Totul despre Dubai
Raspunsuri - Pagina 6
teo1970 spune:
BraveGirl,
inteleg ca esti oarecum in aceeasi situatie cu mine: esti doar in tranzit prin Dubai.
cei de la Hyatt se ocupa de viza voastra?
multumesc mult.
delphin spune:
Teo, uite un site pt.un hotel. Nu e super lux, dar e bun ca locatie si pret. La pretul afisat mai adaugi 20% taxe plus 10$ micul dejun, daca vrei sa mananci la ei, dar nu te-as sfatuii, caci iesi mai ieftin daca-ti prepari in camera.Ai o mica chicineta sau o bucatarie utilata, depinde de camera.Locatia e super faina caci e in "centrul istoric" nu departe de muzeu, souk-urile de aur, materiale si contimente nu sunt departe, statie de metrou aproape, in fata hotelului o supereta non stop de unde poti sa-ti iei ce vrei tu sa mananci, etc. Burjuman Mall la 200m. cum iesi din hotel, in dreapta.
http://www.grandmidwest.com/
Primul de la stanga la dreapta. Poti sa le scrii un mail si sa le spui ca vrei sa rezervezi la ei si ai vrea sa stii daca se ocupa de viza. stiu sigur ca ei se ocupa, am intrebat eu pt. cineva cu pasp. Ro si costa 150$.
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Deasupra genunchiului inseamna si o palma peste fund. Fara decolteuri super adanci,rochii cu spatele gol inseamna si fara sutien, ... e vorba de bun simt intr-o tara musulmana. Te imbraci decent si basta. Rochie, fusta 2 degete deasupra genunchiului, bermude si nu short, fara toples si tanga la costum de baie. |
Si eu traiesc intr-o tara majoritar musulmana si ma imbrac ca de obicei.
Nu are legatura cu bunul simt.
La ora pranzului sunt deja 35-38 de grade iar prin iulie august va sari de 42 ...Ar fi chiar culmea sa imi acopar bratele.
Oricum femeile musulmane de aici ( cele care poarta sari) sunt cu totul indecente din punctul meu de vedere.
Vin la seviciu in acest sari care atunci cand stai jos ( sau nu esti atentie la pozitie, chiar cand mergi sau stai in picioare) ti se vede TOATA burta si spatele gol de la fund pana sus. Vb cat se poate de serios.
Eu nu le acuz de lipsa de bun simt dar nu m-as imbraca asa la serviciu nici daca m-ar bate cineva. Mai ales daca mi s-ar vedea 3 randuri de burti cu celulita ( cazul unei colege, f amabila si draguta de altfel)
Si nu sunt vreo pudica, dar eu ma imbrac intr-un fel la serviciu, intr-un fel la piscina, in vacanta, la o cina romantica etc.
N-as putea sa merg la o sedinta cu manageri de top din toata Asia de S-E cu burta goala.
Deci Delphin , sper sa nu te superi, dar cum ar fi sa imi aucz colegele de lipsa de bun simt ca le vad burta si spatele in timpul programului? E cultura lor, E treaba lor.
Brave girl ,tu faci cum vrei, dar e vacanta ta, cultura ta, confortul tau.
Eu in Dubai nu m-am imbracat altfel decat m-am imbracat in Hawaii, de exemplu...
Lara w16+ si Huckleberry Errie
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
India
delphin spune:
Lara, nu ma supar, insa nu amesteca borcanele. E altfel in Bangladesh de cat in Dubai . In Bangladesh femeile poarta sari, deci e normal sa ti se vada parti ale corpului, nu in dubai unde femeile lor sunt acoperite din cap pana in picioare, unde risti sa dai peste un politist mai "laic" si sa-ti petreci restul vacantei intr-un post de politie.
Eu consider ca pentru zilele in care esti in vacanta si vrei sa le petreci linistita, faci un efort.
Dar asa cum spui tu, fiecare cum ii tuna. Eu prefer sa trec neobservata in astfel de tari, de cat sa atrag priviri asupra mea!
teo1970 spune:
Delphin,
multumesc mult !
Rezervasem deja la Al Manzil (eu ma ghidez intotdeauna dupa Tripadvisor), dar pt ca nu m-au "supportat" cu viza, am anulat rezervarea la ei, desi plateam 200 euro pe noapte camera; stiu ca nu e un tarif f scump pt Dubai, dar nici nu era low budget.
M-am reorientat catre Excelsior Creek Hotel, este in apropiere de Creek, are reviewuri bune pe booking si, in plus, au fost f.f. cooperanti cu vizele, doar ca or sa-mi blocheze 1.000 euro pe cardul de credit ca garantie.
Am inteles ca ccc cam asa se face, nu ? pt viza de Dubai
oricum, or sa-mi faca o viza de tranzit, pt 3 zile, de 500 AED
multumesc mult inca o data, Delphin!
