Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_miruna spune:

nu =, buflea, e a financiar e bine, are un apartament al ei separat. Nu sunt banii, nu.

Asta am citit mai devreme. Deci nu vad care ar fi impedimentul sa-i scoata valiza la usa sau sa se mute ea in apartamentul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Nu am inteles daca te-ai descurca financiar cu 3 copii, casa, masa si bona la copiii din veniturile tale sau acum te descurci pentru ca iti baga el bani in cont ?

Daca esti independenta financiar, poate ar fi bine sa cochetezi cu ideea separarii - asta nu inseamna ca o sa te desparti de el, doar ca o sa luati o pauza. Si mie imi pare ca a zis bine cineva mai sus - in capul lui, faptul ca s-a intors si a ales familia il iarta de greseala adulterului. Pare ca a facut-o din datorie si nu ca ii vine sa stea cu voi si de aia poate te trateaza ca si cum ti-a facut o favoare. Nu stiu daca ai ce MAI pierde daca pleci cu copiii in apartamentul tau. E posibil ca aceasta separare sa duca la ruptura totala dar este posibil sa ti-l si aduca inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

buflea, el nu-mi baga bani in cont. banii din cont sunt indemnizatia si alocatia copiilor. el plateste intretinerea si impartim cheltuielile casei: mincare, produse de curatenie, etc. bona o platesc eu, gradinita o plateste el. totul e cumva nemteste, daca vrei. eu ii dau bonurile cu tot ce cumpar, desi nu le verifica niciodata si nici nu mi-a zis vreodata ca am cheltuit prea mult. ma rog, nici n-avea cum ca putea sa verifice oricind si sa vada ca nu am luat decit ce era necesar. dar, intr-un mod complet contorsionat are impresia ca ma intretine el pe mine, nu am inteles din explicatiile lui ce intretine la mine. fiindca, atunci cind ii spun cit am cheltuit pe luna nu includ niciodata cheltuielile mele personale, nici macar motorina la masina sau telefonul sau vreo cosmetica. astea le suport eu. a, da, el plateste leasingul la masina mea. foarte bine, da' nu i-am cerut eu masina, el a luat-o cind s-a nascut baiatul cel mare, pe motiv ca avem nevoie de o masina mai mare. minunat! da' vezi, atunci mergea firma, nu era o pb, acum cind nu mai merge leasingul la masina "mea" e brusc o cheltuiala neconvenabila, de...
eu incep sa cred ca omul asta are nevoie de un reality check, da' unul brutal, ca sa inteleaga ca viata nu e asa, ca un cuplu nu functioneaza asa, asta e un parteneriat administrativ. se pare insa ca de la mine nu intelege, eu sunt cea care greseste si nu apreciaza faptul ca e "intretinuta" si nu face nici un efort sa-si schimbe defectele astea monstruoase...
sigur ca o sa-mi fie mai greu sa-mi chivernisesc banii singura, pe de alta parte acum facem niste cheltuieli la care s-ar putea renunta foarte bine, dar nu.. trebuie sa ne pastram aparentele de om de succes, asa ca nu renuntam.. ah, si confortul personal! foarte important!
pt ca daca renunt la sofer trebuie sa ma scol sa duc eu copilul la gradi in fiecare zi si sa-l iau dupa amiaza, or eu am chef sa merg la sala dimineata si, in general, sa nu fiu nevoit sa-mi fac programul decit cum vreau eu. dar, intre timp, ma pling ca tb sa-i platesc salariul soferului. cind i-am spus acum 2 zile sa renuntam la el, ca nu e nevoie, mi-a zis ca nu se poate. ok! da' io singura cum puteam pina acu' sa ma descurc fara sofer? a, stiu, ma sculam la 6.30 dimineata, sculam fata, ii dadeam sa manince, o duceam la gradi, chiar daca ma culcam la 2 noaptea, ca asa mi-era serviciul. motiv pt care n-aveam timp de sala sau de altceva, desi mi-ar fi placut, evident.
o stiti pe aia cu "si cu dinsa intr-nsa si cu sufletul in rai"? ei, asta e omul.

