Virusul H1N1 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magicalchild spune:

ce reactii adverse are vaccinul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay
vreau doar sa va spun (poate total paralel cu subiectul) ca informatiile pe care le da Streinu Cercel in legatura cu moartea lui Toni sunt fantastic de diferite de cele pe care le primea familia => prietenii in timpul spitalizarii... se bat cap in cap o groaza de lucruri, am impresia ca Streinu abia astepta sa iasa la conferinta de presa sa arate cu degetul spre vaccinuri... una stiam noi de la el din spital, alta zice el acum... s-a folosit de moartea lui ca sa panicheze oamenii si sa mai vasccineze cativa... e foarte urat si foarte dureros pt cei apropiati lui...

Care sunt acele informatii pe care le primeau familia si prietenii? De la cine le primeau?
Concret, diagnostic si nume de doctori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

concret, Capcaunule, iti las un link. www.bebelusaoana.ro/index.php/2010/01/10/durerea-unui-frate/" target="_blank"> scris de fratele lui Toni .

la fel concret noua ne spuneau ca are virusul de 8 zile in corp, la teveu zicea ca a avut de 3 zile... noua ne spuneau ca a avut test negativ la H1N1, la teve au spus ca de asta a murit. la teve n-am auzit NIMIC de bacteria pe care o luase din spital, de febra care o facea de la bacterie, de infectia care probabil l-a omorat defapt... le primeam de la Sterinu Cercel si de la dr. care il avea sub urmarire. o sa intreb maine cum o cheama daca e necesar.

citeste link-ul, te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

mie mi-au spus ca la bals nu mai fac fata cererilor din toata tara de prelucrat probe....si nu se mai recolteaza decat la persoanele cu risc crescut.

edit....eu am stat cu familia la hotel si in masina 2 zile pe drum si nimeni nu a contactat virusul.....si brusc la 4 zile de la revenirea in tara mi se confirma pozitiv si ma tintuiesc in casa....

Eliza, Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)
_
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Kay, cu tot respectul, nu prea vad informatii contradictorii. Ma rog, in afara de aia cu 3 zile/8 zile car epoate fi pusa si pe seama unei neintelegeri, poate cineva se refera ca 8 zile erau de la contact cu virus si 3 de cand se manifesta etc (per de incubatie alea-alea). In rest, ca a murit de la infarct, posibil, inima a cedat pt ca nu a mai avut aer. Plus ca la TV a zis ca a facut o miocardita in urma deficitului respirator probabil (sper ca nu spun aberatii). Ideea este ca acum 1 an am trecut prin ceva similar, mi-am pierdut tatal in conditii pe care acum le recunosc (nu de AH1N1 dar cu pb respiratorii). Tata era cirotic de ani buni, a racit, a ajuns la spital in stare grava dupa mult prea mult timp, in 2 zile a intrat in coma (aici greseala medicilor a fost ca trebuia direct dus pe ATI si pus la oxigen), plamanii erau atacati de o bacterie/ciuperca, din cauza bolilor asociate nu s-a putut interveni cu antibiotice/antifungice puternice, a avut perioada de revenire (a iesit din coma) ca apoi sa intre iar si sa moara, dupa vreo 3 ture de hemodializa ca intre timp s-au blocat si rinichii. Diagnosticul septicemie, infarct. Insa per total toate au contribuit, ciroza, obezitatea, plamanii afectati de boala cronica si tabagic, in final infectia a castigat si a oprit pe rand toate organele sfarsind cu inima. Totul a durat sub 3 saptamani. Simialr cu ce face aceasta gripa....la cei cu boli asociate, cel putin mie asa mi se pare. De aici si teama mea poate exagerata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Cris, eu inteleg, numai ca omul asta mergea spre bine. Incepea sa respire spontan, sa faca cu ochiul, a incercat sa vb... Iar in 2 zile a murit... Un om sanatos, fara fond de boala cronia. Si tot nu inteleg cum NIMENI nu a contactat virusul de la el... C
oameni care nu doar ca s-au intalnit cu el, dar care au mancat in mancarea lui, au stat imchisi cu el in masina... De ce primele 2 teste i-au iesit negative? De ce ne spuneau ca nu are nimic afectat? De ce a facut cu ochiul si a incerctsa vb cand nu mai era bine neuro dupa cum zic acum... D sunt multe intrebari... Si daca va deranjez, va rog sa nu ma luati la misto, inteleg fff bine sa nu va pese, spuneti-mi frumos si nu mai scriu... Dar pe mine ma doare rau de tot sa intru in benzinarii si sa vad in ziare poze de la inmormantare si la teveul benzinarieu "efectul tecuceanu"... Cozi lungi la vaccinare... D-asta zic, daa Toni n-ar fi avut H1N1 nu mai erau cozi, nu se mai vaccinau oamenii... Atata timp cat a murit DE H1N1, de ce sicriul era deschis? Inteleg perfect ca a avut complictii pe fondul virusului... Ok. Dar virusul nu mai era in corpul lui de ceva timp, iar complicatiile se ameliorau...agravarea a venit odata cu bacteria si febra de la bacteria contactata in spital. Si nu-mi ziceti ca e normal ca fiica-mea nu a luat NICIO bacterie din spitalele din Germania sau SUA, a fost operata pe cord deschis si am luat-o din spital in 7 zile, sanatoasa si voioasa. I-a colapsat un plaman, era alb la x-ray, au pus-o pe high flow, nici macar intubata, iar cu chestPT si-a revenit in 3 zile, i s-a deschis plamanul. La noi evident ca nu exista venitlare in high flow-corectati-ma daca gresesc. Se putea pune high flow, circulatie extracorporeala la pat pt repaosul plamanilor, camera hiperoxigenata, mai exista un tip de ventilatie mai puternic decat cel obisnuit, nu-mi amintesc cum ii zice, l-am vazut in SUA, scotea un suner groaznic... Existau solutii numai ca in alta tara. Aici dr s-au consderat atotstiutori si nu l-au lasat sa plece din tara. Nu rezista transportului, ne ziceau... Pai si aici ce-i faceti? Moare oricum ! Si asta i-au facut... Cand Streinu Cercel era mai optimist... A murit ... Cum moare un om sanatos anterior de la o raceala? De ce? De ce s-a infectat in spital? Si asa pot sa ma intreb pana mor si eu, ca n-o sa gasesc raspuns...

O zi frumoasa si multa sanatate !

Gata, o sa ma opresc eu din scris... E durerea mea si n-aveti voi nici o vina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Kay este intr-adevar trist ceea ce s-a intamplat cu bietul om. Cert este ca in spitalele din Romania mai bine nu ajungi, de aceea eu personal am optat pentru vaccinare, pt.ca nu vreau sa ajung sa fiu tratata prin spitalele noastre. Acum, strict cu ceea ce i s-a intamplat lui, nu putem stii exact, se pare ca a avut multe complicatii, ca starea lui s-a schimbat de multe ori si probabil familia a primit tot felul de informatii de la medici. Care medici probabil ca nu stiau nici ei ce va urma. Sunt convinsa ca si tine, ca intr-o tara civilizata ar fi avut mai multe sanse. Dar traim in Romania

Eu n-am vazut inmormantarea, si cum obiceiurile pe la noi e sa te plimbi cu sicriul deschis prin tot orasul, nici nu ma mira ca nu l-au inchis. N-ar trebui totusi sa existe vreo lege care sa interzica descoperirea, daca persoana a murit de vreo boala contagioasa? Intreb si eu, nu vreau sa supar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Nu era nici un pericol! Formolizarea distruge absolut tot in materie de virusi, bacterii etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

ce s-a mai scris despre bietul Toni
"In urma atator speculatii si a mediatizarii masive facute pentru a crea panica in randul populatiei, centrele medicale au fost luate astazi cu asalt.
Tocmai am vazut la Stirile de la Antena 3, cazul din Giurgiu al unei femei cu probleme la plamani ce a fost plimbata prin spitale, de la un doctor la altul pana cand a murit in masina asteptandu-l pe fiul sau cu trimiterea de la doctorul de familie.
Avea plamanii infectati si se plangea de aceleasi afectiuni ca si colegul meu, numai ca, ea nu a fost depistata cu virusul AH1N1. Stiu ca fiecare reactioneaza diferit, ca imunitatea poate scadea puternic la aparitia acestei tulpini si ca orice boala isi poate amplifica forma.
Astazi s-au facut peste 300 de polite de asigurai pentru virusul A.
2400 de oameni care s-au vaccinat. Pana unde s-a ajuns!
Mai avem putin si putem dobori recordul mondial. In alte tari nu se ajunge aici, in tarile civilizate pacientii se pot trata ca la orice gripa sezoniera. De ce la noi este altfel?
Am primit multe comentarii pro si contra pe blog, multi care vor sa se informeze si multi care ma ataca.
Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Dau exemplul personal si as vrea sa am un raspuns de la cineva de specialitate.
Toni era racit de 3 saptamani, a venit cu noi la munte pe piciore, tusea si avea putina febra. Chiar daca am insistat sa se trateze, raspunde ca o sa se faca bine si nu are nimic. Nu s-a tratat, nu a stat nici o zi acasa sa se ingrijeasca. A fost cu noi, echipa in tot acest timp, la filmari, la masa, in masina sau in casa.
Cum se explica faptul ca noi toti suntem sanatosi. Repet, racesc repede, de cand eram mica aveam probleme cu raceala, sunt sensibila si am fost depistata la un moment dat, la Institutul Cantacuzino si cu Streptococ Auriu. Am inteles ca l-am luat cand eram mica dintr-un spital, ca o sa-l am toata viata, tocmai de aceea ASLO il am mereu peste limita maxima. Am inteles ca sunt destul de firava in fata virusului si tocmai de aceia ma intreb…cum?
Revenim la tema.
Cum se face ca pandemia asta este atat de grava, nu a afectat pe nimeni din echipa, familie si prieteni. Repet nu a fost diagnosticat cu gripa AH1N1 nimeni dintre noi.
Din punctul meu de vedere ar fi doua concluzii care trebuiesc trase:
1. Toni nu avea gripa porcina, ci s-a dorit utilizarea unei persoane publice pentru a face oamenii sa se vaccineze.
2. Daca avea gripa, (aici apar intrebarile) de ce noi suntem perfect sanatosi, familia, colegii, prietenii?
Este posibil ca Toni sa se infecteze in timpul internarii?
Este posibil sa fie avut o bacterie care a actionat doar in cazul lui pentru ca asa cum imi povestea si matusa lui, avea probleme cu plamanii de cand era mic.
Sunt niste supozitii care acum probabil nu-si mai au rostul.
Am primit un link mai devreme de la un cadru medical, care este pentru vaccinare si cautand mai multe detalii gasesc urmatorul citat.
“There could be unknown side effects. Something could happen. But we think that is highly unlikely,” says infectious disease and vaccine expert Mark Mulligan, MD, executive director of the Hope Clinic of the Emory Vaccine Center in Atlanta.
Noi avem un sistem deficitar, lipsa aparaturii, personalului si interesului poate provoca moartea a multor oamenii.
Avem si spitale cu medici extraordinari care fac minuni si care se zbat sa salveze vieti.
Alegeti ce credeti ca este mai bine pentru voi si familia voastra.
Eu pot sa fac o singura recomandare.
Mancati sanatos, respectati-va orele de somn, nu va stresati, zambiti mai des si faceti mult sport.
Viata are prioritate!"
bebelusa Oana, colega lui Toni
http://www.bebelusaoana.ro/index.php/2010/01/09/vaccinul/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Sa ma scuzati daca par rautacioasa, dar mie mi se pare ca domnul in cauza isi face rating pe blog
De ce nu s-au molipsit si ei? Pentru ca poate sistemul lor imunitar e puternic si nu au contactat virusul. E clar ca organismul lucreaza pentru noi, altfel, de cand a aparut virusul, daca se raspandea cu atata usurinta si cu o mare viteza, acum puteam vorbi de milioane de persoane afectate.

Mergi la inceput