Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (45)
Raspunsuri - Pagina 9
irinabobe spune:
corimami multumesc mult. ieri am reusit sa imi iau cele 30 de fiole de clexane pt luna asta, insa la toate farmaciile mi s-a spus ca e problema cu clexanul pt ca depozitele nu mai au si mai gasesc doar la farmaciile care au pe stoc. deci luna asta am dar nu stiu ce voi face de luna viitoare daca este adevarat ce mi s-a spus...
trombofilia am descoperit-o dupa ce am pierdut o gemelara la 12 sapt. alte simptome nu am avut inainte de asta, dupa aceea am facut analizele specifice si am descoperit motivul pierderii... acum atrag si eu inca o data atentia fetelor, cand va duceti la eco solicitati sa vi se masoare IR-urile (fluxurile sanguine) si daca bebe e in parametrii. daca IR sunt mari sau bebe ramane in urma e un semnal de alarma. sau ca la happyjoy daca se observa pe placenta zone nealimentate (zone lacunare), daca e numai una nu e problema dar daca se inmultesc...nu e bine si necesita tratament. atentie ca problemele majore in trombofilie se agraveaza din trim 2.
va pup
21
Rares
andira spune:
Rebiana, Dayanara, Andra, Briza_marii, Vladi, Kossir, Ina, Lindal, Samaria, Ioana28 - va multumesc frumos ca mi-ati raspuns, si ca ati vrut sa ma ajutati cu un sfat! 
Ieri n-am mai simtit presiunea asa rau, doar ma cam taia jos. Insa m-am hotarat, azi il sun pe medic sa imi dea hartie pentru medicul de familie, pentru program redus. Nu mai vreau sa stau program full la servici, mai ales ca proiectul ala vad ca nici nu e urgent.
Sensibila - Ate are dreptate (pana la un punct ![]()
). Nu se da concediu cu 100% decat pentru urgente medico-chirurgicale (de ex cerclaj), in rest concediu medical normal, cu 75%. De-asta si ezit eu sa intru acum in medical, pt ca sunt intr-o perioada proasta dpdv financiar (ca probabil 3/4 din restul populatiei
).
Concediul de risc maternal nu il da ginecologul, ci medicina muncii, si nu pentru sarcina cu probleme, ci pentru ca locul de munca pune in primejdie sarcina (care poate sa nu fie cu nici o problema). Pentru sarcina cu probleme se da medicalul normal, cu 75%.
Stiu ca mi-ati mai zis voi ca au mai intrat gravidute in risc maternal, dar cine le-a dat pentru sarcina cu probleme nu prea cunoaste legea si o face pe riscul lui (ma refer la medici
). Oricum, nu are importanta, ca pana la urma se platesc la fel.
Miria si Rebiana - legat de zilele de concediu: nu stiu daca va mai aduceti voi aminte ca vorbeam cu Oana pe la inceputul sarcinii despre cum sa faci sa stai acasa.
Dupa ce terminati medicalul, daca nu vreti / nu puteti sa intrati inca in concediu de maternitate, puteti sa va luati concediul de odihna pe anul 2010, in avans.
De ex: terminati concediul medical pe 31 ianuarie (am pus ex asa pt ca stiu ca Miria e pe la sf lui aprilie). Atunci inca nu sunt 30 saptamani de sarcina, si poti, incepand cu 01 februarie, sa-ti iei cele 21 de zile de concediu de odihna (platit evident cu 100%) aferente anului 2010.
Asta mai prelungeste statul acasa cu inca o luna. Dupa care puteti intra in concediu de maternitate.
Eu asa am facut la a doua sarcina. Am stat in medical pana la 30 aprilie, din 01 mai pana pe 31 mai am fost in concediu de odihna, in 01 iunie am intrat in prenatal si am nascut pe 4 iunie. Practic, am vrut sa-mi las cat mai mult din concediul de maternitate dupa nastere, ca sa pot sta acasa macar 4 luni (eram pe legea cu cele 6 mil).
Sper sa va ajute. Daca n-am fost clara, spuneti-mi si reformulez 
![]()
Edit: am zis ca nu se da decat pentru urgente 100% referindu-ma la problemele de sarcina, in general. Din cate imi aduc aminte se mai da 100% pentru accidente de munca, boli infectocontagioase (de ex TBC) plus alte cateva categorii. Insa n-am intrat in detalii pt ca m-am gandit ca nu e nevoie.![]()
loriangi spune:
pot sa ma alatur si eu voua?
am doar 24 de saptamani si voi naste dupa spusele lui nenea doctorul intre 01-06 martie 2010...si simt nevoia sa am pe cineva alaturi , in aceeasi situatie , in saptamanile viitoare.Mai am o fetita de 5 ani care asteapta cu nerabdare sa aibe grija de bebe
asa zice ea ....
va felicit pt acest subiect si sa dea domnul sa fim tot aici si dupa nastere sanatoase ,cu copii sanatosi si fericiti...
Mami & Iarinutzu
si inca un bebe .......pe drum...
andira spune:
Vladi - m-ai omorat cu reteta!!!! ![]()
Chiar azi ma tot suceam si-l intrebam pe sot ce vrea sa-i fac diseara de mancare, ca aseara s-a dus si ultima portie de lasagna. Am varianta sa fac niste mancarica de vita, cu branza (e foarte buna, si se face in 15-20 min, o sa va pun reteta ca merita) sau ma gandeam sa nu ma omor foarte tare cu cumparaturile si sa-i trantesc o mamaliguta cu branza si smantana
.
Problema e ca daca nu e carne, pentru el masa nu e completa, asa ca sa vad ce compun.
M-as fi dus instant sa iau pastrama de care pomeneai, numai ca n-am nici un Kaufland prin zona, numai Mega, asa ca trebuie sa ma multumesc cu ce gasesc acolo.
Ma gandeam sa fac si niste crema de somon... sa vad.
andira spune:
Loriangi - bine ai venit!
Cu "doar" 24 de saptamani sa stii ca esti la "avansate", asa ca nu-ti fa probleme
.
Sa-ti traiasca si pitica mare, mai e o mamica aici a carei fetita tocmai ce-a facut 5 anisori.
Ai nimerit unde trebuia! ![]()

castelanaC spune:
[quote
Ieri n-am mai simtit presiunea asa rau, doar ma cam taia jos. Insa m-am hotarat, azi il sun pe medic sa imi dea hartie pentru medicul de familie, pentru program redus. Nu mai vreau sa stau program full la servici, mai ales ca proiectul ala vad ca nici nu e urgent.
[/quote]
Andira faci foarte bine ca te menajezi sa stii si ca vrei sa intrii la program redus. sper sa-ti reuseasca.
Ai grija de tine si bebe!!!
castelana fericita
19+ 
castelanaC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui loriangi pot sa ma alatur si eu voua? ![]() am doar 24 de saptamani si voi naste dupa spusele lui nenea doctorul intre 01-06 martie 2010...si simt nevoia sa am pe cineva alaturi , in aceeasi situatie , in saptamanile viitoare.Mai am o fetita de 5 ani care asteapta cu nerabdare sa aibe grija de bebe asa zice ea ....va felicit pt acest subiect si sa dea domnul sa fim tot aici si dupa nastere sanatoase ,cu copii sanatosi si fericiti... ![]() Mami & Iarinutzu si inca un bebe .......pe drum... |
bine ai venit in clubul burticilor de primavara si

Sa ai sarcina usoara si bebe sanatos la termen!!!
Ai sa vezi ce fete fantastice sunt aici si ce discutii faine sunt!

castelana fericita
19+
ate_09 spune:
loriangi bine ai venit la noi!!

Sacina usoara!! Nu ne spui ce este bebe? fetita, baietel?? sau inca nu stii??
Zi-ne mai multe de tine ca sa te trecem in listuta din fatza!!
woooooooow si esti din buzau yuppppiiiiiiiii!!!!!!!!!! 
asteptam un
22+
Theodor Stefan
Doamne ajuta! 
Bebe Mic
"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''
ioanaa28 spune:
Rebiana, hai ca te-au mustruluit fetele, zic pas...da sa nu indraznesti sa lipsesti din peisaj..
, multumim de link, ff util...asa cum esti tu in general, plus draguta, amabila, frumusica si sexy![]()
![]()
![]()
Na, sa te rusinezi
...pentru gandurile urate de mai devreme..![]()

Ioanact, eu am facut analizele la 20 sapt pt ca i-am cerut eu medicului de familie, fiindca ma simteam mult prea obosita si cu dureri mari de oase. am si depistat niste carente de calciu, fier, magneziu, dar recunosc ca am avut o perioada cam agitata, cu odihna insuficienta si sarit peste mese
. Acum m-am cumintit, in consecinta ma simt mai bine. Daca tu esti mai linistita daca le faci, vorbeste cu medicul de familie. Dar sper ca te simti bine.![]()

CoriMami, intalnire frumoasa cu bebelina maine
ella

deci asa cu barza..![]()

irina, multumim de informatii. vroiam sa te intreb, pentru trombofilie exista simptome specifice, adica pot eu sa-mi dau seama ca e ceva in neregula? Sau doar daca cer informatiile pe care le-ai precizat tu de la doctor? Sa a grija de voi in continuare, imi pare rau ca trebuie sa faci injectiile, dar stiu ca bebe merita tot..pupici voua

loriangi bine ai venit !!sarcina usoara si la termen!! inca nu stii ce e bebe? pupici si printesei tale!!![]()

vladi, ce frumoasa descriere de tava 
eu nu ma dau in vant dupa pastrama, da imi place tot ce e la tava mai ales cu multe funze si mirodenii
Daca ii arat sotului sigur pune in aplicare ...ca la gatit e geniu..chiar ii place. multzam !!![]()
![]()
Ioana,
22+ , si Alexandru ,07.04.2006.
noi...
Alexandru
icoane pe lemn
BEBE
andira spune:
Castelana - multumesc frumos! 
Asa, sa continuam seria de buna dispozitie.
Si astea sunt vechi, dar poate nu le stie toata lumea
:
Ce spun zodiile dupa ce au facut dragoste:
Berbec: OK, hai s-o facem din nou!
Taur: Mi-e foame, paseaza pizza!
Gemeni: Ai vazut pe undeva telecomanda?!?
Rac: Cind ziceai ca ne casatorim?
Leu: Zi ca n-a fost fantastic !!!
Fecioara: Na ca acum trebuie sa spal cearceafurile!
Balanta: Mi-a placut, pentru ca ti-a placut si tie.
Scorpion: Poate c-ar trebui sa te dezleg mai intii ...
Sagetator: Nu ma suna, te sun eu!
Capricorn: Ai cumva vre-o carte de vizita?!?
Varsator: Acum, hai s-o facem fara haine pe noi.
Pesti: Cum ziceai ca te cheama?!?
Si v-am lasat nitel, ma duc sa mai invat un capitol si revin dupa aia. ![]()