eu nu cred ca mai am nimic de facut pe aici, decit sa-mi amarasc viata. si daca nu cumva face Doamne Doamne vreo minune acum de Pasti, care sa-l trezeasca la realitate, eu, saptamina viitoare, incep sa-mi caut un ap in care sa ma mut. dpa inca o disctie aseara mi-a devenit foarte clar: nu vrea sa inteleaga!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Dupa parerea mea, inca de acum 1 an domnul trebuia scuturat zdravan ca sa se trezeasca la realitate, insa atunci Ilia nu era pregatita, acum se pare ca a ajuns ea la limita de jos de suportabilitate, imi pare rau doar de chinul prin care a trebuit sa treaca in tot acest timp. Iar fluturasii mie mi se par inca o confirmare a inceputului de sfarsit dintre ea si el, poate, in sfarsit, incepe sa nu mai fie legata emotional de el si sa actioneze doar in virtutea ratiunii...zau, Ilia, ce mai astepti de la omul asta? Cred ca ai fauct tot ce era omeneste posibil, nu se va schimba niciodata, nu mai pierde vremea cu el, fa-ti timp sa fii fericita, viata trece repede....stiu ca sunt copiii la mijloc, stiu ca doare, dar el poate ramane tata si daca voi nu veti mai fi impreuna (stiu ca va fi greu, ai mai spus, tu vei fi la capataiul lor cand vor avea febra, tu vei alerga si te vei zbate in timp ce el va dormi linistit, dar, si aici se mai poate rezolva cate ceva, eu una nu l-as lasa sa doarma, l-as suna la orice ora sa isi miste fundul si sa duca copiii pe la urgente, ca asta inseamna sa fie tata! )

Iti doresc un Paste linistit alaturi de copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Nu cred ca se intampla acum de Paste nici o minune. Mai tarziu insa o sa intample..eu asa cred..si iti spun din experienta mea personala. Sigur ca nici o situatie nu e perfect identica..dar ma minunez de fiecare data cand citesc pe forum atatea..si gasesc multe similitudini...pana la urma nimic nu-i nou sub soare...

Uite asa am speram eu ca sarbatorile de iarna din 2008 sa-i limpezeasca mintile exului. Cica alesese familia atunci...dar vai sa vezi ce trist era..tot io trebuia sa-i ridic statuie ca el se "sacrifica" pt familie..ca el are constiinta..ca nu si-a abandonat copiii.....sigur ca astea nu mi le-a zis verde in fata dar citeam in comportamentul lui.

La o luna dupa divort eram mutata in alt apartament. Dupa inca 2 luni am inceput o relatie cu un barbat...la o ora dupa ce a aflat exul(desi am tinut sa nu afle..m-am ascuns) era la usa mea in genunchi...si de atunci numai intr-o tavaleala o tine... io inca nu-mi revin din mirare desi au trecut 2 luni...n-am crezut veci ca o sa ajunga EL sa se comporte astfel...din pacate mie nu prea-mi mai trebuie..,desi cred intr-un procent de 80 la suta ca s-a schimbat. Cu cat ii dau mai multe suturi cu atat striga mai tare ca el ma iubeste..si vai ce jeg a fost, ca numai din vina lui(desi pana acu o sustinea ca eu is mai vinovata ca el..eu il imping la adulter)

Chiar daca financiar o sa-ti fie mai greu..linistea pe care o s-o castigi dupa ce te muti o sa-ti dea aripi. Sunt convinsa ca o sa ti se ia valul de pe ochi cand o sa gusti lumea "de-afara".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ilia, sotul tau e un tip foarte grijuliu cu averea lui(incerc sa ma exprim delicat)... teoria mea e ca de-aia nici nu s-a casatorit cu tine legal si din ce ai scris mai demult, cred mamica luil-a povatuit asa. In relatia voastra el nu a fost niciodata 100% cu si pt tine, mereu a avut ascunsa o zona numai a lui, , o supapa, o iesire secreta de rezerva.
Acum s-a intors acasa pentru ca situatia financiara nefiind chiar roz, nu-l lasa inima sa te lase in casa pur si simplu si el sa cheltuiasca prea mult prin alte parti. Si da , ar cam vrea copiii, ca-s ai lui, tu nu, si de-aia nu vrea sa te "intretina"...
In locul tau as fi foarte atenta si precauta si mi-as pregati pe cat posibil, atat sufleteste si material pentru cel mai urat scenariu posibil!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Ilia, sotul tau e un tip foarte grijuliu cu averea lui(incerc sa ma exprim delicat)... teoria mea e ca de-aia nici nu s-a casatorit cu tine legal si din ce ai scris mai demult, cred mamica luil-a povatuit asa. In relatia voastra el nu a fost niciodata 100% cu si pt tine, mereu a avut ascunsa o zona numai a lui, , o supapa, o iesire secreta de rezerva.
Acum s-a intors acasa pentru ca situatia financiara nefiind chiar roz, nu-l lasa inima sa te lase in casa pur si simplu si el sa cheltuiasca prea mult prin alte parti. Si da , ar cam vrea copiii, ca-s ai lui, tu nu, si de-aia nu vrea sa te "intretina"...
In locul tau as fi foarte atenta si precauta si mi-as pregati pe cat posibil, atat sufleteste si material pentru cel mai urat scenariu posibil!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Ilia draga mea, e prima oara cand iti scriu. Cred ca Olympia e fte aproape de esenta problemei lui, si implicit a tale.
Esti mult prea inteligenta sa nu vezi realitatea. Si mai cred ca esti destul de realista incat sa poti concepe si ca nu te vei prea putea descurca financiar fara el. Oricat ai nega asta, fa-ti o lista si ai sa vezi ca pe hartie lucrurile devin mult mai plapabile si urate finaciar. Iti spun din propria experienta. Si mai cugeta la ceva: posibil sa nu vezi leu de la el. Oricat de dedicat pare, am avut si eu unul in casa, sa vezi cum uita si nu are bani pt nimic. Trec prin asta de 1 luna, de cand l-am dat afara din casa (mea) pe al meu, si i se rupe de mine si de copii, de parca n-am exista decat sa-i facem lui contre si necazuri. 1 singur telefon nu a dat sa vorbeasca cu fetele, ba din contra, isi inchide cele 10 telefoane cu zilele sa nu cumva sa-l caut eu.
Te rog ia in considerare cea mai pesimista varianta si apoi ia deciziile. Indiferent cine cat castiga in casa voastra, in mod evident aveti un standard inalt de viata. Daca ii si merge prost cu firma si mai e si snob, iti doresc sa nu vina ziua in care sa-i dai tu bani de motorina sau mancare ca el nu are.... Ca sunt multe familii in cadere libera financiara, si a noastra a fost una dintre ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

