita pe geam sa il vada pe bunicu, sta 5 min si apoi isi vede de treaba. Cand a intrebat-o pe educatoare ce a fost cu serbarea madam a dato de gard evident, vizibil plictisita, i-a zis sotului ca vlad nu manaca la pranz (nimic nou), dar mananca fructele, ca se joaca cu jucarii mai mult singur, pai cred si eu daca nu e bagat in seama, nu va mai zic ca vineri ma dusesem si cu cadouri pentru doamne dar evident ca m-am intors cu ele acasa ca nu meritau nic, zau, adica cand e de facut poze , de dat bani samd ne zic, dar de serbare au uitat. Probabil ca nu isi bat capul , se ocupa doar de copiii ascultatori si docili si pe astia mai tampitei asa ca al meu ii lasa in plata lor. si uite asa am ajuns iar la ideea de psiholog, evaluare, peste care recunosc ca trecusem pentru ca Vlad avea progrese vizibile .
M-am intins cat o placinta, sigur nu am fost foarte coerenta, da m-am plans si eu aici .
dana_lucia spune:
Salutam piticodromul!
Mifore, sanatate multa Anei!
Si noi am facut bradul (tot natural) si am decorat frumos cu multe lumini la geamuri si in gradina, ne place f. mult. Anul asta am decorat mai devreme decit de obicei caci la scoala la Alberto s-a decorat imediat dupa Mos Nicolae iar Alberto a vrut tare mult sa decoram si acasa mai devreme. In aceasta seara de la ora 19 are si nazdravanul meu serbarea de Craciun, suntem tare curiosi ce si cum caci el nu ne-a spus nimic nu a repetat nimic acasa doar ne-a spus ca vom avea suprize, sa vedem ce.
Cadouri de la Mos Craciun copiii primesc de la scoala in seara asta, noi nu a trebuit sa ducem nimic dinainte iar acasa Mosul va veni pe 24 seara!
Numai bine tuturor si salutari de la noi.
Dana Lucia si scolarul Alberto
marinela79 spune:
Buna sa va fie inima....
Mai fetelor, ma uit la stiri pe posturi nationale si ma simt in Canada, imaginati-va ca aici asa ceva e la ordinea zilei toata iarna, dar e drept ca o furtuna de zapada nu da viata oamenilor peste cap asa cum am vazut ca se intampla in tara, doar pe a mea
Alina, draga de tine, cum se poate sa aveti parte de asa educatoare? Nu ai posibilitatea sa faci o plangere, sa iei pe cineva de guler pe acolo, ca eu cred ca as turba.
Miflore, sanatate Anei si dupa cum spui tu acolo eu cred ca e mai mult decat un virus, iar mie temperaturile astea mici mi se par mai pacatoase decat un 39. Sper ca sunteti mai bine
Dana, Carmi, sa va bucurati de braduti. Eu am unul artificial, nu mai suport mirosul de brad din clasa a 9-a, asa ca la mine in casa, brad natural nu va mai exista. Eu asociez mirosul de brad cu mirosul coroanelor de la inmormantari
Am impodobit si noi bradul ca a fost musai ca nu putea veni Mos Nicolae daca nu aveam bradut, asa ca am stat in noaptea de 5-6 si am aranjat tot, Iaris a sters papucii tuturor din casa, iar a doua zi nici nu s-a uitat la jucarii, avea niste cand a vazut dulciurile...
Pt Craciun am fost la cumparaturi impreuna, nu va spun cum faceam, el se uita pe raft si zicea"waw, asta vreau sa imi aduca mos Craciun" si apoi pleca mai departe, iar noi indesam jucarii pe sub hainele noastre de iarna, direct in cos, apoi a iesit repede cu tati din magazin ansorbit de doua jucarele de 2 $, mami-mos si-a facut treaba si a fugit si ea direct la portbagaj sa le indese in masina. Cand am ajuns acasa copilul s-a culcat si noi le-am ascuns pe unde am putut. Ne-am distrat de mama focului, noi astia mari...o nebunieeee.
