Ce se intampla daca pierzi alegerile?
Domnule Basescu,
Domnule Geoana,
Domnule Antonescu,
Am o intrebare: Ce se intampla daca pierdeti alegerile? Sunteti de acord sa va retrageti din politica pentru todeauna? Sau macar de la sefia partidului?
Evident ca este o intrebare ipotetica. Dar personal nu inteleg de ce oameni care au pierdut o data in alegeri raman la sefia pardidelor lor? de faptul ca aceiasi oameni isi continua cariera politica indiferent de ce se intampla. Cateva exemple:
1. Blaga pierde alegerile la Primaria Bucuresti dar ramane in politica si probabil ca peste un timp o sa-l vedem candidat la presedentie.
2. Iliescu nu mai este presedinte dar ramane in politica si trage sfori la greu
3. Geoana pierde chiar in fata lui Basescu la primarie dar nu are nici o greata sa incerce din nou. Mai mult, dupa o infrangere este a sefia partidului.
4. De Vadim, Becali nici nu mai spun...
Exemplele pot continua...
Personal mi-ar place ca Basescu sa se retraga din politica daca pierde. Asa a declarat dar as dori sa-si tina promisiunea.
Personal mi-ar place ca Iliescu, Nastase, Hrebenciuc sa se apuce de pescuit si sa lase politica.
Personal as dori ca Antonescu sa plece de la sefia partidului daca pierde alegerile.
Personal as dori sa nu mai avem LOOSERI in fruntea politicii romanesti. Ai pierdut o lupta importanta... ai plecat sau macar te dai la fund pentru cativa ani!
Daca mai sunt si altii ca mine deschid o petitie :)
Mi-ar place ca aceasa intrebare sa devina o intrebare standard pentru showrile teelvizate...
P.S.
- stiu ca acest lucru se mai intampla si prin alte tari dar in general intr-o tara civilizata cine a pierdut se retrage
- stiu ca puteti spne ca unii LOOSERI pot evolua politic, se pot maturiza dar nu cred ca este cazul in politica romaneasca unde MATURITATE POLITICA = cate influenta ai, cati bani ai, ce afaceri ai mai facut!
O zi buna Echipa Desprecopii.com
Raspunsuri
marius spune:
Raspunsul este relativ simplu. In 99% din cazuri cei care fac politica o privesc ca pe o cariera telul fiind de a accede la pozitii cat mai inalte cat mai influente care le aduc inapoi beneficii materiale directe sau indirecte. Motivatia a fost si ramane aceeasi - banii. Ca direct sau indirect la sfarsit totul se reduce la bani.
De aceea nu este vorba de maturizare neaparat ci de interes personal sau de grup. Cei care se retrag din viata politica o fac pentru ca ori:
1. nu mai au cerere pe piata, ei ca si persoane (le-a scazut ratingul)
2. ori au probleme de sanatate
3. nu isi mai doresc sa evolueze pe piata politica avand afacerile suficient de stabile
4. sunt rasturnati in interior de alti colegi de partid (a se citi cartea "Ciocoii vechi si noi")
5. propulseaza alte persoane in fata pentru a le conduce interesele ei ramanand in umbra.
Dincolo de toate a fi politician in Romania este ca si un job adica o sursa buna sau foarte buna de trai de zi cu zi, o sursa foarte buna de imbogatire, un mod de viata... si asa mai departe.
Nu intamplator exista adevarate razboaie interne in cadrul partidelor a sucursalelor intre colegii de partid pentru a detine o pozitie cat mai puternica urmand ca prin aceasta pozitie sa se ajunga la pozitii si mai inalte (senator, deputat) mai apoi ministru, primar, consilier, presedinte, ambasador, atasat, diplomat, etc etc)
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
b.nica spune:
Raspunsul nu-l pot da ei ci aceia care ii sustin.
Daca se vor mentine in viata politica este clar ca sunt inca vazuti ca eficienti.
Ramonika spune:
nu sunt de acord cu aceasta viziune. si intr-o competitie sportiva daca iesi pe locul 2 nu inseamna ca tre sa te retragi de tot, si locul 2 e bun.
Ramonika si Vladutz