Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (9)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha_obi spune:

A! si vroiam sa mai intreb... dupa controlul de ieri, m-a controlat si jos sa vada cum e colul, scurgerea mea vaginala e un pic galbuie maronie deschis. Din ce am citit eu e normal dupa un control vaginal...
dar cam cat dureaza o zi, doua? Ar trebui sa ma ingrijorez daca nu revine la normal in 1-2 zile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1980 spune:

Buna fetele,
Miha_obi e normala scurgerea. Si eu am avut dar nu mi-a trecut complet pana la nastere. O zi aveam 2 nu si tot asa. Doar sa fii atenta sa nu fie cu sange.

Vioo daca nu mai ai rabdare,citeste ce a facut Sovi pentru a porni nasterea, asta daca e recomandat, daca ai 39 saptamani implinite. Din cate imi aduc aminte isi facuse masajul sanilor (al sfarcurilor mai precis), ceea ce produce hormonul care provoaca contractii (daca ai o pompa de sani poti sa o folosesti si ai sa ai succes). Sper ca nu scriu prostii. Citeste te rog prin septembrie, sau poate intra chiar Sovi si-ti spune ce a facut.
In legatura cu momentul cand incep sa-si faca de cap contractiile, trebuie sa mergi la clinica cand ai contractii la 5 sau 3 minute. Lucrul acesta se poate intampla destul de repede. Mie intai mi s-a rupt apa, nu am avut contractii inainte de asta. Am plecat din Piatra Neamt spre Brasov, iar pe la Miercurea Ciuc (dupa 3 ore)aveam deja contractii la 3 minute. Sarisem de la 7 la 3 minute. Ma gandeam ca nasc pe drum. Asa ca, depinde de organism. Sunt femei care au contractii la 3 minute abia dupa multe ore de asteptare. E posibil sa ai contractii inainte de a ti se rupe apa. De exemplu ca sa-ti dai seama cam cum sunt gandeste-te la durerile de menstruatie dar mult mai puternice. Pe mine m-a durut cu o seara inainte partea de jos, de am stat incovrigata in pat, iar a 2 a zi doar mi s-a rupt apa. Contractiile au inceput la 20 minute dupa ce s-a rupt apa.
Cel mai important lucru este : daca ti se rupe apa ai plecat la clinica, nu stai sa astepti contractiile. Eu am pierdut multa apa pe drum, iar nasterea nu s-a putut face normal, deoarece copilul nu a avut cum sa alunece in jos. Din cate am citit o data cu contractiile curge si cate putina apa, care ajuta sa porneasca si bebele pe calea nasterii. Eu nu am avut norocul asta, dar mai bine asa cu cezariana, decat sa ma fi chinuit la infinit pe aici prin Piatra.
Oricum mult succes si nastere usoara si fii tare ca nu e asa rau. Gandeste-te ca pe la dilatatie 4-5 iti face epidurala si nu mai ai dureri prea mari, iar dupa scurt timp iti vezi si minunea in brate. Intalnire placuta!!!


Mamica fericita de Printesa Cosmina-Ioana
Ea e : http://img257.imageshack.us/g/55722673.jpg/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_k spune:

Multumesc, miha_obi. E adevarat, am citit povestea lui Sovi, ca de fapt ea m-a inspirat sa merg la Constanta, dar la vremea aia nu imi statea mie capul la doctori si am uitat complet ca a scris de dr. Zaher...
Succes la nastere noilor mamici - abia astept sa auzim povesti bune, in care totul a mers ca pe roate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_obi spune:

Nu mai scrie nimei pe aici?
Oare a nascut vioo????
Alina ai fost in weekend la constanta? Cum a fost?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1980 spune:

LULUSHA ce mai faci? Pune si tu niste poze cu micuta ta printesa. Tot ne-ai promis...

Mamica fericita de Printesa Cosmina-Ioana
Ea e : http://img257.imageshack.us/g/55722673.jpg/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioo spune:

Buna tuturor... fetita mea nu a venit inca, ii place sa se lase asteptata :) Au trecut deja 2 saptamani de cand suntem aici iar maine mergem iar la control, sa vedem...
Miha, ai spus ca trebuie sa fii de la 8 la clinica; eu stiu ca tot de la 11 se dau bonurile, in ordinea sosirii, asa ca, daca vrei poti veni de la 8 sa stai la rand pana la 11.. dar nu cred ca se dau mai devreme.
Multumesc mult pt incurajari si sustinere, si va doresc si voua numai bine! nu pot intra prea des pt ca internetul nu merge f bine.
Eu sunt cat se poate de relaxata, ciudat dar nu imi este teama, mai speriat este sotul decat mine Deabia astept sa porneasca travaliul, apoi sa o vad si sa mergem acasa la noi mai repede :D Pupicei, sa ne auzim cu vesti bune

ps: o intrebare mai am, v-au cerut la clinica adeverinta de venit/salariat cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vioo spune:

Fetelor, sunt un pic confuza... Ultima oara am fost la control si eco la 37 de sapt, adica acum 2 sapt, iar dr. B. pe care tocmai l-am sunat, spune sa ne vedem joia viitoare la 40 de sapt. Eu stiam ca in ultimul trimestru consultatiile se fac din 2 in 2 sapt, iar la 9 luni saptamanal... Cel putin doctora mea la care mergeam in Buc tinea foarte mult sa ma vada cat mai des. Voi cum ati procedat, vi se pare ok asa sau sa dam o fuga sambata pana la Victoria?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_k spune:

Buna,

Am mai scris un mail si luni pe tema Constanta - ori nu a fost inca moderat, ori nu stiu ce problema a avut. Cert e ca ajung la cele 10 mesaje de care am nevoie pentru a trece de moderare, asa ca am sa pot comunica mai usor cu voi. Daca primiti si mesajul meu anterior, va rog nu va suparati ca trebuie sa ma cititi de doua ori pe aceeasi tema :)

Am fost sambata la Constanta si am plecat foarte impresionata de clinica Isis si de dr. Zaher. Din doua una - sau nasc acolo, sau nasc pe autostrada, in drum spre Constanta :)

M-a impresionat in mod special abordarea lor in ceea ce priveste nasterea, si anume ca este un lucru total natural, netraumatic, peste care orice femeie poate sa treaca usor. Ei sunt adeptii nasterii total naturale - in masura in care viitoarele mame rezista fara epidurala, recomanda acest lucru. De aici si programul de nastere prin hipnoza, despre care se spune ca reduce durerile normale ale nasterii intr-un "disconfort suportabil". Doctorul este un tip foarte rabdator, nu impune nimic pacientelor, nu bate cu pumnul in masa pentru ca stie el mai bine. Toata nasterea este un parteneriat pe baze egale intre medic si mama.

Dintre toate nasterile lor programate sa fie in apa, doar doua s-au finalizat prin cezariana, una dintre ele fiind oricum planificata sa fie cezariana. Asta ma face sa cred ca insista suficient de mult astfel incat sa fie nasterea naturala, si nu taie la primul semn ca ceva ar putea fi in neregula.

Mi-a placut de asemenea ca, desi durata medie de cazare este de 2-3 zile, ei tin mama si copilul atata timp cat este necesar pentru ca cei doi sa se acomodeze unul cu altul. Nu trimit pe nimeni acasa daca mama are inca probleme de alaptare sau se teme sa faca singura baie bebelusului.

Din camere se vede marea, camerele arata ca la un hotel de trei stele si, daca am noroc, primesc una cu doua paturi, ca sa poata sa stea si sotul meu cu noi.

Daca totul decurge bine si medicul meu de acum imi da verde sa nasc natural, am sa mai merg o data la Constanta cam cu o luna inainte, pentru un consult, planul nasterii si ca sa ne familiarizam unul cu altul.

In acest moment, starea mea este de "de-abia astept" si "nu ma tem de nimic". Imi doresc sa rezist cu starea asta pana la capat si sa se dovedeasca si o stare reala.

Pana atunci, sunt incantata ca am dat de voi si am citit despre nasterile in apa si clinica de la Constanta. Altfel, as fi fost si eu una din femeile ce au nascut intr-un spital din Bucuresti si au ramas traumatizate de o nastere urata.

Daca aveti intrebari, aici sunt,
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1980 spune:

Vioo si Miha din experienta proprie, bonurile nu se dau la ora 11, ci de dimineata de la deschiderea clinicii. Daca mergi la 11 deja stai si astepti la rand pana la ora 4-5 dupa-amiaza ca sa intri la dr. Asa ca , mergeti devreme si luati bonurile. Eu asa am facut, altfel din cate mi s-a spus aveam de stat mult si bine. Va spun din experienta. Pentru mine a mers o prietena mamica si mi-a luat bonul cu nr.4. Dr.B a venit la ora 13 iar eu am intrat la ora 15:30.
Si tot din experienta iti spun ca daca tu nu esti insistenta cu controalele, dr.B nu te v-a suna el sa te invite la control. El lasa totul in voia sortii. Daca te vede doctorita ta si ea poate sa-ti spuna cum sta evolutia sarcinii, daca nu ar trebui sa faci o vizita la Victoria. Dr.B daca nu ai 39 de saptamani nu face nasteri in apa, de obicei. Asa mi-a spus si mie. Daca vine bebe mai devreme de 39 saptamani, nu face nastere in apa.
Mult succes si nastere usoara!

Mamica fericita de Printesa Cosmina-Ioana
Ea e : http://img257.imageshack.us/g/55722673.jpg/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_obi spune:

Da, asa mi s-a spus si mie ca deoarece unele mamici veneau de la ora 8 si-si asteptau randul, iar celelalte se certau cu ele, ca nu e corect etc., au decis sa se dea bonurile incepand cu ora 8.
Dar tu cand ai fost ultima oara la control Cristina?
Apropo Cri, ai o scumpete de fetita!! E frumoas foc!
Cat despre controale si eu mai merg in paralel si la un medic aici in sibiu, ca mi s-a parut prea mult sa asteptde exemplu de la 29 sapt la 37 cand m-a mai chemat la el. Cat despre Victoria eu n-am sa ma mai duc pt ca ultima data cand am fost, n-a putut sa-l masoare, sa-l cantareasca, sa-i asculte inimioara, sa vada clar ce si cum e cu cordonul...
Si referitor la nastere, eu l-am intrebat de la cate sapt ma primeste sa nasc si mi-a zis ca trebuie sa am 36 sapt implinite, nicidecum 39.
Acum nu stiu cum procedeaza el, dar eu am sa-l mai intreb inca o data cand o sa ne mai intalnim!

Mergi la inceput