Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

eu asa imi amintesc, s-a discutat de vreo 2 ori in decursul timpului, sunt casatoriti doar religios

Agnes si Alexa (21.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

agnes are dreptate, nu suntem casatoriti civil. juridic, asta inseamna ca ai mei copii traiesc intr-o familie monoparentala, adica sunt, de drept in custodia si ingrijirea mea, eu fiind de altfel si beneficiarul indemnizatiei de crestere, precum si a alocatiei de la stat. faptul ca sunt recunoscuti de tata nu ii da si custodia asupra lor, stabileste doar filiatia paterna. deci ce ar trebui sa faca el este sa deschida proces pentru incredintarea custodiei.
acuma, citind ce ati scris si gindindu-ma la asta, cred sincer ca ar merita o lectie de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

atunci, ILIA, chiar nu exista vreo problema in sensul asta. sa lupte de afara, de pe margine, de unde vrea el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca
putin off topic: n-am apucat, da tot vroiam sa intru la subiectele despre amante si sa spun ca io una, intr-un final, ii multumesc amantei ca a existat si mi-a deschis ochii

..si io tot..i-am si trimis sms amantei multumindu-i ca a existat...

Buli are dreptate... din cate am retinut..ilia_99 nu este casatorita civil cu tatal copiilor...situatie e mai complicata din punct de vedere legal referitor la custodia copiilor...

Sunt de acord cu dov... l-ai primit inapoi prea usor..dupa 6 zile??? fara macar sa-i bati obrazu??? aaa..si tot el e nemultumit?? ca nu-l faci fericit, bla bla?? pai la ce s-a intors??

Mergi la inceput

eee..vad ca s-a scris mult pana am dat send... e bine ca stii exact care e situatia custodiei copiilor.

Mergi la inceput

Stiu un caz nu tocmai fericit ... nu fac scenarii cu drobul de sare... dar e bine ca mama sa fie precauta...

Eu am trecut printr-un divort din cauza de amanta..desi aveam probe (fisiere audio cu cei doi din timpul unei partide de sex),,au valorat caca maca in instanta, nici nu mi-au fost acceptate ca probe..pana n-am adus martori care sa zica ca au auzit de relatia lui, n-am dovedit nimic. Si chiar ma gandeam..ca e simplu tare in tara asta..poti sa duci doi martori mincinosi si atei pe deasupra... si l-ai facut albie de porci pe partener.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ilia, daca vrei sa intelegi ce se intampla cu adevarat cu sotul tau, citeste cartea de aici:
http://tainacasatoriei.wordpress.com/2010/02/01/carte-steve-gallagher_la-altarul-idolatriei-sexuale/

O alta carte utila:
http://tainacasatoriei.wordpress.com/2010/03/04/curs-psihologia-relatiei-de-cuplu-si-a-familiei/

Cat timp el nu isi recunoaste problema, nu poti sa il ajuti prea mult. Cat timp nu se va vindeca de nemultumire, nu va constientiza ca are o problema cu atitudinea nemultumitoare, iarasi nu ai ce sa faci. Tu nu il poti schimba, poti sa il ajuti sa se schimbe, doar daca el vrea cu adevarat si e dispus sa investeasca si sa sufere pe parcursul procesului.
Singurul lucru pe care il poti face si care, poate, ii va deschide ochii, e sa nu il primesti inapoi asa cum este acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Fetelor, ma scuzati ca vin cu bocancii dar parerea mea este ca solutia sta in "bani" ... Eu intuiesc ca Ilia l-a primit inapoi si rabda alaturi de el pentru ca nu are posibilitatile materiale sa se mute cu 3 copii in alta casa si sa ii intretina. Iar el probabil ca o santajeaza cu asta. Si poate asta vrea sa si dovedeasca la proces, ca EA, desi mama buna, nu poate financiar sa intretina copiii pe cand el, desi plin de datorii, are probabil business si asta ii ofera un program flexibil si o susrsa de venit ...

Ma scuzati daca gresesc ... din pacate nu vad nici o solutie.

Mergi la inceput

Citat:

efectele dezastruoase asupra copiilor, conchita, nu asupra mea. eu nu-i pot arata sufletul meu devastat, pt ca nu-l am devastat. eu m-am adunat si sunt bine cu mine si o sa fiu si mai bine fara el. ma asteptam ca un an de terapie macar atit sa-l fi invatat, ca nu poti lua copii - baieti- de 1 an si 4 ani de linga mama, fara ca acestia sa fie complet marcati. dar nu, nu trecem peste orgoliu, de parca ne va folosi la ceva cind copiii mari ne vor arunca in fata toata mizeria emotionala la care i-am supus, fiindca n-am fost in stare sa vedem mai departe de nevoia noastra de control obsesiv. nu ca aceasta din urma ne-ar fi servit la ceva... doar asa, ca asa vrea muschii nostri, na! ca daca facem asta ia uite ce puternici suntem, am mai si crescut 2 cm in inaltime!

si nici macar nu e ocupat cu sufletul lui, cum spui. macar asta ar fi fost o realizare. el e ocupat doar cu orgoliul lui si atit.

Acu' sa cred ca ai tai copii sunt la adapost??...toata nebunia care se intampla cu tine si tatal lor nu-i afecteaza????

Copiii mei si-au gasit linistea(...ma rog..vb numai de baiat ca fetita e inca f mica..nu realizeaza ce s-a/se intampla) abia dupa ce am divortat si am plecat in alt loc cu ei..abia atunci.
Lupta pt custodie se va duce la Judecatorie nu acasa...n-au treaba copiii...In schimb ce se intampla cu tine acum ii afecteaza pe copii.

In romanika se mai intampla sa piarda mama custodia...rar dar se intampla. Chiar si aici pe forum sunt cazuri (de multe ori m-am intrebat cum de Rufus a obtinut custodia fiicei lui din prima casatorie..iaca un caz concret).

In cazul meu a durat un an divortul(am locuit cu el in acest timp de frica sa nu fiu acuzata de parasire de domiciliu, etc,etc)..a fost liniste in casa in tot acest timp pentru ca eu deja stiam ce doresc sa fac,eram impacata cu situatia, senina si linistita..dar pana sa depun actele am fost in iad, am vazut flacarile arzand, am murit si-am inviat..m-am daramat pe mine si m-am recladit ..una noua..alta... iar baiatul meu in tot acest timp a suferit. Daca acceptam statulul asta de victima si-o lalaiam filosofand, recitand poezioare, imi distrugeam ambii copii.

Scuze pt off-topic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Fetelor, ma scuzati ca vin cu bocancii dar parerea mea este ca solutia sta in "bani" ... Eu intuiesc ca Ilia l-a primit inapoi si rabda alaturi de el pentru ca nu are posibilitatile materiale sa se mute cu 3 copii in alta casa si sa ii intretina. Iar el probabil ca o santajeaza cu asta. Si poate asta vrea sa si dovedeasca la proces, ca EA, desi mama buna, nu poate financiar sa intretina copiii pe cand el, desi plin de datorii, are probabil business si asta ii ofera un program flexibil si o susrsa de venit ...

Ma scuzati daca gresesc ... din pacate nu vad nici o solutie.

EEEE....asta e aberant..pica. Cred ca toti barbatii incearca sa ameninte cu chestia asta.."iti iau copii ca nu ai cum sa te descurci"..De aia s-a inventat pensia alimentara...N-are ea suficient..ii da el..o treime din venit

Mergi la inceput