Intoleranta la lactoza???

Intoleranta la lactoza??? | Autor: liliana83

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici! In primul rand vreau sa va spun ca, desi sunt noua ca si utilizator pe acest forum , va urmaresc discutiile de ff mult timp adica cam de pe vremea cand flacaul meu era doar " bebe" Am prins curaj insa acum sa va cer si voua sfatul intr-o problema " usturatoare" pe care o avem de ceva timp.Deci, lucrurile stau cam asa:
In urma cu aprox 3 luni baietelul meu a inceput sa aiba scaune multe pe zi(4-5) cu un puternic miros acid, unele foarte moi, aproape diareice, altele mai compacte si usor uleioase dar totusi cu un aspect diferit de cel normal.Copilul se comporta oarecum normal, in sensul ca avea apetit , dar nu mai lua in greutate si uneori avea dureri puternice de burtica. Am mers la specialist iar acesta doar din descrierea mea mi-a recomandat Flagyl fara a-mi cere sa-i fac vreo analiza . Norocul meu a fost ca imediat dupa ce-am iesit de la acel medic m-a sunat medicul de familie ca sa ma anunte ca trebuie sa-i fac vaccinul de un an. Stiind ca n-are voie sa faca vaccinul in timpul tratamentului medicamentos am decis sa aman inceperea administarii Flagylului pana dupa vaccin. A doua zi cand am intrebat-o pe doamna doctor aceasta a fost foarte surprinsa de lejeritatea cu care acel medic mi-a recomandat un medicament atat de nociv asupra ficatului copiluli fara a-mi cere sa-i fac o coprocultura initial! Deci i-am facut coprocultura si examenul coproparazitologic(de doua ori fiecare analiza la laboratoare diferite ptr a fi sigura de rezultat) care au iesit negative. Am inceput sa-i dau lapte fara lactoza(milumil hn25) si binecunoscutul regim alimentar cu branza si banana, orez fiert , morcov fiert , supa cu carne, mar fiert , ou fiert tare etc. Dupa aprox. o sapt scaunul copiluli s-a reglat si i-am reintrodus laptele obisnuit dar imediat au reinceput problemele fiind nevoiti sa trecem iar la formula fara lactoza. Au continuat sa-i administrez de data aceasta laptele pe o perioada mai lunga ( 3 sapt) desi scaunul devenise normal , alimentatia era normala.Cand am revenit insa la laptele obisnuit, am zis ca nu este adevarat: dupa prima doza de lapte au inceput niste dureri crunde de burtica cu scaune foarte acide care i-au iritat funduletul in asa fel inacat nu suporta nici sa-l ating. De aseraa ii dau iar lapte fara lactoza si azi iar se comporta normal , a facut un singur scaun pana acum de consitenta normala. Spuneti-mi va rog , care ar putea fi cauza acestei situatii ? Sa fie o intoleranmta la lactoza? DacA da , cat timp ar trebui sa ii dau lapte fara lactoza astfel incat ulterior sa nu mai aiba probleme de la laptele obisnuit? Ar putea fi " responsabila" de aceasta situatie formula de lapte praf pe care o folosesc ( Milumil Junior)? Ar trebui sa schimb laptele? Mentionez ca se comporta asa doar la laptele praf nu si la branza sau iaurt. Va rog dati-mi un sfat ca nu mai stiu cum sa procedez . De la laptele acesta fara lactoza i s-a colorat un [pic pielea in portocaliu, dar problema cea mai mare, de ce sa nu recunosc , e ca este ff scump , cost in jur de 50 ron o cutie care-mi ajunge aprox. 4 zile. Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu cred ca in urma unei analize vei vedea daca copilul are sau nu intoleranta la lactoza.E si normal ca laptele fara lactoza sa-i faca bine,cand el are diaree,pt ca se si recomanda atunci cand copilul are diaree,deci nu e doar pt copii cu intoleranta la lactoza.Scaunul uleios nu e de la lactoza,e de la grasimi.Zici ca nu ia in greutate,iar nu e bine,trebuie investigat mai mult.Trebuie sa insisti mai mult cu analizele,o proba de digestie(aici vei vedea daca absoarbe tot sau nu),o analiza pt a vedea daca intr-adevar copilul are intoleranta la lactoza...si sa vezi de ce nu ia copilul in greutate si ce se intampla cu el.
Multa sanatate.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Multumesc ptr raspuns! Spune-mi , te rog , cum se numeste aceasta analiza ptr depistarea intolerantei la lactoza? totusi sunt nedumerita de ce apar problemele doar cand consuma lapte obisnuit? ultima data am decis sa-i intrerup laptele fara lactoza deoarece devenise constipat. Probabil si de data asta se va ajunge iar la constipatie . Ce sa fac atunci?Cat timp i-am dat lapte fara lactoza a luat 400g in greutatae , asta dupa ce mai bine de o luna n-a luat nici un gram!Copilul in rest se comporta normal: doarme bine, mananca bine, n-a vomat nici macar o data de cand l-am nascut! Ce-i provoaca totusi aceasta aciditate care se pare ca nu vrea sa trecaa decat atat timp cat nu manaca lapte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Asteapta si rezultatul coproparazitologic, daca are giardia, devine intolerant la orice produs lactat o perioada de timp. Daca nu are niciun parazit, posibil sa se fi nascut cu intoleranta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana83

Multumesc ptr raspuns! Spune-mi , te rog , cum se numeste aceasta analiza ptr depistarea intolerantei la lactoza? totusi sunt nedumerita de ce apar problemele doar cand consuma lapte obisnuit? ultima data am decis sa-i intrerup laptele fara lactoza deoarece devenise constipat. Probabil si de data asta se va ajunge iar la constipatie . Ce sa fac atunci?Cat timp i-am dat lapte fara lactoza a luat 400g in greutatae , asta dupa ce mai bine de o luna n-a luat nici un gram!Copilul in rest se comporta normal: doarme bine, mananca bine, n-a vomat nici macar o data de cand l-am nascut! Ce-i provoaca totusi aceasta aciditate care se pare ca nu vrea sa trecaa decat atat timp cat nu manaca lapte?


Nu sunt dr,deci mai bine intrebi un dr,doi,trei pana te lamureste unul cum trebuie.Nu stiu de ce se intampla ce se intampla cu copilul tau,dar niste analize amanuntite te pot lamurii.O proba de digestie te poate lamurii de ce scaunele lui sunt uleioase.Intoleranta la lactoza este o analiza care te poate lamurii daca copilul are sau nu intoleranta la lactoza.Analiza asta este foarte scumpa,dar poate ti se face in spital gratuit.Noua ne-au recomandat drii aici lapte fara lactoza,fara nici o baza.David nu a avut diaree decat cand a fost bolnav....Iar la diaree ma refer la 1-2 scaune pe zi mai apoase,nu la 10-12 scaune pe zi si doar cand a fost bolnav,cu temperatura mare.
Nu stiu ce sa-ti zic,pt ca in mod clar trebuie sa-i faci copilului niste analize,de scaun,de sange..si evident,trebuie sa vorbesti cu un dr care se si pricepe.Stiu ca laptele fara lactoza este scump,eu luam NAN,care e 42 ron si care mi se ducea in 3 zile,dar poate reusesti totusi sa faci analiza de intoleranta la lactoza gratuit intr-un spital.Noua nu ne-au facut,deci nu stiu daca se face peste tot,stiu insa ca la particular e foarte scumpa.(m-am interesat eu,contrariata de sfaturile primite aici si anume sa-l trec pe lapte fara lactoza)Oricum o problema este din moment ce copilul cu lapte normal face diaree,iar cu cel fara lactoza devine constipat.O problema sunt si scaunele uleioase si faptul ca nu ia in greutate,iar problemele astea le poti rezolva doar prin analize si mers cu copilul la dr...parerea mea.
Multa sanatate va dorim.


POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Multumesc ptr sfaturi! M-am gandit si eu la giardia si i-am facut antigenul care a iesit negativ.Am eliminat si posibilitatea asta.S-ar parea ca are o deficienta in a digera complet alimentele , cred ca, chiar de la inceput , deoarece mi-am amintit ca pe la 3 luni un medic pediatru mi-a zis sa-i dau sanzime deoarece il alaptam si lua doar 750 g pe luna si-a zis ca ar fi putut sa ia mai mult Mi-am mai amintit, ca intr-un fel el mai mereu a avut probleme cu laptele , cand era foarte mic plangea dupa fiecare masa cate doua ore fara oprire si in perioada in care l-am alaptat si dupa , iar dupa ce-am trecut la lapte praf nu se strica la burta decat atunci cand i-l faceam cu mucilagiu.... acum se treica chiar daca i-l fac cu mucilagiu ... da , cu siguranta voi mai merge la un specialist , sper de data aceasta sa nimeresc unul competent si dispus sa asculte ce am de zis..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

la fel am patit si noi,aproape toate simtomele pe care le povestesti,dar al meu copil facea scaune moi si acide inclusiv de la biscuitii cu posibile urme de lapte,iaurt,branza dulce,....si tot ce continea minimul de lapte inclusiv tofuu,pt ca nu era perfect curat fara lapte.
la noi a tinut foarte mult 6 -8 luni de zile,pt ca nu-si dadeau seama ce are,ziceau ca este dizenterie,rotavirus giardia,...facea kk cu sange,avea colonul iritat,ne tineau in spital si ne dadeau antibiotice cu lopata,iar analizele erau ok,la trei laboratoare si un spital
nu o sa patiti ca noi pt ca v-ati dat seama devreme,fa-i totusi analize de intoleranta si exclus tot ce e cu lapte inclusiv urme de lapte

fetita mamei
NIKOL12+ si DAVID (15 MAI 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Foarte greu de diagnosticat in Romanika problemele digestive la copii...si nici nu stiu din ce cauza..nu avem specialisti, nu avem analize specifice...

Greseala pe care o fac medicii in astfel de cazuri este ca ei presupun ca este ceva bacterian care nu iese la analize. Si ii indoapa pe bietii copilasi cu antibiotice doar - doar o nimeresc...insa e condamnare la continuarea suferintei.

Din ce spui legat de laptele cu lactoza versus cel fara lactoza se poate spune ca lactoza ar putea fi cauza. Oricum cea mai evidenta analiza este excluderea lactozei, vazut ce se intampla, insa pe o perioada de cel putin 1 luna, cantarit...si astfel decretat ca lactoza e de vina. Si daca e asa...nu ai ce face. Da-i fara lactoza o perioada mai mare de timp dupa care introdus treptat - treptat laptele cu lactoza. In loc de lapte fara lactoza poti sa incerci lapte de soia (cu conditia sa urmaresti sa nu aiba reactii ciudate la soia), este mai ieftin...

Dintre analizele care se mai fac pe la spitalele noastre mai sunt: testul sudorii, d-xyloza, coprocitograma si chiar biopsia de jejun (insa in ultima instanta)...

iti doresc sa gasesti raspunsurile cautate cat mai repede si sa va bucurati impreuna de copilarie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Va multumesc din suflet ptr sfaturi si solidaritate!
Nikolett2445 imi pare rau c-ati avut asa mari probleme cu copilul. Sper sa nu ajungem si noi la fel.El n-a facut niciodata scaune cu sange , decat fff acide de i s-a luat si pielea de pe funduletz:((( si a avut duereri ff mari de burtica de-am ajuns cu el la ora unu noaptea la urgenta . N-a stiut sa-mi zica medicul care-ar putea fi motivul...
Geniest multumesc ptr informatii. Ma voi interesa daca analizele de care mi-ai zis se fac si al noi. Iti voi urma sfatul si-i voi da in continuare lapte fara lactoza timp de o luna. De trei zile de cand ii dau fara lactoza este ok , face un singur scaun pe zi , de consistenta normala.
Astazi m-am intalnit cu-o mamica care are o fetita de aceeasi varsta cu baietelul meu( un an si aproape 3 luni). Din vorba in vorba am aflat ca si ea a avut probleme de cand a trecut pe Milumil Junior Oare asta sa fie problema ? Dupa cum am mai spus copilul meu a avut mereu o sensibilitate la lapte , dar daca i-l faceam cu mucilagiu era ok dar pe Milumil junior nu-l tolereaza nici cu mucilagiu, asa ca ma gandeam ca dupa ce trece perioada asta de o luna sa-i reintroduc treptat Milumil3 sau alta formula de lapte...Daca ma gandesc bine problemele am aparut cam de la un an.. deci de la schimbarea formulei de lapte..

Mergi la inceput