Topic - alocatii si alte drepturi similare - 2

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca intrebarea este cum pot sa beneficiez de CIc in cazul in care nu lucrez si nici nu intentionez sa lucrez rasp[unsul este:
1. te angajezi la cineva ii dai banii aferenti salariului stabilit ca sa ii plateasa in favoarea ta - ca mergi sau nu la serviciu e alta problema - ideea este ca nu mergi practic dar platesti
2. desfasori activitate profesionala PFA - si platesti impozitul si asigurarea de sanatate

Acestea trebuie sa aiba o vechime de 12 luni anterioare datei nasterii copilului pt care se solicita CIC mai putin perioada de concediu prenatal - daca se beneficiaza de acesta.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyzzz spune:

sotul poate intra in concediu postnatal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca il convingi pe sotul tau sa nasca poate sa intre in postnatal.

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinam spune:

Buna,
As avea si eu mai multe intrebari. Eu urmez cursurile de doctorat de 2 ani ( primesc bursa)si pe langa aceasta mai am un contract de munca de 4 ore ( in ultimele 9luni) , iar inainte de asta am avut contract de 2 ore , deci in perioada de 12 luni anterior nasterii copilului am fost angajata la 2 firme , dar nu exista intreruperi .
Prima mea intrebare Se ia in calcul calitatea de doctorand sau cea de angajat? la verificarea dreptului de acordare CCC, cum mi se va calcula valoarea indemnizatiei ( se ia in calcul si valoarea bursei , acesta fiind trecuta in contract ca venit neimpozabil)?
Si , daca nu doresc CCC si vreau sa revin la munca dupa cele 42 de zile de postnatal, am dreptul la stimulentul de insertie? ( adica sa continui doctoratul, sa -mi pastrez locul de munca si sa primesc si stimulentl?), daca nu poate sa depuna sotul dosarul pt stimulent?
Sper ca am fost destul de clara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haller spune:

buna ziua! as dori sa va intreb pana cand se pot depune actele pentru primirea alocatiei aceea de pana la 1/2 ani(nu stiu pana la cat este) pentru copilul nou-nascut!? ce acte trebuie? unde se depun actele(daca ar sti cineva adresa actuala din bucuresti/sector 5 unde se depun aceste acte)!
si daca stiti la ce adresa din sector 5 se declara si inregistreaza copilul nou-nascut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikamika spune:

Am nevoie de putin ajutor, mi-a fost suspendata alocatia copilului aceea de 42 de lei pentru ca n-am ridicat-o 3 luni.Acum trebuie sa cer redistribuire ei dar nu stiu unde sa trimit cererea ,eu apartin de jud Bacau.Si nu stiu daca tre sa mai atasez alte acte la cerere.daca aveti adresa unde sa trimit cererea va multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikamika spune:

Poate are cineva timp sa-mi raspunda, unde sa ma adresez pentru redistribuirea alocatiei.Oare se da si din urma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

dupa noua legislatie ce a intrat in vigoare de la 1.01.2011, cand trebuie sa ma decid daca stau acasa cu copilul 1 an sau 2 ani?
daca stau 2 ani iau pe primul an maxim 3400 ron si pe al doilea maxim 1200 sau iau maxim 1200 cei 2 ani? (la mine ar veni vreo 1500 ron/luna, am calculat..)
meg,dematei(9.02.2007)

"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

De la bun inceput trebuie sa iei o decizie.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

BUna tuturor,

In cazul in care reincep munca dupa postnatal (cele 126 zile obligatorii cumulat cu prenatalul), se mai acorda vreun stimulent, stiu ca era vorba de 500 ron / luna. Mai este valabil? daca da, aveti idee ce documente trebuie depuse?

multumesc anticipat pt raspunsuri

Mergi la inceput