Piersicutze de iulie-august 2006 (97)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

mamanati greseala de exprimare din parte mea si imi cer scuze. Cred ca o iubesti neconditionat dar sigur nu asta ii transmiti cand o bati. Asta vroiam sa spun cu iubirea neconditionata se pare ca nu mi-a iesit, nu insinuam ca nu o faci si nici macar nu m-am gandit la asa ceva. Inca odata scuze daca asta ai inteles. Dar iubita neconditionat sigur nu se simte cand o bati iar eu imi doresc foarte tare ca ei sa se simta iubiti neconditionat. Cat despre de ce da copilul meu cu pumnul lasa-ma pe mine si pe cei in care da sa ne preocupe ca nici eu nu ma apuc sa fac previziuni despre cum va fi peste ani relatia cu copii tai. Si inca ceva daca Alexei o bate pe ea si eu pe el ce mai intelege copilul tau din asta?
Consi nu am zis ca nu il invat ca e urat, ca nu ii arat cat conteaza scuzele, ca ii explic cat de dureros si umilitor este sa iei/dai bataie. Dar nu il bat pentru asta si nici nu ii iau jucaria preferata/miciile bucurii. Si eu sunt impotriva violentei, sper ca deja va dati seama de asta deci nu se pune problema sa il las sa bata copii fara mila in parc. DAR spun ca il poti indeparta din grupul de copii si fara sa il umilesti, fara sa il bati, fara sa il pedepsesti. In plus de ce sa il pedepsesc de doua ori pentru ca de fiecare data cand a dat in cineva a fost taxat imediat de acel cineva si l-a durut infinit mai tare decat daca ii taiam eu ora de desen animat.
Sper ca am fost mai clara de data asta, raman insa la parerea mea PEDEAPSA NU ESTE NECESARA.
BATAIA ESTE UN ABUZ.
larissa si Alexei mai tipa, foarte rar dar cateodata il mai apuca. Ma fac ca nu observ il rog eventual sa schimbe tonalitatea. Dintii nu au legatura cu dulciurile, e genetica dar vb si cu un dentist pentru linistea ta.

Si inca o precizare, Alexei nu e genul de copil care bate tot ce prinde in parc dar este genul care se controleaza greu la nervi, atat. Ca acum ati ramas cu imaginea ca e vreun Bruce Lee pe care mama il lasa sa crape capul tuturor din jur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Buna dimineata,

vad ca se discuta un subiect foarte delicat. Bataia fizica intr-adevar nu este benefica, totusi pedepsele nu vad de ce nu s-ar aplica, explicandu-i copilului unde a gresit. Saptamana trecuta de Mos Nicolae, Alexandra a fost foarte obraznica cu noi, ne-a scuipat, ne-a injurat, a dat in noi (noi nu avem un asemenea comportament in casa ca adulti, poate ne mai scapa cate o vb, dar nici nu ne scuipam, batem etc). Eu nu am tolerat si nici nu voi tolera vreodata sa nu ne respecte, consider, ca ar fi proasta crestere. Drept urmare i-am confiscat tot ce i-a adus mosul, peste 2 zile le-a primit inapoi, i-am interzis accesul la desenele animate si culmea de atunci am un copil cuminte. Unde as ajunge daca i-as permite obraznicii? Ar creste probabil, ca o salbatica si la 15 ani mi-ar iesi pe usa razandu-mi in nas. Daca un copil mi-ar bate copilul la locul de joaca si parintele ar avea o atitudine de genul "hai mama sa mergem" si nici macar o scuza,sau sa explice copilului respectiv unde a gresit si sa il roage sa isi ceara scuze (a isi cere scuze nu este o rusine si nic nu vad de ce ai fi pus intr-o postura josnica), atunci cred ca as avea o rafuiala cu parintele, e clar ca problema pleaca de acolo, pana la urma copilul e nevinovat, daca lui i s-a permis la nesfarsit. Asa ajung copiii sa isi sparga capul, sa isi scoata ochii, sa fie salbatici. Mi se pare normal si firesc, sa aibe o conduita in societate, la locul de joaca etc si asta incepe de mic copil.

Legat de dulciuri Larissa si noi am avut problem aasta cu Alexandra si i-am explicat clar, daca mananci bomboane iti cad dintii, culmea ca a inteles. Asa am scapat si de suzi. Ea nu prea mananca dulciuri, nu ii plac, uneori mai primeste cate o bucatica de ciocolata, dar cu masura, mai nasol acum cu Sarbatorile, vb ta toata lumea ii ofera, degeaba incerci sa le explici. Noroc, ca Ale a mea e uneori mai matura si spune, nu am voi ca asa si pe dincolo.

Sabina 20+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

muuh, stiu ca problemele cu dintii sunt genetice. Noi insa am rontait kg de bomboane cand eram mici si chiar si multa ciocolata. Problema care o mai am cu Ale cand mananca ciocolata de ex, poate pentru ca mananca rar, este foarte agitata, adoarme greu. Clar eu nu vad la ce ii folosesc dulciurile si de unde moda asta sa daruiesti mereu la copii multe dulciuri. Ok o bomboana din cand in cand, o bucatica de ciocolata e ok. Cu Alexia insa nu merge sa ii cumperi o ciocolata si sa ii dai o bucatica. Vrea cat mai mult din ea. Oricum am rezolvat problema pe moment ca a inteles.
Alexia n-a lovit, scuipat niciodata vreun copil. Este f prietenoasa. Pe toti copii, fetitele mai ales ii intreaba "vrei sa fii prietena mea". De multe ori fetitele mari nu prea se joaca cu ea...ca nah e mica...sunt insa si multi copii generosi. Nici pe noi nu ne bate, scuipa nimic. Are insa un fix, sa ne trezeasca cand dormim bagandu-ne degetul in nas. Sarim ca arsi evident! A...si doarme cu noi in pat..la ea in pat sunt spini..

Larisa 8+ si mamica de Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

muuh, stiu ca problemele cu dintii sunt genetice. Noi insa am rontait kg de bomboane cand eram mici si chiar si multa ciocolata. Problema care o mai am cu Ale cand mananca ciocolata de ex, poate pentru ca mananca rar, este foarte agitata, adoarme greu. Clar eu nu vad la ce ii folosesc dulciurile si de unde moda asta sa daruiesti mereu la copii multe dulciuri. Ok o bomboana din cand in cand, o bucatica de ciocolata e ok. Cu Alexia insa nu merge sa ii cumperi o ciocolata si sa ii dai o bucatica. Vrea cat mai mult din ea. Oricum am rezolvat problema pe moment ca a inteles.
Alexia n-a lovit, scuipat niciodata vreun copil. Este f prietenoasa. Pe toti copii, fetitele mai ales ii intreaba "vrei sa fii prietena mea". De multe ori fetitele mari nu prea se joaca cu ea...ca nah e mica...sunt insa si multi copii generosi. Nici pe noi nu ne bate, scuipa nimic. Are insa un fix, sa ne trezeasca cand dormim bagandu-ne degetul in nas. Sarim ca arsi evident! A...si doarme cu noi in pat..la ea in pat sunt spini..

M-a amuzat metoda celei mici de a va trezi

ROXANA, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Muuh, eu zic ca e timpul sa incheem discutia asta ca nu duce la ceva bun. Eu nu sunt certareata de felul meu, si nu mii rusine sa ma retrag prima fara alte comentarii. Ne-am exprimat parerile si atat. La randul meu, trebuie sa-mi cer scuze pentru ca iti "dadeam indicatii de educatie" in mesajul precedent. Cu asta am exagerat.
Noi nu avem probleme cu dintisorii (dupa prima vizita la dentist ma ruga in fiecare dimineata sa o mai duc ca sa-i zica Daomna Doctorita ca are dinti frumosi), dar si eu cred ca nu are nimic comun cu mancatul dulciurilor. Cameliei ii place doar ciocolata, nici nu pune gura pe tort sau prajituri. Eu ii mai cumpar uneori cate o cioco Kinder Chocolate cu lapte, cate 4 in cutie, si ii dau cate una pe zi. Dar incerc sa o corup cu cate un baton de susan cu miere, sau orez expandat in zahar ars, prima imi pare chiar folositor. Desigur, acum de sarbatori vom exagera si noi cu dulciurile.
Larissa, si Cami doarme cu mine cat e plecat sotul. Dar imi tot repeta ca atunci cand vine bebe va dormi in patucul ei, dar ea ca tetita mare va dormi in patuc de fetita mare (pe care i-am promis ca il cumparam).Nici Cami nu e agresiva nici cu alti copii, nici cu noi. Dar prefera sa se joace cu baietei mai mult decat cu fetite. In special, e incantata cand baietii mai mari o accepta la joaca.
De 2 zile imi tot repeta ca ea are in burtic un baietel, dar eu port o fetita!
, fug la fitness de gravidute.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Legat de tipat si Ale mai tipa. Asa ca lui tati i-a venit o idee sa o filemeze cu telefonul mobil cand face ca toate alea. Cand i-a aratat inregistrarea nu ii venea sa creada ca e ea. De atunci s-a mai potolit, sa vedem pentru cata vreme.

Sabina 20+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

mamanati ok, incheiem discutia. Mai am o replica de dat pe acest subiect si apoi nu voi mai reveni asupra lui, cel putin pentru moment desi dupa cat de tare s-a animat subiectul parca imi pare si rau.

Sabina Alexei m-a scuipat o singura data, il chemasem la masa iar el a gasit de cuviinta sa mimeze o flegma spre mine. L-am intrebat calm de ce face asta, daca stie ce inseamna si de unde a vazut. Mi-a raspuns ca nu stie ce inseamna, ca face asta pentru ca asa a facut un copil la gradinita cand l-a strigat. I-am spus foarte calm ca:1. pe mine genul asta de gesturi ma jignesc, 2. ca in general nu este ceva pe care sa il faci asa cu una cu doua pentru ca poate jigni, umili pe cineva, ca daca are ceva sa imi zica e liber sa se foloseasca de cuvinte 3. ca nici eu nici nimeni de prin casa nu tragem flegme ca atare nu vrem la randul nostru sa le primim, preferam cuvintele 4. e foarte degradant si pentru cel care face asemenea gest, inseamna ca e cam la nivelul unei camile cu inteligenta. Nu a mai flegmat de atunci, nici macar nu a mai mimat gestul. Cat despre bataie, eu cand Alexei ia bataie, este muscat, impins etc. sunt preocupata sa il consolez sa il invat sa evite astfel de copii, sa incerc sa il calmez si nu ma intereseaza ce face celalalt parinte cu copilul lui si cum si daca il pedepseste. Mi se pare mai mult decat deplasat sa ma preocup de celalalt in loc sa imi vad de copilul meu. Cat despre obraznicii am putea vorbi foarte mult, la fel si despre respect. Ceva imi spune ca daca ii tratez cu respect ma vor trata si ei pe mine la fel si pentru asta nu am nevoie de pedepse, nevorbind despre bataie.
larissa nu ziceam sa o lasi sa manance dulce cu nemiluita, incercam doar sa spun ca o ciocolata din cand in cand nu o face sa aiba mai multe carii. Eu nu am mancat niciun fel de dulce rafinat pana la 7 ani, nu imi dadeau nici bomboane de pom sa mananc pentru a-mi proteja dintii. Urmarea? Am dintii prastie in gura si o relatie foarte apropiata cu dentistul meu, nu imi plac dulciurile si ma uit cu admiratie la cei care pot manca o ciocolata intreaga. Noi dormim toti patru, avem loc si ne simtim tare bine in formula asta. Patul conjugal l-am mutat pe canapea si am instaurat patul de familie. M-a bufnit rasul de metoda Alexiei de a va trezi.

Eu ii dau lui Alexei, foarte rar dar mai ales cand mergem la cumparaturi si cere sa ii cumpar vreo prostie din asta. Are voie sa isi aleaga si apoi sa le manance in voie. De Mos Nicolae a facut orgie culinara cu toate dulciurile primite, acum e pe fructe daca si le-a mancat pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Cu dulciurile si eu am retinerile mele, dar le dau totusi, cu masura. Dentistul mi-a explicat ca nu este cazul sa le interzic sa consume dulciuri, caci orice copil are nevoie de un aport suplimentar de glucide in perioada de crestere, bla-bla, insa este imperativ sa-i spal pe dinti de fiecare data dupa ce au mancat dulciuri. Pana acum nu au nicio carie.

Anasia: dupa ce incepusem sa ma linistesc dupa episodul cu gripa porcina de la gradi, de dimineata a inceput sa tuseasca productiv, sa-i curga nasul...Deocamdata are pofta de mancare, insa maine reincep investigatiile medicale

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Miruna, si Alexia a mancat dulciuri la greu de Mos. E la Focsani pana joi si nu prea stiu ce face. Imi imaginez doar! Am dus-o o saptamana la bunica ca noi avem multa treaba aici iar mie mi-e f f rau! Plus ca ea e si incantata sa mearga acolo unde bunica si strabunica o rasfata. Acum vrea sa vina inapoi, insa e de asteptat ca e de o saptamana si acolo.
Alexia isi cam alege pe unde mergem o jucarie. Bine micuta de cele mai multe ori dar vrea o jucarie sau o carte. Si eu si tati ne cam conformam, ne multumim sa subliniem "doar una". Bine ca se opreste la una. Oricum nu iesim f des la cumparaturi. Suntem mai comozi. Miruna, ceva pozici cu Dimitri si Alexei nu ai? Eu ultima data cred ca l-am vazut pe Dimitri cand era mic mic.
mamanati, super ca e tot fetita. Felicitari! Ale tot surioara vrea. In aprilie, cu ajutorul lui Dumnezeu vine si un verisor, Luca. A reactionat destul de urat cand a auzit ca e baietel. Acum s-a impacat cu ideea si il asteapta. Am intrebat-o ce va face daca atunci cand o sa mergem cu totii sa il vedem pe bebe, doamna doctor va zice ca e baietel. Ne-a raspuns ca o sa ii zica sa il scoata din burtica si sa puna acolo pe Xenia. Vedem noi cum ii spunem daca e baietel, presimt insa ca ma agit degeaba.
Sabina, o sa incercam si noi sa o filmam cand tipa. Deci sa o aud tipand si in filmulete? Tu cum esti? Te simti ok? Eu am o stare..de am senzatia ca niciodata nu ma mai fac bine!
Si in incheiere va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi legat de un aspect. Cam intr-o saptamana ne mutam in sf la 4 camere. Alexia va avea acolo camera ei ( aici avea doar patul ei). Am tot incercat sa ii spunem ca ne mutam la "casa mare" stie care va fi camera ei, ii place. A tinut insa sa precizeze ca tot in pat cu noi va dormi. Acum nu stiu ce sa zic. Aici la garsoniera dormim destul de greu toti in pat. Plus ca ma gandesc ca poate fac cumva sa isi doresca sa doarma acolo. Am auzit ca se pot pune niste stelute pe tavan, o printesa minunata, nu stiu ceva care sa o faca sa ramana acolo. Camera ei e chiar langa camera noastra si i-am promis ca vom lasa usile deschise. Ce spuneti? Ce as putea face sa o impresioneze atat de mult incat sa isi doreasca sa doarma in camera ei? Poate ati experimentat voi ceva deosebit sau ati auzit de altii ce au reusit. Bine vrem asta doar daca vrea ea, in nici un caz fortat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

larisa, nu m-am exprimat corect... Noi inca nu stim ce am in burtic. Adica, nu stim noi cu sotul. "Stie" doar Cami. Nu stiu de unde a luat-o, ca eu fata de ea nu am vorbit despre sexul copilului, dar deja si la gradi la toti le-a spus azi celebra fraza. Am venit s-o iau si m-a intrebat educatoarea daca asteptam un bebe. Ii spuse-se deja Cami ca mami are in burtic o fetita si ea are un baietel.
Din partea mea, acum chiar nu conteaza. Imi doream f mult o fetita, ca imi plac enorm fetele, daca ne mai da DD inca una voi fi din nou bucuroasa, dar as vrea sa-i fac un baiat sotului. Ca daca iese iar fata, va trebui sa mai incercam odata.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 14+

Mergi la inceput