Criza barbatului de 40 de ani sau altceva?(3)

buna dimineata, dragele mele.
ieri am "abandonat" copiii si am petrecut toata ziua si seara impreuna , exersind un hobby de-al lui, care, recunosc, m-a prins si pe mine. a fost chiar o zi reusita si ne-am bucurat de ea! asta fiindca ma intreba cineva care e atmosfera intre noi doi.. e buna si nu doar aparent. nu stiu, de vreo sapatamina, il simt altfel, mai aproape parca, mai linistit.
ca sa va raspund.. sigur ca pe mine nu ma intereseaza partea materiala, nu a lui, a nimanui. nu m-a interesat niciodata. pe fostul l-am lasat cu ap amenajat si mobilat, facut din salariile amindurora, si am plecat cu hainele de pe mine.
nici el si nici altul, cu o situatie buna, nu va accepta ca o femeie il vrea pt asta, toti cred ca amantele de ocazie ii vor fiindca sunt ei niste barbati grozavi.. face rau la orgoliu sa crezi ca-ti vrea cardul, nu..? "I love you, you pay my rent" li se intimpla altora, nu mie, spun toti. ca sa intelegeti cit de mult respect sentimentele unui om, la inceputurile noastre, il tot suna fosta. insistent. si cind l-am intrebat de ce se mai vede cu ea mi-a spus ca e singura femeie pe care a iubit-o patimas, inainte de mine. si i-am spus ca, daca mai crede ca mai are o sansa cu ea si vrea sa mai incerce o data, pot sa inteleg si ma dau deoparte. sigur ca ma durea, nu la fel ca azi, dar.. a zis nu, ca e terminata pov si nu mai e nimic de facut. au continuat insa sa vb inca vreo citeva luni, dupa care au intrerupt legatura vreo 2-3 ani. au reluat-o ulterior, pe parte profesionala, cind si cind, adica amical si civilizat. la fel i-am spus si acum, cind insa imi ardea sufletul de frica raspunsului lui. mi-a zis nu. ca la 42 de ani nu te mai indragostesti, cum spune violeta, fara sa rationalizezi.
pe cuvint, daca as crede in asta as zice ca i-a facut farmece... acum vb cu el, acum suna telefonul si parca uita tot ce-am vb.
eu n-am incercat sa aflu nimic despre ea, credeti-ma. din contra, n-am vrut sa aflu de teama ca o sa reactionez aiurea, daca stiu de unde s-o iau. tot ce-am aflat a venit, pur si simplu, catre mine. a vb unul, altul, s-au adunat cap la cap.. si el a facut niste greseli puerile, ca nu si-a luat destule masuri de precautie, ceea ce m-a mirat, fiindca el e tot timpul foarte atent cu ce face, in general, adica.
larissa, sigur ca sunt barbati care stau insurati doar de dragul copiilor, dupa cum sunt si femei care nu divorteaza din acelasi motiv. dar acolo nu mai exista viata de cuplu, decit poate la nivel de mimare a relatiilor sociale, dar nu acasa, unde nu-i vede nimeni. am avut niste cunostiinte, el i-a spus la un moment dat ca n-o mai iubeste, dar ramine pt fetita. dormeau separat, nu mai aveau viata sexuala de citiva ani, abia vb, aveau programe separate si fara sa si le comunice, o situatie urita pt fetita, zic eu, dar si pt ei doi. nu e cazul la noi, multumesc lui Dumnezeu, ca n-as putea trai asa.
de citeva zile ma tot gindesc daca nu cumva si eu mi-am facut niste scenarii prea elaborate, fiindca sigur, femeia asta exista si ceva s-a intimplat intre ei, oricit neaga el. dar eu nu stiu ce s-a intimplat si pina unde au evoluat lucrurile. nu zic ca a fost doar un flirt, nu, sunt convinsa ca m-a inselat cu ea, in sensul practic al cuvintului, dar.. poate ca totusi i-am dat eu ei mai multa importanta decit are sau a avut. mi se pare, de ex, ca de cind nu ma mai gindesc asa intens la subiectul asta si nu mai imi pun o mie de intrebari, nici nu mai suna telefonul asa des. poate ca, ranita de toata pov asta, i-am acordat eu niste proportii mai mari decit avea, de fapt. pt ca, daca ar fi fost intr-adevar, mai importanta decit mine si daca el n-ar mai fi simtit nimic pt mine, acum nu mai era acasa. cum ati spus si voi, avea banii, avea casa unde sa se mute, nu-l tinea nimic. si mi-am amintit, de ex, ca a renuntat la ideea de plecare in septembrie, dupa ce eu i-am spus ca daca pleaca nu se mai poate intoarce la mine. a fost prima oara, in tot tumultul asta, cind am fost ferma, dar calma si i-am spus ca nu poate fi o plecare si dupa aia mai vedem, va fi o despartire. punct. si de acolo, e fiecare singur sau cu cine vrea.
acuma... ce-o mai fi, vom mai vedea. deocamdata, cum spuneam, parca e mai asezat. cu Dumnezeu inainte!
Raspunsuri

alina240 spune:
Ilia, acuma cat se serioasa si de adanca a fost sau mai este relatia lor asta numai ei o stiu. Dar faptul ca ea s-a interesat de tine pe mine ma face sa cred ca ea nu este foarte stapana pe situatie. Eu cred ca ea simte ca nu reuseste sa avanseze in relatie, nu reuseste sa i-l castige in totalitate pe sotul tau. Si asta eu cred ca este spre binele tau. Sfatul meu ar fi sa nu renunti deoacamdata la sotul tau, la casnicia ta. Desigur ca ideal ar fi sa nu fim pusi niciodata in situatia de a lupta pentru sotii nostri, pentru casniciile noastre dar viata ne dovedeste contrariul. In viata nu primim ceea ce meritam, primim ceea ce reusim sa negociem. Si pana la urma cred ca poate fi considerata o lupta intre tine si ea, desigur ea nu-ti este rivala dar in momentul de fata o poti considera chiar rivala. Si cand spun o lupta nu ma refer la o lupta pe fata ci o lupta in care sa i-l atragi inapoi pe sotul tau. Nu cred ca e bine sa ii reprosezi mereu, asta nu face decat sa-l indepartezi de tine, sa nu se simta bine langa tine, acasa. Eu cred ca orice sot isi doreste sa aiba liniste in familie si tu ar trebui sa mizezi pe asta, sa ii acorzi o perioada de ragaz, de liniste, de iubire si sunt convinsa ca se va intoarce in totalitate la tine daca nu a facut-o deja. Pe cand daca acasa ar avea parte doar de reprosuri, certuri, asta l-ar face sa ajunga mai repede in bratele amantei. Desigur ca aceasta atitudine nu ar trebui sa o ai la nesfarsit ci doar pana trece aceasta criza sentimentala a sotului si daca totusi nu va trece tunci va trebui sa iei o hotarare. Dar gandeste-te ca aveti trei copii si merita sa lupti pentru ei si chiar si pentru sotul tau. Probabil ca problema este undeva in casnicia voastra, ar trebui sa incerci sa afli ce-l nemultumeste pe sotul tau si poate vei/veti gasi o solutie sa rezolvati nemultumirile.

ilia_99 spune:
imi pare rau ca n-am mai scris demult, n-am mai avut nici chef sa tot pitrocesc subiectul, nici noutati sa va spun, de fapt, ca pare ca nu se mai intimpla nimic, iar lucrurile sunt calme, ca la ultimul post...
multumesc de intrebare daiana, nu s-a limpezit nimic mai mult decit v-am povestit pina acum, fiindca eu de atunci n-am mai deschis subiectul asta. pur si simplu. n-am mai intrebat, n-am mai verificat, desi am vazut ca-l mai suna, m-am nimerit linga tel de citeva ori.. nu ma mai intereseaza, sincer. bine, nici el nu se mai poarta ca acum citeva luni, asa ca imi pare ca oricum insistentele ei sunt in zadar, cred ca nici pe el nu-l mai intereseaza. nu mai e virulent la adresa mea, ne-am mai certat si aici a avut o srpriza din parte mea, fiindca am ripostat mai dur decit pina acum, desi era pe alt subiect.. am facut toate we-urile impreuna, acum am facut si rezervarile pt vacanta, etc..
alina, cit de bine ai spus: "in viata nu primim ce meritam, primim ce reusim sa negociem."

Bluel spune:
Ilia, ma bucur ca esti mai linistita, cel putin asa reiese din cuvintele tale, nu stiu daca este doar resemnare, acceptare sau altceva....;sa speram ca i-a trecut si lui "criza'' ca de acum inainte sa va puteti ocupa doar de voi si de copiii vostri. Sa aveti sarbatori linistite in familie si numai lucruri bune pentru 2010!

dry_votka spune:
Illia, eu nu iti stiu toata povestea, nu stiu unde sa o caut, stiu doar ceea ce am citit aici.
Este o situatie destul de urata, eu nu stiu cum as fi procedat in locul tau, insa mi se pare ca pana acum ai tratat-o foarte bine (eu nu stiu daca as fi reusit) si cu multa maturitate. Sper sa fie din ce in ce mai bine, si asteptam vesti. Iti tin pumnii ,sincer, stiu ca nu este deloc usor.
http://verze.ro
simtul umorului inca nu a murit
femei cu simtul umorului

ilia_99 spune:
buna seara, dragele mele.
bintuiam pe forum, am raspuns la un topic si m-am gindit sa va mai spun ce mai fac, desi n-am noutati. situatia e ok, la fel de calma ca la postul precedent, tel nu mai suna inoportun, rezervarile pentru vacanta sunt facute, planurile de Craciun la fel.. inca sunt circumspecta si atenta, dar nu se mai intimpla nimic deosebit.
am fugit ca se aud niste zgomote groaznice din baie, unde sunt copii.. adica, doi dintre ei..

ilia_99 spune:
sa va zic mai intii la multi ani si un an mai bun, mai frumos, mai linistit si plin de realizari, asa cum mi-l doresc si pentru mine.
acuma.. ca tot s-a lasat linistea pe subiectul asta, vin cu continuare, sa nu ne plictisim..
A plecat! in seara asta si-a pus citeva lucruri intr-o valiza si a plecat. am avut o discutie finala foarte calma, am stabilit ca nu stim ce se va intimpla si vom vedea pe parcurs cind si cum le spunem copiilor, prietenilor, etc.
intre timp, ca n-am mai intrat, am mai avut niste discutii inainte de Craciun cind eu am vazut ca mindra il suna in continuare si l-am confruntat spunindu-i ca stiu ca ma minte si ca e momentul sa ia o decizie: ori termina orice fel de contact cu ea, ori terminam noi relatia. pe 1 ianuarie mi-a spus ca a renuntat la orice comunicare cu ea si ca de acum ce se intimpla intre noi depinde numai de noi. ha, ha... si in seara asta, valiza! adica, un fel de "iti spun acum ca sa taci si sa ma lasi in pace, sa treaca vacanta cu copiii si dupa aia, pe aici mi-e drumul". nu l-am intrebat cind a luat decizia asta, daca a premeditat-o, dar eu asa cred ca a fost.
acuma.. as zice ca ma simt usurata.. dupa un an de discutii, ascunzisuri, minciuni, promisiuni degeaba, s-a ales cumva. acum am o certitudine, sunt singura si libera sa fac ce vreau. s-ar putea sa mai am momente in care sa cad, dar deocamdata nu ma doare. n-am plins deloc si am fost foarte linistita de ieri seara de cind mi-a zis ca pleaca. e adevarat si ca nu simt ca e o decizie definitiva si ca va vrea sa se intoarca la un moment dat. si nu cred ca e autosugestie, fiindca, drept sa va spun nici nu stiu daca mai vreau sa se intoarca.
deci.. in unul (plus trei) mergem mai departe...

danamiha spune:
ilia, sa ai si tu un an plin de pace si liniste!
zilele trecute ma gandeam la tine, credeam ca apele s-au linistit si mergeti impreuna inainte.
tu esti o femeie puternica si inteligenta, sper sa iei decizii intelepte pt tine si copiii tai.

ilia_99 spune:
da, dana, am fost. a fost destul de rezervat acolo, asa ca ma asteptam cumva la decizia asta, desi, recunosc, cu chiar atit de repede.