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Lara, nu ma supar, insa nu amesteca borcanele. E altfel in Bangladesh de cat in Dubai . In Bangladesh femeile poarta sari, deci e normal sa ti se vada parti ale corpului, nu in dubai unde femeile lor sunt acoperite din cap pana in picioare, unde risti sa dai peste un politist mai "laic" si sa-ti petreci restul vacantei intr-un post de politie. Eu consider ca pentru zilele in care esti in vacanta si vrei sa le petreci linistita, faci un efort. Dar asa cum spui tu, fiecare cum ii tuna. Eu prefer sa trec neobservata in astfel de tari, de cat sa atrag priviri asupra mea! |
Delphin, nu am incurcat borcanele... . Stiu ca la Dubai te-ai referit .Vorbeai insa de bunul simt intr-o tara musulmana.Si de aia ti-am dat exemplul.Bunul simt oricum nu cred ca tb sa fie amestecat cu religia. Daca doar dadeai exemple de tinute nu cred ca interveneam...
In plus am spus ca am fost si in Dubai si am destula experienta in tari unde as putea iesi in evidenta, si nu doar prin prisma vacantelor.Una e cand traiesti zi de zi si alata e cand iti faci o idee decat in vacante...
Cat despre iesit in evidenta prin tari din astea iesi oricum . Indiferent cum m-as imbraca atata timp cat am pielea alba si trasaturi europene o sa ies mereu in evidenta.
Iar despre nenea politistu'....eu am oricum imunitate diplomatica , dar si daca nu as avea nu cred ca m-ar speria chestia asta suficient ca sa imi schimb felul de a ma imbraca.De restul vacantei la puscarie chiar ca nu poate fi vorba indiferent ce as face , sau nu in Dubai, as raspunde in UK , dar nu pt fuste .
Cand eram mica am locuit vreo 2 ani intr-o tara musulmana araba cu parintii. Nici eu nici parintii mei nu ne-am imbracat altfel decat in Romania. Nu s-a simtit nimeni jignit si nici cu politia nu am avut de-aface.
Sunt o persoana care nu isi schimba felul de a fi de dragul altora sau de frica lor sau de teama ca as jigni religia cuiva. Accept si respect ORICE religie dar nu ma supun personal regulilor lor.
Motiv pt care veci nu voi merge in Arabia Saudita nici in vacante nici cu serviciul INDIFERENT pe ce salariu. Pt ca acolo chiar tb sa te supui, asa e legea.
Nu stiu daca ati observat dar indienii, arabii etc daca vin in Europa/ America /Australia sau unde mai vreti voi se imbraca exact ca si la ei in tara.Chiar daca se stabilesc definitiv. Si nu ii intereseaza ca imi place mie, sau ca imi jigneste religia sau simtul estetic.
Iarasi mi se pare normal.
La clasele de aqua aerobic la care merg eu vine si o fata musulmana. Intra in piscina imbracata (banuiesc ca a obtinut aprobare) si nu in bikini pt ca asa suntem noi.Piscina nu e a unei institutii musulmane ci a Scolii Americane.Si nu, nu ma deranjeaza. Foarte bine ca face cum a fost ea invatata si cum se simte confortabil.
Si ca sa iti mai dau un exemplu de iesit in evidenta ...in 2007 traiam in Belarus. Iarna , ger de crapau pietrele -25 de grade...Numai eu si barbatii eram pe strada in blugi/ pantaloni si palton /geaca. Rusoaicele din Minsk erau toate la mini ( unele fara dres) cizme cu toc de 15, blana si zorzoane.
Sa vezi ce claxoane si chiar opriri de masini si invitatii nesolicitate primeam - pt ca ii intriga faptul ca eram asa de imbracata. Ce trebuia sa fac sa ma dau si eu la mini fara dres la gerul Bobotezei ca sa nu mai ies in evidenta?
Deci nu ,nu incurajez fustele pana la fund, ci doar tinutele adecvate climei si cu care sunt EU obisnuita , nu altii.Despre topless nici nu incape vorba ( daca alte fete fac, treba lor, nu ma dernjaza).
Dar sa imi schimb personalitatea odata cu tara nu pot....Si felul de a ma imbraca face parte din stilul si personalitatea mea...
Sorry de off topic si de mesajul lung ,fetele,dar poate va ajuta ideile in calatorii si nu va speriati ca tb sa va imbracati ca ursul fram in plina vara sau invers ca altfel va ia politia...
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
India
Laura T spune:
Teo, ca sa eviti blocarea sumei de 1000 ero pe card, poti face rezervarea la hotelul din Dubai printr-o agentie reprezentanta Dertour, sunt preturile ceva mai mari decat pe booking, dar se ocupa ei de tot. Nu trebuie sa iei pachet intreg prin ei, poti lua doar 2 nopti cazare, asa cum ai nevoie.
Si acum, ca tot m-ai facut curioasa, care este traseul avioanelor/companii aeriene/pret pentru Mauritius pe cont propriu? La ce hotel te-ai orientat? Ca Mauritius e si pe lista mea pe urmatorii 10 ani !!
delphin spune:
Lara, nu am chef de explicatii mai amanuntite, fa tu cum vrei acolo unde te gasesti si basta!
