Cum am scapat de canal lacrimal infundat

Cum am scapat de canal lacrimal infundat | Autor: Adrrrenalina

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
iata cum am scapat noi de canal lacrimal infundat. BB a avut probleme cu un ochisor incepand cu prima saptamana de viata. Am incercat si picaturi si masaj, insa fara progrese spectaculoase. Ne era groaza de ideea de anestezie generala pentru operatia de desfundat canalul.

Dar apoi am racit si ne-au napadit mucisorii. Am folosit cu mare succes batista bebelusului. Si pentru ca ne-am curatat nasucul de 3-4 ori pe zi, cu ocazia asta am desfundat si canalul lacrimal. Doua dintr-o lovitura javascript:insertsmilie('')

Oricum, pentru cei ce se confrunta cu asemenea problema, noi am fost la consultatie la Dr. Burloiu, oftalmolog pediatru, care ne-a spus ca in majoritatea cazurilor se rezolva de la sine pana pe la 18 luni si doar insistenta parintilor duce la asa multe interventii chirurgicale.

Succes!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Noi nu am scapat fara operatie. Din cauza ca lacrimile nu se scurgeau pe unde trebuie Cristi a facut conjunctivita.
Am tratat intai conjunctivita si pe urma am facut interventia, la Budimex, cu anestezie generala pe masca - a durat 10 mimute interventia si imediat dupa aceea s-a trezit.
Totul a decurs bine... Cristi avea vreo 4 luni pe atunci.
Pe atunci nu stiam de batista bebelusului !

Ingrid si Cristi 6 ani si 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Mi se pare o reclama ieftina la batista bebelusului...

Nici pe departe nu se desfunda canalul lacrimal cu asa ceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui absoluta

Mi se pare o reclama ieftina la batista bebelusului...

Nici pe departe nu se desfunda canalul lacrimal cu asa ceva....

In plus este pus la forumul scoli, crese , gradinite si nu vad legatura ....

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Si la noi a aparut aceasta chestiune pe la 7 luni, insa dr. ne-a explicat ca o anestezie totala la un copil atat de mic, nu este indicata, drept urmare am lasat-o sa treaca de la sine, ceea ce s-a intamplat. E adevarat ca nu au parut nici un fel de complicatii, gen conjunctivita, pt ca probabil am fi reactionat diferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_78 spune:

din fericire noi am scapat de aceasta problema prin metoda clasica: masaj regulat, in special dupa baie. ambii baietei s-au manifestat astfel, unul dintre ei intr-o forma mai usoara. desi am avut putine emotii au trecut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Si fetita mea acum in varsta de 6 luni a avut canalul lacrimal infundat inca din a doua saptamana de viata...Desi nu ne-a iesit nimic la analiza de secretie, tot am primit de vreo 3 ori oxacilina
Asa ca in cele din urma am fost la o dr. homeopata care ne-a dat un tratament cu care am scapat in cateva zile, tratament la care s-a mai adaugat si masaj la talpite de 2-3 ori pe zi...Si de doua saptamani avem ochisorul curat si in casa si afara la aer si sper ca asa sa ramana

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claua22 spune:

Buna ziua.

Si eu am avut probleme cu fetita care s-a nascut cu ambii ochiori cu canalala infundate.Am citit tot ce se putea citi,am fost la dr si am facut masaj in fiecare zi de 3-4 ori,de cate ori statea de la nara sus spre coltul ochiului si in colt la ochisor intai cu sevetele iridium si a trecut la un ochi in 2-3 sapt.Apoi am venit in belgia si ei mi-au recomandat picaturi cu euphrasia si sa sterg ochisorii cu comprese sterile si ser fiziologic.Ochii se sterg din int spre ext adica de la nasuc spre ureche nu invers cum faceam eu la inceput.Nimic...si ea avea deja 3 luni si eu disperam.Am citit apoi pe un site in UK,un dr oftalmolog recomanda masaj cu degetul mic f bn spalat cu saput antibacterian pe care se picura 2-3 pic de lapte matern.Intr-o sapt i-a trecut.Coincidenta sau nu la mn a functionat si am zis sa le spun si celorlalte mame care dispera cum am disperat si eu.
Sper sa va ajute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Fetita mea a avut ambele canale infundate de cand s-a nascut, si 3 doctori i-au prescris antibiotice pentru o asa zisa "conjunctivita". Asta pana cand, printr-o intamplare (barzei chioare ii face Dumnezeu cuib), am ajuns la un pediatru extraordinar, care ne-a pus sa intrerupem imediat antibioticul, pentru ca fetitza nu avea de fapt nimic. Ne-a explicat ca lacrimile au 3 componente, mucoasa, apoasa si uleioasa, si cand nu sunt drenate prin canal, in nas, ele raman pe suprafata ochiului, unde componenta apoasa se evapora si ce ramane din lacrimi, au acel aspect galbui si lipicios. In cazul bebeilor cu canale infundate, conjunctivita se recunoaste nu dupa secretiile ochiului ci dupa aspectul iritat (inrosit) al conjunctivei, in mod normal alba.
prin masaj noi am reusit sa despundam un canal, celalalt se incapataneaza sa ramana inchis. Masajul se face "pe loc", la baza ochiului, nu se misca degetul inspre nas (asa cum se scurg lacrimile) cum imi explicasera la maternitate. Nu stiu daca ma fac inteleasa, ce destupa canalul, nu este masajul propriu-zis, ci presiunea pe care o face degetul nostru asupra valvulei din canal. Daca incercati la ochiul vostru o sa intelegeti diferenta.

Eu cred ca aspiratorul poate desfunda si canalul, aerul face si el presiune pe valvula. Dar aici nu se recomanda nici un sistem de genul acesta de desfundare, pt ca e considerat prea agresiv, smulge si mucoasa sanatoasa, si o poate irita.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Fi-mea a avut si ea un canal lacrimal infundat...dar s-a rezolvat cu masaj in coltul intern al ochiului...m-a invatat oftalmologul sa-i fac. Dupa vreo doua saptamani de masaj s-a rezolvat. Si tot asa...daca nu-i pusesem la picaturi...degeaba. Masajul a rezolvat problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Fetita unei bune prietene a avut canalul lacrimal infundat. A facut n tratamente, inclusiv homeopat vreo citeva luni, a avut o interventie nereusita si pe la 2 ani si ceva a mers la Bucuresti si a facut o intreventie la o clinica privata: i-a introdus un tub de silicon in locul unde ar fi trebuit sa fie canalul si dupa vreo 3 luni trebuia sa mearga sa-l scoata. Nu s-au implinit cele 3 luni, ca fetita a tras de tub intr-o dimineata si l-a desprins. Cert e ca acum, ( in august a fost intreventia ) totul este in regula. Dar in perioada cit a fost tubul, nu a a vut voie sa raceasca, sa sufle nasul cu putere si mai ales sa foloseasca batista bebelusului. Intreventia a costat 2000 lei iar scosul tubului 200 lei.
Deci fara operatia de recosntructie a canalului, ar fi asteptat multi ani sa se produca minunea de la sine sau cu tratamente si masaj.

hainute de vanzare

Mergi la inceput