Covrigi made in Romania :)
Dragilor,
Cunoaste cineva reteta aceea clasica de covrigi (in forma de "ureche" sau "opt" )? In Bucuresti se gaseau la covrigariile clasice, erau cu sare sau mac preparati. Stiu ca ii gaseam acum cativa ani de zile in zona Lipscani.
Ideea e ca nu am idee cum se face aluatul si nici modul de preparare (parca se bagau cateva secunde in apa fiarta, sau se udau cu apa fiarta...). Si taaare le e pofta alor mei sa manince asa ceva.
Si cum se face ca sa iasa crocanti la exterior?
Daca ma puteti ajuta cu o reteta probata?
Multumesc
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C.
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"
Raspunsuri
monica-elizabet spune:
dana, se vede ca esti departe de casa ca si mine
uite AICI este reteta(pe care am facut-o eu) sunt poze si explicatii pas cu pas la covrigii Brasoveni...
daca vrei sa faci si covrigi de post din aceia crocanti
fiindca tocmai se apropie cu pasi repezi postul...reteta o gasesti
Aici
monica
Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post
mami_alexia spune:
Vai, Monica
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!
N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!
Olina87 spune:
off topic: Monica, am facut reteta arabeasca cu rosii umplute cu tocatura si vinete prajite alaturi, postata in albumul tau foto, a iesit delicioasa! thanks a lot!
danat spune:
Monica multumesc mult ! cat de curand o voi incerca sa le fac o surpriza alor mei. Sper sa imi iasa..mie imi plac f f crocanti, cred ca asta se obtine din grosimea aluatului cand infasori covrigul, nu?
Stiu ca tu esti suuuper talentata si ai si multa rabdare la prepararea minunatiilor (am mai citit postari de-ale tale )
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C.
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"
Happiness_4_us spune:
Monica, ce gramaj are pachetelul de drojdie uscata?
Multumesc frumos!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
madau spune:
Monica ce-mi facusi, m-a mancat undeva sa deschis linkul cu poze, le vazu fimea si guess what? Masina mea de paine taman amesteca o portie de viitori covrigi, va tin la curent cu rezultatele
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
Motana spune:
Am gasit ca un pachetel de drojdie uscata are intre 7 si 10 gr, depinde de marca. Cica ar fi echivalentul a 25 gr drojdie proaspata. Asa e?
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
silvi_2005 spune:
red]Dana[/red] am zambit citind mesajul tau exact pofta asta de covrigii de acasa am avut-o si eu si nu m-am lasat pana nu am facut intr-o zi. Nu am avut mac dar am facut cu sare mare si cu susan. Se fierb in apa clocotita un minut cam pana vezi ca se umfla putin si vezi ca se ridica la suprafata . Iti pun reteta facuta de mine sa folosesti si de ea daca o gasesti utila http://bucataria-sylviei.ro/covrigi-cu-sare-si-susan/
Ca idee eu prefer la toate aluaturile drojdia proaspata, am de rezerva si cea uscata ca plan B .
Au fost excelenti, le-a lipsit doar "sana" din Romania dar am adaptat cu preparatele de aici, pofta buna iti dorec !
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
monica-elizabet spune:
Motana, da asa este 1 pachetel de drojdie uscata este echivalentul unui cub mic de drojdie(cat o nuca cat scrie in cartile vechi de bucatarie) insa cel mai, cel mai bine trebuie verificat pentru fiecare tip de drojdie(pe spatele ambalajului) si vazut clar pentru ce cantitate de faina trebuie pus.
in general spun acolo 7 gr pentru 500 gr faina
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete