Vaccinare obligatorie(2)
Tonic,intre 2 vaccinari trebuie sa treaca 30 zile,sau se pot administra simultan.doar intre vacc antihepatitic si alte vacc. nu se pastreaza per necesara formarii anticorpilor pt ca antihep este obtinut genetic.
Raspunsuri
gaba-rema spune:
Patou, doar cu putin timp inainte mamabear zicea ca si tine, ca daca ea nu se vaccineaza, singurii care risca sa se imbolnaveasca sunt cei care au refuzat vaccinul. Eu cred ca nu e asa si sincer, ma aceasta superficialitate usor egoista din partea unor persoane cu adevarat credincioase, ca voi doua.
Redau rasp. meu catre mamabear:
citat din mesajul lui mamabear:
Cui sa ii dau virusul daca ma infectez? Tot unuia care si-a asumat riscul de a nu-l face! Cei care au impresia ca vaccinul ii protejeaza, nu au de ce sa se teama! Asa ca nu vad de ce sa risc sa ma vaccinez sau mai rau sa-mi vaccinez copiii de bunavoie, ca sa-i protejez pe cei care cred ca sunt imuni daca s-au vaccinat?
raspuns Gabi3604:
Ba eu cred ca daca te infectezi cu o gripa contra careia ai refuzat sa te vaccinezi, ii expui inclusiv pe cei care au o conditie medicala care nu le permite sa faca vaccinul, sau pe cei care nu au putut sa il faca inca - fiinca au alergie, sau vreo raceala sau cine stie ce alta boala, pe gravidele la care nu se recomanda, pe bebelusii sub 6 luni... nu doar pe cei care AU ALES de capul lor sa nu se vaccineze!
e comod sa faci simplificari convenabile ...
patou spune:
gabi3604, baietelul meu e alergic la oua, ceea ce inseamna teoretic ca nu poate face vaccinul antigripal. dar stii ce mi-a propus alergologul cu aerul cel mai firesc din lume? sa faca vaccinul la clinica de alergologie, caci acolo sub supraveghere medicala ii pot asigura suportul necesar. in caz de soc anafilactic ?!? ca la altceva n-am putut sa ma gandesc. (si cu toate ca nu-i vaccinat n-a facut nici o gripa)
pe urma cel putin aici in canada femeile gravide sunt primele pe lista de a fi vaccinate la fel ca si persoanele cu probleme de sanatate, ca sa nu mai zic de copiii sub 5 ani.
iar eu chiar daca o sa ma imbolnavesc de gripa o sa stau cuminte acasa, fara sa ies (ca am arca lui Noe)si de altfel cam toate companiile de pe aici au stabilit solutii in cazul in care da gripa peste angajati.
si nu, nu ma consider egoista pentru ca nu voi accepta sa-mi injecteze in organism virusi de gripa porcina plus adjuvantii de rigoare. dimpotriva consider periculoasa atitudinea celor care ne impun (sau ar vrea) sa ne impuna aceasta vaccinare impotriva vointei noastre - cata vreme eu nu cer nimanui sa nu se vaccineze consider ca e dreptul meu sa fiu lasata sa aleg.
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui patou nu voi accepta sa-mi injecteze in organism virusi de gripa porcina |
Ai auzit tu ca exista vreun om pe planeta asta care sa accepte asa ceva???
patou spune:
Citat: citat din mesajul lui patou nu voi accepta sa-mi injecteze in organism virusi de gripa porcina Ai auzit tu ca exista vreun om pe planeta asta care sa accepte asa ceva??? |
intelegi tu ce am vrut sa zic
capcaunul spune:
Mai, daca pana si musulmanii se inroleaza la vaccinare inainte de pelerinajul la Mecca, inseamna ca e chiar serioasa. Chiar asa, Al-Qaeda nu a trimis nicio caseta video la Al-Jazerra in care sa incrimineze vaccinarea ca pe-o arma secreta a unchiului Sam?
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui patou gabi3604, baietelul meu e alergic la oua, ceea ce inseamna teoretic ca nu poate face vaccinul antigripal. dar stii ce mi-a propus alergologul cu aerul cel mai firesc din lume? sa faca vaccinul la clinica de alergologie, caci acolo sub supraveghere medicala ii pot asigura suportul necesar. in caz de soc anafilactic ?!? |
Da, asa se practica din cate stiu peste tot: in cazul in care se stie dinainte ca exista risc de reactie alergica exacerbata la administrarea a "ceva", ti se ofera posibilitatea de a se administra "ceva"-ul sub supraveghere, gata de interventie, cu antidotul pregatit. Mie mi se pare firesc sa fie asa.
Uite, eu n-am facut anestezie in viata mea, iar pt. punctie ovocitara trebuia sa fac anestezie generala. Nestiind daca nu mi se intampla sau nu ceva la anestezie, am optat sa nu fac procedura intr-o clinica privata, ci intr-un spital (maternitate) unde au tot ce trebuie pt. a interveni rapid si eficient in caz de vreo reactie grava la anestezie.
Asta nu inseamna ca te-a obligat cineva sa vaccinezi copilul, fii si tu dreapta . Stii foarte bine ca ai (si vei avea si in continuare) de ales, si nimeni nu va face presiuni si nu te va obliga altminteri. Tu pari sa spui: "nu ma obliga nimeni sa ma vaccinez... dara daca ma obliga? " E un fel de fortza usi deschise.
PS: e minunat sa stii ca, daca doamne fereste te imbolnavesti, are cine sa te aprovizioneze cu ce-ti trebuie pe perioada cat nu iesi din casa. Dar sunt si oameni singuri care n-au la cine apela. Bolnavi sau nu, aceia sunt nevoiti sa iasa in colectivitate, macar la farmacie si la bacanie.
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui capcaunul Mai, daca pana si musulmanii se inroleaza la vaccinare inainte de pelerinajul la Mecca, inseamna ca e chiar serioasa. Chiar asa, Al-Qaeda nu a trimis nicio caseta video la Al-Jazerra in care sa incrimineze vaccinarea ca pe-o arma secreta a unchiului Sam? |
Cu atat mai mult cu cat e ceva cu "porcina" ptiu-ptiu, uciga-l toaca de animal necurat, cu copita despicata...
... iaca, accepta si muslimii sa li se injecteze fragmente de virus... d-ala porcin .
chiar ca e serioasa treaba! :)
patou spune:
gabi 3604, intr-adevar nu ne obliga nimeni sa ne vaccinam, si sper din toata inima sa ramana asa, sa nu se adevereasca ce spunea crevecoeur.(si chiar cred ca sunt toate sansele sa nu se adevereasca) Dar, chiar daca ar avea el dreptate tot n-ar putea nimeni sa ma oblige sa ma vaccinez ci doar in cel mai rau caz sa ma inchida in lagarele de concentrare care, zice el,ar fi pregatite deja. cum s-ar zice el m-a ajutat sa ma pregatesc sufleteste pentru alternativa, mi-am stabilit acum ce voi face in cazul in care vaccinul va fi obligatoriu.
ce vorbesc eu aici sunt scenarii de filme SF, imi vine si mie cateodata sa rad de mine...cert este ca pana acum nimeni nu m-a obligat sa ma vaccinez sau sa-mi vaccinez copilul.
patou spune:
revin cu paranoia mea
ce parere aveti de evenimentele din Ukraina? imi pare rau ca am numai un link in franceza:
http://www.alterinfo.net/Ukraine-Loi-martiale-au-non-de-l-OMS_a39040.html
sa fie un caz izolat sau o prefigurare a ceea ce ne asteapta pe toti?