Pepenasi de iulie - august 2008 (157)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Biri - problema mea nu e cu vaccinul musai, ci cu "romanismul" care se afla in problema asta, la noi aici, in spatiul carpatodanubianopontic, tara noastra, ca un buchet de flori, mai stiti lectura din clasa a 3-a?
Am vorbit cu o serie de persoane, care cum am cunoscut si eu prin lume - Suedia, Austria, Canada, Spania, Franta, etc... Si nicaieri, dar NICAIERI nu sunt prezentate lucrurile in maniera de la noi.
De exemplu isi puneau problema sa vaccineze fetitele contra HPV, FARA SA INTREBE PARINTII, ca deh, expira dozele cumparate fara discernamant, ca la noi asa e, intai cumperi si dupa aia te gandesti cum sau DACA informezi populatia. Pentru ca la inceput au zis hai, so pe ei, la vaccin, lumea a sarit in sus, nimeni nu stia despre ce e vorba, si apoi au bagat nu stiu cate milioane de euro, cica sa informeze populatia - aiurea, sa imi zica vreuna care are copil la scoala daca a vazut la fata vreun cadru medical venit sa le vorbeasca despre vaccinul cu pricina!

Aici e problema mea si durerea cea mai mare! Nu se investeste in curatenia din spitale - si, Dumnezeule, ce focare de infectie sunt spitalele!! Imi spunea o amica a mea care e la Floreasca la urgenta ca au venit unii si le-au luat probe din salile care se presupuneau sterile, si a zis ca nu imi zice ce au gasit ca ma sperii. Nasa-mea a fost intai la Municipal, acum e la Elias. La Municipal stiti ca a fost inchisa maternitatea, ca nu scapau de stafilococul auriu. Ei bine, n-au scapat nici pana azi, dar maternitatea functioneaza.

Cand am fost cu matusa-mea saptamana trecuta la Panduri la policlinica, m-am dus la urgenta sa fac un pipi, zau ca nu ma mai puteam tine! Un singur veceu, fara clante, de unica "folosinta" sa zic asa, adica la comun, treceai de prima usa fara clanta si zavor. Primul, te intampina mirosul de urina. Te ghidai dupa un ochi de geam deschis in veceu. Lumina nu era. Apa nu curgea. Dupa inca un metru (trecamd pe langa chiuveta), treceai de un prag, a carui usa fusese scoasa din tzatzani. Nu mai era acolo, usa zic. Te intampina un pisoar pe dreapta, mirosul de urina devenea usturator. Aici de bine de rau mai vedeai ceva, deja suntem aproape de ochiul de geam. In stanga, o alta usa fara clanta sau zavor, asa jegoasa incat am impins-o cu piciorul. Aici veceul. Mi-am dat pantalonii jos la foc automat si am presat rapid vezica rugandu-ma sa nu ma ud pe pantaloni, si totusi, sa nu dea careva peste mine. Matusa-mea era in cabinet, la consult, planul initial era sa ma duc la pipi dupa ce iesea ea, ca sa ma pazeasca la usa. Al doilea motiv al grabei era ca nu mai puteam respira aproape. Credeam ca voi fi singura care va trage apa. M-am inselat, poate incercasera si altii, dar din pacate nu mergea. Evident, bazinul, sus, susura cu mic zgomot. O sarma incarligata si ruginita cobora cat sa o poti apuca daca te indinteai putin, cu grija de a nu atinge veceul. Am tinut cu insistenta zisa sarma trasa, trasa bine, dar nu a curs apa suficienta.
Hm. Mereu imi spun ca imi leg aparatul de gat. Asa ceva nu se poate suficient descrie in cuvinte...

Mergi la inceput

Nu ma pot abtine sa nu ma distrez
Supermarketul ala - vedeti cum ne manipuleaza masonii si toti aia din laboratoare sa ne facem copiii sa isi viseze sa devina casier la supermarket?
Al naibii un telescop serios de copii am cautat de mi-au sarit ochii, Eliza asta vrea, un telescop. Am zis sa ma fac ca n-am priceput, sa ii iau un microscop. Credeti ca am gasit? Ce naiba, numa' case de marcat, bucatarii, pusti si bakugan. Microscoapele nu e pentru copii!
Deci zau, revin, am luat catalogul:
pe o singura pagina, doua bucatarii si o casa de marcat electronica, un ursulet de plus...
Sar peste plusuri - nu le vad utilitatea
Pe alta pagina: un carucior cu bebe, una, doua, trei papusi, una in leagan, un scutei cu telecomanda baby born.
Pe pagina de alaturi alt carucior, un bebe in cadita, alti 4 sau 5 bebe care fac ceva, sau nu.
Alta pagina - set de coafat, set coloreaza-ti parul (Hannah Montana - O DETEST pe fata asta!), etc
Dau pagina: ALTA BUCATARIE!!, inca un set MAGAZIN!! UN COAFOR de animale!! O discoteca, o masina cu telecomanda, hello Kitty. o cutie de bijuterii muzicala, Hello Kitty, Hm... plusuri!
Deci numai imbecilitati! Deh, copiilor plac. Doar nu o sa fii asa de crud sa ii cumperi copilului telescop sau o carte de matematica atata timp cat isi doreste si el o bucatarie!
Deci domne, faceti copii, cultivati spiritul matern la fete, spiritul luptator si patriot la baieti, dar dupa 1-2-3 luni, mars la munca, deh, copilul ti-l creste statul. Incep sa vad ca e bine in Romania, ca stai totusi 2 ani acasa, ce daca budele din policlinici arata cum arata! Trebuie sa fiu dusa cu pluta sa emigrez din acest paradis, si sa ma duc tocmai spre imperiul imbecilitatilor!

(sper ca veti citi corect minipamfletul meu si ca nu se va simti nimeni atatcat!)

MONI - am ras sa mor! Va sta bine Elfi!

DIARUX - citeam cu cremvurst-ul si nu pricepeam Noroc de scroll ca m-a salvat

CAMI - este asa frumos Flavius! Cred ca iti simti bratele pline cand il ai la piept! A 9-a poza mi-a placut cel mai mult!
PS - vezi ca albumul cu poze noi apare ultimul, tre' sa ai pe undeva o setare sa ordoneze dupa data de upload, sa il puna sus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

BAi Anka, ce matinala esti :).

Noi astazi suntem liberi. SArbatorim armistitziul d ela 1918 :).

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Iriss, Aida are masinuta de-asta, e foarte funny si de succes. Ma rog, ei spun ca e "usor de manevrat de copii peste 3 ani", dar Aida o manevreaza usor si acuma, nu are cine stie ce mecanism sofisticat . Cred ca de asa ceva intrebai, nu? apesi pe un buton si o ia din loc, face fel de fel de giumbuslucuri si se opreste.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Mai fetelor, pe unde umblatzi??? Azi cand sunt si eu libera, afara e urat iar MAya se joaca singura , nu am cu cine sa vorbesc .

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Deci Vicky, suntem in etapa de reacomodare acasa.
Prima zi a "senioarei" acasa - a trebuit sa dorm cu ea.
A doua zi acasa - citit, adormit, am plecat la un moment dat la mine in pat. Dupa 10 minute era dupa mine. Se cuibareste pe marginea patului, doar-doar nu o trimit la ea. O las
A treia zi acasa - aceeasi poveste, vine langa mine, ma duc inapoi cu ea, adoarme iar, plec, dupa juma' de ora era langa mine. O las.
A patra zi acasa - aceeasi poveste, plec, vine dupa 2 ore. O las
A cincea zi acasa - aceeasi poveste, plec, nu mai vine dupa mine.
Asta era azi noapte carevasazica.
Dar eu nu mai pot adormi la loc. Asta era pe la 4 jumate.
Am pierdut vreo ora jumate in pat, foindu-ma aiurea. Mi-am zis apoi ca mai bine ma ridic si pun de o cafea, sau puteam sa calc niscaiva rufe, sau puteam sa pun ceva ordine in ultimele facturi
Am pus numai de cafea si am haladuit pe forum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

BIRI, avand in vedere ca si eu sufar de "scenarita acuta", cum zici tu, hai sa-ti zic ceva. Stii ce ma enerveaza pe mine? Eu nu neg ca exista gripa si nu bag mana in foc ca a fost creata in laborator (desi mi se pare foarte foarte posibil). Dar pe mine ma seaca toata isteria asta, ca vai Doamne, o sa murim cu toti, purtati masti, vaccinati-va, eventual sa facem obligatoriu vaccinul (cum au facut in Ucraina, ceea ce mi se pare o incalcare de ultima speta a drepturilor omului)... Dar la gripa sezoniera de ce nu purtam masti? Atunci de ce nu se isterizeaza si ne obliga sa facem vaccinul? Eu inteleg ca probabil gripa asta e mai contagioasa si da stari nasoale, dar asa gripa sezoniera se schimba si ea de la an la an, uneori e mai nasoala, alteori e mai usoara, nu are asta mortalitate mai mare decat gripa normala. Si voi sunteti trecuti prin ea, inteleg ca n-a fost placut, dar uite ca au facut-o si copiii vostri si traiesc slava Domnului, sunt bine mersi acum, nu? Ca daca traiesti in saracie si ai sistemul imunitar scazut oricum poti face complicatii si muri si de la un rosu un gat. Au mai fost pe la noi epidemii de meningita, care e mult mai grava decat gripa asta, dar nimeni n-a stat sa calculeze cati morti vor fi, sa-si puna masti pe fata si sa semene panica in lume. Nu mai are sens sa aduc in discutie ca exista alte cauze care genereaza mortalitate mult mai mare si pentru care nu se streseaza nici dracu' sa le elimine. Dar na, daca se pot castiga bani buni cu vaccinuri acum cand e si criza economica, de ce sa nu exageram?

Eu in general nu sunt antivaccinuri, dimpotriva, chiar vreau sa-i fac lui Luca unele care nu sunt obligatorii dar mi se par importante, insa nu suport sa mi se bage ceva pe gat si nu suport sa fiu cobai, prefer sa aiba vaccinurile alea in spate cativa ani de testari si dupa aia sa le incerc pe pielea mea.

Hai ca in ultimele 2 zile nu v-am mai stresat cu intrebari legate de paine/masina de paine etc asa ca, here it goes, intrebarece e aia drojdie chimica? Nu-mi ziceti drojdie uscata, ca nu e aia. In retetele mele venite cu masina de facut paine sunt si cateva prajiturele si toate au ca ingredient drojdia chimica. Zic ca nu e totuna cu drojdia uscata pentru ca acolo unde scrie drojdie simplu scrie in paranteza ca poate fi proaspata sau uscata. Termenul "chimica" apare doar la prajituri.

CAMY ce frumos copilas ai tu!!! Felicitari pentru luatul in greutate!Alta viata e acasa cu mami si cu tati, evident ca-i merge bine la puiut.

Intreba cineva (scuze ca nu mai retin cine) de microfon/orga cu microfon sau de astea Eu am luat acum vreo 2 sapt. din Real o orga cu microfon, ritmuri si efecte speciale care mi se pare f. faina, era la promotie parca 70 ron, m-am uitat pe site-ul lor dar nu gasesc poza. N-am desfacut-o, ca vrem sa i-o dam cadou de Craciun lui Luca, dar am vazut ca are si microfon. Scuze ca n-am zis mai devreme, am si uitat de ea ca am indesat-o in fundul unui dulap de cum am venit, ca sa n-o gaseasca Luca.

Monica, mami de Luca Andrei si 11+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Orga am vazut si eu ieri in Real orga de care zice Moni, dar mi s-a parut pentru copii maricei. Alaturi mai era una dar era 150 de lei. Uite am gasit aici cateva modele (cele de 85-95 de lei seamana cu cea de 150 din Real). Si pe mine m-ar tenta, dar oare se vor juca cu ele? Fetele la bb2, cupii vostri cand au aprecita jucariile muzicale?

Daca va place vreo carte de pe www.carteacopiilor.ro, cu codul adm0309 primiti o reducere de 30%. (Gasiti Omida mancacioasa acolo)

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27
. Lui Dav, cred ca ii iau o masinuta. Citisem pe undeva de masinute care apesi pe ele si o iau din loc. Stie cineva ceva de genul asta?

Iriss avem noi asa ceva pt Victor. El are masina de politie si i-a placut tare mult. Apesi pe politist si o ia din loc si i se invarte girofarul. E din plastic solid si nu cred ca a fost mai mult de 20 de lei. Eu i-am luat-o din Metro prin august.

poze Ana si Victor
varsta Anei

Mergi la inceput

Moni, drojdia chimica este praful de copt. Au tradus aia aiurea .....

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput