Teava sparta sau condens?
Fetelor ajutati-ma cu un sfat, va rog, daca stiti.
Am o casuta la curte langa Bucuresti.
Casa este fara pivnita, fara subsol.
Asta vara am facut instalatia si am bagat apa in casa, tevile fiind trase de la fantana de unde avem hidrofor (care este cam la 10 metri departare de casa in lateral) si intra sub casa cam prin dreptul livingului (traveraseaza un pic intr-un colt) spre bucatarie si baie.
Dupa aceea am turnat placa, am turnat sapa, am inceput amenajarile, am pus gresie in bucatarie, baie si living, am montat centrala.
Mentionaz ca de atunci am inceput sa folosim apa, si calda si rece, neavand nici o problema in sensul sa curga ceva. Oricum instalatia a fost verificata pana sa turnam placa.
Noi nu stam permanent acolo ca n-am terminat inca tot, dar mergem foarte des, aproape la 2 zile. Cand mergem folosim apa, centrala.
Ieri pentru prima data am observat ca in bucatarie si baie gresia este umeda tot timpul (arata ca si cum as fi spalat pe jos si inca nu s-a uscat)...si asta in toata baia si in toata bucataria si o bucatica din living inspre bucatarie (mentionez ca nu am hol, livingul da direct in bucutarie).
Sper sa ma fi facut cat de cat inteleasa, pentru a va face voi o idee.
Intrebarea mea este urmatoarea:
De unde poate fi acea umezeala pe gresie? E posibil sa fie condens, avand in vedere ca noi ieri, cand am ajuns acolo pe la 12, erau 11 grade in casa, am dat drumul la centrala si pana dupa masa s-au facut 21 de grade? (umezeala nu era cand am ajuns). Ma gandesc ca fiind casa rece si s-a incalzit repede dand drumul la centrala sa se fi facut condens. Si daca e condens de ce nu e umezeala si pe faianta?
Sau e posibil sa se fi spart teava de alimantare cu apa si sa curga sub placa si apoi sa se umezeasca asa rau gresia??? (de asta mi-e groaza ca ar insemna sa sparg placa si toata gresia, peste tot.
Daca ar fi asa si ar curge teava rau nu as avea presiunea scazuta la apa? Si inca ceva, daca teava ar curge apa nu s-ar scurge in pamant?
Repet, e prima oara cand ni se intampla asa ceva desi am folosit apa calda si rece inca din vara de cand am pus centrala.
Raspunsuri
Tala spune:
cred ca e mai degraba condens - acesta se face de obicei acolo unde este transfer termic. Probabil ca pe faianta nu face pt ca ai casa izolata (nu?) si atunci podeaua nu e izolata, iar diferenta de temp se simte acolo. Daca spui ca e noua casa probabil ca nici adezivii, tencuiala si tot ce se mai face cu apa nu s-au uscat complet inca si de aici si umezeala. Cel mai bine este totusi sa intrebi si un instalator.
Bucurie!
NicoletaB spune:
eu m-am confruntat cu aceeasi problema de vreo 3 ori si da era teava de apa de sub placa
mi-au cedat pe rand imbinarile de la baie, mai greu e ca nu sti exact unde s-a spart, caci se sparge intr-o parte si iese pe alta parte.
Prima data a durat 3-4 zile pana am ramas fara presiune, dar noi avem apometru si am vazut ca avem pierderi.
am sperat sa se fi spart in curte, mai ales ca era si iarna, dar dupa a inceput cu un usor condens pana a aparut clar apa sub placile de gresie
e pur si simplu noroc/ghinion o astfel de treaba
apa din calorifere/centrala nu are treaba cu scurgerea, trebuie sa urmariti presiunea la chiuveta.
7+