olympia, nu e asa. in primul rind ca nu are nicio avere, pt ca daca ar fi avut, sa zicem ceva ascuns de mine, n-ar fi fost asa disperat de 1 an incoace. firma merge prost si asta n-o stiu doar de la el, stiu ca uneori n-are bani nici de salarii. pe linga asta, firma are datorii mari. casa e ipotecata, o poate pierde oricind. cu maica-sa n-are nicio relatie, abia isi vb despre lucruri administrative, cind si cind. eu sunt cea care vb cu ea si o ajuta cu diverse lucruri. relatia lui cu ea e atit de proasta ca nu i-ar fi cerut niciodata un astfel de sfat si oricum, n-ar fi ascultat-o. pe urma, eu sunt cea care a spus "nu" casatoriei de la bun inceput. si daca ar fi vrut cu adevarat sa scape de mine, pai o putea face oricind: ma dadea afara din casa, deschidea proces de custodie si gata. n-ar fi cistigat copiii, dar termina relatia cu mine.
deci, pica rationamentul asta.
morgano, traiesc ce spui tu cu fostul, care nu-mi raspunde la telefon si nu-mi da pensia alimentara, pe motiv ca n-are. asa ca.. cunosc modelul. dar actualul nu e asa! tocmai pt ca sunt realista stiu ca nu si-ar lasa niciodata baietii fara banii necesari intretinerii si fara sa stie ce e cu ei. ba cred chiar ca mi-ar face scandal daca nu l-as suna sa-i spun ca e vreunul bolnav, in loc sa-si inchida telefonul. nu, aici stiu pe ce ma bazez. relatia cu copiii e foarte importanta pt el, e, probabil, singura care-i da putin echilibru si bucurie. stiu, sunt fel si fel de barbati, dovada fostul tau si al meu. dar nu se aplica in toate cazurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ai spus ca ati mai avut discutii, intre timp? Nu prea promitatoare, inteleg. Totusi ai putut sa-ti dai seama ce si cum anume gandeste? Ce asteptari are, ce-si doreste, ce-i lipseste, ce propuneri are? de fapt...are vreo propunere? lui i se pare normala relatia voastra acum? i-ai spus ce simti tu, cum a reactionat?

nu te sfii sa dai cartile pe fata si sa-i spui ce gandesti si ce-ti doresti, in relatia asta ai dat deja mult mai mult fata de cat ai primit, incepand cu sentimente si terminand cu fair-play.

Ilia, iti doresc ca Sarbatorile de Paste sa-ti aduca linistea multdorita! Paste Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

ilia e pentru prima oara cand intervin in subiectul tau dar o fac ca sa iti spun ca nici pastele si nici craciunul nu vor aduce o schimbarein viata ta.
tu esti ceea care poti sa aduci schimbarea, daca chiar vrei asta.

paste fericit!

Mergi la inceput