Virusul H1N1 (2)
Raspunsuri - Pagina 16
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deborah77 Nu-mi place isteria asta.....nu-mi place deloc. |
Daca n-ar fi fost isterie ar fi fost catalogata drept secretomanie.
Natasa spune:
Ati vazut graficul ala care arata ca pe 5 ianuarie se vaccinasera 4 persoane si pe 8 ianuarie vreo 2000 si ceva? E clar ca isteria a fost declansata de moartea actorului de la circotasi, nu??? Daca pina acum curentul era "nu va vaccinati ca e de rau", acum s-a transformat, in numai 3 zile, in "daca nu va vaccinati, muriti". Isteria e grava in ambele cazuri.
karra80 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eveline
Da tu de unde ai informatia asta ca un vaccin costa 6 mil lei??? Ca eu stiu ca e 4 lei si ceva |
Soacra finului meu e sistenta la un dr de fam din cadrul MI(minister de interne).
atata plateste statul roman la cantacuzino pe o doza.de la ea stiu!
karra80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Informatie strict, dar strict secreta: Vaccinul produs la noi in tara da dependenta de cola si hamburgher. Se spera ca prin vaccinarea populatiei se va mari consumul acestora si ... se vor colecta bani mai multi la buget. Sa va vaccinati bine! |
asta a fost buna.ne-ai mai descretit fruntile
ellinia spune:
Nici mie nu-mi place isteria creata dar nu imi permit sa risc cand e vorba de familia mea. De unde pot sa stiu ca nu am sa ma imbolnavesc peste cateva saptamani si tot nu am de unde sa stiu cum evolueaza. Nu am da gand sa-mi las copilul fara mama (sau fara tata).Ma bucur ca i-am convins si pe ai mei sa s vaccineze. Nu stiu cum am sa pot proteja copilul, nici sa-l inchid in casa nu pot, plus ca daca ne vaccinam noi il protejam si pe el.
eveline spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui karra80
Soacra finului meu e sistenta la un dr de fam din cadrul MI(minister de interne). atata plateste statul roman la cantacuzino pe o doza.de la ea stiu! Ce pui mare are mama |
Valeu ce eronat stie....daca era contabila care inregistra vaccinul ala in gestiune mai credeam, dar asa....Ele nu vad niciun act cand le vine vaccinul in afara de procesul verbal de predare-primire, unde scrie numarul de vaccinuri pe care l-au primit.
Imi pare rau sa o dezamagesc pe doamna cu pricina, insa vaccinul costa fix 4,85 lei.
Natasa spune:
Eu nu ma vaccinez, imi asum riscul de a ma imbolnavi. Nu-mi place ca nu se vaccineaza copiii, ca nu au un vaccin sigur pentru cei mici, stiind cu totii ca epidemiile au cel mai propice teren in comunitatile mari de copii. Degeaba sint eu vaccinata, daca in tramvai, metrou, gradinita copilul meu e expus in permanenta. Evident, o mama sanatoasa e mai buna decit una bolnava, dar nu am incredere in vaccinul asta si nu cred ca brusc, miile de oameni care stau la coada au incredere in el, e doar o isterie mediatica, iar moartea lui Tecuceanu a fost ce le lipsea sa aduca iar gripa asta in prim plan.
beren spune:
Ca sa nu alimentam isteria, niste date istorice:
"The 1918 flu pandemic (commonly referred to as the Spanish Flu) was an influenza pandemic that spread to nearly every part of the world. It was caused by an unusually virulent and deadly influenza A virus strain of subtype H1N1.
The pandemic lasted from March 1918 to June 1920, spreading even to the Arctic and remote Pacific islands. It is estimated that anywhere from 50 to 100 million people were killed worldwide which is from three to seven times the casualties of the First World War (15 million), making it the most deadly natural disaster in human history. An estimated 50 million people, about 3% of the world's population (approximately 1.6 billion at the time), died of the disease. An estimated 500 million, or 1/3 were infected."
http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu
La boli infectioase, riscul nu este doar al tau, ci si al celor pe care-i poti infecta. La nivel de populatie, vaccinarea este evident singura optiune rationala. Individual - fiecare dupa cum alege.
Iael spune:
Eu cred ca tot personalul care era de Garda in acea seara era instruit sa puna tuturor aceeasi intrebare "ce inseamna H1N1 si gripa noua /porcina ?"
Ei vroiau sa-mi sugereze ca gripa porcina sau alta gripa sezoniera ar fi cam acelasi lucru ca si risc , cum ca gripa e gripa si atat .
Dupa aceasta consultatie am ramas cu impresia ca totul e exagerat in media si ca de fapt e o gripa obisnuita .
Acum nu mai stiu ce sa cred.
Daca lucrurile stau asa atunci de ce atata agitatie si indemn la vaccinare ?
M-a deranjat putin abordarea , in sensul ca parea ca eu am picat de pe luna (de fapt si ceilalti pacienti care erau intampinati cu aceeasi intrebare ).
magicalchild spune:
Ce e isteria asta cu vaccinul?
mii de batranei cu frica de moarte se inghesuie cu noaptea in cap sa se vaccineze ceimpact poate sa aiba televiziunea asupra oamenilor
sau o veteta care nu a crezut in existenta gripei si a murit in 3 zile
sunt experimente? au avut timp sa le testeze?
sunt reactii adverse? de ce nu se duc la medicul de familie si stau la ditamai coada///