Virusul H1N1 (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Scuze Gabi, nu am stiut ca mesajul e adresat lui Patou. (E adevarat ca nu am reusit sa urmaresc chiar tot ce se discuta, ca astia 4 teroristi nu prea imi dau pauza).

Ana-Maria mami de 4 poznasi: Ioan(5.05.2000) ,Alexandru(8.04.2002), Maria(7.04.2005) si Stefan(25.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi30 spune:

Buna.
Fratele meu locuieste in Lleida cu familia.Tocmai am vorbit si mi-a zis ca tot orasul e cuprins de gripa noua dar nimeni nu a intrat in panica.Nimeni nu vorbeste de pandemie.Nu au fost cazuri de spitalizare iar cei bolnavi au primit tratament acasa cu antivirale obisnuite.Nepotica are 1an9luni si are gripa.A primit tratament cu paracetamol si Ibubofren!ptr.febra si atat.Trebuie sa o tina in casa 7 zile.
La una din scoli au fost 140 de cazuri dar nu s-a inchis.Copii bolnavi se izoleaza acasa iar cei sanatosi merg la scoala in continuare.
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Asa zic si eu abordare a situatiei, de aceea avem noi mai multe riduri ca spaniolii, ca ne facem prea multe griji. La noi se inchide scoala si pentru un singur caz (cat isi doresc baietii mei sa apara unul si la ei in scoala) si vuieste presa ca au mai aparut cateva cazuri de gripa in tara.
pentru spanioli si pentru disperatii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi30
Nu au fost cazuri de spitalizare iar cei bolnavi au primit tratament acasa cu antivirale obisnuite.

As dori mult sa stiu ce inseamna "antivirale obisnuite"... ca eu nu stiu ca cineva sa aiba in dulapiorul de la baie antivirale de nici un fel. Da-mi si mie 1-2 exemple, daca se poate

a mai fost si un subiect aml lui maminuta, care intreba ce antivirale sa aiba in casa cu gripa asta... de parca ar fi vorba de Strepsils sau spray de nas infundat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Antivirale, probabil paracetamol si ibuprofen, o fi vrut sa zica antigripale.
Noi aici am facut gripa toata familia, ne-au dat Tamiflu (asta o fi antiviral), nimeni nu se panica, nu ne-am panicat nici noi. La fiu-meu la scoala din 24 de copii, au fost zilele astea numai 12 in clasa si scoala nu s-a inchis. Culmea e ca aici sint mult mai multe cazuri ca in Romania, dar care se panica e Romanica. Deh, ca la noi la nimenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

eu cred ca a vrut sa zica antitermice, si intr.adevar paracetamol si ibuprofen e tot ce se da aici, in cazuri mai greva se da tamiflu, oricum acest antiviral nu poate fi luat fara reteta

roxana 20 arthur martin si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Antivirale, probabil paracetamol si ibuprofen, o fi vrut sa zica antigripale.
Noi aici am facut gripa toata familia, ne-au dat Tamiflu (asta o fi antiviral), nimeni nu se panica, nu ne-am panicat nici noi. La fiu-meu la scoala din 24 de copii, au fost zilele astea numai 12 in clasa si scoala nu s-a inchis. Culmea e ca aici sint mult mai multe cazuri ca in Romania, dar care se panica e Romanica. Deh, ca la noi la nimenea.

Gripa e o boala virala => un antigripal e automat un antiviral .

Singurul antiviral relativ "curent" de care am auzit in viata mea (si care se cam da pe reteta, in cazul in care exista in farmacii!...) e Tamiflu.

Paracetamolul si ibuprofenul nu sunt antigripale (cum a zis si dayanara mai sus). sunt antitermice si au si efect analgezic si antiinflamator.

...Ca asa, si ceaiul fierbinte de macese ar trebui sa fie catalogat ca medicament antigripal :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Eu nu stiam decat de Isoprinosine .. . tamiflu credeam ca este vaccin

Pentru ce este indicat Isoprinosine?
Comprimatele Isoprinosine sunt indicate pentru tratamentul pacien#355;ilor cu:
- infec#355;ii respiratorii virale, grip#259;, herpes sau ulcera#355;ii ale mucoasei bucale (produse de herpes simplex), herpes genital, herpes Zoster, varicel#259; sever#259; sau complicat#259;, rubeol#259; sever#259; sau complicat#259;, hepatit#259; viral#259; acut#259;, hepatit#259; B cronic#259; activ#259;, panencefalit#259; sclerozant#259; subacut#259; (PESS) – o complica#355;ie rar#259; a rubeolei, pre-SIDA, molluscum contagiosum, papiloame virale.
- rezisten#355;#259; imunologic#259; sc#259;zut#259;, ca terapie adjuvant#259;.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

harti cu virusul

Pandemic (H1N1) 2009

si un interviu

www.hotnews.ro/stiri-esential-6447125-lordul-peter-piot-este-romania-atat-speciala-diferita-incat-scape-gripa-noua-fara-vaccin.htm" target="_blank">Lordul Peter Piot: "Este Romania atat de speciala si diferita incat sa scape de gripa noua fara vaccin?"

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi30 spune:

Da,la antigripale ma gandeam desi vad ca am scris altceva.In mintea mea de nestiutor e semn de egalitate intre eleNu prea stiu ce diferenta o fi intre ele dar promit ca ma informez
Gabi

Mergi la inceput