Atelier domestic de creatie impreuna cu copilul
Buna. Nu stiu exact unde sa postez, asa ca ma opresc la locul unde se uita parintii.
As vrea sa lucrez cu Maria un brad de Craciun din materiale de prin casa: carpe, hartie, plastic, sa il punem in locul celui traditional. Sigur ca avem si unul de plastic pe care il ornam, dar facem si pe celalalt in spiritul ecologist in care sunt educati acum si la gradinita.
Mi-ar placea sa fac chestia asta si la grupa ei, impreuna cu toti copiii.
In acest moment intentia exista, am si ceva idei, mi-ar placea sa schimb impresii cu voi. Daca a mai facut cineva asa ceva, m-ar bucura sa schimb opinii. Eu recunosc ca nici nu vreau sa muncesc foarte mult la asta, pentru ca eu sunt genul entuziast dar care se plictiseste repede… Ma gandesc sa fac un cadru in cruce din cartonul cutiilor de la diversele jucarii pe care le mai avem prin casa si eventual ambalaje de la calculatoare si altele, si apoi sa umplu spatiile in stil conic cu hartie mototolita, umezita in apa cu faina… si apoi culoarea verde sa o asigur din servetele verzi umezite care sa acopere forma bradului…mmm, inca ma gandesc nu e finisat proiectul, dar hai sa schimbam impresii…
As vrea sa o implic si pe Maria, sa ii dezvolt creativitate (de care da dovada de altfel pe deplin) si apoi sa prindem pe bradul nostrum decoratiuni altfel decat cele obisnuite: de la siragurile de popcorn pana la Cd-uri vechi si bilute pierdute de pe la jocuri.
Am deschis agora, astept clienti.
Raspunsuri
sanziana72 spune:
Cat de mic-mare vrei sa fie?
Ai putea sa folosesti pe post de schelet PET-uri (sunt reciclabile si mai rezistente decat cartonul).
Mi se pare o idee interesanta. Daca pe viitor in loc sa taiem brazi i-am face din materiale reciclabile ar fi mult mai sanatos (cel putin pentru padure).
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Mirona spune:
o idee:
- apucati-va si strangeti cotoare de hartie igienica - ele vor fi crengile mici ale bradului; si cotoare de hartie de bucatarie (sevetele) - ele puse cap la cap si lipite - vor fi corpul bradului - si eventual crengile mari de jos.
Apoi din hartie creponata verde veti face acele bradului.
Tot din hatie creponata pot fi faurite diferite ornamente pentru brad - ingerasi, clopotei, globuri - etc.
lucrusoare de vanzare - reduceri de pret
alinutza00 spune:
Eleni, din cate am inteles vrei ca bradul sa l impodobesti doar cu obiecte reciclate? se poate si diverse decoratiuni din hartie colorata, creponata, simpla etc?
mi a imprumutat zilele astea o prietena o carte faina, scrisa de 3 educatoare din Germania, 100&100 activitati cu copii
scriu aici cateva din activitatile pentru Craciun, majoritatea insa din hartie
- fulgi de nea din hartie alba, un patrat de hartie este indoit colt in colt de mai multe ori apoi decupata intr un anume fel...scuze, aici ar tb o foto (poate am timp astazi sa pun fotografiile pe vreun site si sa dau link ul), se desface, iese un fulg de nea dantelat, superb
- ghirlande din hartie colorata sau creponata
- de agatat in brad, decupezi din carton diverse forme, brad, steluta, om de zapada si apoi lipesti pe ele folosind imaginatia...boabe de porumb, linte verde, mazare, seminte de floarea soarelui, mac etc
- oameni de zapada din hartie, tai doua cerculete, unul mai mare, unul mai mic, apoi decupezi o caciula din hartie neagra , cu ajutorul unui ac cu ata le prinzi in cateva punte , colorezi nasturii, nasul
Tot de agatat in brad o inimioara din carton, cusuta pe margine cu ata rosie etc, pentru a avea un contur fain, in mijloc amprentele manutelor copilului ( pictezi palma lui cu culori tempera)
Felicitari de Craciun facute impreuna cu piticii, carton colorat, indoit in 2, desenezi conturul unui brad , apoi pe acest contur cosi cu lana verde, rosie, poti pulveriza si sclipici deasupra
Anul trecut la gradinita au facut un brad din hartie creponata (maro baza, verde ramuri) pe care l au lipit cu scoth pe perete. "Globuletele" au fost ghemotoace de vata alba si decoratiuni de hartie facute de copii.
Intr un alt an au facut in clasa inimioare, stelute, brazi cu forme de biscuiti etc, de agatat in pom, din coca sau un fel de pasta de modelat ce se gaseste de cumparat, pictate apoi de copii
sper ca s a inteles ceva, ma grabesc , ma vrea piticul :)
Eleni spune:
Daaaaaa, multumesc de idei. Nu e musai sa fie doar materiale reciclabile, pot fi si nereciclabile, dar chestii la indemana, de prin casa... vreau sa ne folosim mintea mai mult decat cardul.
Hai ca mergeeeee... raman pe faza. Am un deadline in 3 ore si apoi stau calare pe subiect.
Mirona spune:
Reteta: 3 cani faina, 1 cana sare, 1 cana apa. Se face un aluat - din care modelati tot felul de chestii. Eu folosesc foarte mult forme de biscuiti din plastic - cumparate din real. Cu un pai - se pot face gaurele pentru a le putea atarna apoi in pom.
Dupa coacere - se pot picta modelajele - e o noua activitate pentru pitici.
Mirona spune:
hai ca mi-am adus aminte unde vazusem pomul de craciun din cotoare de hartie igienica.
Ti-am mai facut cateva fotografii din acea carte. daca esti interesata - salveaza-ti pozele - deseara am sa scot albumul de pe public.
aici pozele din carte.
aici un mos caciun facut de mine anul trecut cu ajutorul fetitei mele. E facut din carton, nuca, vata demachianta si ceva folie autoadeziva.
v-am pupat
Roxyn spune:
Eleni, uite un site din care ma inspir eu cand fac la scoala cu copiii diverse chestii.
http://www.teteamodeler.com/dossier/noel/sapin.asp
Poate gasesti ceva idei.
AlintzaOO, te rog, daca ai timp, imi scrii titlul cartii, autoarele si editura?
Te rog mult!!!
Mirona spune:
Eleni - gata deadline-ul? sau ti-ai pierdut calul?
Roxyn, daca ai cum sa cumperi din germania - cauta orice carte despre BASTELN. sunt superbe. eu am colectionat deja 2, una pentru craciun si una de diverse bricolaje.
am vizionat link-ul dat de tine - mi se par multe chestii cam greutze pentru copii. Bine - eu lucrez cu copii de 2 si 3 ani: fetita mea si prietnele ei. daca vrei link-uri cu chestii mai usurele - am cu duiumul. La fel - am si fise de gradinita, facute de mine, altele gasite pe net - sau doar inspirate de pe net - de le vrei - da un semn - un mail si ti le trimit.
pupici
Eleni spune:
Mirona iarta-ma, ieri mi-a cazut netul si curentul in zona, am lucrat cu pixul pe hartie... am si uitat cum e sa scriu de mana. Acush ma uit si revin cu feedback.
Eleni spune:
Gata, am citit tot.
Multumesc tare mult, o gramada de idei faine.
Mirona, nu am vazut decat Mosul, albumul cu bradul din cotoare ai apucat de l-ai scos din public?
Pune-l din nou daca poti, sa le salvez.
In alta ordie de idei, Roxy, cam ca primul pom din linkul tau voiam sa fac eu structura bradului (ca am pe balcon un morman de cutii de la diverse jocuri si calculatoare si alte electrocasnice, si oricum ma enerveaza cumplit si planuiesc sa le arunc. Macar sa fac o treaba faina cu ele. Si structura o fac cam de un metru, si apoi ii du si volum cu ziare umezite in apa cu faina, solutie ceva mai diluata decat mi-a dat Mirona.
Oricum solutia de pasta a Mironei o voi folosi pentru diverse modelaje, ca e mai ieftina decat lutul pe care il cumparam eu.
Alinutza, cand poti te rog da-mi si mie o imagin cu fulgul, imi place cum suna... si l-as face, dar nu vizualizez acum realizarea lui.
Sanziana, de peturi duc lipsa, ca nu am atatea in casa. Si nu m-as apuca sa racai prin tomberoane :-).
Apreciez maxim implicarea.
Elena