Maine are serbarea la gradi, fara parinti ca sa nu se intimideze in fata mosului, vor primi toti carti cumparate de noi, fiecare parinte a cumparat ce a vrut, Iaris va primi una cu personaje Disney, vor fi filmati si pozati si vom primi totul pe mail. Abia astept. Trebuie sa ii imbracam in rosu sau verde ca sa se asorteze cu elfii mosului.
Abia asteptam Craciunul sa ne relxam si noi cateva zile, ca uneori suntem asa bagati in priza ca uitam ce se intampla in jur. Intr-o zi am ramas o jumate de ora in plus la lucru, am uitat sa mai plec, apoi am fost blocata in metrou si am ajuns la 5 sa il iau pe IAris si nu intelegea nimeni ce se intampla, ca eu sunt punctuala. Rau am ajuns.
Va pup fete dragi si pupici copilasilor.
Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
Tonnia spune:
Alinam, eu zic sa schimbi gradinita. Nu cred ca mai ai ce sa speri la asta.
carmi, ce haioasa esti cu intorsul bradului!
Miflore, sanatate Anei!!
marinela, de abia astept sa povestesti ce reactie o sa aiba Iaris cand o sa vada cadourile!
alinam spune:
Marinela si noi trebuie sa plecam la cumparat cadouri dar fara Vlad ca e jale, el ce vede vrea atunci pe loc, nu tine faza ca aduce mosul .
Va multumesc , imi dau seama ca de multe ori nici nu raspund posturilor voastre, desi citesc zilnic, ma minunez de copiii vostri, mi se par inteligenti si astept sa vad si eu la Vlad acelasi lucru, poate am asteptari prea mari de la el, poate el atat poate, imi e foarte ciuda pe mine cand imi pierd cumpatul si reactionez violent fata de al meu (chiar si daca tip la el tot violenta mi se pare) si apoi incerc sa repar, ii spun ca "mami a gresit, te rog frumos sa ma ierti" si el mititelul zice "iarta-ma mami" (asta pentru ca el intelege ca el a gresit ). Cumnata mea mi-a zis ca de cate ori vine la noi pleaca foarte obosita, ca o oboseste teribil Vlad (in conditiile in care ea are o fetita de 1 an si 4 luni, dar care e mereu zambareata).
In legatura cu gradinita nu stiu ce sa spun, toti carora le-am povestit au zis ca o luau de gat pe educatoare, dar si eu si sotul suntem genul care "ne mananca cainii din traista", sotul s-a dus si a intrebat, dar el e foarte diplomat si cu mult prea mult bun simt.
Nu stiu daca v-am povestit aici ca Vlad a fost si lovit la gradinita de o ingrijitoare pentru ca a murdarit fata de masa cu supa, are oroare de ora mesei pentru ca el nu prea mananca de fel si acasa e cu cantec si promisiuni, mi-a zis ca l-a lovit in cap doamna, m-am convins ca nu minte cand i-am vazut bluzita de la gradi plina de stropi de supa, evident cand a fost interbata a doua zi educatoarea a zis ca nu a vazut nimic, desi a trecut mai mult de o luna de la incident Vlad inca isi aduce aminte si imi zice povestea cum l-a lovit doamna pe el (mi-a zis ca e doaman care aduce mancarea nu doamna care il invata poezii). Imi e destul de greu sa il mut la alta gradinita si aici l-am bagat cu pile si interventii la inspectorat ca altfel nu au locuri, totusi ma gandesc sa il mut la program scurt, de mancat la pranz nu mananca cu copiii, il ia bunicu in fiecare zi , scapa de stresul mancatului (cand il intreb ce a facut la gradi imi zice mereu "nu ai mancat" ) si poate dam de altfel de educatoare, poate la porgram scurt sunt mai putini copii si doamne cu experienta.
Ca o concluzie trebuie sa recunosc, totusi, ca Vlad are probleme de comportament si comunicare, ca e foarte sensibil, nu accepta refuzuri , vrea mereu sa fie alintat si iubit , e foarte incapatanat, daca il corectez cand vorbeste imi spune clar "nu vrei sa zici corect!!!!!!!", inca mai vorebeste despre el la persoana a doua uneori.