Topic - alocatii si alte drepturi similare - 2
Raspunsuri - Pagina 22
eumada spune:
Sa nu te lasi...lupta pentru copilul tau cu toate armele pe care le ai.Gandeste-te la el si nu cumva sa renunti.Ataca daca e cazul,ai datoria de a asigura copilului tot ce e mai bun.
Bafta multa iti doresc draga mea.
aqua80 spune:
Buna ziua.Am si eu o nelamurire, si anume: stiu ca banii de trusou nu se m-ai dau, dar prima de nastere de la stat se m-ai da? Eu am luat in iunie 2009 dupa nastere 150 lei pt trusou si 230 lei prima de nastere.Si inca o nelamurire: eu stau in sectorul 6 si am depus primul dosar pt indemnizatie + alocatie copil in zona Orizont.Acum unde se depun dosarele pt indemnizatie si alocatie pt sectorul 6?
Multumesc anticipat.
eumada spune:
Nu se mai acorda prima de nastere.
Cu restul nu pot sa te ajut.Suna si tu la primarie si intreaba.
ludi_f spune:
Buna ziua tuturor
Am incercat sa caut pe forum dar probabil lipsa de experienta isi spune cuvantul...am 3 intrebari:
1. Alocatia de stat pentru copii pana la 1 an este de 230 ron ?
2. Tatal trebuie obligatoriu sa intre in cic minim o luna ?
3. Daca la 2 este afirmativ, si tatal nu lucreaza, atunci ce se intampla cu indemnizatia ?
Multumesc pentru intelegere
carmen_ch_12 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ludi_f Buna ziua tuturor Am incercat sa caut pe forum dar probabil lipsa de experienta isi spune cuvantul...am 3 intrebari: 1. Alocatia de stat pentru copii pana la 1 an este de 230 ron ? 2. Tatal trebuie obligatoriu sa intre in cic minim o luna ? 3. Daca la 2 este afirmativ, si tatal nu lucreaza, atunci ce se intampla cu indemnizatia ? Multumesc pentru intelegere |
Aloc.de stat e 200 lei pana la 2 ani si 42 lei dupa 2 ani.
Pt.copiii nascuti dupa 01.03.2012 e obligatoriu sa intre si celalalt parinte in CIC cel putin o luna, daca indeplineste conditiile, deci daca a lucrat in ultimele 12 luni anterior nasterii.
marimalutan spune:
salut!
Fetita mea are cinci ani si are handicap grav. Eu sunt in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 7 ani si primesc o indemnizatie de 450 Ron.
Conform legii 448/2006 ea are dreptul la asistent personal sau o indemnizatie. Intrebarea este daca pot primi indemnizatia. Se poate separa dreptul copilului de cel al parintelui sau se exclud unul pe altul?
eumada spune:
Art. 36. - (2) Lege nr. 448/2006
Nu pot detine calitatea de asistent personal persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 7 ani.
Poti solicita dupa incheierea concediului de sapte ani.Indemnizatia crestere ingrijre copil nu este compatibila cu nici o alta forma de remuneratie.
Madalina
Kytana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aqua80 Buna ziua.Am si eu o nelamurire, si anume: stiu ca banii de trusou nu se m-ai dau, dar prima de nastere de la stat se m-ai da? Eu am luat in iunie 2009 dupa nastere 150 lei pt trusou si 230 lei prima de nastere.Si inca o nelamurire: eu stau in sectorul 6 si am depus primul dosar pt indemnizatie + alocatie copil in zona Orizont.Acum unde se depun dosarele pt indemnizatie si alocatie pt sectorul 6? Multumesc anticipat. aqua80 |
Buna Aqua,
Nu stiu daca ai aflat intre timp, dar dosarele pentru sectorul 6 se depun in zona Apusului, Strada Floare Rosie, nr.7A. Mai multe detalii poti gasi www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm" target="_blank">aici
Bafta!:)
29+ cu
-= Love life, live love =-
Bobocelul nostru[img=http://lmtf.lilypie.com/Fgsvp3.png[/img]
cibeafran spune:
Buna ziua,am asi eu o intrebare referitor la noua lege a alocatiei copilului,cumva a iesit o noua lege si trebuie sa prezentam iarasi acte si ce acte este nevoie,cumva daca ai cineva care stie de aceasta tema sa ma informeze,va multumesc mult,URGENT
marius spune:
De unde ai informatia aceasta "noua lege a alocatiei"? Nu am auzit de asa ceva.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa