Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(3)
Raspunsuri - Pagina 7

casandra spune:
Eu am trait destul de curand ceva similar. Acum, cand ma gandesc, mi se pare ca asa ceva nu poate fi adevarat si reactiile pe care le-am avut sunt complet ilogice. Dar stiu ca e adevarat si stiu ca e greu si confuz sa treci prin ele.
Ce te sfatuiesc eu, din postura lui Stan Patitul:
1. Lasa-l in plata Domnului. La propriu. Nu il mai analiza, ce face, de ce face, cum face, unde sta, cu cine se intalneste, de ce. Cand iti vine in cap, incredinteaza-i-l lui Dumnezeu si inlatura gandul. Spune "Doamne, tu sii cel mai bine ce, cum, de ce,... Eu ti-l las tie". Si lasa-l.
2. Ai grija de tine.
3. Analizeaza-te pe tine. Nu din perspectiva unui barbat, a lui sau a altuia, ci din perspectiva ta.
4. Adu-ti aminte ce iti placea sa faci inainte sa il cunosti si incearca sa faci din nou
5. Reinoada prieteniile vechi, de dinainte sa il cunosti pe el. Sa vezi ca ai avut o viata si fara el si poti sa ai in continuare si fara el
6. Nu il lasa sa iti vorbeasca despre ea, despre iubirea lui,...
7. Limiteaza contactul cu el.
8. Fa-i program de vizita cu copiii, pana va lamuriti ce si cum. Copiii nu mai inteleg nimic, daca tatal vine in fiecare seara sa le faca baie, apoi pleaca, cand apare, cand dispare.
9. Fa-i valiza. Da-i-o. Nu il mai lasa sa vina cand vrea el, sa isi ia cate ceva. Schimba cheia de la intrare
10. Ai grija la ce iti propune, ca acum nu gandeste clar. Nu accepta tot ce ii trece prin cap.
11. Nu ii mai da explicatii cu ce ai tu de gand sa faci, ce planuri ai, ca vei intalni sau nu pe altcineva. Nu mai e treaba lui. Trebuie sa inteleaga ca daca a plecat, nu mai are dreptul sa afle nimic despre tine.

ilia_99 spune:
ok, inteleg ca nu e credibila detasarea mea acum dupa tot zbuciumul la care ati fost martore. dar va dau cuvintul meu de onoare, nu simt nimic din ce-am simtit lunile trecute. si asta cred eu ca e pt ca deja am fost cel mai jos in depresia asta, acum nu pot decit sa ma ridic. adica, din paletarul emotional al depresiei nu mai am ce simti, le-am trait deja pe toate.
peste vara chiar l-am crezut ca a terminat-o si ca de acum incercam sa rezolvam pb noastre. la sf lui august cind mi-am dat seama ca aia tot exista si mi-a zis ca vrea sa se mute am cazut, recunosc. dar rau.. nu ma puteam gindi decit la asta, cit m-a mintit, atitea luni si plingeam, fumam, nu mincam, nu dormeam, treceam in fiecare zi pe linga blocul ei doar, doar il prind prin preajma sa-i demonstrez ca ma minte si ce de ra..hat e. ii verificam telefonul febril in fiecare seara, eram mereu atenta la reactiile lui cind suna sau primea vreun mesaj. la sf lui decembrie, eram deja de vreo luna pe 6 sedative pe zi si nici asa nu puteam sa dorm. dupa care am inceput sa somatizez, m-am umplut de pete rosii pe tot abdomenul. si atunci i-am zis ca eu asa nu mai continuu sa se decida: eu sau ea.
de cind a plecat nu ma mai intereseaza ce face, unde e, daca e cu ea. mi-e ciuda pe mine ca m-am lasat prostita atita vreme cind, de fapt, stiam in sufletul meu adevarul. nu mi-e dor de el, nu-l sun, nu-mi doresc sa ma sune, chiar ma deranjeaza ca ma suna asa des, nu-mi doresc sa ramina peste noapte, de fapt, abia astept sa plece seara si sa ramin singura.
AdinaF m-am vopsit deja. despre club simbata asta chiar nu e momentul pt mine, fiindca fiu-meu o tine in febra de doua zile, asa ca n-am prea dormit. dar we viitor abia il astept.
conchita, ok ce-mi povestesti despre amica ta, dar noi nu vb despre asta. am mai avut niste lamuriri alaltaieri si i-am promis ca e ultima discutie pe care o provoc eu despre ce-a fost intre noi. nu a recunoscut ca e cu ea sau ca vrea cu ea, nu mi se plinge, nu-mi vb despre regasirea lui, nica. eu nu-l intreb nimic. nu-i suna telefonul, nu vb cu nimeni cind e aici. adica, cu nimeni "suspect". eu imi vad de copii si doar despre asta vb. nu-mi vb desprea ea, nu e melancolic si deprimat, nu incearca sa ma sensibilizeze cu discursuri reparatoare, se poarta ca si inainte. bine, stie ca daca ar incerca asta i-as intoarce spatele in secunda doi. adica, mi se pare ca l-am mingiiat destul pe cap, acuma a luat o decizie sa si-o duca.
agnes, ma enerveaza sa-l vad. am, totusi, resentimente fata de el ca, desi ispitit de altceva, n-a fost in stare sa lupte sa-si salveze familia. mi se pare ca a fost imatur si iresponsabil, de aia ma enerveaza. mi se pare ca s-a folosit de mine si m-a aruncat cind a considerat ca nu mai are nevoie de mine. si mi se pare ca, desi proclama iubirea fata de copii sus si tare, in ultima vreme s-a iubit mai mult pe el. baiatul cel mare, cu febra, somatizeaza si el, in speranta ca daca facem front comun pt el, se intoarce ta-su acasa si suntem impreuna. si pt asta iar il urasc pe ta-su, fiindca copiii mei nu meritau asa ceva. (multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat mintea asta deschisa si ascutita, ca mi-a pus in brate atitea carti de psihologie, ca sa pot intelege singura atitea lucruri.)
deci.. nu e ca-l vreau inapoi si plinge sufletul in mine cind il vad si de aia nu-mi face bine sa-l vad, sunt furioasa pe el fiindca stiu ca nici femeia aia nici alta nu-l vor ajuta sa-si construiasca o relatie solida, pina cind nu se vindeca el de toate ranile dinauntrul lui. si, in vreme ce eu stiu ranile astea si i-am spus ca sunt dispusa sa-l ajut in procesul terapeutic, care oricum va fi greu si dureros, el a ales sa fuga de fapt de adevarata pb si pt asta platesc cu suferinta si copiii. asa ca imi va lua ceva sa-l iert pt purtarea infantila si egoista pe care a avut-o.
buflea, ma crezi ca mi-e egal pe cine f...? cita vreme nu vrea cu mine si nu e cu mine, poate sa f.. 15 odata. ca e aia sau alta.. nu-mi pasa.
cassandra, greu sa-mi aduc aminte ce faceam inainte sa-l cunosc. n-am avut prea mult timp pt mine. la 21 de ani am nascut fata, asa ca, de atunci am tot trait raportat la ea sau la altii. eu n-am stat prea mult singura cu mine, asta e o treaba pe care tb s-o rezolv in terapia pe care am inceput-o, sa aflu cum sunt eu, singura, de fapt. ce-mi doresc de acum incolo de la mine si de la ceilalti, ce ma implineste, etc..
deci... nu tremur cind apare, nu caut semne ca ma vrea sau ca regreta ce-a facut, nu ma agat de speranta ca se va intoarce spasit intr-o zi, ba abia astept sa plece si ma bucur de fiecare moment seara, dupa ce adorm copiii si nu mai e nimeni care sa-mi ceara nimic, pot sa fac ce vreau, sa ma uit la filme pe care n-am apucat sa le vad, sa citesc carti care au ramas pe rafturi de mult timp, sa-mi fac masti de fata, sa-mi pregatesc rucsacul de sala pt a doua zi dimineata.. si pt mine e o surpriza ca ma simt asa bine de cind a plecat, dar poate ca e normal dupa toata agonia prin care am trecut.

teo30967 spune:
ilia ce parfumuri folosesti sau iti plac?
vreau sa -ti trimit un parfum din colectia mea . unul care sa te vindece si sa te ridice pana la cer ! sa te faca sa plutesti si sa vezi ca viata e frumoasa mai ales la 31 de ani.
cu greu ma abtin sa nu mi spun parerea despre EL ca stiu ca te deranjeaza si ...eu nu mi cer scuze ! dar tot cretin e !

mimiboie spune:
Cred ca singurul lucru pe care il pot spune este ca analizezi mult prea mult fiecare miscare a lui - ca a plecat la mama , ca doarme sau nu doarme acolo,ca si-a luat lucrurile sau nu,etc.....
Eu(asta fiind valabil pentru mine , si nu un indemn) daca mi-ar fi facut asa ceva , ne-ar mai fi vazut doar cu program clar si stabilit dinainte , si zau daca as mai fi pierdut un minut sa ma gandesc la comportamentul lui - mai ales ca asta vine dupa atata vreme de chin sufletesc.

violeta69 spune:
ilia...din nou
in fine ,voiam sa-i dau un buchet de flori Conchitei si Casandrei
si vorba aceea "nimic nou sub soare!!!"cat e de valabila....
eu iti spun pe langa ce au spus fetele....
iar te deruteaza comportamentu lui
doarme la mama ...cand se intalnesc?
pai si inainte cand se intalneau...ai mai luat o tzeapa din asta
nu te mai concentra pe ce face el,ci pe ce vei face tu....offff,stiu ca e greu ar o sa treaca totul....
nu-l lasa sa -si mai bata joc de tine!
o sa revina,o sa ii para rau,o sa regrete "viata lui de dinainte"....pana cand? pana data viitoare....
eu am crezut,am incercat si ce-am facut? am mai pierdut 4 ani din viata!
am lungit agonia .....
asa ca,ai grija de tine...
ai 3 minuni de copii deocamdata asta tb sa conteze!
cand ai sa fii linistita o sa vezi ce o sa mai faci cu tine....
te imbratisez cu drag

A_Iulia spune:
Ilia, ai dat exemplul cu fetita ta. Mie mi se pare absolut normal ca i-a luat si ei bilet, chiar daca nu este tatal biologic, daca planul fetei s-a schimbat. Nu trebuie sa-l ridici in slavi pentru asta, sunt foarte multe mame recasatorite care primesc acelasi tratament pentru copiii lor de la actualul sot, indiferent ca unii sunt si unii nu sunt ai respectivului.
Cred totusi ca in relatia voastra i-ai oferit tu prea mult si i-ai cerut prea putin.

delphin spune:
Ilia, vorbesc despre povestea ta cu sotul meu, la fiecare intorsatura de evenimente!
Mereu mi-a spus ca nu e normal ce face, ca fazele cu regasitul sunt frectie la picior de lemn, etc.
Stii ce mi-a spus acum cand i-am spus ca a plecat cu sacosa si ca mai vine din cand in cand sa-si ia lucruri si altele, ca intrebarile copiilor il irita? Mi-a zis ca esti prea amabila cu el!Ca-i cauti scuze si-l cauti in coarne si el profita de asta. Bagajul la usa si mai vorbim apoi despre ce si cum. Copii sunt ai vostri, deci trebuie lasat sa se implice, dar nu asa...vine sa le faca baie, sa-i culce si apoi pleaca. Nu. Vrea sa se ocupe, sa se implice, tu o seara el o seara...de la luat de la scoala, gradi pana la culcat, cu mancare si altele. Tu te duci...iti faci de duca chiar daca nu ai nimic important!
Stiu ca e greu de pus in aplicare, de pe o zi pe alta, insa...
Nu uita, un barbat le zice! La fel de implicat in familie cum era si al tau, dar cu mandrie si virtute. Pt. el e o mandrie sa nu stea departe de mine, sa-si petreaca fiecare timp liber alaturi de noi, in timp ce alti colegi de-ai lui pleaca in misiuni, delegatii super bine platite. Pt. noi viata de familie are mai mare valoare! Are si activitati personale, dar reduse la strictul necesar! Si pot sa-ti spun ca are si un club de care se ocupa...dar doar o data pe saptamana...restul a gasit inlocuitori! Daca vrei poti!
Ai sa-ti dai seama cu timpul ca nu merita nimic din ce i-ai daruit!
Pacat de tine ca esti o femeie deosebita!

ilia_99 spune:
dragele mele, iertare ca n-am mai scris, s-au intimplat foarte multe.. alexia, mersi de intrebare.. in seara in care ai postat tu nu eram deloc bine, dar lucrurile s-au asezat.
6 zile a durat manifestul lui de independenta, dupa care s-a intors acasa. na, cind vroiam si eu sa ies in club, fir-ar..
de atunci incoace.. vorbim.. ceea ce nu se mai intimpla deloc in ultima vreme. adica, vorbim asa cum cred eu ca ar trebui sa vorbeasca doi soti, vine seara acasa, imi povesteste ce-a facut la birou, facem de mincare impreuna, facem we impreuna, vorbim despre noi, despre ce avem de facut, ne facem planuri, etc. cu cealalta s-a incheiat nu doar relatia, ci orice forma de comunicare, acum sunt sigura. abia acum sunt sigura..
mie mi-e bine. adica mi-e bine cu mine, nu cu el. pe el nu l-am iertat si nici nu stiu daca o sa pot, dar incerc. inca imi pun intrebari si imi dau raspunsuri, nu toate imi plac.. inca ma gindesc la ce-a fost si ma intreb daca relatia asta e ce vreau in viata.
ce stiu sigur e ca nimic din ce-a fost nu se va repeta si nici nu ma va mai prinde asa descoperita.. nu mai am incredere, nu cred ca o sa mai am vreodata, sau nu stiu, poate peste ani..
ma ajuta terapia, am inteles niste lucruri pe care nu mi le desluseam pina acum, despre mine, dar am, inca blocaje, parca nu functionez la randamentul meu normal, in general, parca sunt picata din luna de multe ori..
om trai si-om vedea..
va pup cu drag.

Alizee spune:
Ilia, iti pare ca esti picata din luna, fiindca ai langa tine un barbat care nu te apreciaza la adevarata ta valoare si care crede ca este normal sa fie primit de tine inapoi, dupa ce s-a incheiat relatia cu o femeie, oricare ar fi ea. Dupa aceasta, cine mai urmeaza ?
Daca nu vrei sa te desparti de el, ai grija de independenta ta financiara. Pune-te la adapost pe tine si pe copiii tai.
Un barbat care inseala si se preface ca trece prin crize existentiale, subminandu-ti increderea in tine ca om si femeie, nu mai poate reprezenta o garantie pt viitor, din pacate.
Ai grija de tine.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.