Virusul H1N1 (2)
Raspunsuri - Pagina 17
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iael de ce atata agitatie si indemn la vaccinare ? |
Este normal ca atunci cand mor niste mexicani la mii de kilometri distanta sa radem de orice "tocilar" cu ochelari care ne spune ca trebuie sa ne vaccinam si sa vedem numai conspiratii in jur.
Este normal ca atunci cand iti moare un vecin, un cunoscut, un om pe care-l stiai sanatos pana acum cateva zile, sa vezi moartea cum bantuie pe scara blocului sau pe ulita din fata casei si sa o tulesti imediat pana la primul centru de vaccinare, fie ca-i isterie sau nu in media.
Isteria a fost creata de oamenii speriati de MOARTE. Nu de mass media. Mass media prezinta doar isteria si face CEEA CE TREBUIE SA FACA: SA INDEMNE LUMEA SA SE VACCINEZE!
Brusc, "tocilarul" cu ochelari devine cel mai apreciat om din Romania.
aissa spune:
Si cand am sunat la cabinet si cand am mers efectiv acolo si am zis ca vreau sa ma vaccinez antigripal, raspunsul lor a fost de care gripa, umana? Eu am zis nu (desi sa ma bata mama, oameni sunt si astia de care vorbim ca au murit, nu?), de AH1N1, banuiesc ca prin "umana" se refereau la cea sezoniera. Nu stiu de ce li s-a parut probabil putin ciudata dorinta mea si de ce cu toata mediatizarea primul lor raspuns nu a fost AH1N1. Insa cat am vorbit cu asistenta si mi-a facut vaccinul imi zicea ca dupa moartea actorului au venit mai multi la vaccin, deci stia despre cee vorba de fapt.
Cat despre cei ce se tem de el, nu comentez nimic, si eu am fost contra pana mi s-a parut ca se ingroasa gluma si oricata publicitate ar fi si campanie media, realitatea e ca oameni se imbolnavesc si mor de la gripa asta. Formula vaccinului este aceeasi cu cel sezonier, doar tulpina e asta noua, deci nu e mai periculos decat acela sau decat zecile de vaccinuri pe care le-am facut in viata. Asa ca nu mai dati crezare celor ce anunta ca pe termen lung faci cancer sau alte alea, acele materiale care circula sunt valabile pt ORICE vaccin daca sunt reale, nu se refera strict la asta pt porcina, ci strict la vaccin, in general. Asa ca fie ca il faceti pe asta sau nu, candva in viata tot ati fost vaccinati....
Oricum, e alegerea fiecaruia, dar prefer sa stau mai linistita (cu toate ca am un of ca n-am vazut efectiv fiola din care m-a injectat si ai mei rad de mine ca e efect placebo si ca mi-a bagat ser fiziologic) si sa nu mai tremur la gandul ca pot muri in 2 saptamani.
lili spune:
aissa,
Pupicei din partea noastratare faza cu placebo...
Nu te necaji...cred ca ai facut alegerea buna ( si asta o spune o persoana care are un fix pe vaccinuri de orice fel)...
Intradevar sunt pareri impartite...luni merg si eu la medicul de familie... sa vedem ce fac....
Lili
geliza spune:
aveti idee daca vaccinul pneumococic Prevenar pentru copii ar reduce cumva riscul ca AH1N1 sa le afecteze rau plamanii picilor?
Eu sunt confirmata cu virus, dar sincer va spun, manifestarile au fost usoare, am dus-o pe picioare, exceptand cateva pusee de tuse care ma lasau efectiv fara respiratie....dar pt scurt timp.....aveam tratament cu antibiotic de 2 zile cand m-au confirmat...in plus ma tratez cu tamiflu 6 zile.....
Eliza, Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)
_
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
lili spune:
Draga geliza, multa sanatate!
Nu am un raspuns referitor la vaccinul mentionat de tine dar cred ca le asigura copiilor ceva imunitate , poate nu la virusin sine, dar la modul de manifestare- simptomele probabil vor fi mai atenuate si de mai scurta durata.
Ce simptome ai avut ?ce te-a determinat sa mergi la dr?
Ai facut cumva vaccinul antigripal obisnuit anul acesta?
Sanatate multa!
Lili
geliza spune:
lili, mersi
de fapt manifestari am avut in 29-30 dec....m-am plimbat cu febra prin austria, dupa cum spuneam am dus-o pe picioare.....dupa 3 zile de febra am ramas cu tuse si nas infundat....2 zile pe drum am tusit...luni am stat acasa ca aveam co iar marti am mers la pneumolog....radiografie, spirometrie.....ceva interstitial....an tibiotic, etc.....si ca sa-mi iasa din cap joi am mers si la boli infectioase........vineri seara m-au confirmat....sunt tintuita acasa pana marti....mai am doar tuse sporadica....dar care atentie, inca imi mai da oarece probleme la respiratie.....si nas infundat destul de rar
Eliza, Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)
_
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
Mindy spune:
cumnatul meu, sotia si copilul de un an (toti locuiesc aici) au avut gripa asta acum o luna.
Simptomele au fost: o stare de oboseala si sfarseala aparuta brusc, durere de gat, usoara febra, tuse.. ziceau ca simti clar ca te-a lovit o raceala dintr-o data. S-au dus la medic la cateva ore dupa simptomele astea. Le-a dat Tamiflu pastile pt cateva zile, le-a zis sa bea multe lichide, fructe bogate in vitamina C, sa manance bine, au stat in casa sa nu raspandeasca boala... a trecut ca o gripa obisnuita.
Am avut si vecini tot asa cu varsta 30+ 2 cu copii sub 4 ani, au avut gripa cu aceleasi simptome, gripa a trecut complet in 5-7 zile ca o gripa obisnuita. Si ei s-au prezentat la medic imediat dupa aparitia simptomelor.
Conteaza sa se mearga la medic inca de la primele simptome. Niciunul din cei care ii cunosc si au avut gripa asta nu au avut alte probleme de sanatate.
sanatate multa tuturor!
lili spune:
Fetelor, stiti vreun caz in care s-a facut vaccinul antigripal obisnuit si totusi au contactat virusul nou?
Incerc sa vad daca vaccinul obisnuit ofera ceva protectie - fie in sensul de simptome atenuate ( forma usoara) fie situatia in care au facut vaccinul antigripal dar virusul nou l-au luat totusi...
Lili
lili spune:
Draga Mindy,
In SUA cum stau la capitolul vaccinare pentru gripa noua?Se face si copiilor?Ce masuri s-au luat acolo?
Mersi mult,
Lili
aissa spune:
Lili eu zic sa nu te amagesti, nu cred ca antigripalul sezonier ofera protectie pt porcina.
Geliza sanatate multa! Tocmai asta e parsiv la boala asta ca nu prea te doboara, te amageste cumva, nu? In ce sens iti da probleme tusea la respiratie, simti altfel decat la o tuse "obisnuita"? Ce chestie ca desi se vorbeste atat de gripa asta, dr care ti-a dat antibiotic nu te-a trimis la test de Ah1N1, din cate inteleg a fost alegerea si ideea ta sa te testezi.