Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 (5)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Andre, exact asta vroiam sa te intreb acum: daca nu stii vreun sos de branza pentru paste! Lasagnia tot nu am reusit sa fac, mi-e groaza de stat atita prin bucatarie, dar prind eu o zi mai cu chef si prestez! Dar neaparat trebuie sa am si musafiri, ca sa ma laude si pe mine cineva!!!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana
Andre, exact asta vroiam sa te intreb acum: daca nu stii vreun sos de branza pentru paste! Lasagnia tot nu am reusit sa fac, mi-e groaza de stat atita prin bucatarie, dar prind eu o zi mai cu chef si prestez! Dar neaparat trebuie sa am si musafiri, ca sa ma laude si pe mine cineva!!!
Ultra simplu. Iei 4 feluri de branza dupa gust, una trebuie sa fie obligatoriu parmiggiano. Eu mai fac cu gorgonzola, Taleggio si Fontina, tu iei ceea ce va place. Pui unt la topit pe foc mic, adaugi un pic de ulei sa nu se arda untul, iar cand s-a topit, adaugi 3 branze, fara parmiggiano si le lasi la topit. Iei oala de pe foc, amesteci cu smantana si cu parmiggiano, repui pe foc 2 minute si tanana, e gata. Pentru culoare poti pune un pic de patrunjel. Se foloseste cu paste "gnocchi", cele rotunde facute din cartofi, dar nu cred ca nu merge pe un alt tip de paste. (te pot invata si cum se fac gnocchi daca vrei, dar e munca multa).La lasagna repet, nu stai in bucatarie, stai in casa, calci, cureti, etc. Pofta mare 36+ Chiara Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NelaM spune:

Miha74, multumim de cuvintele frumoase. Eu te astept, sa stii, cu poze noi cu cretii tai, sa postezi cand mai ai tu timp.

Si ca tot veni vorba de poze, m-am uitat la pozele tale Alex, tare frumusica si mare s-a facut fetita! O dolofana de-a dreptul.

Si am vazut si pe cele de la botezul Ralucai, foarte frumoase, se vede ca sunt facute de cineva care se pricepe. Si ce tare mi-a placut ideea cu ursitoarele / zanele acelea, nice!
Doamne ajuta sa se vindece o data urechiusa, ca tare rau tre' sa fie, nici nu vreau sa imi inchipui!
Sunteti o familie frumoasa foc!

Gegea, ti-am admirat cretulii blonzi de dimineata!
Imi pare rau ca ai fost mai blue ieri, te pot ajuta cu ceva?

Aida, Monica, cum suteti, fetelor, ca parca nici ieri nu v-am vazut?

Pe Mihaela (kawaichan) am vazut-o, m-am linistit. Dar ar cam trebui sa iei ceva pentru oboseala aceea, sa nu fie ceva cronic, un supliment de vitamine ar ajuta.

Sper ca si Raluk e bine, draga de ea.

Nela, mamica de Ana nazdravana (19.09.09)

Ana,

Mergi la inceput

Cristina , trimit pe mailul comun reteta si o poza cu gnocchi. 36+ Chiara Ada

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luhtien

Citat:
citat din mesajul lui mkunigunda

Si ca sa revin la faza cu medicamentele, mie pediatrul mi-a prescris sa-i dau Vigantol, Calciu si vitamina C, voua vi s-a spus la fel?

si noua ne-a prescris calciu gluconic. ar trebui sa ii dau cate jumatate de fiola timp de 10 zile dupa ce face 2 luni. cica pregatire pentru vaccinare.

====================
Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti.
Despre plecarea ta, tot altii vor decide.
Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi!

Bogdan Teodor Constantin - comoara noastra

http://bisisica.blogspot.com/
Mai multe poze pe blog! Va astept cu drag!

Kinga, ma bucur sa te revad! Noua nu ne-a prescris pediatrul nici un medicament, nici macar vitamine, nu stiu ce sa zic.

Ana,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andrecluj

Citat:
citat din mesajul lui cristina_ana

Ultra simplu. Iei 4 feluri de branza dupa gust, una trebuie sa fie obligatoriu parmiggiano. Eu mai fac cu gorgonzola, Taleggio si Fontina, tu iei ceea ce va place. Pui unt la topit pe foc mic, adaugi un pic de ulei sa nu se arda untul, iar cand s-a topit, adaugi 3 branze, fara parmiggiano si le lasi la topit. Iei oala de pe foc, amesteci cu smantana si cu parmiggiano, repui pe foc 2 minute si tanana, e gata. Pentru culoare poti pune un pic de patrunjel. Se foloseste cu paste "gnocchi", cele rotunde facute din cartofi, dar nu cred ca nu merge pe un alt tip de paste. (te pot invata si cum se fac gnocchi daca vrei, dar e munca multa).
La lasagna repet, nu stai in bucatarie, stai in casa, calci, cureti, etc.
Pofta mare

36+ Chiara Ada

Andre, multumim tare pentru reteta! Eu una tre' sa zic ca sunt mai "invatata" intr-ale bucatariei de cand te-am descoperit pe tine pe forum! Si ma bucur tare mult de lucrul asta. Sa ne traiesti!

La fel si cu prajiturile Ellenutei...o sa imi fac curaj sa fac torul acela cu multe straturi mouse de sarbatori. Sa te tii atunci...

Ana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Cristina multam de sfat Am o banuiala legat de oboseala dar nu-s sigura inca,mi-au iesit (si la externare si acum 3 sapt) niste valori marite la ficat.Mi-au dat trimitere la interne si am fost ieri sa ma vada un doc. si mai merg pt eco maine si apoi vineri iar la doc sa-mi spuna rezultatele la analize.

Mkunigunda eu pap fructe dar nu varza si nici fasole,acu si fiecare bebe e diferit la reactii..vezi si tu ce se intampla daca papi una-alta si le mai tai de pe lista daca e ceva.

Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui NelaMAndre, multumim tare pentru reteta! Eu una tre' sa zic ca sunt mai "invatata" intr-ale bucatariei de cand te-am descoperit pe tine pe forum! Si ma bucur tare mult de lucrul asta. Sa ne traiesti!
Voi sa-mi traiti mie ca mi-ati facut sarcina mai usoara. Impart cu drag retetele, pe cuvant, daca stii ceva, de ce sa nu spui? stai sa vezi cand te uiti la poza de la reteta asta cum dai iama in magazin. Si pe bune, bucataria italiana e chiar chestie de 10 minute. 36+ Chiara Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Mihaela, iti tin pumnii sa iasa analizele bune!!!! Sper sa iti revii repede, ca din pacate noi nu ne permitem sa fim bolnave!
Andre, trebuie sa fie o minunatie ce zici tu acolo!!! Eu sincer nu am auzit de felurile astea de branza, in afara de gorgonzola, dar eu oricum sunt mai inapoiata cu chestii din astea fine! O sa ma uit prin supermarket sa vad ce gasesc! Parmiggiano ala e parmezan, nu?
Presimt ca zilele astea o sa se gateasca numai paste din astea pe forum!
Ma duc sa citesc prospectul la anticonceptionale sa vad daca zice ceva de pastila de a doua zi sau nu!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Cristina esti mortala cu postarile tale, ce-mi place cand scrii mult si esti activa. Si imi place cum va tine Andrei in priza sa mai si muncim pe aici, mai un mop, mai o cremuire a podelei

Promit ca atunci cand o sa ne intalnim - la vara probabil, sau in primavara, ma prezint cu o prajitura model tortul meu, se cheama Boreal, au si prajutura, e foarte foarte buna. Vin cu ea la pachet pentru tine.
Botezul il facem la Club Floreasca si incepem devreme pe la 3, asa ca pe la 10-12 te astept la tort. Serios, daca ai fi in zona m-as bucura enorm, cu copii, cu sot cu cine vrei tu, intri si papi tort si ce vrei tu si iti dau si la pachet de bucurie ca te vad.

noi bine, asta mica a mea spune: aaa, iiii (cu caciulita ambele ca la Romania) si ghghghaaa, asa ca va trasmite cele bune. Si mai scoate si niste sunete ca niste strigate scurte, zici ca ne cearta. Probabil ca sta singura in bouncer (dar langa mine si eu scriu).
Am comandat pizza la pranz ca sa vedeti ce harnica sunt

Ieri am facut mazare cu pulpe dezosate de curcan si s-a mancat toata, si piure cu chiftelute si a ramas...piureul. Deci printesa mea mare nu o sa manance piure hol ci pizza. Bine, odata cu pizza am mai comandat si un gratar de pui pe care o sa i-l dau ei cu piure. Pentru ca nu mai am nimic in frigider si nici in congelator. Astazi vom merge la cumparaturi.

Chiar intrebare: cine face cumparaturile? cele mari, saptamanale gen Carrefour, Cora si de unde mai cumaprati. Noi mergem cu totii odata sau de 2 ori pe saptamana in 4. Nu e foarte usor dar merge, si pitica doarme tot timpul ca ii place la cumparaturi. In weekeng mergem.

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput