In loc de chimicale ... ce?

In loc de chimicale ... ce? | Autor: LindaZ

Link direct la acest mesaj

Am rasfoit azi cartea de aici: http://www.librarie.net/carti/95762/Vindecarea-tuturor-formelor-cancer-Hulda-Regehr-Clark
care in mare spune ca trebuie sa eliminam toate produsele chimice din comert. N-am rasfoit-o insa indeajuns si nu cred ca spune prea mult ce altceva sa folosim in loc.
Adica in loc de: sapun, sampon, pasta de dinti, apa de gura, detergenti vase, haine, parchet, creme de fata, de corp, ruj, rimel, vopsea de par, parfumuri, deodorante, absolut tot ce exista. In carte se merge mult mai departe pana la sfatul de a-ti scoate toate maselel plombate din gura, chiar daca iti ramane locul gol.
Insa ma intreb cu ce putem sa inlocuim toate aceste produse chimice?
In unele cazuri as sti: sapun de casa, sare in loc de pasta de dinti, poate vopsea henna in loc de cea chimica, galbenus de ou in loc de balsam. Stiu de malai in loc de gommmage, de nucile pt spalat rufe. Insa in loc de sampon, crema de corp, detergent de vase si altele chiar nu stiu. Voi stiti? Le folositi?

Mihaela Zaharia
www.parenting.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nu stiu ce se poate folosi in loc de chimicale, dar un lucru il stiu cu certitudine: in loc de hartie igienica poti folosi cu succes cartea rasfoita de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Deocamdata folosesc produse bio si organice pt fiica mea( Weleda ), sampon pt mine(Lavera) iar crema de fata si de corp mi le-am facut eu din unt de shea, unt de cacao si cocos. Mai am un deodorant solid tot organic, sapun facut manual fara chimicale,inalbitor organic iar hainele fetitei le spal cu nuci de spalat.Exista detergenti si de haine si de vase organice. Gasesti online mai multe magazine care comercializeaza astfel de produse dar sunt cam scumpe.

Ca si dezinfectant poti folosi otetul. Gasesti pe net multe metode de a inlocui chimicalele pe care le folosim zi de zi.

Mult succes la un trai "verde".

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Asa zboara kg mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Sapunul ala fara chimicale e facut, ca toate sapunurile, cu soda caustica. Inalbitorul organic e un amestec de peroxizi.
Capcaunul a oferit un sfat ff bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

ce nuci de spalat folositi? e prima oara cand aud? sunt eficiente? spala bine?

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

eu folosesc in loc de domestos de exemplu un produs bio, de la elemental...

iar pt hartie igienica (felicitari, ati luat-o ca o gluma desi nu e cea mai reusita) as putea si eu sa propun unora sa foloseasca frunze (de cactus :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Uaaau si eu care ziceam ca-s exagerata!
Bine sa zicem ca scoatem toate chimicalele din folosirea curenta.

Ce facem cu noxele de la masini? Cu undele electromagnetice de la cuptorul cu microunde si telefoanele mobile? Aruncam? Ne semnalizam prin fum?

Cu mancarea ne-organica? Nu de alta da si sa vrei in Romania nu poti cumpara decat vre-o cateva conserve, eu nu iau conserve ca mi se par toxice de la ambalaj, si produse din soia, ceva gemuri si cam ataat! Sa nu mai pomenim de pret exagerat.
Da frucete si legume ecologice, in afara de in curte la bunica, a auzit cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Uaaau si eu care ziceam ca-s exagerata!
Bine sa zicem ca scoatem toate chimicalele din folosirea curenta.

Ce facem cu noxele de la masini? Cu undele electromagnetice de la cuptorul cu microunde si telefoanele mobile? Aruncam? Ne semnalizam prin fum?

Cu mancarea ne-organica? Nu de alta da si sa vrei in Romania nu poti cumpara decat vre-o cateva conserve, eu nu iau conserve ca mi se par toxice de la ambalaj, si produse din soia, ceva gemuri si cam ataat! Sa nu mai pomenim de pret exagerat.
Da frucete si legume ecologice, in afara de in curte la bunica, a auzit cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Cristiama ai cam pus punctul pe i.
Pana la urma, Capcaunul are raspunsul.

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Deci dupa parerea voastra putem sa le dam fara probleme crenvusti si pateu si cipsuri si ciocolata la copii, ca doar oricum e poluat mediul exterior si oricum folosim telefoane mobile?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Asa zboara kg mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul
Deci dupa parerea voastra putem sa le dam fara probleme crenvusti si pateu si cipsuri si ciocolata la copii, ca doar oricum e poluat mediul exterior si oricum folosim telefoane mobile?

In primul post nu erau amintite pateurile, cipsurile, crenvurstii si ciocolata. Pe de alta parte nicio postare ulterioara nu a militat pentru acestea.
Ideea este cu totul alta. O viata inconjurata numai de produse obtinute pe cale naturala fara interventia chimiei, de la alimente pana la haine, mobila si cosmetice, este posibila, da, dar numai pentru mai putin de o zecime din populatia planetei. Ce facem cu celelalte noua zecimi? Avem prin sistemul solar 9 planete habitabile capabile sa le sustina pretentiile la o viata lipsita de industria chimica?

Dilema omenirii este una fara raspuns satisfacator pentru urmatoarele generatii. Populatia Terrei a depasit limitele regenerabilitatii biosferei si nu poate sa se mentina la nivelul actual fara rolul primordial al chimiei in viata de zi cu zi.
A afirma la modul general ca renunti la chimicale este ca si cum ai afirma ca renunti la aer. Care oricum nu mai este la fel de curat ca cel respirat de bunicii nostri.

Mergi la inceput