Sunt sigura ca altul ar fii discursul tau daca sotul tau nu ar fii atasat diplomatic.
Spune-mi tu cine vine la postul de politie dupa un turist normal? Nimeni repede! Va plati o amenda si pleaca, e sigur, dar dupa cat timp? Tu ai fost acum recent in Dubai? Acum de cand s-au intamplat una alta?
Cand am fost prima data acum 10 ani, alta era situatia, ACUM, alta e situatia.
Bref, cine are urechi de auzit aude!
Inca una si gata, am terminat off-topic-ul
Fetele aici au venit sa ceara informatii despre cum se intampla acolo. Au primit o varianta de raspuns, nici de cum cum fac EU cand merg acolo si care e starea mea de spirit in general fatza de X chestii!
Apoi fiecare face cum pur si simplu ii place!
lara_c spune:
Delphin,in primul rand eu nu am pomenit nimic de sotul meu ,ci de mine.Si la un moment dat de parintii mei acu '20 de ani....
Si nici de sotul tau nu imi amintesc sa fi pomenit.
Si asta ca fapt divers, fiindca nu imi plac mesajele in care cineva 'preacunoscator' imi spune mie ca imi voi petrece vacanta in puscarie. Asta e chiar culmea, ma cunosti tu pe mine, stii ceva despre mine ,?Ca dovada ca nu exista riscul. De aia ti-am dat detalii. Altfel nu simteam nevoia.Ca sa vezi ca te poti insela. Si am spus ff clar ca indiferent de situatie nu ma imbrac si nu m-am imbracat eu asa fiindca se imbraca musulmanii.
Asta e chiar culmea!!!!!!!
Si nu , nu m-a intrebat nici politia nici altcineva nimic.Nici in Dubai si nici in alte parti.
Asta vroiau fetele sa stie, daca patesc ceva daca se imbraca ca pt o vacanta obisnuita intr-o tara cu clima foarte calda. Nu cred ca pomenit nimeni ca vrea sa mearga in fundul gol.
Si raspunsul meu a fost : nu , nu are nimeni nimic cu voi.
In al doilea rand, cred ca ti-am vb destul de frumos, ti-am dat exemple, banuiesc ca mai sunt si altii pe aici pe la topic care calatoresc in diferite climate / tari musulmane / tari ale lumii a treia pe care i-ar putea interesa si destui pe care banuiesc ca i-ai speriat cu imbracatul ca pt tara musulmana.
Daca intrebi cine vine dupa un turist normal in puscarie, se explica de ce faci confuzia cu atasatii diplomatici ( personal al armatei , personalitati culturale, personal jurnalistic, etc atasati unei ambasade pe perioade detreminate) . Deci dat cu parerea aiurea.....Si apopos, spre deosebire de unele culturi, in UK si femeile au cariera nu numai sotii lor...
N-are rost sa intru in detalii , dar pt ca suntem la un topic despre vacante cred ca oricine ar tb sa stie ca daca sunt arestati intr-o tara straina primii anuntati sunt oficiallii consulatului lor . Daca exista. Nu iti garantez ca te vor scoate de acolo dar iti ofera toata asistenta de care ai nevoie( de la sapun si periuta de dinti pana la avocat si luat legatura cu familia si eventual se va incerca transferul in tara de rezidenta - daca legislatia permite).
E bine de stiut.
Cei care beneficiaza de anumite imunitati nu ajung la sectia de politie ca s afie nevoie sa vina cineva dupa ei. Asa spune Conventia de la Vienna, nu eu.
Ca fiecare faca ce vrea si cum vrea asat spun si eu.
Si nimic mai mult. Deci face ce VREA nu ce VOR musulmanii.
Ok???
Asa ca lasa islamismul deoparte ca n-are a face. Si faptul ca insinuezi ca noi , restul n-am avea bun simt , deja intrece orice masura.
Pe mine asta m-a deranjat , nu cum te imbraci tu.
In Dubai am fost in Aug. 2009. nu acum 10 ani.
Si cu asta ma retrag...
India
delphin spune:
Calmeaza-ti hormonii nitel fata draga!
Nimeni nu ti s-a adresat tie personal! Ca Doar nu esti TU buricul pamantului si discutiile se invart in jurul tau.
Teorie multa lume stie...practica ne omoara! Iesi de sub clopotul tau de cristal si vezi ca in lumea"mai mica" se intampla altfel. Care consulat trimite asistenta?! Bine spus daca exista! Al Romaniei e la Abu-Dhabi, ca fapt divers. Asistenta e trimisa in unele cazuri!
Fetele au fost averizate de ce se poate intampla! Nimeni nu a spus ca trebuie sa te imbraci ca ei, deci inceteaza sa citesti printre randuri!
PS. Te-am intrebat daca ai fost recent, dupa evenimentele din ianuarie!
Nu nu, ai fost, deci nu poti stii care e atmosfera acum acolo.
Nu mai acuza pe altii de vorbit in necunostinta de cauza, cand tu esti prima care o face!