Topic - alocatii si alte drepturi similare - 2

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Buna intrebarea Danaylo, m-ar interesa si pe mine aspectul asta.

Astazi am legalizat sentinta judecatoreasca, ar nu mi-a trecut pe ea ca e DEFINITIVA SI IREVOCABILA, trebuie sa mai astept 15 zile sa vina comunicatul de la judecatorie si apoi mi se v-a pune si aceasta stampila.
In cazul asta pot sa depun cerere cu data de 1 feb pt CIC, daca nu am aceasta sentinta definitiva si irevocabila, nu pot schimba nici certificatul copilului pana pe data de 8-10 feb.

Multumesc anticipat.

Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois


SoriLea - MAMI DE RAZVANEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikky spune:

Scriu si aici caci cred ca nu am deschis bine topicul.Avem urmatoarea problema.Surorii mele care locuieste in Italia i-a murit sotul cand era insarcinata in 3 luni.In noiembrie a nascut o fetita acolo in italia.Intrebarea mea este daca beneficiaza de vreun drept de alocatie,de indemnizatie aici in Romania..Ea nu lucreaza si nu a lucrat nici inainte de moartea sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Buna seara.
Daca postez gresit,imi cer scuze.
Din 2 oct 2009 am introdus actiunea de divort cu minor din culpa exclusiva a sotului.Din 3 oct 2009 nu mai locuiesc cu el.Dar in tot acest timp el a continuat sa incaseze alocatia fetitei,am incercat sa trec alocatia pe numele meu,dar mi s-a spus ca pana la finalizarea procesului nu pot face nimic.In instanta am specificat ca el incaseaza alocatia copilului si o cheltuieste in interes personal,chiar a fost si el intrebat la interogatoriu si a recunoscut.Intrebarea mea este daca instanta il v-a obliga la finalul procesului sa-mi dea alocatia din urma,este vorba totusi de 2milioane x 4 luni=8 milioane pana acum,de luna viitoare va incasa doar cei 43 ron suma pentru ca fetita a implinit 2 ani...si pana la urma este dreptul copilului...chiar nu pot face nimic?
Doamnele care au facut ancheta sociala mi-au spus ca la final va fi obligat sa-mi restitue alocatia din urma,vreau totusi un raspuns avizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de acel vesnic discutat si discutabil salariu mediu pe unitate prevazut de Contractul unic la nivel national pe care ar trebui sa il acorde firma in cazul nasterii unui copil.

Vreau sa stiu daca in cazul unei ambasade se aplica acest contract - mie mi s-a raspuns ca noi nu "am semnat" asa ceva (se semneaza sau se presupune ca este suveran din start?) si ca al nostru contract este Locally engaged staff handbook, o carticica in care sunht prevazute mai toate cele, de la sanatate, la pensii si ore lucrate, etc, e destul de stufos. Oare s-o aplica si in cazul nostru? Pitica noastra cea mica are 5 luni asa ca mai e un pic si pot cere :-)

Multumiri anticipate dar si ulterioare :-)

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cathymoraru spune:

Buna,
am nascut un baietel pe 27 oct, am depus dosarul pentru alocatie in nov dar am primit abia in ianuarie banii pentru 2 luni.
Intrebarea mea este: alocatia nu se acorda si pentru luna in care s-a nascut copilul?
Am citit legea dar exprimarea e destul de ambigua, cel putin pt mine
Multumesc anticipat pt raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cr3@t@ spune:

sunt studenta in ultimul an si primesc pensie de urmas,intrebarea mea este : o mai primesc daca termin facultatea , sau o primesc pana la o anumita varsta ,asa auzisem ceva de 25-26 ani dar nu sunt sigura,va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Lucrez din Iulie 2009, din care defapt iulie, august,septembrie somaj tehnic,...acum iarasi ne baga 3 luni in acelasi somaj tehnic(prin rotatie...deci probabil ca o sa se lungeasca pana in iunie,iulie).Intrebarea mea este daca raman insarcinata cum se calculeaza cele 12 luni?Decand?Intra si somajul tehnic in cele 12 luni cu 6 mil.venit mim. pe economie, nu?
Cine stie sa-mi raspunda?Multumesc anticipat pt. orice raspuns.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeadana spune:

stiti ceva despre marirea stimulentului pt intoarcerea la serviciu?se auzea ca o sa creasca la 30% din val indemniz,dar nu mai putin de 600ron.s-a dat legea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lore74 spune:

Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Eu sunt inca in concediu de maternitate si am ramas insarcinata cu al doilea copil. Termenul de nastere este la o luna dupa ce implineste primul copil cei doi ani. In conditiile date (tinand cont de faptul ca nu am cotizat in ultimele 12 luni la asigurarile sociale) mai am dreptul la cei 600 de ron?
Multumesc frumos
:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da mai ai dreptul, dar vei intra in prenatal 1 luna din cate vad eu. Apoi in postanatal 42 de zile si apoi in CIC2

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput