Virusul H1N1 (2)
Raspunsuri - Pagina 18
geliza spune:
cris, ideea e ca cei 2 medici care m-au consultat au fost convinsi ca am avut virusul dar ca perioada critica a trecut....unul m-a asigurat ca-mi fac exudat degeaba ca nu mai iese
lili, in canada prima campanie de vaccinari a fost la copiii pana-n 5 ani....si acolo sunt cozi la vaccin ca la noi acum
Eliza, Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)
_
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
geliza spune:
cris am uitat sa precizez despre tuse....tuse..iritativa...de ce tuseam imi venea si mai rau....asta in primele zile....dupa 4-5 zile, tuse cu expectoratie, dar cand tuseam parca mi se astupau caile respiratorii....de vreo cateva ori m-am cam speriat ca efectiv nu puteam respira, dar imi reveneam repede fara sa ma panichez....
si mie mi s-a recomandat cel putin 2 l de ceai pe zi, vit C si vitamine ca o sa am organismul slabit, miere....aaaa, si oscilococcinum
Eliza, Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)
_
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lili Draga Mindy, In SUA cum stau la capitolul vaccinare pentru gripa noua?Se face si copiilor?Ce masuri s-au luat acolo? Mersi mult, Lili |
Ma incumet sa raspund eu , sper sa nu se supere Lili sau Mindy.
In statul Illionois, se fac campanii de vaccinare in scoli pentru copiii de scoala si gradinite. Pentru cei mai mici decat varsta scolara medicii pediatri au stocuri de vaccinuri sau se fac vaccinari pe la Directiile de Sanatate publica(in traducere romanesca). Acum si primariile ofera vaccinare pentru rezidentii lor la o suma modica de 2-3 dolari. In celelate parti este total gratuit.
Acum dupa Anul nou am vazut si la farmaciile din magazinele mai mari sa fac vaccinul A/N1H1- aici costa 10 dolari, dar pentru pesoanele care nu au timp de stat la cozi sau nu-si pot aranja programul altfel din cauza serviciului , este o solutie buna, pentru ca am vazut si acolo cozi de 15-20 de persoane care asteptau pentru vaccin.
Aici americanii au luat in serios vaccinarea si cu cate mamici americance am vorbit erau foarte hotarate si informate asupra vaccinarii. Pe de alta partea cand vorbeam cu mamicile romance de pe aici acestea veneau cu fel de fel de conspiratii mondiale si alte bazaconii de acest gen. Am primit si e-mailuri sa nu ne vaccinam ca nu stiu ce se intampla si tot de la comunitatea romanesca. Recunosc ca si eu la inceput am fost reticenta la vaccin, dar cand mi-a povestit o prietena de a mea care a fost bolnava de gripa noua, cam cum sta treaba, ce senzatii ai cand simti ca nu ai aer, cand nu te poti ridica din pat atunci mi-am incolonat familionul si direct la vaccinare am fost.
Scuze ca m-am lungit atat de mult cu povestile.
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lili Draga Mindy, In SUA cum stau la capitolul vaccinare pentru gripa noua?Se face si copiilor?Ce masuri s-au luat acolo? Mersi mult, Lili |
agitatia a trecut de o vreme(cu toata ca nici cand era gripa in toi nu se prea agita nimeni), mai sunt ceva cazuri doar intr-un stat Alabama, dar acum cu sarbatorile si toata lumea care a calatorit incoace-incolo, si copiii inapoi la scoala, se asteapta la o posibila reveniere in forta a gripei.
Se face si aici campania antivaccinare din plin, la farmaciile din supermarketuri, in scoli si alte institutii.
La copii se face vaccinul antiporcina in doua ture, prima doza si apoi a doua doza la un interval de o luna (zice ca in timpul asta intre primul si al doilea vaccin copilul nu este 100% protejat de vaccin). Stiu asta de la o prietena care si-a vaccinat baietelul de 4 ani si urmeaza sa faca a doua doza.
O sa ma interesez mai multe saptamana viitoare cand merg la pediatru si o sa revin la subiect.
Din cate am citit aici, in cazurile in care s-a murit de la gripa porcina, pacientul a avut si alte probleme de sanatate care au agravat starea pacientului si nu a mai putut fi salvat. Aici vreau sa ma mai documentez.
Dintre prietenele americance care au copii in scoala in clase primare, toate au refuzat sa faca vaccinul antigipal (multe nu il fac nici pe cel obisnuit pe ca sunt impotriva oricarui vaccin), s-a insistat de catre autoritati sa se faca vaccinul in scoli si au cerut semnatura parintilor. F multi au refuzat pe motivul: frica de efecte secundare.
La serviciul sotului meu nici unul dintre colegi nu si-a facut vaccinul.
Masuri de precautie, ca la orice gripa: spalat pe maini mai des ca de obicei mai ales dupa mersul la cumparaturi sau in aglomeratii, folosit hand sanitizer (dezinfectant). Unii fac gargara cu apa cu bicarbonat la primele simptome de dureri de gat. Multi iau suplimente de vitamine, si mai ales supliment de vitamina C in perioada gripelor.
Oamenii aici sunt in general precauti cu sanatatea si merg la doctor la primele simptome mai ales daca s-a anuntat peste tot de gripa asta, nu dupa ce situatia se complica.
Mindy spune:
Petra, no problem! ma bucur ca ai intervenit.
Sper sa mai intre si alte fete din US la subiect. Noi inca nu am facut vaccinul, merg sapt. viitoare sa vorbesc si cu medicul pediatru. Ma mai documentez intre timp.
lili spune:
Petra,Mindy,
Va multumesc mult de raspunsuri.Vad ca exista reticenta peste tot,nu doar in Romania cum imi inchipuiam eu.
Maine merg la medicul de familie si vedem ce ne zice.Imi fac probleme din 2 motive: vaccinul nu e suficient testat ( asta nu inseamna neaparat ca va avea efecte foarte urate in timp)si am tiroidita Hashimoto si deficienta de factor V Leyden fiindu-mi frica de efecte secundare in cazul meu...( acum realizez ce boli"exotice" am).
Multa snatate !
Lili
mariucasara spune:
As avea si eu intrebare referitor la testarea pentru acest virus. Se pot face testele doar cat timp virusul este prezent sau exista simptome? Sau se pot depista anticorpi in cazul in care boala a trecut drept o raceala obisnuita?
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 37+ Sebastian Petru
AMR 3 saptamani oficial...Neoficial vreo 9 zile...
kay spune:
m-am tot invartit in jurul subiectului... nu am nici pareri pro/contra vaccin, nu am nici experiente de impartasit, vreau doar sa va spun (poate total paralel cu subiectul) ca informatiile pe care le da Streinu Cercel in legatura cu moartea lui Toni sunt fantastic de diferite de cele pe care le primea familia => prietenii in timpul spitalizarii... se bat cap in cap o groaza de lucruri, am impresia ca Streinu abia astepta sa iasa la conferinta de presa sa arate cu degetul spre vaccinuri... una stiam noi de la el din spital, alta zice el acum... s-a folosit de moartea lui ca sa panicheze oamenii si sa mai vasccineze cativa... e foarte urat si foarte dureros pt cei apropiati lui...
daca e inoportun mesajul meu, il sterg... dar asa ma macina in interior contradictiile acestui doctor...
Iael spune:
La spital chiar daca prezinti simptomele gripei si te prezinti imediat nu se face testarea pt acest virus H1N1.
Ba mai mult iti rad in nas ca ei nu au auzit de acest virus .
Nu stiu in ce tara traim .